-=Villám Elemű Jutsuk=-

Go down

-=Villám Elemű Jutsuk=-

Témanyitás  Tenten on Szer. Márc. 31 2010, 22:47

Raiton Ninpou // Villám Elemű Ninjaművészet

A Raiton Ninpou nem más, mint az elektromosság gerjesztés, elektromos kisülés, extrém esetben plazma állapotú elektromos anyag létrehozása Villám Természetű Chakrából. A legtöbb Raiton technika támadásra használható, de magasabb szinten akár remek védelmül is szolgálhat.
Ahogyan minden más elemi chakra, a Raiton Chakra is a "Sima" a használó eredeti chakrájának átalakulásából jön létre, így az elképzelés, hogy a testben külön halmozódik fel elemi chakra, minden kétséget kizárólag téves. Az elemi chakra a használó alap chakrájából jön létre, az alakul át elemi chakrává, amikor is a Ninja elemi technikát akar használni. Azt, hogyha valaki képes elemi chakrát létrehozni, Elemi Feloldásnak nevezzük. Ezen ismeretekből következik, hogy az aktív chakrahálózattal rendelkező Shinobik mindegyike képes bármelyik elem használatára elméleti szinten. Azonban a gyakorlatban ez másképpen működik.
Az egyén szellemiségétől, érzésvilágától és jellemétől, valamint a leszármazóktól - vagyis a génektől - függ, hogy mely elemet, vagy elemeket képes használni. Azt, hogy egy Ninja mely elemet képes könnyebben létrehozni, mint a többit, Elemi Fogékonyságnak nevezzük. Amelyik elemre fogékony a Ninja, azt képes egy bizonyos szintig, vagy sok gyakorlás után mesteri szintre fejleszteni. Gyakorta előfordul, hogy a Ninja más elemre is fogékony, az már ritkább, hogy háromra és az még ritkább, hogy négyre. Azok, akik mind az öt elemet képesek voltak használni, Legendákká lettek. Ilyen volt a Sandaime Hokage is, aki mind az öt elemet képes volt használni. (Vélhetően mindegyiket csak A Besorolásig tudta elsajátítani)
A Raiton technikák a legnehezebben irányítható és legkorlátozottabb technikák közé tartoznak. Az átalakított elemi chakrát a legtöbbször egy adott pontba sűríti a használó, ezzel egyre nagyobb és nagyobb feszültséget generálva, majd azt "kioldva" képes lehet irányított villámnyalábokat vagy elektromos kisüléseket létrehozni. A legtöbb Raiton technika ugyanazon az elven működik, erősségüket csak a belefektetett chakra és a sűrítés nagysága szabja meg. A legnagyobb erősségű Raiton Technika egy villám erejével ér fel. A többi technika ez alá tehető.
Azonban a Raiton technika jelentőségét és előnyét nem feltétlenül a pusztító erő adja. Ugyan a konkrét villámtámadás a Ninpou alapja, mégis a kiegészítő technikák azok, amik halálossá teszik ezt a fajta Ninjutsut. Mesteri szinten remek akadály technikákat lehet létrehozni, valamint a testen belüli Raiton Chakra használat is nagy előnyökhöz juttathatja a használót.


Elemi Forma/Stílus
Az Elemi Forma vagy Elemi Stílus nem más, mint a létrehozott elem megjelenési formája. Ez funkcióktól függően eltér, gyakorta a létrehozott Ninjutsu nem a konkrét elemet hozza létre, hanem egy dominánsan hozzá kapcsolódó anyagot. Ezeket is Raiton technikáknak hívjuk, ugyanis Raiton chakra szükséges a létrehozásukhoz, de formájukban, tulajdonságaikban eltérhetnek a megszokott Szél elemű technikáktól, továbbá "Sima Chakra" formázással is járhatnak.


Raikou no Jutsu // Villámlás Technikák
A neve mindent elmond, a Raiton Ninjutsuk legalapvetőbb használati formája, ahol a sűrített villám természetű chakrát a technikák szintjeitől és jellegétől függően egyre nagyobb mennyiségben halmozzák fel, ami vagy több villámnyalábot eredményez, vagy pedig egy nagyobbat. Ezen technikák alkalmazása vagy azonnali halállal, esetleg teljes vagy részleges bénulással járhat. A gyengébb technikák kisebb égési sérüléseket képesek okozni, vagy pedig a technika betalálásának idején mozgáskoordinációs zavart idéznek elő, esetleg egy pillanat erejéig megbénítják az ellenfelet. A fájdalom minden technika használatánál tényszerű jelenség, ez attól függően erősödik, hogy a technikák milyen szintűek.

Shitsu no Jutsu // Plazma Technikák
A Raiton Chakrát már átalakított, tehát elektromos formájában gyűjti össze a használó, majd egy burkot képez, amin belül ezt az elektromos chakrát összegyűjti és sűríti. Így voltaképpen egy burokba zárt, elektromos felhőt hoz létre, amik becsapódva komoly égési sérüléseket képesek okozni. Képzettebb használó esetén az elektromos kisülés során a becsapódás helyén bénulás is előfordulhat. Ezen technikák erőssége a "reptethetőség" és a semlegesíthetetlenség. Esetleg egy ellentámadással lehet kivédeni a találatot.

Kara Kappakuu no Jutsu // Testre Ható Technikák
A Raiton technikák egyik legnehezebb használati formája, ahol a Raiton Chakra körbeveszi, vagy teljesen átjárja a testet. Ha körbeveszi, akkor valószínűleg védelmi technikákról beszélünk, ha pedig átjárja, akkor folyamatos gyorsításról és megnövekedett reflexekről.

Raikekkai no Jutsu // Villámakadály Technikák
Ezen Raiton Ninjutsu stílus a Plazma és Raikou technikákat használja ki, ezen kettő kombinációjával képez elektromos, égető akadályokat.


A Stílusok mind kombinálhatóak egymással, így növelve a technikák hatékonyságát.Raiton Kaitou // Villám Elem Feloldás

Az alapvető Villám feloldási művelet, melynek ismeretével használható a Villám chakra. A segítségével a használó képes lehet apróbb elektromosságot gerjeszteni, amivel maximum, kisebb pontszerű égési sérüléseket tud okozni. Az elem használatával általában a fizikai tulajdonságok is megváltoznak: A használó reflexei kifinomultabbak lesznek, valamint kis mértékben a gyorsasága is megnő.
Chakraszint: 10
Besorolás: E
Megjegyzés: Alap feltétel bármely Raiton Ninjutsu elsajátítása előtt!


Raiton: Kyuuden no Jutsu

A Kyuuden no Jutsu a legalapvetőbb Jutsu Kumogakureban. A megfelelő kézjelek elvégzése után a Ninja egyik kezében egy kis villámló gömb formázódik meg, ami eldobható. Nem okoz túl nagy sérülést, de hasznos technika.

Magyar név: Villám Elem – Villámgömb Jutsu
Típus: Támadó
Besorolás: D rangú
Kézjelek: Madár, Majom, Kutya, Vadkan
Chakraszint: 110Raikyuu // VillámlabdaA technikához szükség van - lehetőség szerint - kettő villám chakrára érzékeny pengére. A ninja chakráját koncentrálja és egy elektromos gömböt képez.
A gömb eldobható és igen robbanékony, fájdalmakat és égési sérülést okoz. A mérete pedig a belefektetett chakramennyiségtől függ.

Chakraszint: 250
Besorolás: C
Megkötés: Hien stílus, vagy Villám Chakrára érzékeny fegyverRaiton: Jibashi // Villám stílus: Elektromágneses GyilkosságEgy közepes erősségű villám technika, használata akkor ajánlott, ha az áldozatunkat nagyobb mennyiségű víz veszi körül, hisz ekkor a rácsot képző elektromágneses kisülés biztosan végez vele. Ebből is következik, hogy főként víz alapú technikákkal kombinálják. Tulajdonképpen a használó az ujjaiból lövell ki villámokat.

Chakraszint: 250
Besorolás: CRaiton: Raiken

A Jutsu a Kyuuden no Jutsuból lett létrehozva, azzal az eltéréssel, hogy a villámgömb a Ninja öklét veszi körül, egyfajta bokszkesztyűt formálva. A Ninja így nekirohanhat ellenfelének, és megütheti. Azonban figyelnie kell, hova üt. Csak a szívre, gyomorra és fejre mért támadás végezhet az ellenfelével, minden más módszer csak megsebezi a Ninját.

Magyar név: Villám Elem – Villámököl
Típus: Támadó
Besorolás: C rangú
Kézjelek: Madár, Kígyó, Tigris, Ökör, Nyúl, Vadkan, Madár, Tigris, Kutya, Tigris
Chakraszint: 200Raiton Ninpo: Raigeki no Yoroi // Villám Ninja művészet: Villám Csapás PáncéljaEgy védekező technika. A használó chakráját koncentrálva egy villámló burkot hoz létre maga körül, mely kis mértékű védelmet nyújt ugyan, de minden hozzá érintkező tárgyat - vagy akár az ellenséget - komolyan megégeti, sérülést okozva ezzel. A páncél állandó chakrakontrollt igényel, ezért fenntartása rövid idejű.

Chakraszint: 250
Besorolás: CRaiso: Gekishin// Villámló Temetés: Áruló RemegésA használó az elemi chakrát kiterjeszti a testén kívülre, majd a kézjelekkel aktivizálva átalakítja azt sok, tányér méretű, lapos korongokká, melyeket az ellenfél felé repítve képes lehet súlyos sérüléseket okozni neki. A technika sorozatlövésre is alkalmas.

Típus: Támadó
Chakraszint: 280
Kézjelek: Majom, Nyúl, Vadkan, Kos
Besorolás: CRaiso: Ikadzuchi no Kiba // Villámló Temetés: Agyar VillámcsapásA technikához szükség van - lehetőség szerint - legalább egy villám chakrára érzékeny pengére; ennek segítségével a használó a pengéket magasba emelve villámlást idéz elő és a villám belecsap a célpontba, nagy károkat okozva abban.

Chakraszint: 400
Besorolás: BDenpō Sekka // Távoli VillámA használó a földre csap, majd a föld alatt indít el egy erőteljes villámot az ellenfél irányába. Ha betalál, addig sokkolja a célpontot, amíg el nem ájul.

Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Kézjelek: Nyúl, Patkány, Ló, Ökör
Chakraszint: 300Raiton: Raitongu

Ez a Ninjutsu leginkább több ellenfél elpusztítására lett kitalálva. Lényege annyi, hogy a kézjelek végrehajtása után a Ninja ujjai végén apró gömbök jönnek létre, amik addig szórják a villámnyalábokat, amíg el nem fogynak. Ugyanis minél több villám jön elő a kicsi gömbökből, annál kisebbek lesznek. Elsődlegesen távolsági támadás.

Magyar név: Villám Elem – Villámszórás
Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Kézjelek: Tigris, Vadkan, Kígyó, Ló, Madár, Tigris
Chakraszint: 250Raiton: GianEz a Raiton Ninjutsu egy erős, támadó technika. Használatával a Ninja képes a megfelelő kézjelek elvégzése után két erős, egymás fölött spirálisan mozgó villámnyalábot kilőni ellenségeire. Az egyik nyaláb kék, a másik sötétlila. Ez a technika képes szinte minden hasonló erejű villám jutsut maga alá gyűrni. Még a Raikiri-t is!

Magyar név: Villám Elem – Hamis Sötétség
Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Kézjelek: Madár, Kutya, Kos, Tigris
Chakraszint: 700
Használója: KakuzuChidoriHatake Kakashi saját Jutsuja, mondhatni az egyetlen olyan technika, amit teljesen egyedül fejlesztett ki és nem másolta valaki másról. A Chidorit nem sokkal Jouninná válása előtt fedezte fel, és mikor oktató lett, megtanította ezt Uchiha Sasukének is. A Jutsu nem hétköznapi erejű Chakrát kíván. A Chakrát a Jutsu használója a karjába tereli. A Chakra mennyisége olyan nagy, amit a Ninja a kezébe irányít, hogy még szabad szemmel is látható. A Chakra a láthatóvá válása után elektromossággal telik meg. Amíg nincs mozgásban, addig sima, elektromos kisülés hangot ad, azonban ha már mozognak vele, akkor olyan a hangja, mintha ezer madár csicseregne. Erről is kapta a nevét. A Jutsu a nagy erejű elektromos Chakra miatt halálos. Ha eltalálnak vele valakit, akkor az talán már soha többé nem kelhet fel. Azonban a Chidori két nagy hátránnyal bír. Ezek közül az első, hogy a Jutsu hatása alatt olyan szintre felgyorsul a Ninja sebessége, hogy nem képes megállni időben, ha oldalról éri őt támadás, mert nem látja. Kakashi és Sasuke azonban látják a Sharinganjukkal, így ez rájuk nem veszélyes. De a következő hátrány már őket is veszélyezteti. A Chidori ugyanis hihetetlen sok Chakrát szív el. Annyit, hogy egy napon belül csak párszor lehet használni. Sasuke az Átok Pecsét miatt kétszer, Kakashi pedig négyszer képes használni maximum. Ha valaki ki akar erőltetni még egyet, akkor az életét teszi kockára, ugyanis az utolsó cseppnyi Chakrát is kiszívja belőle. Ha a Chakra elfogyott, bekövetkezik az ájulás veszélye. Sasukének is előtört az Átok Pecsétje, mikor harmadszorra is használni akarta ezt Gaara ellen. Egy másik probléma, hogyha hirtelen nagyon nagy erőt visznek a támadásba, akkor a Ninja keze is szerezhet sérülést, mint ahogy Sasuke keze is megsérült, amikor megpróbálta eltalálni Itachit a Chidorival.

Magyar név: Ezer Madár
Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Kézjelek: Ökör, Nyúl, Majom
Chakraszint: 500
Használói: Hatake Kakashi (feltaláló), Uchiha Sasuke
Megkötés: Moderátori engedély szükséges hozzá!Rairyuu no Tatsumaki // Villámsárkány TornádóEgy erős támadó jutsu, a használó a chakrájából egy elektromosságból álló, sárkány formáját öltő tornádót hoz létre és ezt irányítja az ellenfelére igen pusztító és erős technika.
Chakraszint: 600
Besorolás: ARaikiriA Raikiri a Chidori továbbfejlesztett változata, mely kézjelileg megegyezik a Chidorival, azonban több Chakrát és ügyesebb Chakrafókuszt és Chakraformázást kíván. Kinézetileg annyiban különbözik a Chidoritól, hogy itt Chakragyűjtés közben és a jutsu hatalmas ereje végett, a tenyérbe gyűjtött Elemi Chakra elektromossága kicsapódik a környezetre, ezzel a használó körül egy kört hoz létre, amin belül folyamatos villámnyalábok csapnak fel. Az ereje nagyobb, mint a Chidorinak. Gyakran össze is tévesztik a két Jutsut, és a Chidorira is ráakasztják a Villámpenge nevet, holott ez a Raikirihez tartozik. A Villámpenge becenév onnan jött, hogy Kakashi akkor hívta elő a Chidorit, és bosszulta meg Uchiha Obitót, mikor egy villám lecsapott az égből. Ezért mondják azt, hogy Kakashi kettévágott vele egy villámot, mert olyan erős, mint egy fél villám. Hamar legendássá tette őt ez a technika. Bár a Chidori egymaga is erős, a Raikiri sokkal fókuszáltabb, összeszedettebb és látványosabb. A Shippuudenben Kakashi már két kézzel is képes előhozni a Raikirit.

Magyar név: Villámpenge
Típus: Támadó
Besorolás: S rangú
Kézjelek: Ugyanazok, mint a Chidorinál.
Chakraszint: 800
Megkötés: Chidori ismerete!
Használója: Hatake Kakashi (feltaláló)
Megkötés: Engedélyköteles technikaKirinEgy hihetetlenül pusztító erejű technika. A létrehozásához viharfelhőkre van szükség, ha ezek nem állnak a rendelkezésre, először azokat kell megalkotni. Ha megvannak a viharfellegek, akkor a használó természetes villámokat kezd irányítani a felhőből. Egy hatalmas villámszörnyet formáz meg, majd egy pillanat alatt lecsap vele az áldozatra. Kivédeni szinte lehetetlen, mivel nagyon gyors, ráadásul akár egy egész hegyet is el lehet vele pusztítani.
Ha már megformázta a villámot a használó, nagyon kevés chakra szükséges a támadás elindításához(az előkészületek viszont rengeteg chakrába kerülnek). Miután lecsapott a használó, a viharfelhők is eltűnnek. Egy harcban maximum egyszer lehet használni.

Típus: Támadó
Besorolás: S rangú
Chakraszint: 1000
Használója: Uchiha Sasuke
Megkötés: Engedélyköteles technika


Raiso: Ikazuchi no Utage // Villámló Temetés: Ünnepi VillámcsapásA technikához szükség van, lehetőség szerint, legalább egy villám chakrára érzékeny pengére. Ezt - vagy ezeket - a földbe szúrva alulról támadhatjuk egy elektromos ütéssel ellenfelünket.

Chakraszint: 300
Besorolás: B
Használója: Kurosaki RaigaRaiton: Hiraishin // Villám elem: Repülő VillámistenNe tévesszen meg senkit a név! Ez a technika nem egyezik a Yondaime Hokage által kifejlesztett, megegyező nevű technikával, ez "csupán" egy B szintű Raiton ninjutsu. Tulajdonképen a Raiton: Jibashi módosított változata. A kézjelek után az elektromosság végigfut a használó testén, és erős kisülés formájában kicsap belőle. Így nagyon hasznos a technika például közelharcban. A hatásfokot pedig csak tetézi, ha a harc vizes területen zajlik.

Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Chakraszint: 350
Használója: FuukaRaiton: Kaminari Shibari // Villám elem: Villám KötésEgy csakugyan B szintű technika, mely képes az áldozatot egy elektromos burokba zárni, melyből nem könnyű kitörni. A technikát hatékonyabbá tehetjük, ha a birtokunkban van egy villámchakrára reagálni képes fegyver, melyet több részre tudunk választani. Ebben az esetben a fegyvert, pl. botot három részre választva a részek közé húzhatjuk fel a villámburkot, így még szűkebb térbe szorítjuk az áldozatunkat. Bár könnyen kitörhetünk a burokból egy szél elemű jutsuval, ügyelnünk kell arra, hogy a szűk helyen használva a szél elemű technika saját magunkban is kárt tehet.

Típus: Támadó, Védekező
Besorolás: B rangú
Chakraszint: 350
Használója: A Villám Mester Kitane
Megkötés: Részekre osztható, villám chakrára érzékeny fegyver, vagy két olyan tárgy, amibe villám chakrát vezetve fenntarthatjuk a burkot. Utóbbi használat gyengébb hatást eredményez.


Sandā Appu // Mennydörgés felA ninja a kezébe gyűjti az elektromos chakrát, aztán egy gömbbé formálja azt. A gömb nem dobható el, de az ellenfélbe csapva nagy robbanást és pusztítást eredményez. A gömb magában is felrobbantható.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 500
Használója: RankeRaiton: Kangekiha // Villám elem: Az Inspiráció HullámaEgy igen erős kombinációs technika: nagyobb vízfelület esetén teljesen átitathatjuk a felületet elektromossággal, és egy elektromos hullámot hozhatunk létre. Magában, víz nélkül használva is igen erős elektromos hullámot hoz létre. Szinte biztosan visszaszorítja a támadót.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Kézjelek: Nyúl
Chakraszint: 500
Használója: Darui


Sandā Saberu // Villám SzablyaA ninja pengévé képes formálni az elektromosságot a keze körül, egy szikrázó szablyát alkotva. Ezzel képes felvenni a harcot az ellenféllel, és mikor egymásnak feszülnek, a villámpenge be is robbantható.

Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Chakraszint: 450
Használója: RankeRaijingu Sanda // Dühöngő DörgésA technikához szükség van egy villámchakrára érzékeny pengére, kardra. A ninja abba koncentrálja a chakrát, aztán suhint egyet, és a szikrák, a villámok mennydörögve csapnak ki belőle, nagy területre szétterjedve. Lassíthatjuk vele az ellenfelet.

Típus: Támadó, Védekező
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 500
Használója: TemujinRaiton: Kaminari Taku // Villám elem: Vihar Égés

A ninja a kézjelek után egy villámnyalábot indít az áldozata felé, ami komoly égési sérüléseket okoz.

Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Chakraszint: 250
Használója: KuromaRaiton: Kage Bunshin // Villám elem: Árnyék Klón

Ez a technika tulajdonképen az árnyék klón technikát és a villám elemű chakrát kombinálja. A használó csupán kis számú klónt tud létrehozni (1-3), de ezek rendelkeznek az árnyékklónok minden tulajdonságával. Kinézetre semmiben nem különböznek. Csupán abban, hogy mikor megsemmisülnek, nagy mennyiségű elektromosság szabadul fel (egy kisebb villámcsapás). Így a klónt megsemmisítő tárgyat, vagy személyt, és a klón közelében lévő tárgyakat is erős áramütés éri. Nagy előnye, hogy ránézésre lehetetlen megkülönböztetni a klónt egy sima árnyékklóntól a tapasztalatlan szemnek.

Típus: Támadó, Kiegészítő, Védekező
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 350
Használója: Hatake Kakashi
Kage Bunshin no jutsu ismerete!Raiton: Raien // Villám elem: Feltűnő Labda

A ninja a kezeibe koncentrálja a villám chakráját, majd ennek hatására a kézfejétől nem messze egy villámlabda jelenik meg, mely erősen szikrázik. A labda egy helyben lebeg, nem dobható el, maximum egy méterre távolodhat el a használótól. Azonban, ha sikerül találatot bevinnünk vele, komoly pusztítást végez. Szétroncsol mindent.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 500
Használója: -Raiton: Sichuu Shibari // Villám elem: Négy Oszlopos RögzítésA technika hatására a kézjelek után az áldozat körül a földből négy méretes vastag,és magas oszlop emelkedik, melyek szikráznak az elektromosságtól. Közöttük, és fölöttük azonnal cikázni kezdenek a villámok, és ezek mintegy villanypásztor módjára veszik körül az oszlopok között tartózkodót, tartózkodókat. Kellő szinten a jutsu akár igen magas szintű, és nagy méretű idézett lények sakkban tartására is alkalmas lehet.

Típus: Támadó, Kiegészítő, Védekező
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 800
Használója: Konoha ANBURaiton: Ookami // Villám elem: FarkasEgy igen erős támadó villám technika. A használó a kezébe összpontosítja a villám elemű chakrát, majd abból egy farkast formál, mely a villám természetét ismerve igen magas szintű formai manipulációt igényel. A farkas nekiront az ellenfélnek, de végig kapcsolatban marad a használóval, hiszen egy hosszú villámnyaláb, mint egy póráz húzódik végig a jutsu használója és a villámfarkas között. A farkas rendkívül gyors, és ezért nehéz kitérni előle.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 500
Használója: Hatake KakashiRaiton: Raiharou// Villám elem: Villámroham

Ehhez a technikához elég nagy mennyiségű chakrára van szükség, ugyanis a statikus elektromosság felgerjesztésével képezünk villámcsapást. A kézjelek után a használó a földre csapja a kezét, és az ellenfél alól csap fel egy erős villámhullám, mely teljesen megbéníthatja az áldozatot.

Típus: Támadó
Besorolás: B rangú
Chakraszint: 450
Használója: AkaboshiIkazuchi Hakai // Villám Pusztítás

A ninja a kézjelek után mindkét tenyerét a földre helyezi, majd ezt követően egy hatalmas villámcsapás sújt le az ellenfélre. Minél több chakrát ölünk bele, annál pusztítóbba a támadás. S-szinten a technika nagyobb távolságból is alkalmazható.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 500
Használója: Hatake KakashiRariat // Villámló Eke Forró KardA ninja az ökle köré gyűjti az elektromos chakrát, és egy bika szarvához hasonlatossá formálja azt. Eztán ezekkel a szarvakkal ront az ellenfélnek, melyek képesek teljesen felszakítani a húst, ha célba érnek. Rendkívül pusztító erejű támadás. A technika a Lariatt Villám elemű használata.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 550
Használója: KirabiTorunēdo Raitoningu // Villám TornádóA használó a majom kézjel elmutatása után nagy mennyiségű villám chakrát koncentrál a kezébe. Eztán a villámok tornádó módjára csapnak fel, és megostromolják az áldozatot. A használó mindkét keze segítségével irányíthatja a villámcsapásokat.

Típus: Támadó
Besorolás: A rangú
Kézjelek: Majom
Chakraszint: 650
Használója: RankePurazuma Booru // PlazmagömbA technika neve megtévesztő, hiszen nem teljesen átalakult plazmáról van szó. Azonban a ninja a kezeit maga elé téve képes egy teljes villámló gömböt vonni maga köré, mely a legerősebb támadások ellen is védelmet nyújt. Nagyon hatásos védelem. A pajzs részlegesen is megformálható, vagy teljes gömb formájában.

Típus: Védekező
Besorolás: A rangú
Chakraszint: 600
Használója: RankeRaiton no Yoroi // Villámfeloldás PajzsaEz egy rendkívül magas szintű villám technika, csak a villám mesterek képesek elsajátítani. Lényegében a Shunshin no Jutsu Elemi használatának kiterjesztése. A használó körülveszi a teljes testét a saját villámchakrájával, teljesen eloszlatva azt maga körül. Egy villámló pajzsot hoz létre maga körül. Úgy tettszik, mintha a használó teljes teste folyamatosan szikrákat hányna. Ennek hatására eleve rendkívül nehéz megsebesíteni a használót. Közelharcban szinte tökéletes védelmet nyújt. Akihez hozzáér a pajzs, az azonnal áramütést szenved. Azonban ezek mellett a folyamos szikrázás, és az elektromosság stimulálja a használó idegrendszerét, és befolyásolja a gyorsaságát és a reflexeit. Ez a technika szinte felér a repülő villámistennel. A sharingan is csak nehezen képes lekövetni az így stimulált ninját. A technika hatására kisebb mértékben, de a ninja fizikai ereje is megnövekszik.

Típus: Védekező, Kiegészítő
Besorolás: S rangú
Chakraszint: 800
Használója: Raikage
Megkötés: Villámmesterség, Moderátori engedély!!Raiton: Raimuraito // Villám elem: FényszóróAz ismert legpusztítóbb erejű villám technika. Négy használóra van szükség hozzá. Mind a négy shinobinak tökéletesen kell uralnia a villámchakrát. A jutsu azzal kezdődik, hogy a használók, szépen folyamatosan elkezdik felszabadítani a testükben lévő összes villámchakrát. Ez azt eredményezi, hogy a ninják körül folyamatosan egy fel-felvillanó elektromos aura keletkezik, mely magasan kicsap az ég felé. Ha ezt megkezdték, a ninják elindulnak négy előre kijelölt pontba egy adott terület körül. Mire elfoglalják a helyüket, addigra már mindannyiuknak fel kellett szabadítaniuk az összes chakrájukat, így már távolról is jól láthatónak kell lennie az ég felé nyúló négy villódzó vibráló oszlopnak, mely közrefogja az adott területet. Ekkor kezdődik a hosszú kézjelsorozat, melynek végén kimondják a technika nevét. Ekkor a villámnyalábok felcsapnak a magasba, és a körülzárt terület fölött egy pontban egyesülve egy olyan erejű elektromos csapást hoznak létre, mely hatalmas fénnyel jár, és a területen belül mindent porrá éget. Ezzel a technikával egy egész várost is elpusztíthatunk.

Típus: Támadó,
Besorolás: S rangú
Chakraszint: 900
Használója: A 4 Villám Mester


Raiton: Bakurai // Villám Elem: Robbanó Villám


Egy sokoldalú Raiton ninjutsu, ami leginkább ellentámadás gyanánt használatos. A ninja sűrítve a Raiton chakráját képes előidézni egy elektromos robbanást, aminek Ő a középpontja.
Típus: Kiegészítő
Besorolás: B
Chakraszint: 350


Raiton: Raiga // Villám Elem: Villám AgyarEgy B szintű villám technika, amelyhez szükség egy villám chakrára érzékeny penge. A használó egy hosszú villám nyalábot indít a fegyveréből, amely ellenfélről-ellenfélre terjed.
Típus: Támadó
Besorolás: B
Chakraszint: 300


Raitou Jutsu: Rakurai // Villámbástya Technika: Könnyed VillámEgy viszonylag egyszerű Villám technika. A használó Raiton chakra segítségével egy kisebb elektromos mezőt hoz létre maga körül, így a közvetlen közelében álló ellenfelet megakaszthatja a támadásában, vagy akár meghátrálásra kényszerítheti vele. Az elektromos mező pár másodpercig marad fent.
Típus: Védekező
Besorolás: C
Chakraszint: 150


Raiton: Sandaaboruto // Villám Elem: MennykőcsapásEgy erős Raiton technika. A használó mindkét kezébe koncentrálja villám elemű chakráját, majd azt szabadjára engedve a villámok 360°-ban kicsapódnak és megsebesítik azt, akinek az útjában állnak. Tömeg ellen a leghatásosabb a jutsu, valamint, akkor, hogyha a használó egyedül van.
Típus: Támadó
Besorolás: B
Chakraszint: 220
avatar
Tenten
Inaktív


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Villám Elemű Jutsuk=-

Témanyitás  Tenten on Szer. Márc. 31 2010, 22:47


Chidori, és Raikiri variációi
Habataku Chidori // Lebegő Chidori

A Chidori egy igen különleges fajtája, bár maga a metódus annyira nem is különleges. Szükséges hozzá a Chidori ismerete és egy átok pecsét. Gyakorlatilag akkor használható, amikor a shinobi az aktív átokpecsét második szintjén használja a Chidorit. Ez történt Uchiha Sasuke esetében, mikor az Orochimarutól kapott pecsét második szintjén Chidorit használt.

Chakraszint: -
Megkötés: Átok pecsét megléte, Chidori ismereteChidori Nagashi //Ezer Madár Kiterjesztés

Ez a technika a normál Chidori egyik továbbfejlesztett változata, Uchiha Sasuke dolgozta ki Orochimaru kezei alatt: lényegében ki tudja terjeszteni maga körül az elektromos mezőt és ezzel több, nem túl messzi ellenfelét meg tudja sebezni.

Chakraszint: -
Megkötés: Chidori ismereteChidori Senbon // Ezer Madár Senbon

A technika - csak úgy, mint az előző - Uchiha Sasuke technikája és a neve mindent elárul: képes a Chidorit senbonokra bontani és ezzel támadni.

Chakraszint: -
Megkötés: Chidori ismereteChidori Katana // Ezer Madár Kard

Szintén egy Uchiha Sasuke által kifejlesztett Chidori variáció, mellyel a kardba vezeti az elektromosságot. Igen hasznos és erős technika.

Chakraszint: -
Megkötés: Chidori ismereteRaikiri Nirentotsu //Iker Villámpenge

Hatake Kakashi Raikiri továbbfejlesztése, mint ahogy a neve is mutatja, mindkét kezébe koncentrálja a villámló élt, így az önmagában sem gyenge technika dupla olyan erős lesz.

Chakraszint: -
Megkötés: Raikiri ismerete
avatar
Tenten
Inaktív


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.