Gonza Sasano

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Gonza Sasano

Témanyitás  Gonza Sasano on Csüt. Jún. 20 2013, 17:08

Név: Gonza Sasano
Ország: eredetileg a Vas Földje, jelenleg vándorol
Rang: Koshogumi - Ronin
Kor: 23
Nem: Férfi
Vércsoport: 0 RH+
Felszerelések:
1db katana
2db wakizashi
2 db tanto
1 db yari
1 db táska benne: élelem, 1 üveg szaké, fegyverápoló készlet, sátor, váltóruha


Kinézet:
Hosszú fekete hajú, barna szemű, 185 cm magas, 85 kg, izmos és erős testalkatú. Fekete hakama-t és gí-t visel, hagyományos, ugyanakkor egyszerűbb szamuráj ruházatot.


Jellem:
Rendkívül óvatos és ravasz ember, mindig jól átgondolja a dolgokat (főleg éles helyzetben, harc közben). Nem veti meg a szakét, valamint a gyengéje a rendkívül dúskeblekkel megáldott nők, kicsit perverz is. Nagyon nem szereti, ha valahová valamiért sietnie kell, utálja, ha hirtelen sürgős dolgok jönnek közbe, ilyenkor bosszankodik. Nyugodt és higgadt ember, néha kicsit túl komótos is. Optimista típus, ha valami rossz történik vele, igyekszik mindig annak a jó oldalát nézni.


Előtörténet:
 Gonza Sasano 23 évvel ezelőtt született a Vas Országában, Kamakure faluban. Anyja a szülésbe belehalt, így Gonza anya nélkül nőtt fel, egyke gyerek volt, testvérei nem voltak, kezdetben apja, Yusuke Sasano nevelte, ám csak rövid ideig. Yusuke Sasano a Tetsugakure-i hadsereg egyik churo-ja volt, a seregben ő képezte ki az újoncokat, ám egyik idegen földön teljesített küldetése során, mikor a küldetést sikeresen befejezte a társaival együtt, a hely egyik neves éttermébe mentek ebédelni, ott asztalfoglalás közben beléjük kötött pár udvari szamuráj. Yusuke egy igazságtalanságot nem tűrő ember volt, nem bírta elviselni a sértegetést és azt sem, hogy az arisztokrata szamurájok lenézik őt, és a társait. Így kihívta párbajra az öntelt kötekedő szamurájt, ám a párbajt elveszítette, és meghalt. Gonza 8 éves volt mikor az apja meghalt, hatalmas lelki traumát okozott neki, hiszen nagyon szerette az apját, a példaképe volt, ráadásul 6 éves korában az apja kezdte oktatni, a kardvívásra, így Gonza úgy érezte, hogy már, nincs aki, oktassa őt, holott ő kiváló szamuráj akart lenni.
 
 Miután az apját elveszítette, Gonza-t a nagyapja, Tamura Sasano nevelte tovább. Tamura Sasano szintén a hadsereg tagja volt egy gokenin, valamint a Yarijutsu (lándzsavívás) egyik legnagyobb mestere. A Sasano klán volt anno nagyon régen, akik a lándzsavívást a legmagasabb szintre fejlesztették a szamurájok között, így a klánban a kötelező kardvívás mellett a lándzsavívást is magas szinten gyakorolják, a Yarijutsu tudás az mindig apáról, fiúra szállt, ez egy közel 200 éves tradíció a Sasano klánon belül. A szamuráj hadsereg újoncait, akiket a lándzsás hadosztályba sorolnak be, őket is a Sasano-féle Yarijutsu-val képzik.
Így Gonza, mint a klán egyik tagja, ő első kézből részesült, hogy a legjobb lándzsavívó legyen. Nagyapja szigorú ám jó mester volt, igyekezett Gonza-t a lehető legjobban oktatni. Gonza nagyapjától párhuzamosan tanulta a kardvívást és a lándzsavívást, és emellett még a pusztakezes harcmodort is, nem volt neki egyszerű, sőt az elején igen nehezen kezdett, ugyanis nem tartozott a tehetségesek közé. Tehetsége ugyan nem volt, de szorgalma és kitartása annál inkább. Szorgalma annak volt köszönhető, hogy Gonza-nak volt egy unokatestvére Masaoki, aki két évvel idősebb volt nála, ő jóval tehetségesebb volt nála, Gonza-t ez zavarta, így motiválta az, hogy lekörözze unokatestvérét, ezért edzett rengeteget. Masaoki és Gonza olyanok voltak, mintha testvérek lettek volna, hamar kialakult a ”bátyó-öcsi” kapcsolat, ez annak is volt részben köszönhető, hogy Gonza a nagybátyjától (azaz Masaoki apjától) tanulta a rövid kard (wakizashi) használatát, így sokat volt együtt Masaoki-val, valamint Masaoki is egyke gyerek volt. Nagyapjától és nagybátyjától rengeteget tanult, Masaoki-val pedig rengeteget edzett, időközben sikerült teljesen feldolgoznia apja halálát, megnyugodott és a karrierjét kezdte erőteljesen felépíteni. 13 éves korába eljött az idő, hogy vizsgát tegyen kard és lándzsavívásból, a sok edzésnek meglett az eredménye, mind kardvívásban, mint lándzsavívásban igen jól teljesített, sőt még unokatestvérét is sikerült felülmúlnia, ugyanis a lándzsavívó vizsgán Gonza ellenfele Masaoki volt, akit legyőzött. Masaoki nem tudta elfogadni, hogy veszített. A vizsga után Masaoki már nem úgy tekintett Gonza-ra, mint öccsére, hanem mint riválisára, akiknek egyszer majd, meg kell küzdeniük egymás ellen a klán vezetői címéért, fokozatosan kezdett eltávolodni Gonza-tól. Ahogy teltek múltak az évek, 15 évesen Gonza-ból egy fiatal erős kamasz lett, aki hivatalosan is belépett a hadseregbe és elkezdte szamuráj pályafutását. Természetesen a ranglétra alsó fokáról kezdte, de 3 év múlva már koshogumi-vá léptették elő, mivel a küldetéseket és a hadseregen belüli egyéb feladatokat jól végezte el, míg unokatestvére le lett körözve, aki egyre féltékenyebb lett és irigykedett, valamint a viselkedése is megváltozott már nem a szerető unokatesó volt, hanem egy arrogáns, féltékeny mogorva alak, Gonza is észre vette ezt, de ő így is szerette Masaoki-t.. 19 éves korában Gonza-nak komoly fordulatot vett az élete, nagybátyja egyik küldetése során meghalt, szökött shinobik végeztek vele, így unokatestvére is apa nélkül maradt. Masaoki-t igen megviselte ez, még ridegebben viselkedett Gonza-val, valamint nagyapját is megviselte a dolog, hiszen már mindkét fia meghalt, már csak a két unokája maradt.

 
 Azonban az igazi gond Gonza életébe 20 éves korában jött el, nagyapja kijelentette, hogy visszavonul és leteszi a kardot, túl öreg már ahhoz, hogy a klánt vezesse, valamint ahhoz is, hogy a hadseregben betöltött magas pozícióját is jól végezze. Ideje volt új vezetőt kinevezni a klán élére, Tamura egy klángyűlést szervezett, hogy eldöntsék, hogy mi legyen, normál esetben Gonza és Masaoki apja között kellett volna választani, de mivel Tamura Sasano, mindkét fia meghalt már, így a két unokája között kellett döntenie. A tradíció szerint az idősebbik fiú örökli a vezetői címet, Masaoki ugyan idősebb volt, de Gonza magasabb rangban szolgát a seregben, így a klánon belül a vélemények erősen megoszlottak. Végül Tamura Gonza-t választotta, a klántagok nagyobb része is beleegyezett a döntésbe, ám Masaoki ezt nem fogatta el, követelte a vezetői címet, ezért párbajra hívta ki Gonza-t. Gonza nem szeretett volna kiállni a szeretett unokatestvére ellen, de a klántagok követelték, hogy férfiként és szamurájként intézzék el egymás között, a nagyapjuk próbált felszólalni ez ellen, mert nem szerette volna látni, hogy a két fia elvesztése után, a két unokája egymással végezzen. Ám ekkor Gonza kijelentette, hogy ő inkább átadja az unokatestvérének a vezetői címet, minthogy a saját ”bátyjával” párbajozzon, na meg a másik indoka pedig az volt, hogy mégis csak Masaoki az idősebb. Ez mindenkit nagyon meglepett, bár nagyapja nem örült annyira, annak ugyan örült, hogy a két unokája nem vívott élet-halál harcot egymás ellen, viszont annak már nem, hogy Masaoki lett a klán új vezetője, ugyanis Masaoki-ban nem bízott, mert az évek során nagyon megváltozott rossz irányban, rossz vezetőt pedig nem akart a klánnak. Miután az új vezető kiválasztása lezajlott, Gonza-t sokan lenézték, amiért nem vállalta a párbajt, hamar híre ment, még a seregben is, el kezdték gúnyolni és ekkor kezdett el inni is, bánatéban sokszor látogatta a kocsmákat. 

 Gonza-nak ebből elege lett, ő nem szerette ezt, az ósdi régimódi begyöpösödött tradicionális szokásokat és ezt a hierarchikus harcokat a hatalomért és hírnévért. Ezért úgy döntött, hogy kilép a seregből, és járja a saját bushido-ját, viszont csak úgy egyszerűen nem lehetett kilépni a seregből, de a nagyapjának sikerült nehezen elintézni, viszont ez azzal járt, hogy Gonza-nak el kellett hagynia a falut, száműzött kóbor szamuráj lett. Gonza egyáltalán nem viselte rosszul, hogy száműzték, ennek is a jó oldalát nézte, így legalább bejárhatja a világot, nincsenek szigorú kötöttségei, nem úgy, mint a seregben. Azon a napon mikor épp indult elhagyni a falut, Gonza megkapta nagyapja lándzsáját és apja fegyvereit, nagyapja adta át neki, búcsúajándékként, Masaoki el sem búcsúzott tőle. Azóta 2 éve, Gonza roninként járja a világot, megélhetésért elvállal kisebb testőri munkát, vagy karavánt kísér, vagy fizikai munkát végez.
avatar
Gonza Sasano
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Ronin
Chakraszint: 335

Felhasználó profiljának megtekintése http://taurion.hungarianforum.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Gonza Sasano

Témanyitás  Jiraiya on Csüt. Jún. 20 2013, 20:11

Szép előtörténet, Elfogadva!

Kezdő chakra: 60 - A szép előtörténetért, valamint a Samurai témában való jártasságért
Kezdő Pénzösszeg: 6000 ryo
Szint: D
Rang: Ronin


Készíts Adatlapot és Jó Játékot!
avatar
Jiraiya
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Sennin
Chakraszint: Sok...

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.