Hejvanasi Zej

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Hejvanasi Zej

Témanyitás  Hejvanasi Zej on Kedd Nov. 26 2013, 22:49

Minden jó ha...

        Kora délután Konoha egyik kiképzőpályáján, éles hangok szállingóztak. Ki arra járt hamar észrevehette, hogy két ifjú ninja vívott éppen meg egymással. A közdelem már jó fél órája tarthatott, és látszót a fiúkon, hogy kezdik felélni az erejüket.
- Na mi van, nem bírod tovább?- Kérdezte Zej, és közben katanájával egy ütést igyekezett mérni, barátja bal vállára.
- Azt csak szeretnéd, a mai nap az enyém lesz.- Érkezett a válasz Suako-tól, míg hátraugrott pár métert az ütés elkerüléssé érdekében. Ám nemvolt rest rögtön jött az ellentámadás, nagy lendülettel ugrott ellenfele felé, hogy egy felülről mért csapással, döntse el a küzdelem kimenetelét. ~Hibáztál, semmi nem végi a hasadat.~ Futott át hősünk agyán, és már-már ki is használta volna ellenfele figyelmetlenségét, de túl veszélyesnek ítélte meg a csapást így hamar lefegyverezték. ~Annyit nem ér ez a játék, hogy komolyabban megsérüljön.~ Gondolta, miközben Suako felsegítette a földről.
Mondtam, hogy ez az én napom lesz.-
- Jah, majd legközelebb egyenlítek. Cigit?- A választ meg sem várva vette elő zsebéből két szál jointott egyet magának és egyet a barátjának. -A francba, alig maradt dohányom, holnap elutazok a szigetre feltölteni a készletemet.- Mondta miközben meggyújtotta cigijét. Zej, már évek óra használta ezt a speciális dohányt, még jóval azelőtt kezdte el, hogy elszökött volna a Füst országából, és a szerzetesekkel élt volna pár évig. Ám mikor elment szülőfalujából, pár magot vitt magával, mit a szerzetesek szigetén, annak rendje szerint el is ültetett. A mai napig oda jár vissza ha készletét feléli. Ám nem csak a dohány áru miatt szokott vissza járni, őszintén hiányzik neki az a barátságos légkör amit a szerzetesek megteremtenek kicsi szigetükön.
- Ha gondolod szívesen elkísérlek. Kaptam egy hét szabadságot, és már annyit meséltél arról a helyről, hogy kedvem támadt megnézni.- Mondta Suako. Zej csak pár hete érkezett a faluban, de eddig ez a srác volt az egyetlen barátja. Vele közel egykorú lehetett az fiú, hosszú barna haja volt, és a falujában chuunin-ként dolgozott. Jutsu-k terén jóval tapasztaltabb volt hősünknél, ám a kardforgatásról volt még mit tanulni.
- Rendben gyere, legalább nem egyedül, kell utaznom. Holnap kora hajnalban indulunk. Nem igazán kell a szokásos felszereléseiden kívül semmit sem hoznod. A szigeten, majd megkapunk minden szükséges dolgot-
- Oks... nagyjából hány nap lesz, az út?-
- Kettő oda, kettő vissza, meg egy napot ott is tölthetünk.-
- Rendben, viszont akkor én most megyek is. Még van egy két elintézni valóm, meg jelentenem, kell hogy egy hétig a falun kívül lesz dolgom, találkozzunk, holnap itt.- Mondta Suako, majd elsietett. Zej sem maradt tovább, még egy utolsót szívott a cigijébe, majd elpöckölte a csikket, és ideiglenes szállásán egy fogadóban olvasással töltötte a nap hátralévő részét. Korán lefeküdt, hogy másnap kipihenten indulhasson el.
          - Reggelt!- Morogta maga elé a vándor ninja, Konohai barátjának.
- Jam neked is. Induljunk.- Érkezett a válasz és kicsit dideregve a hajnali időtől, kényelmes tempóba elindultak. Közel egy napos gyalogút állt előttük, és úgy tervezték az útvonalak, hogy lehetőleg a kisebb falukat is kerüljék el. Az erdő egyrészt biztonságos, meg olyan hangulatos is a nagy utazásoknál. Az első órák eseménytelenül teltek. Nem is igazán beszélgettek, inkább még a komás állapotot élvezték. Mikor már kicsit jobban felélénkültek, a tőlük már megszokott csevej kapott szerepet. Cigiztek, szóba jöttek régi kalandok, volt szerelmek, ugratták egymást, egyszóval élvezték a másik társaságát. Dél körül megálltak egy kicsit pihenni, az útra elcsomagolt rizsgolyók zömét rögvest meg is ették, majd hamar tovább álltak.
Este míg Zej össze barkácsolt gallyakból egy kis menedéket meg tűzet rakott, barátja egy gyors vadászat keretén belül pár mókust hozott vacsorára. Hamar megpucolták, és megsütötték őket. Az este eseménytelenül telt, felváltva aludtak, és hamar tovább álltak. Kora reggelre már a part közelében voltak. Mikor Zej elment a szerzetesektől, ugyanazzal a kis ladikkal tette, mint amivel anno odaérkezett Ám nem igazán volt kedve a kikötőnek fizetni, hogy vigyázzanak arra a kis hajószerűségre amit még anno pár éve ő lopott el, így inkább a part közelébe rejtette el. Gyorsan sikerült megtalálniuk, és az állapota is még megfelelt az utazásra, így nem teketóriáztak sokáig inkább hamar bepakoltak és elindultak. Nem volt túl nagy a ladik, egy árboca volt egy vitorlával és négy hely az evezőknek. Ketten még kényelmesen elfértek benne, de nagy sétákat már nem tudtak tenni. Felváltva eveztek, ha a szél nem az ő kedvük szerint fújt, és amúgy sokat horgásztak. Egy üveg szaké is előkerült, ami rögtön feldobta a hangulatot, és fél óra elteltével már érezni lehetett, hogy süllyed a társalgás szintvonala.
- Aztán nemes egyszerűséggel lehánytam.- Fejezte be történettét Suako, ami Zej egy nagy kacagással hálált meg.
- Hát te nem vagy semmi.- Mondta el fulladó hangon, majd hasonlóan folytatódott a nap többi része. A nap jó hangulatban telt, és ahhoz képest, hogy csak vizet láttak minden fele egész jól elütötték az időt. Este teljes sötétség borult rájuk. A hajón nem mertek tüzet rakni, és az csillagok fényét sötét felhők rejtették el. A szél is egyre élénkebb lett és ha rutinos matrózok lettek volna, valószínűleg már készülődtek volna a viharra. Ám nem voltak sem rutinosak, sem matrózok, így inkább a vízen ringatózva szívták az utolsó két szál jointott, és a jövőbéli terveikről meséltek. A Konohai elmesélte, hogy az-az álma, hogy egy nap megtalálja élete szerelmét, felhagy a ninja léttel, és az erdőben, mindentől elzárva kényelmesen eléldegélnek. Lehet épp ezért volt számára olyan érdekes a szerzetesek élete. Zej is mesélt, a világbékéről szőtt álmairól, ahol mindenki, kortól, származástól és képességektől függetlenül egyenlő. Ahol az emberek minden ok nélkül segíteni szeretnének másokon és nem saját érdekeiket képviselik csak. Ahol a pénz nem lesz értékesebb az emberi életeknél. Mesélt arról is, hogy létre akar hozni egy szervezettet ahol az erős ninják a békéért össze fognak és példát mutatnak a világnak, ahol a kegyelem és a megbocsátás lesz az erő mércéje és nem a chakra. Beszélgetésüket az ég ordító döreje szakította félbe.
- Ez nem hangzik túl jól.-
- Jobb lesz ha levesszük a vitorlát.- Mondta Suako, majd rögtön neki is kezdett. A zápor gyorsan és kegyetlenül csapott le rájuk. A nemrég még békés víz, most mint egy szörny kelt életre és dobálta a kicsi hajót kedve szerint. A fiuknak minden erejüket össze kellett szedni, hogy rendesen meg tudjanak kapaszkodni, ám sajnos ez sem tudott rajtuk segíteni. Egy nagyobb hullám a hátára kapta a kicsi ladikot, és becsapódásakor a hajó darabokra tört. Hőseinket a víz ereje maga alá nyomta, és csak igen nehezen sikerült a felszínre felúszniuk. Megpróbálták chakrájukat a lábukba irányítva megállni a víz felszínén, ám ez sem sikerült nekik tökéletesen. Habár gyakorlatuk jócskán volt e téren, de ilyen hullámokhoz nem szoktak hozzá, és nem tudták kellő képen befolyásolni a chakra áramlását a szeszélyes vízhez. Zej nem igazán tudott úszni, erre eddig még nem volt szüksége. Az ég villámlott, és a távolban már felfedezhetővé vált egy sziget alakja.
- Készülj!- Hallotta Suako hangját mikor feje felbukkant a vízből. Kezébe nyomot egy fa gerendát, ami feltehetően a hajó egyik darabja volt majd szorosan magához öleltet a Konohai és kézjelekbe kezdett.
- Suiton: Houmatsu Rappa!- Mormogta maga elé, és látszott az arcán, hogy igazán koncentrál. Egy heves vízlökés jött létre, mely egyenesen a fa gerendának ment. Hihetetlen sebességgel, kezdek el haladni, a hullámzó tengeren, olykor felemelkedve a magasba egy hullám miatt. Öt percbe nem telt, és a sziget homokjában landoltak. Suako rögvest elájult, és a vihar még javában tombolt. Zej vállára kapta társat és a szerzetesek települését vette ulticélba. Alapvetően fél órajárásra lett volna, ám barátja testének való cipelése megnehezítette a dolgát, közel másfél óráig tartott míg megérkeztek. A régi ismerősök mihelyt észrevették rögtön a segítségére siettek és hamar fedél került a fejük fölé.
- Jól van csak ki kell pihennie magát. Sok chakrát égetett el. Mégis mi történt veletek?- Kérdezte egy rövid vizsgálat után Zejt a mestere Toru. Az ifjú vándorninja elmesélte az elmúlt két nap eseményeit, majd forró levest hoztak neki. Egy kis csevegés után, és persze átöltözés után lefeküdt aludni.
          Suako másnap délben kelt fel. Még mindig kicsit remegtek a lábai, de kutya baja sem volt. A helybéliek a tőlük már megszokott szeretettel és kedvességgel köszöntötték a fiút. Zej már javában szüretelte a dohányt, mire barátja rátalált. Gyorsan körbevezette a szigeten, majd áttárgyaltak a tegnap esti eseményeket.
- Jah az a technika. Egy elég erős jutus volt, általában harcban szoktam alkalmazni, de akkor sem szívesen mert sok chakrát emészt el. Nem voltam benne biztos, hogy jól fog elsülni, mert ezzel akár köveket is el lehet morzsolni. Most kevesebb chakrát adtam bele, hogy a fát ne törje szét, de a lendület megmaradjon... szerencsénk volt, ott és akkor nem jutott más jó ötlet az eszembe.- Mesélte. A nap hátralévő részében, a Konohai ninja párbajozott egyet Toru ellen, ám a tapasztalt szerzetes könnyen legyőzte. A falu lakói pedig eközben hősünknek segítettek egy új ladikot össze tákolni, amivel másnap haza utazhattak. Este egy kisebb ünnepséget rendeztek majd kora hajnalba újra útra keltek Konoha felé.
avatar
Hejvanasi Zej
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Vándor ninja
Chakraszint: 180

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hejvanasi Zej

Témanyitás  Uchiha Madara on Csüt. Nov. 28 2013, 10:31

Megint én vagyok,

Egészen jól írsz, a helyesírásra figyelj, ezt a másik ellenőrzésnél is írtam, de ide is le kell írnom. A történet tetszett, jól össze tudsz rakni egy kalandot is, szép munka. Arra figyelj még, sajnos az NJK-id nem ismerem, hogy a társad által alkalmazott technika egy A szintű technika, amit egy genin igen nehezen tudna elsajátítani, de még egy C szintű shinobinak sem reális. Ezt azonban kompenzáltad most a történettel.
+ 5 Ch, a csodadohány készleted feltöltötted.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.