A meditáció kertje

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Gonza Sasano on Pént. Márc. 10, 2017 9:00 pm

// Terumi Mei //
// Elnézést a késésért! //


- Hmm.... Gamadosuzan. Nem hallottam még róla. Miért jó ezt nekem megtanulni? - tette fel a kérdést a ronin. Végighallgatta a pösze tagnak, a magyarázatát. Kicsit meg is lepődött, hiszen elég szokatlan kenjutsu technikáról van szó. 
~ Egy rántás, egy vágás. Érdekesen hangzik. ~ jegyzi meg magában kardvívónk, őt egyébként minden új dolog érdekelte mindig is, ami a kardvívással kapcsolatos. Egy valamire azonban nem számított. Végig nézte ahogyan a Kurodo nevű ember klónjait, a kis beszédhibás csóka egy szemvillanás levágta. Nem is igazán látta, hogy mikor vonta ki a kardját a hüvelyéből, és azt sem, hogy mikor tette vissza. 
~ Nocsak, nocsak... ez azért meggyőző volt. ~ jegyezte meg szamurájunk. Ezt követően ő maga is felállt a helyéről, majd szembe áll a klónokkal. 
~ Nem láttam tisztán a mozdulatot, de ez egy időzített vágás, kivár az utolsó pillanatban és ahogyan a kardját kivonja a hüvelyéből, azzal a mozdulattal súlyt le az ellenfélre. Ehhez nagyon jó reakcióidő kell. ~ próbál rájönni a technika megoldására, majd ráteszi a kardjára a kezét és felvesz egy alapállást. Int a klónoknak, hogy jöhetnek felé. Az egyik meg is indul felé. Ám a klón jóval előbb ott termett még mielőtt teljesen kivonta volna a fegyverét a tokjából. Egy félig kivont kardnál, éles helyzetben már halott lett volna a szamuráj. Nem is volt megelégedve az eredményével. Na de, mint ahogyan a legtöbb esetben a tanulás kezdeti fázisában, nem szokott elsőre sikerülni semmi sem. Sokszor másodjára sem. Így volt ez most is, másodjára, sőt harmadjára sem sikerült. Ekkor a ronin, felvett egy szűkebb beállást, hogy minél kevesebb és egyben keskenyebb mozdulatot kelljen csinálnia ahhoz, hogy kirántsa a kardját. A kard kétharmada kint is volt a hüvelyből, ám a klón ismét ott termett előtte. Kipróbált még egy módszert. Egyik kezével normálisan a kard markolatát fogta, a másikkal a hüvelyt. Miközben kirántja a kardját, azzal egy időben ellentétes irányban hátrahúzná a tokot is, így a kard előbb kerülne ki. Ám ez a módszer sem hozta meg a várt eredményt. Annyi történt, hogy a klónt megütötte a kard markolatával egy kicsit, a gyomor környékén. Pedig igyekezett olyan gyorsan csinálni, ahogyan csak tudja. A következő próbálkozásnál úgy döntött, hogy áramoltat egy kevés chakrát  a karjába, ezzel felgyorsítva a kezét. Valamicskét javult a mozdulata, hiszen a kard már majdnem kint volt a hüvelyből, azonban a klón is ott volt előtte. Még mindig nem volt kellően gyors. 
- Kaphatok valami tanácsot még? - kérdezte a pösze embert. Hiszen kevésnek találta a férfi magyarázatát, ráadásul alig is értette, hiszen nem valami hibátlan annak beszédkészsége.
avatar
Gonza Sasano
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Ronin
Chakraszint: 335

Felhasználó profiljának megtekintése http://taurion.hungarianforum.com/

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Terumi Mei on Csüt. Márc. 16, 2017 10:19 am

// Semmi baj! A játékosnak lehet késni, a mesélő meg csak örül neki. Very Happy //


- Aszélt, melt hasznosz! - feleli játszi könnyedséggel, miközben két karját összefonja mellkasa előtt, s onnan figyel téged, miként bajlódsz a klónokkal. Bár magában nem jegyzi meg, hogy mindenki így kezd, és nem egy perc lesz elsajátítani, de bólogatásokkal tisztázza, hogy jó úton haladsz afelé, hogy elsajátíts még egy technikát.
Amikor felteszed a kérdést, elmosolyodik. Egy kézpecsétet formál, majd füst kíséretében egy fess úriembert látsz magad előtt, aki maga is szamurájruhát visel, haja szürke, de nem az öregségtől, hiszen arca olyan fiatal, akárcsak egy húsz évesé.
- Talán így könnyebb lesz - hogy miért váltott vissza eredeti állapotára, amit te még csak most láttál, nem tudni. Lehet, hogy valami oknál fogva úgy látta jónak, ha inkább a megfelelő módon tanít.
- Samon-mester, most elvesztetted a fogadást! Azt beszéltük meg, hogy egy napig ebben a formában kell lenned, hogy bebizonyítsd, tudsz te szórakozni is! - szólalt fel Kurodo, aki a klónokat szolgáltatta eddig Samonnak, akiről megtudhattad, hogy mester. A felszólított Samon összeráncolva a homlokát egy hatalmas barackot nyomott Kurodo fejére.
- Én így is nagyon jól szórakozom! - visszatér, majd komolyabban néz rád.
- Sokáig figyeltelek, hogy gyakran meditálsz itt. Mi értelme van tehát, ha nem tudod elméd kiüríteni? A technika nagy nyugalmat igényel, bármilyen helyzetben tudnod kell, hogy neked belül csendesnek kell lenned akkor is, mikor rajtad kívül mindenki más őrjöng. Csendesítsd le a belső hangod, s válj eggyé a karddal. Légy te a kard - reméli, hogy ezzel elegendő információt sújkolt beléd, és sikerülni fog végre a technika elsajátítása. 
- Szánj rá elég időt, hiszen nem fog menni egyről a kettőre, hacsak nem koncentrálsz rá előtte. Meditálj akár! 

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Kenshiro Hanae - A puding próbája az evés
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Komimushi Zanami
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Gonza Sasano on Csüt. Ápr. 06, 2017 8:03 am

Szamurájunknak nem sikerült olyan könnyen a technika végrehajtása, mint gondoltam. Tanult ő már olyan technikát ahol fontos volt az időzítés, ám ez most teljesen más volt. Nem hiába, mindig tanul valami újat az ember. A ronin mindig is az az ember volt, aki ha valami új dolgot tanult, akkor azt igyekezett kihasználni. Hirtelen valaki különösebb indok nélkül tanítja, ráadásul egy új és hatékony technika megtanulásának a lehetősége csöppent az ölébe. Bolond lenne, ha ezt kihagyná. Azon mondjuk meglepődött mikor a pösze ember, átváltozott normálisra. 
~Szóval fogadás volt, és egy alakváltó jutsu~ jegyezte meg magában, ám nem csodálkozott ezen sokat. Sokkal inkább a hirtelen jött mestere szavaira figyelt fel.
Figyelmesen hallgatta végig a férfit. Annak mondandója után bólintott egyet, ezzel jelezte, hogy megértette és elfogadta a tanácsot. Nem is teketóriázott sokat, le is ült meditálni. Nagyjából egy órán keresztül tartott ez.
A meditáció során, többször átgondolta az adott kenjutsu technikát, megpróbált belemélyülni minél jobban. Több szimulációt is lejátszott magában, hogy hogyan is tudná kivitelezni ezt a jutsut, éles helyzetben. Közben rájött, hogy ez a technika, nagyon is hatékony tud lenni, sőt akár egy harcot is rövidre zárhat, méghozzá eredményesen.
Mikor ezzel végzett, intett a másik kettőnek, hogy folytatná a gyakorlást. Amint újra alkotnának neki klónokat, ismét megpróbálná a technikát kivitelezni, várna a megfelelő pillanatig. Még egy centire sem húzná ki a katanát a hüvelyéből, de már látná, hogy hogyan és hol vágná meg az ellenfelet. Úgy véli, hogy az időzítés pillanatában a harcosnak már tudnia kell, hogy hogyan végez az ellenféllel. Ha ez megvan, akkor már csak a megfelelő pillanatot kivárva lesúlythat. Ki is vonta hirtelen a kardját, és azzal együtemben egy vágást is kivitelezett az ellenfél klónján. Kérdés, hogy sikerült-e neki. Gonza úgy érezte, hogy ez még mindig nem tökéletes. Amennyiben nem sikerülne neki újrapróbálkozna.
avatar
Gonza Sasano
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Ronin
Chakraszint: 335

Felhasználó profiljának megtekintése http://taurion.hungarianforum.com/

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Terumi Mei on Vas. Ápr. 16, 2017 7:06 am

Hallgatva a mesterre végül nyugalmasan meditálni kezdesz, hogy kiürítsd az elméd, s rájöjj a technika nyitjára. Az egy órás gondolkodás után végül emelt fővel indulsz újra neki a feladatnak. Most már úgy tűnik, hogy tisztán, és értelmesen, mivel sikerült elérned azt az állapotot, hogy ki tudd következtetni ellenfeled mozdulatait, s eltalálnod, hogy mikor is van a "pont most" pillanat.
Amikor a mester és tanítványa klónokat hoztak létre, hogy teszteljenek, talán az első még nem volt tökéletes, a második vágás már közel járt ahhoz, a harmadik szintén. De mint mondják, gyakorlás teszi a mestert, így nem kell rögtön az elején megállni a félsiker láttán. A félsiker már egy jó pont, haladás.
A nap második felében persze már egészen jól ment, szinte mondhatjuk azt is, hogy tökéletes volt. De mint tudjuk, tökéletes nem létezik, hiszen mindent lehet még tovább csiszolni.
- Rendben van! Sikerült elsajátítani a technikát! - szólal fel végül Samon-mester nyugtázva, hogy a technikát megtanultad.
- Most már mehetünk szakézni, mester? - teszi fel kérdését a másik.
- Naná!


//Mivel egy gyors tanulásról volt szó, felírhatod az adatlapodra a technikát (Gamadosuzan). Nem kérek tőled még egy reagot, de amennyiben szeretnél, írhatsz. ^^ //

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Kenshiro Hanae - A puding próbája az evés
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Komimushi Zanami
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.