A meditáció kertje

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Gonza Sasano on Szomb. Márc. 11 2017, 09:00

// Terumi Mei //
// Elnézést a késésért! //


- Hmm.... Gamadosuzan. Nem hallottam még róla. Miért jó ezt nekem megtanulni? - tette fel a kérdést a ronin. Végighallgatta a pösze tagnak, a magyarázatát. Kicsit meg is lepődött, hiszen elég szokatlan kenjutsu technikáról van szó. 
~ Egy rántás, egy vágás. Érdekesen hangzik. ~ jegyzi meg magában kardvívónk, őt egyébként minden új dolog érdekelte mindig is, ami a kardvívással kapcsolatos. Egy valamire azonban nem számított. Végig nézte ahogyan a Kurodo nevű ember klónjait, a kis beszédhibás csóka egy szemvillanás levágta. Nem is igazán látta, hogy mikor vonta ki a kardját a hüvelyéből, és azt sem, hogy mikor tette vissza. 
~ Nocsak, nocsak... ez azért meggyőző volt. ~ jegyezte meg szamurájunk. Ezt követően ő maga is felállt a helyéről, majd szembe áll a klónokkal. 
~ Nem láttam tisztán a mozdulatot, de ez egy időzített vágás, kivár az utolsó pillanatban és ahogyan a kardját kivonja a hüvelyéből, azzal a mozdulattal súlyt le az ellenfélre. Ehhez nagyon jó reakcióidő kell. ~ próbál rájönni a technika megoldására, majd ráteszi a kardjára a kezét és felvesz egy alapállást. Int a klónoknak, hogy jöhetnek felé. Az egyik meg is indul felé. Ám a klón jóval előbb ott termett még mielőtt teljesen kivonta volna a fegyverét a tokjából. Egy félig kivont kardnál, éles helyzetben már halott lett volna a szamuráj. Nem is volt megelégedve az eredményével. Na de, mint ahogyan a legtöbb esetben a tanulás kezdeti fázisában, nem szokott elsőre sikerülni semmi sem. Sokszor másodjára sem. Így volt ez most is, másodjára, sőt harmadjára sem sikerült. Ekkor a ronin, felvett egy szűkebb beállást, hogy minél kevesebb és egyben keskenyebb mozdulatot kelljen csinálnia ahhoz, hogy kirántsa a kardját. A kard kétharmada kint is volt a hüvelyből, ám a klón ismét ott termett előtte. Kipróbált még egy módszert. Egyik kezével normálisan a kard markolatát fogta, a másikkal a hüvelyt. Miközben kirántja a kardját, azzal egy időben ellentétes irányban hátrahúzná a tokot is, így a kard előbb kerülne ki. Ám ez a módszer sem hozta meg a várt eredményt. Annyi történt, hogy a klónt megütötte a kard markolatával egy kicsit, a gyomor környékén. Pedig igyekezett olyan gyorsan csinálni, ahogyan csak tudja. A következő próbálkozásnál úgy döntött, hogy áramoltat egy kevés chakrát  a karjába, ezzel felgyorsítva a kezét. Valamicskét javult a mozdulata, hiszen a kard már majdnem kint volt a hüvelyből, azonban a klón is ott volt előtte. Még mindig nem volt kellően gyors. 
- Kaphatok valami tanácsot még? - kérdezte a pösze embert. Hiszen kevésnek találta a férfi magyarázatát, ráadásul alig is értette, hiszen nem valami hibátlan annak beszédkészsége.

Gonza Sasano
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Ronin
Chakraszint: 335

Felhasználó profiljának megtekintése http://taurion.hungarianforum.com/

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Terumi Mei on Csüt. Márc. 16 2017, 22:19

// Semmi baj! A játékosnak lehet késni, a mesélő meg csak örül neki. Very Happy //


- Aszélt, melt hasznosz! - feleli játszi könnyedséggel, miközben két karját összefonja mellkasa előtt, s onnan figyel téged, miként bajlódsz a klónokkal. Bár magában nem jegyzi meg, hogy mindenki így kezd, és nem egy perc lesz elsajátítani, de bólogatásokkal tisztázza, hogy jó úton haladsz afelé, hogy elsajátíts még egy technikát.
Amikor felteszed a kérdést, elmosolyodik. Egy kézpecsétet formál, majd füst kíséretében egy fess úriembert látsz magad előtt, aki maga is szamurájruhát visel, haja szürke, de nem az öregségtől, hiszen arca olyan fiatal, akárcsak egy húsz évesé.
- Talán így könnyebb lesz - hogy miért váltott vissza eredeti állapotára, amit te még csak most láttál, nem tudni. Lehet, hogy valami oknál fogva úgy látta jónak, ha inkább a megfelelő módon tanít.
- Samon-mester, most elvesztetted a fogadást! Azt beszéltük meg, hogy egy napig ebben a formában kell lenned, hogy bebizonyítsd, tudsz te szórakozni is! - szólalt fel Kurodo, aki a klónokat szolgáltatta eddig Samonnak, akiről megtudhattad, hogy mester. A felszólított Samon összeráncolva a homlokát egy hatalmas barackot nyomott Kurodo fejére.
- Én így is nagyon jól szórakozom! - visszatér, majd komolyabban néz rád.
- Sokáig figyeltelek, hogy gyakran meditálsz itt. Mi értelme van tehát, ha nem tudod elméd kiüríteni? A technika nagy nyugalmat igényel, bármilyen helyzetben tudnod kell, hogy neked belül csendesnek kell lenned akkor is, mikor rajtad kívül mindenki más őrjöng. Csendesítsd le a belső hangod, s válj eggyé a karddal. Légy te a kard - reméli, hogy ezzel elegendő információt sújkolt beléd, és sikerülni fog végre a technika elsajátítása. 
- Szánj rá elég időt, hiszen nem fog menni egyről a kettőre, hacsak nem koncentrálsz rá előtte. Meditálj akár! 

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Ginoo Yukizaki - Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld
Komimushi Zanami - Egyenesen járni tudni kell (fagyasztott)
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Gonza Sasano on Csüt. Ápr. 06 2017, 21:03

Szamurájunknak nem sikerült olyan könnyen a technika végrehajtása, mint gondoltam. Tanult ő már olyan technikát ahol fontos volt az időzítés, ám ez most teljesen más volt. Nem hiába, mindig tanul valami újat az ember. A ronin mindig is az az ember volt, aki ha valami új dolgot tanult, akkor azt igyekezett kihasználni. Hirtelen valaki különösebb indok nélkül tanítja, ráadásul egy új és hatékony technika megtanulásának a lehetősége csöppent az ölébe. Bolond lenne, ha ezt kihagyná. Azon mondjuk meglepődött mikor a pösze ember, átváltozott normálisra. 
~Szóval fogadás volt, és egy alakváltó jutsu~ jegyezte meg magában, ám nem csodálkozott ezen sokat. Sokkal inkább a hirtelen jött mestere szavaira figyelt fel.
Figyelmesen hallgatta végig a férfit. Annak mondandója után bólintott egyet, ezzel jelezte, hogy megértette és elfogadta a tanácsot. Nem is teketóriázott sokat, le is ült meditálni. Nagyjából egy órán keresztül tartott ez.
A meditáció során, többször átgondolta az adott kenjutsu technikát, megpróbált belemélyülni minél jobban. Több szimulációt is lejátszott magában, hogy hogyan is tudná kivitelezni ezt a jutsut, éles helyzetben. Közben rájött, hogy ez a technika, nagyon is hatékony tud lenni, sőt akár egy harcot is rövidre zárhat, méghozzá eredményesen.
Mikor ezzel végzett, intett a másik kettőnek, hogy folytatná a gyakorlást. Amint újra alkotnának neki klónokat, ismét megpróbálná a technikát kivitelezni, várna a megfelelő pillanatig. Még egy centire sem húzná ki a katanát a hüvelyéből, de már látná, hogy hogyan és hol vágná meg az ellenfelet. Úgy véli, hogy az időzítés pillanatában a harcosnak már tudnia kell, hogy hogyan végez az ellenféllel. Ha ez megvan, akkor már csak a megfelelő pillanatot kivárva lesúlythat. Ki is vonta hirtelen a kardját, és azzal együtemben egy vágást is kivitelezett az ellenfél klónján. Kérdés, hogy sikerült-e neki. Gonza úgy érezte, hogy ez még mindig nem tökéletes. Amennyiben nem sikerülne neki újrapróbálkozna.

Gonza Sasano
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Ronin
Chakraszint: 335

Felhasználó profiljának megtekintése http://taurion.hungarianforum.com/

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Terumi Mei on Vas. Ápr. 16 2017, 20:06

Hallgatva a mesterre végül nyugalmasan meditálni kezdesz, hogy kiürítsd az elméd, s rájöjj a technika nyitjára. Az egy órás gondolkodás után végül emelt fővel indulsz újra neki a feladatnak. Most már úgy tűnik, hogy tisztán, és értelmesen, mivel sikerült elérned azt az állapotot, hogy ki tudd következtetni ellenfeled mozdulatait, s eltalálnod, hogy mikor is van a "pont most" pillanat.
Amikor a mester és tanítványa klónokat hoztak létre, hogy teszteljenek, talán az első még nem volt tökéletes, a második vágás már közel járt ahhoz, a harmadik szintén. De mint mondják, gyakorlás teszi a mestert, így nem kell rögtön az elején megállni a félsiker láttán. A félsiker már egy jó pont, haladás.
A nap második felében persze már egészen jól ment, szinte mondhatjuk azt is, hogy tökéletes volt. De mint tudjuk, tökéletes nem létezik, hiszen mindent lehet még tovább csiszolni.
- Rendben van! Sikerült elsajátítani a technikát! - szólal fel végül Samon-mester nyugtázva, hogy a technikát megtanultad.
- Most már mehetünk szakézni, mester? - teszi fel kérdését a másik.
- Naná!


//Mivel egy gyors tanulásról volt szó, felírhatod az adatlapodra a technikát (Gamadosuzan). Nem kérek tőled még egy reagot, de amennyiben szeretnél, írhatsz. ^^ //

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Ginoo Yukizaki - Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld
Komimushi Zanami - Egyenesen járni tudni kell (fagyasztott)
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Hasegawa Zauki on Pént. Szept. 08 2017, 23:29

/Kagami/

  Minden ember megtörhető, mindenki képes kivetkőzni magából, elveszítve a valóságérzetét. Ez következett be nálam is, amit megtetőzött a mondat, "Ha van kérdésed, most tedd fel." Egy szokványos, egyáltalán nem sértő, szidalmazó kijelentés, ebben az állapotomban, mégis elégnek bizonyult. Alapból nagy zavart átélő elmémnek ugyanis millió kérdése volt, melyeket szavakba önteni nem tudtam, ám egy konohai ezt teljes nyugodtsággal kezelte. Nem feltétlen felé irányult minden harag, bár nem nyerte el kicsit sem a bizalmam, enyhe bűntudatot éreztem, mikor megláttam repedt maszkszerűségét. Zihálásom visszatért, hisz minden mozgósítható chakrám elhasználtam, s karjaimra támaszkodva is alig bírtam tartani magam, ahogy fejem is csak csontjaim tartották, izmaim már nem tudták, így nagyon "beszédpartneremre" sem tudtam nézni csak hallgattam egy darabig...
-Igazság... Talán igazat állítasz, talán ez az igazság, de ha azt állítod, egyszer képesek voltak hamis emlékeket beültetni, mi bizonyítja, hogy ez más?! Mi bizonyítja, hogy igazat állítasz, ha az előző ugyanilyen helyzet is valószínűleg így kezdődött?! Hányszor jártam végig ezt? Ki tudja meg mondani, mi is az igazság a hazugságok tengerében, ha mind ugyanolyan valószerűtlen?- Fakadok ki haragtól és kétségtől telve, elejtve egy könnycseppet. -Ide állítasz egy szektás dumával, meg hogy egy őrült, szadista tudós eredménye vagyok, aki EBBŐL a faluból szökött meg és azt kéred, higgyem el miután egy idegen falu kórházában ébredek a semmiből, azt állítva, hogy a valóság egy álom volt, az álmom pedig a valóság, de mit tudsz garantálni? Mivel támasztod alá? Azzal, hogy a fejemben van... ahogy a hamis is? Mit kapok egy ismeretlen szaván felül?!- Hagyok pár lélegzetvételnyi időt magamnak, majd tovább folytatom, ám már normál hangerővel, elhagyva a dühöt szavaimból... -Azért szenvedtem végig a legrosszabbakat, hogy segítsek a családomon... hogy újra normális életet éljek. Erre egy álom, mely legalább oly valós, mint a régi emlékek, azt állítja, nem is léteztek... soha. És TUDOM, hogy lehetséges, ha valaki tudja mire képesek a shinobi fejesek kegyetlenségből, az én vagyok, de... ha már azt sem tudom ki vagyok... mégis... hogy létezzek? Mi lehet a célom, ha semmit sem tudok magamról? Mintha magamból csináltam volna hülyét éveken keresztül... saját magam előtt.-
Mondandóm végeztével letörlöm arcomról az izzadtságot, s a könnycsepp nyomát, majd kezembe véve, szemügyre vettem a fejpántot. Kis bámulás után, néhány gondolatot átgörgetve, engedtem Yamatonak. Az ágyra készített ruhát elkezdtem magamra ölteni.
-Veled megyek, más választásom úgy sincs, gondolom. Ha igaz amit állítasz, és ez az... erő tényleg bennem van, kiderül mi az igazság. Ha meg szökni próbálnék, nem jutnék messzire. Adok egy esélyt a szavadnak, bízni fogok benned, hogy nem ismét rabként kezelnek, és hogy igaz ez a mese, szóval az esetleges őrség elhanyagolható. Megtanultam már beletörődni a sors adta helyzetekbe...-

  Megindulva Yamato vezetésével kimentünk a kórházból, s a szokatlanul néptelen falun keresztül vágva érkeztünk meg egy eldugott helyre. Egy klónt létrehozva őrt állt, majd beljebb mentünk, s belekezdett mondandójába. Kézpecséteket mutatott, majd átlagnál jóval vastagabb gyökerek kezdtek el felszökni a talajból, s testéből, akaratának megfelelően, szinte gumi hajlékonysággal tekeregni. Rajtam volt a sor.
 Próbálva felidézni emlékeimből módját, megkezdtem a pecsétek formálását, majd egyesítve két típusú chakrámat a földbe vezetve próbáltam előhozni a gyökereket, melyek akkor, ott kézjelek nélkül indultak meg, szinte csupán akaratomtól függve. Amennyiben sikerült, megpróbáltam karomból is előszedni őket. Majd függetlenül a sikertől, a másik műveletet is megpróbáltam, melyet akkor használni véltem, s chakrámat a tenyerembe koncentrálva, megpróbáltam kiszenvedni egy legalább egy méteres botot.
avatar
Hasegawa Zauki
Játékos

Taijutsu Pontok : 65


Adatlap
Szint: B
Rang: Genin
Chakraszint: 380

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Uchiha Kagami on Szomb. Szept. 09 2017, 00:35

/Zauki/


//Újra nyeregben! ^^ Mivel már konohai vagy, ezért a csoportokban áttetelek a konohaiakhoz, be is zöldültél ^^//Hosszú eszmefuttatásodra Yamato arckifejezése - ha ez lehetséges volt - még szomorúbb lett. Ha belenéztél a szemébe, akkor láttad rajta, hogy teljesen megérti a helyzetedet. - A bizalom kialakulásához mindig idő kell. Meg tudlak érteni, jobban, mint itt bárki más. Viszont, először magadban kell rendbe raknod mindent, és ez lesz a legnehezebb, nekem elhiheted. Amikor odabent összeraktad a szilánkokra hasadt érzéseidet, csak aztán fogod tudni igazán átérezni, hogy itt vagy. És bár azt mondod, adsz egy esélyt nekünk, tudnod kell, odakint a nagyvilágban hamar levadásznának. Ezért igyekszünk téged megvédeni, de nem bezárva tartani. Mondjuk úgy... kölcsönösen függünk egymástól, te és Konoha, Konoha és te. Szimbiózisba kell lépnetek, mint egyes növények egymással. De, hogy igazán mikor fogod magad teljesnek érezni, azt nem tudnám megmondani. Egy nap, egy hónap, egy év... tíz év... csak rajtad áll, hogy milyen tempóban dolgozod fel azt, ami ért téged. Ha most a te helyedben lennék, én is ezeket a kérdéseket tenném fel, s várnék a válaszra, amely csak annyi lehet, hogy a szavamat adom. Számodra kevés, nagyon is kevés, nekem is az lenne, de jelen helyzetben több nem nyújtható. A célodat viszont magadnak kell megtalálnod, egyelőre sodródj az árral, az a legkönnyebb. No de, elég a beszédből. Hadd mutassak valamit - mondta, és mikor már ott álltatok az eldugott helyen, bemutatta neked a technikát és elmagyarázta a működését.

Próbálgattad a dolgot, s viszonylag hamar is ment mind, hiszen... a véredben volt, ahogy azt Yamato is mondta, legalábbis szépen körülírta. Csak rajtad állt, hogy ez mennyit bizonyított számodra, de a bot ott figyelt a kezedben. - Remélem ez elég meggyőző volt. Nos, mára legyen elég ennyi. Itt van ez a tekercs... ebben benne van egynéhány olyan technika, ami a hasznodra lehet - nyújtott át neked Yamato egy kis tekercset. - Bár csak egy másolat, ettől függetlenül jobb lenne, ha nem veszítenéd el és nem tennéd közszemlére. Kellemetlen pillanatokat okozhat mindannyiunknak. A képességeidet teljesen titokban kell tartanunk, ha nem akarsz még egyszer egy laborban kikötni. Nos... Anko, előjöhetsz - mondta, és hamarost előbukkant egy mellesleg igen szemrevaló, viszonylag fiatalos kinézetű jounin nő, aki pajkosan nézett rád. Ha jobban megnézted, nos... már a szeme sem állt jól a nőnek, aki úgy mért végig téged a pajkos tekintet után, mintha csak azon gondolkozna, miként lehetne téged szétszedni és az ízlésének megfelelően összerakni.

- Ő lesz a sensei-ed, nem más, mint... - kezdett bele Yamato, de a nő félbeszakította. - Mitarashi Anko vagyok! - mutatkozott be, harsány hangja pedig fülsértően hullámzott végig a nyugodt helyen. - Velem fogsz lakni addig, amíg nem lesz elég pénzed kivenni egy rendes lakást. A csapattársadat majd később megismered, egyelőre gyere, hadd mutassam meg a szobádat! Yamato, elmehetsz, majd én vigyázok rá. Na, gyere, ne állj ott, mint egy ezeréves tölgyfa! - intett feléd hívogatóan, ha pedig vele mentél, akkor keresztülvágtatok az egész falun, s nemsokára beértetek egy rendezett lakásba. Bevezetett téged egy puritánul, de mégis kényelmesen berendezett szobába, melynek felszerelése egy ágyból, egy íróasztalból, egy szekrényből és egy székből állt. Anko-sensei eligazított téged, hgogy merre találod a konyhát, a mosószobát, a fürdőszobát és a többi egyéb helyiséget, majd magadra hagyott téged a szobádban, de érezted, hogy a közelben volt még mindig. Nos... elkezdődött konohai életed.//Nos, kezdődjön az értékelés. Mivel gyakorlatilag majd' egy éve nem kaptál játéktéri chakrát, továbbá viszonylagosan rövid, de mégis elhúzódó kaland volt, ezért kijár neked egy nagyobb jutalom. A karaktered jellemét tökéletesen hoztad, belső vívódásainak olvasása élvezetes volt, s valljuk be; nagy utat tett meg, lezárult életének egy korszaka és megnyílt egy újabb. Épp ezért, jutalmad nem más, mint +43 chakra és +5TJP!

Kérek még tőled egy záróposztot, amelyben lereagálod az ebben történteket! Jó játékot és köszönöm a kalandot!//

_________________
Shinobinak lenni annyit jelent, mint feláldozni mindent a bajtársaidért.


Állandó mesélések (5/5)
- Djuka Orimi
        - Jelenlegi kaland: ElektrOP vol 2.0
-Tsuuzoku Tomoe
        - Jelenlegi kaland: A Téboly Mezsgyéin
- Kowarii Zion

        - Jelenlegi kaland: Cirque du Freak
- Hasegawa Zauki
        - Jelenlegi kaland: Üdvözöllek és búcsúzok
- Isha Dansei
        - A nagy szívű nővérkék tárt karokkal várnak

Ideiglenes mesélések (1/1)
- Hyuuga Shakaku (Köss csomót a szájára!)

Csapatmesélések (1/1)
- Csapat összemesélésre vár (Hasegawa Zauki, RandomNJK, Isha Dansei)

avatar
Uchiha Kagami
Mesélő

Specializálódás : Több éves posztok előkutatása

Tartózkodási hely : Elfeledett fóliánsok között


Adatlap
Szint: S
Rang: A Gundan Könyvtárosa
Chakraszint: Vodka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A meditáció kertje

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.