Chakraelmélet Kiegészítő: Yin-Yang

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Chakraelmélet Kiegészítő: Yin-Yang

Témanyitás  Uchiha Itachi on Csüt. Feb. 20 2014, 19:06

A Yin és Yang leírás, csupán egy ismertetés, amit majd a jövőben be akarunk vonni a Chakraelméletbe. Amíg ez nem történik meg, addig nem kell
alapjául vennetek egy technikának sem és nem kötelező a megértése.

Yin és Yang
Vagyis
Inton és Yōton
Yin és Yang Tisztázás: 
A Yin és Yang vagyis a Két ellentétes Elem, amely a Világ Kiegyenlítő erőit szimbolizálja. (Fény és Árnyék, Tűz és Víz, Jó és Rossz, stb) Elméletben létezik Japán és Kínai vonatkoztatása is ennek a két elemnek, melyeket a legtöbben rosszul értelmeznek, ugyanis úgy hiszik, hogy a Yin a "jó" és a Yang a "rossz". Ez pedig pont fordítva van. Az, hogy a Yin és Yang emlegetésnek és eszmének az írása balról jobbra olvasandó, az nem azt jelenti, hogy a leírt ellentéteket is balról jobbra kell értelmezni. Ezért a Yin a Fizikai lét, vagyis a kézzel fogható dolgok szimbóluma, míg a Yang az Isteni lét, vagyis a gondolati és Spirituális dolgok szimbóluma. Példával: Yin = Sötétség, Yang = Fény. 

Történet:
A Chakra, a test minden egyes sejtjében rejlő, és kivonható energia, aminek az aktiválásához testi és lelki gyakorlat szükséges, amit a chakrát használni kívánó folyamatos testedzéssel, és tapasztalatszerzéssel szerezhet meg. Az első Chakra használó személy Ōtsutsuki Kaguya volt, aki az Isten Fa, vagy más néven Shinju gyümölcsét elfogyasztva, Isteni erőre tett szert. Ez az "Isteni erő" maga volt a színtiszta Chakra. Kaguya ezt az erőt nem tudta és nem is akarta megfejteni, csak használta, hogy békét hozzon a Földre. Ezt el is érte, így a béke korszakában született is egy fia, akit Ōtsutsuki Hagoromonak hívtak. Ő örökölte anyjától az Isten Fa erejét, így beépült szervezetébe és annak minden sejtjébe a chakra, melyet használni tudott. Egy napon az Isten Fa testet öltött és elindult, hogy visszavegye azt, ami jogosan megilleti őt. Azt a chakrát, amit elloptak tőle. A már haldokló Kaguya hercegnő nem volt képes megállítani a szörnyet, így ez a feladat fiára maradt. Legyőzte az Isten Fát és annak chakrájának felét a testébe pecsételte, a másik feléből pedig megalkotta a Holdat. Ekkor vált Hagoromo a Ninják Atyjává és onnantól fogva nevezzük Rikudou Senninnek, vagy is a Hat Út Bölcsének! Rikudou Sennin halála előtt járta a világot és egy új vallást alapított ami a Chakrára épült. Ez volt a Ninshū, amely később Ninjutsu néven vált ismerté. A vallás alapjait lerakva, Rikudou elkezdte tanulmányozni a Chakrát és annak törvényeit. Így Ő volt az első, aki megértette a világot és annak működését. Olyan erők birtokosává vált, amelyről az egyszerű emberek még csak álmodozni sem mertek. Arra a következtetésre jutott, hogy a Chakra egy energia, melynek két természete van és ezen természetek szolgálnak minden Jutsu alapjául és minden további Chakratípus kiindulópontjául. Ez a két Természet a Yin és Yang Chakra, vagyis a Sötét és a Fény Chakra. 

Yin (Inton vagyis a Sötét Stílus) Chakra: 
A Fizikai (Yin) energia, amely a chakra fizikális, anyagiasult megjelenését használja ki. Ezzel vagyunk képesek a semmiből anyagokat létrehozni, legyen az tűz, föld, levegő, fény, fém stb. Összefoglalva tehát, ezzel az elemmel képes a ninja Fizikális Valót adni a chakrának, vagyis fizikai kiterjedése lesz. Ezek általában a testen kívül jönnek létre. Ilyen Jutsuk például az Elemi Ninjutsuk, vagy az Orvosi Ninjutsuk.
Ezen elven működő alap Jutsuk: 
- Kakuremino no Jutsu // Láthatatlanság Köpenye 
- Kugutsu no Jutsu // Báb Mozgató technika


Yang (Yōton vagyis a Fény Stílus) Chakra: 
A Lelki energia, ami a chakra Spirituális megjelenését használja ki. Ezzel vagyunk képesek olyan műveletekre, melyek során életet lehelhetünk egy testbe, fizikumunkat növeljük meg, vagy tudatunkat helyezzük át máshova. Tehát ezek az olyan chakraműveletek, melyeknek nincs fizikai kiterjedése, tehát a chakra nem nyer fizikális valót és legtöbbször a testen belül jönnek létre.Ilyen Jutsuk például a Yamanaka klán Elme Technikái, vagy az Akimichi Klán testnövelő Jutsujai, valamint a Genjutsuk. 
Ezen elven működő alap Jutsuk: 
- Henge no Jutsuk // Transzformációs technika
- Bunshin no Jutsuk // Klón technika 


Yin-Yang Chakra: 
A két ellentét ugyan különbözik egymástól, de együtt még nagyobb erőt képviselnek, ugyanis aki képes használni ezt a két Elemet egyszerre, az Isteni Hatalomra tesz szert. Képes lesz teremteni és életet adni. Persze ez a fajta chakrairányítási művelet a legnehezebb, ugyanis a kettő együttes használatára tökéletes szinten, csak Rikudou Sennin volt képes, aki miután legyőzte az Isten Fát, annak chakrájának felét magába pecsételte. Halála előtt, viszont ezt a chakrát Kilenc felé osztotta és a Yin Chakra segítségével létrehozott nekik kilenc testet. Ezek lettek a Bijuuk. A testükben zárta el a chakrát, így életet adva nekik a Yang chakrával. Tehát a Yin-Yang Elem nem más, mint a két Chakratípus összhangban való használata. Ilyen technikák például a Nara Klán Árnyéktechnikáik, valamint a Kage Bunshin no Jutsu // Árnyékklón Technika. A legtökéletesebb Yin-Yang együttes eredménye az Uchiha Klán Tiltott technikája az Izanagi.

avatar
Uchiha Itachi
Adminisztrátor

Tartózkodási hely : Csandaszőlős


Adatlap
Szint: S
Rang: Elveszett ninja
Chakraszint: Amennyit akarom, hogy láss!

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.