Chakraelmélet Kiegészítő: A Chakra Természete, Érzékelés és a Szenzorok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Chakraelmélet Kiegészítő: A Chakra Természete, Érzékelés és a Szenzorok

Témanyitás  Jiraiya on Vas. Feb. 15 2015, 21:38


Szenzor Karakter Indításához Engedély Szükséges! Részletek lejjebb!A Chakra Természete
"A Chakra természete minden esetben függ az egyén Érzelmeitől, Életmódjától és Akaratától..."

A Chakra Mennyisége:

Mint már tudjuk, a Chakra az emberi testet alkotó sejtekből vonható ki. Ha a testben tárolt chakrából elhasznál a szervezet, vagy veszít belőle valamilyen úton, akkor a sejtek újratermelik azt. Azonban, miután a test chakratároló szintje elérte a maximum elraktározni képes chakramennyiséget a chakratermelés leáll és csak akkor folytatódik, ha valamennyi chakra távozik a testből. Az, hogy mennyi chakrát képes a szervezet termelni és így mennyit képes belőle egyszerre elraktározni, megmutatja egy személy Chakrakészletének nagyságát. Minél több chakrát termel a test és minél több chakrát képes tárolni, annál többször és annál erősebb, nehezebb, technikákat tud alkalmazni a használó. Azonban a test chakratároló kapacitása egy idő után megáll egy szinten és csak folyamatos edzéssel és chakrahasználattal lehet azt növelni. Bizonyos személyek genetikailag több chakrát képesek eltárolni, így lehetséges, hogy egy Chuunin szintű ninja kevesebb chakrával rendelkezik mint egy Genin. 

A Chakra és annak Természete:

Mint tudjuk az érzelmek nagy mértékben befolyásolják a jutsuk hatékonyságát és a chakrafelszabadítást. Gondoljunk csak bele az Uchiha Klán Dojutsujába: Az Uchihák agya egy különleges chakra kiválasztására alkalmas, amely közvetlen kapcsolatban áll a látóidegekkel, így amikor az agyban felszabadul ez a különleges chakra, akkor a szemek megváltoznak és létrejön a Sharingan. Az Uchiha klán tagjai között ezt a chakrát vagy valaki akaratlagosan képes felszabadítani, vagy pedig érzelmi veszteségeket szenved el, ami által kiválasztódik és felszabadul ez a fajta chakratípus. Így tehát logikusan következik ebből a példából is, hogy a chakra és annak természete, valamint funkciója, valamint az egyén érzelmei között szoros összefüggés van. Így mondhatjuk hogy a Chakra maga az érzelem. Ha valaki dühös és haragos, akkor a chakrája is fenyegetővé és vaddá válik. Ha valaki szelíd és jóságos, akkor a chakrája jótékonnyá és kellemessé válik. Az Orvosi ninják is egy speciális chakratípust használnak a gyógyító, regeneráló technikáikhoz, amik szintén az érzelmekből táplálkoznak. A segítő szándék és a koncentráció, valamint a chakrafelszabadítás és a chakra irányításának összhangjai által jönnek létre az Orvosi Ninjutsuk. Ha valakiben nincs meg a segítő szándék, az csak akarattal és kellő szakértelemmel képes felszabadítani magában a  Gyógyító Chakratípust. (Erre példa az Uchiha klán akarattal, vagy lelki fájdalmak átélésével történő Sharingan felébresztése) Tehát, röviden összefoglalva a Chakra és annak ALAP típusa, valamint természete minden esetben az egyén érzelmeitől, életmódjától és akaratától függ. Ezért minden személynek más és más a chakrája és annak összetétele, csakúgy mint az Ujjlenyomata és a DNS-e.
Azt is tudjuk, hogy a Chakra a Sejtekből választódik ki és ott termelődik. A Speciális Chakratípusok általában az agyban termelődnek, csakúgy mint az Uchiha Klán különleges chakrája ami hatást gyakorol a szemekre és így létrejön a Sharingan. A Hyuuga Klán Byakuganja ugyanez. Az ilyen fajta különleges chakrák érzékelhetően mások mint a normál chakra. Ezt esetenként lehet színre, természetre (Tehát gyógyító, romboló szándék) és erősségre érteni. A Chakra azonban MINDEN ESETBEN tartalmazza annak a testnek az információját, ami felszabadította azt. Hogy miért? Mert a Chakra a Sejtekből épül fel és ezután a testben tárolódik, így közvetlen kapcsolatban áll a teljes testtel, valamint a felszabadító sejtek is információkat táplálnak amik a chakrában mind megtalálhatóak. Ezek lehetnek emlékek, érzések, vágyak, tapasztalat, fizikai vagy szellemi tudás, a testet felépítő DNS képlete és MINDEN MÁS ami információt egy emberi test magában hordozhat. Ebből következik az, hogy minden embernek más és más a Chakrája és annak a természete és összetétele. Természetesen bekategorizálunk bizonyos chakratípusokat, de ezeken belül nincs két ugyanolyan chakra, maximum látszatra.
A Chakra Érzékelése

"Egy Szenzor ninja nem a testet, hanem a chakrát keresi és a chakrából állapítja meg a chakra birtokosának kilétét és erejét..."

A Chakra Érzékelésének Módja
:
Mint már tudjuk, minden élőlény chakrája más és más. A különbségeket viszont, csak nagyon alapos labori munkával lehet csak felfedni, vagy csak egy nagyon képzett Szenzor ninja képes megállapítani az ugyanolyan kategóriába tartozó chakrák közti különbséget. Azt is tudjuk, hogy a chakra a testben termelődik és ott tárolódik, chakrahasználatkor pedig a testben tárolt chakrát szabadítjuk fel. Ez igaz a Testen Belüli Chakraműveletekre is. Amikor egy test használ a chakrájából, akkor mindig keletkezik némi chakraveszteség, ami a chakrakontroll tökéletesíthetetlenségéből adódik. Azok a Ninják (Orvosi Ninják, Genjutsut használó ninják, Szenzor Ninják) akik képesek chakrájukat 99% pontossággal koordinálni, azok sem képesek a teljes chakraveszteség elkerülésére. Egy átlag ninja a chakráját 80%-os hatékonysággal használja, ami azt jelenti, hogy a technikáiba fektetett chakra 100%-ából 80% az ami a technika tökéletes létrehozásáért felelős és 20% az ami a tökéletlen chakrakontroll miatt kárba vész teljesen észrevétlenül. A Szenzor ninják ezt a fajta kiskaput is használják például egy személy megtalálására. Itt már csak az a kérdés, hogy hogyan? Roppant egyszerű módon. A Szenzor ninják mindenképpen csak egy módon érzékelhetnek más ninjákat, viszont minden szenzor ninja más-más dolgot képes érzékelni. Szögezzük le, hogy egy Szenzor nem magát a testet képes megtalálni, hanem a testben tárolódó Chakrát, vagy az éppen abból felszabaduló Chakrát. Tehát, amikor egy Szenzor koncentrál, akkor nem a személyt találja meg, hanem minden esetben a személy, vagy személyek chakráját ilyen képen: A Szenzor Ninja kézjellel koncentrálva kiterjeszti a Chakráját a környezetére, ami egyre nagyobb területet fed le. Ez időigényes folyamat, így ha az ellenfél messze van, akkor sokáig is eltarthat annak megtalálása. Fontos, hogy a szenzor ninja nem egy chakraburkot von maga köré, ami jelez, hogyha a chakra hozzá ér valamihez, hanem a chakráját irányítva keresi az ellenfeleket. A Chakra ilyenkor Hatodik Érzékként viselkedik. (Úgy kell elképzelni, mintha egy gomolygó füst tömeget irányítani a használó) Miután megtalálta chakrájával a chakrát, tudni fogja annak mozgási irányát és elhelyezkedését. Innentől fogva pedig folyamatos kapcsolatot tud tartani vele, amíg le nem rázza, vagy nem blokkolja valamivel a Szenzor Ninját. Több ellenfél esetén is ugyanez az eljárás, azonban a figyelmet meg kell osztani és a követésre itt (a használó képzettségétől függően) jóval kevesebb idő van.

A Chakra Elemzésének módja

Ha egy Szenzor megtalálta a keresett személyeket, akkor csatlakozva annak vagy azoknak a személyek chakrájához, képes lehet érzékelni és fogadni a chakrájukban lévő információkat. Ezeket az információkat fentebb tárgyaltuk, azonban a Szenzorok csak azokat az alap információkat képesek leszűrni, amik kifejezetten csak a testre és a chakrára vonatkoznak. Ezek az olyan alap dolgok lehetnek mint:
- Nagyon heves érzelmek hatása alatt a Chakra Természete (Ellenséges, Segítőkész)
- A Chakra Típusa (Milyen elemű a chakra, rendelkezik-e Kekkei Genkai képességgel)
- A Test Típusa (Férfi, Nő, Állat, Klón)
- A Test Természete (Erős fizikumú, Szenzor, Orvosi Ninja stb)
Ezeket az információkat tapasztalat által képes megtudni a használó. Tehát, ha egyszer már feltérképezte egy Iwagakurei ninja chakráját aki Föld természetű, akkor jó esetben képes lesz később észlelni a Föld természetű ninjákat. Azt, hogy Orvosi vagy Szenzor ninja e valaki, azt a chakraáramlásból és a chakra természetéből képes a Szenzor megállapítani. A másik tanulási ág, az a chakra chakrával történő kielemzése, ami csak a legfejlettebb Szenzor Ninjáknak sikerülhet. Itt voltaképpen a Szenzor ninja képes a Chakrájával kielemezni az idegen testben áramló chakrát és így minden lényeges információt képes belőle kiszűrni. (Kekkei Genkai képesség, Elem stb stb) Ezen az elméleten alapulnak a gondolat olvasó technikák is, ugyanis ott is a chakrában és az agyban tárolt információkat deríti fel a használó. Persze ilyen kaliberű információ szerzésre egy Fejlett Szenzor sem képes, ugyanis ezekhez már közvetlen kapcsolat szükséges. Ezen technikák magas fokú használói a Yamanaka Klán Konohából. Tehát egyszerűen fogalmazva:
- Az Érzékelés vagy tapasztalat alapú, hiszen a ninja minél több chakratípust ismer meg, annál több információra emlékszik majd
- Vagy pedig a Chakrájával képes kielemezni az ellenséges Ninja Chakráját és így képes kiszűrni a  chakrában fellelhető alap információkat.
Szenzor Karakterek

Szenzor Karakter Indításához, vagy a későbbiekben való Szenzor Képességek megszerzéséhez a Ninja Tanács Engedélye szükséges!

A Szenzor Ninják Ismérvei:

A Szenzor Ninják kifejezetten csak a Chakrakontrolljukra hagyatkoznak, hiszen Saját Chakrájukat kiterjesztve válnak képessé arra, hogy felkutassanak más Chakra forrásokat, vagy chakra nyomokat. A Szenzor Ninjáknak nincs szükségük sok és erős chakrára, ahogy a Genjutsunál is, itt a kevés és gyenge chakra is képes kifejteni a kellő hatást. Ebből következik az, hogy általában csak az olyan Ninják lehetnek Szenzorok, akik Chakrakontrolljuk kitűnő és kifogástalan. Az ilyen ninják általában vagy az Orvosi Ninjutsuk terén fogékonyak, vagy a Genjutsuk terén, ugyanis ez a két Jutsu Ágazat az, amely a legpontosabb Chakrakontrollt igényli. (Azonban ez nem azt jelenti, hogy csak az Orvosi, vagy Genjutsu használó ninjából lehet Szenzor, hanem ez annyit jelent, hogy ez a két ágazat igényel olyan fokú chakrakontrollt, mint a Szenzor ninják chakrakontrollja. Tehát, ha valaki nem Orvosi ninjva vagy Genjutsu használó, akkor is lehet Szenzor ninja.)  Ezért történhetett az, hogy a legtöbb Szenzor, Orvosi és Genjutsu használó ninja nő volt, ugyanis általában a nők türelmesebbek és figyelmesebbek a férfiaknál. De persze előfordulnak férfiak is ezen körökben, de ez nem általános.

Az Érzékelés Szintezése és Besorolása:

Mivel minden készség és képesség be van Rangsorolva, így a Szenzor képességeket is berangsoroltuk és bekategorizáltuk, hogy ne tudjon minden Szenzor Ninja minden kideríteni az ellenfeléről. Ha valaki Szenzor ninják akar kérvényezni, az a D, vagy maximum a C szint átlépése előtt tegye meg. Aki C szint fölött kérvényez Szenzor képességeket, akkor az csak egy bizonyos szintig lesz képes használni a Szenzor képességeket. Ennek oka, hogy a Szenzor képességeket már gyerekkortól kell fejlesztenie a ninjának, ahhoz, hogy tökéletesíteni tudja a Chakrakontrollját. 

100 - 150 Chakra (D Szint) ---> A Szenzor képes fellelni a környezetében lévő elrejtőzött ellenfeleket és képes érzékelni chakrájuk erősségét és nagyságát (Genin szintű chakra, Chuunin, vagy Jounin Szintű) Ha egy chakrát megjegyeznek, akkor képesek lesznek a későbbiek során azt beazonosítani, így meg is tudják mondani, hogy kit találtak meg. A Szenzor képességek ezen a szinten csak mozdulatlan állapotban, folytonos koncentráció mellett használhatóak.

150 - 300 Chakra (C Szint) ---> A Szenzor képességei fejlesztésével képes fél kilométeres (500m) körzetben fellelni az ellenfeleket és képes őket nyomon követni, valamint megállapítani azok Nemét és Faji hovatartozásukat (Ember, Kutya, Macska, stb) valamint a Chakrájuk erősségét és nagyságát (Genin Szint, Chuunin, Jounin szint) Ahogy a D Szintnél itt is tanulással és megjegyzéssel képessé válik a ninja arra, hogy célzottan keressen meg személyeket. A Szenzor képességek ezen a szinten mozgásban is használhatóak, de nem zavarhatja meg semmi a használó koncentrációját.

300 - 600 (B Szint) ---> Megegyezik a C szinttel, itt viszont a ninja képes az ellenfelek elemének meghatározására és a különleges chakra érzékelésére is, valamint képes felismerni az Orvosi Ninjákat és más Szenzor ninjákat is. A Szenzor képességek ezen a Szinten már mozgás közben is használhatóak kisebb koncentrációval is akár, így támadások kikerülése közben is tökéletesen használhatóak a Szenzor képességek.

600 - 800 (A szint) ---> Megegyezik a B szinttel, itt viszont a ninja már képes lehet egy kilométeres körzetben is érzékelni másokat. A Szenzor képességei ezen a szinten már mozgás közben is minimális koncentrációval használhatóak, nagyon nehéz kizökkenteni.
Megkötés: Legalább 2 Élményes Tanulás, vagy mesélővel történő képességfejlesztés írásával érhető el!

800 - Végtelen (S Szint) ---> Megegyezik az A szinttel, itt viszont a Szenzor ninja képes lesz kielemezni az ellenfelek különleges chakráját és akár egy teljes Rejtett falun is képes használni a Szenzor képességeit, valamint bárkit könnyedén beazonosíthat a chakrája alapján. Ezen a szinten a ninját gyakorlatilag csak álmában lehet meglepni, mivel amíg tart a chakrája addig kisebb koncentrációval folyton képes lefedni a környezetét. Ez a Szint ENGEDÉLYKÖTELES ugyanis ez a szint a Kagura Shingan // Kagura Harmadik Szeme nevezetű technika!
Megkötés: Moderátori Engedélyhez Kötött!

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.