Tomoko festő üzlete

Go down

Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Hétf. Feb. 16 2015, 19:13

[Az üzlet a tengerparton egy raktárban van kialakítva. Az Ajtó a tenger felőli oldalon volt a jobb oldalon, belépve az ajtótól balra egy 2 méteres szekrény, amin az ecsetek, ceruzák, festékek, tinta és mindenféle olyan anyag, ami kellhet a festéshez. Mellette a falhoz támasztva 3 különböző méretben a vásznak. Az ajtóval szemben van a festésre kialakított rész, jobb oldalt a festőállvány, ami mind három vászon méretnek megfelel, mellette egy kis szekrény, amire az aktuális képhez szükséges dolgokat tehetem és azon a doboz, amibe a pénz kerül, szemben pedig az ügyfél áll. Még a köztes falak szabadok, így a minta hátterek ezeken foglalnak helyet, de ezen kívül is lehetséges kérni saját ötlet alapján hátteret vagy akár a szabad természetben is lehet kérni képet.  Három méret volt a „S”, az „M” és az „L” ennek megfelelően a minta háttérrel járó kép 100, 300 vagy 500 ryu, a saját háttérrel a képek 300, 500 vagy 800 ryuba kerül, míg az élő háttérrel 500, 800 vagy 1100, minden egyéb kérés 100 ryu. A tulajdonoson kívül még egy inas dolgozik a boltban, az ő feladata az üzlet rendben tartása és a festéshez kellő dolgok a kezem alá készítése és ő az, aki szól a vendégeknek, ha egy kicsit várni kell, mert éppen már ügyfél van nálam.

jelenlegi árak:kicsi

közepes

nagy

minta háttér

800

1200

1500

saját háttér

1000

1500

2000

"élő" háttér

1200

1800

2400


egyéb kérés: 400 ryu


A hozzászólást Takeyanagi Tomoko összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 20 2015, 18:51-kor.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Hétf. Ápr. 06 2015, 19:14

A tengerparton jártam és sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy vagy a célközönség rossz vagy az én marketing stratégiám, de elég sokat kellett mondogatnom különböző mondatokat, mire sikerült találnom egy idős házaspárt, vagyis egy nénit, aki hajlandó festetni velem. A férj kevésbé volt elragadtatva az ötlettől, de hát az asszony akarja akkor nem volt ellentmondás. A nőnek láthatóan bejött a gondolat, hogy portrét festenek róla, hiszen ritkán engedheti meg magának ezt az embert, de szerencsémre a nyaraláson az emberek könnyebben adnak ki dolgokért pénz, mint a mindennapokban, azon gondolattól vezérelve, ha már itt vagyok, akkor mért ne. Ez természetesen nem mindenkire igaz, de már nagyjából ki is találtam, hogy hol festeném le és még messze sem kell menni. Szóltam az inasomnak, hogy hozza ki a felszerelésemet, én pedig addig az ügyféllel értekeztem, hogy mégis mire gondol, hogyan nézzen ki a kép. Én arra gondoltam, hogy a naplemente a háttérben túlságosan elcsépelt, mint annak a jelképe, hogy a festmény szereplői túl vannak életük delén és ezzel a kuncsaftok is egyet értettek. Végül a néni ötleténél maradtunk, aki azt találta ki, hogy kora esti képet fessek, amikor a hold még alacsonyan jár az égen. Ez a háttér, a portré alanyai pedig a meleg homokon, egy pléddel maguk alatt fekszenek a parton és a látványt csodálják. A koncepciót könnyen be tudtuk állítani, hiszen a pléd és a házaspár a rendelkezésemre állt, csak az éjszaka volt a fantáziámra bízva. Teljesen nem vagyok hülye az üzlethez, első ajánlatom az volt, hogy megfestem nagy méretben, de a bácsinak az 1100 ryu annyira nem tetszett, neki elég lett volna a legkisebb is, ami így is 500 ryu, de végül a nő rábeszélte a közepes méretűre, amibe én beleegyeztem, hiszen a vendégnek mindig igaza van. Miközben mi legalább 15 percig beszélgettünk a fényekről, a beállításokról, amihez az öregúr, már szívesebben szólt, mert mint kiderült, neki fiatal korában festék boltja volt, amit azóta az unokája visz, de ha kell akkor még ma is segít benne, így igen csak jól ismeri a színeket, addig a segédem kipakolt mindent, ami kellett.
- Rendben, akkor foglalják el a helyüket a pléden és szólok, ha kész van.
Megvártam míg kényelembe helyezik magukat, majd ceruzával elkezdtem felrajzolni a körvonalakat. Először a nagyobb dolgokat, a tenger és a part találkozását, majd a horizontot, végül elkezdtem a plédet és a pár kontúrjait is. Nem pontosan rajzoltam meg, csak nagy vonalakban úgyis a festés közben kellenek. Nem tudom, hogy mit gondolnak róla, de a kép úgy készült, mintha valaki egy teraszról festené, tehát magam is bekerültem a festményre, amint ezt a képet festem. Amennyiben nem tetszik nekik, akkor száradás után el tudom tüntetni magam. A festést a holddal kezdtem, ami körülbelül olyan ezüstös árnyalatot kapott, mint amilyen a hejem, majd az óceán, amin még látszik a kék szín ahol a nap visszavert fénye rásüt, de a körvonalon kívül már fekete a víz. A partot még nem nyelte el teljesen a sötétség, így a homok színét, valamivel sötétebbre választottam, de még kivehető az eredeti homokszín. A házaspár körül valamivel világosabbra vettem a dolgokat, hiszen mégis ő a lényeg, de azért figyeltem arra, hogy ne legyen túl világos, mintha egy messze világító lámpa fénye sütne rájuk. Körülöttük látható a homok és a pléd színe, bár ezek is sötétebbek az eredeti színüknél. A házaspár festésénél többször javítanom kellett és volt olyan eset, amikor meg kellett várnom, míg a festék legalább egy kicsit megszárad, mert egy- egy részlet nem tetszett és azt máshogy nem tudtam megváltoztatni. A tervezett 30- 40 perc helyett végül 1 óra lett a festés idő, de a házaspár nem bánta, mert a kép pontosan olyan lett, amit ők szerettek volna. Nem bánták, hogy rajta vagyok, hiszen nem nyomtam el a lényeget és így egy kis emlékük is marad arról, hogy kitől kapták a képet. Még aláírtam, hogy T. Tomo, majd fizetés után még elláttam egy kis tanáccsal az első vevőimet, hogy érdemes egy éjszakára kirakni a teraszra, ha van a szállásukon, száradni és ha holnap visszajönnek, akkor le tudom kenni egy réteggel, ami megakadályozza, hogy bármi reakcióba lépjen a tintával. A bácsi morogva, de kifizette a kép árát, viszont azt nem tudták megígérni, hogy vissza tudnak jönni, mert már ma megy a hajójuk tovább. Sajnáltam, de jó utat kívántam és visszapakoltam a szobába a cuccomat. Az első vásárlóm arra is rávilágított, hogy nem szerencsés, ki- be pakolni a dolgokat, így már meg volt a tervem, ha valaki megint élő képet akar, akkor szívesen elsétálok vele a helyszínre, ahol megrajzolom a vázlatot, ami alapján már a műhelyemben is meg tudom festeni a képet, mert nem egyszerű kipakolni ennyi mindent, majd vissza.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Deidara on Hétf. Ápr. 13 2015, 21:29

Tomoko a pártól való búcsú után visszatért az üzletéhez, folytatva napját. Jöhetett ismét az önreklámozás és egyezkedés a járókelőkkel. Ebédidőben kevesen jártak tájára, a délutánban azonban megindult a tömeg, köszönhetően a kifejezetten kellemes időnek. Ez ugyanakkor még nem jelentette, hogy egyetlen pillanat alatt kuncsaftot fogott volna. Talán órák is elteltek, s csupán egy fiatal fickó vette meg egy már kész, kihelyezett képét.
A délután második felében viszont ismét csak előbukkant egy kuncsaft, egy különösen jó külsejű leányzó, erősen alulöltözve. Mint kiderült, barátnőjével nyaraltak erre, ám amaz lebetegedett, és jelenleg csak az ágyban fekszik. A kissé egoista és biológiailag szerencsés génekkel megáldott hölgyemény így kénytelen volt egyedül élvezni kirándulását, ami azt jelentette, hogy minden mozdulatát leső srácok legyeskedtek körülötte. Ez eleinte talán zavarhatta is Tomokot, de hamar rájött, hogy így őt is jobban észreveszik, és mire beköszöntött az este, be is gyűjtött néhány megrendelést, egy helyi tájkép, valamint egy erdei csendélet iránt.
Hogy mindettől ő sikeresnek veszi-e a napját, nem tudni, mindesetre lényegesen rosszabbul is indultak már vállalkozások. Megrendeléseinek nem lesz oly egyszerű beférnie a hetébe, elvégre shinobi pályafutását is éppen most csiszolják, de legalább hasznos és élvezetes dolgokkal telnek el napjai.
avatar
Deidara
Inaktív

Tartózkodási hely : felhők felett


Adatlap
Szint: S
Rang: Elveszett ninja
Chakraszint: 1000 megatonna

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Vas. Ápr. 19 2015, 19:20

Örültem, hogy az idős házaspár női tagja legalább annyira hiú volt, hogy képet akarjon készíteni magáról és a férj volt olyan kedves, hogy elnézte az idősödő feleségének ezt. Nekem jó jött a pénz, mert hát valljuk be 500 ryu elég jó pénz és már megérte a vállalkozásnak, hiszen a festék és a vászon pótlása így is 2- 300 ryuba kerül. Miután az idős házaspár eltűnt a színről, újra kuncsaftok keresésébe fogtam. Sajnos ebéd időre végeztem, így a legtöbben enni tértek. Egyetlen vevő akadt, aki már egy kész képet vásárolt, így 300 ryuval megint gazdagabb lettem. A további időben nem sokan jártak erre, a legnagyobb csapat egy alul öltözött leányzó és a hozzá csapódó fiúk voltak. Magam sem vagyok szerény típus, így egyből letámadtam a hölgyet, hogy nem akarna-e képet és hogy ha esetleg belefér mást is. A fiú had majdnem szétszedett a szemtelenségemért, de a lány mintha csak mosolygott és mondott valamit, de azt már nem értettem, mert pár darab erősebb fiú kikapott és arrébb löktek. Nem tudtam meg, hogy mit mondott a lány, így hát továbbra is vásárlókat kerestem. Két további vevő akadt, az egyik egy helyi tájképet rendelt és miután megrajzoltam a vázlatokat megmondtam, hogy körülbelül másfél- két óra múlva jöhet a képért. Visszafelé sétálva jött a másik, aki egy erdei csendélet iránt érdeklődött, amit szintén megígértem és el is készültem, mire jött a vevő. A csendéletet kisebb vászonra kérték, de úgy éreztem, hogy a kép túl jó lett ahhoz, hogy kicsiben készüljön el, így a vevő kérésétől függetlenül közepes méretűben festettem le. Szerencsém volt, mert a vevő is annyira szépnek találta a képet, hogy kifizette a 200 ryuval többet a képért, összesen ötszázat. Lassan nyugovóra tért a nap, így kifizettem a segédemet, aki 50 ryut kapott és még a 20 ryut, amit a második vevő adott a képért borravalónak. Nem panaszkodhat hiszen ennyit nem keresett volna limonádé árulással. Miután a fiú eltűnt, még egyszer kisöpörtem a raktárat, majd bezártam és haza indultam. Napközben ugyan ettem valamit, de szerencsémre gondoltam rá és a vacsora bőséges volt. A napon töltött idő kiszívott, így zuhanyzás után aludni tértem, hogy aztán reggel valamivel korábban keljek a szokásosnál. Mivel nem volt jobb dolgom kimentem a partra fürödni egyet az óceánba, majd visszatérve a lakásomba reggeliztem és zuhanyzás után a drótokkal a kezembe a gyakorló térre sétáltam, hogy még egy kicsit fejlesszem a két napja elsajátított technikát.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Kedd Aug. 30 2016, 18:28

Hidan- Üzletbővítés

Hosszú ideje voltam távol a vállalkozásomtól, így nem volt bevételem. A Tábor kalandból valahogy élve tudtam kikerülni, ha még a nyakamon az átokpecsét néha megfájdul. Egyelőre nem tudom, hogy mitől alakul ki a fájdalom, de egyelőre nem tudok mit kezdeni vele, Kodomo talán kitalál valamit. Ryuu halála fájdalmasan érintett, hiszen egyik jó barátom. Nem tudom, hogy pontosan mi történt vele, mert a holttestét nem láttam, de az élet nem áll meg. Kinyitottam a raktárat, ami az üzletemnek adott helyet, amin meg is látszott, hogy nem mostanában volt takarítva. Az egész napom elment a takarítással, majd még arra volt erőm, hogy szóljak a fiatal segítőmnek, hogy visszatértem és holnaptól nyitva leszünk. Néhány kép már el van készítve, így neki csak annyi lesz a dolga, hogy azokat árulja, mert nekem dolgom van a városban, ugyanis szeretném elkezdeni bővíteni a vállalkozást, mert így is túl sok munka van vele. Megbeszéltünk mindent és el is búcsúztunk. Ő elvileg már  hajnalban ott volt és elkezdte árulni a képeket. Én egy kicsit később keltem és a városba mentem, hogy keressek egy festőt, aki elkészíti a képeket, akár előre, akár helyben. Sajnos annyira nincs pénzem, hogy többet is felfogadjak, de talán, ha az az egy beválik és lesz további festőm és végül a falu összes festője alattam dolgozhatna és tőlem kaphatná a fizetést, amiből nekem lenne hasznom. A városban sétálgatok és ha találok valakit, akkor vele kezdek el beszélgetni és ha meg tudunk egyezni, akkor felveszem, majd visszatérek az üzletembe, ahol megnézem a bevételt és megmutatom a lehetőséget az újdonsűlt munkavállalómnak.

//Bocsi a rövidségért, nem nagyon játszottam még ilyet, így nem nagyon tudtam mit írni. A bevételt és a fizetést rád bízom.//
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Pént. Szept. 09 2016, 18:34

Abbéli reményben, hogy aki korán kel, az nem csak aranyat, de talán munkanélküli festőművészt is talál, Tomoko már a csípős reggeli hidegben nyakába veszi a várost. Még nem is olyan régóta sétál, de már kezdi úgy érezni, hiábavaló volt az egész: a háborús téboly lázában vergődő világ nincs épp serkentő hatással a képzőművészetek iránti igényre, s így a keresletre, kínálatra sem. Aki van olyan tehetséges a falu alkotói közül, hogy mesterségét akár kereskedelmi szinten űzhesse, azoknak már jó ideje van saját boltja és műhelye, s a shinobi már régóta tisztában van létezesükkel: arról a pár személyről van szó, akik a csekély konkurenciát képezik Getsugakure no Satoban. Ezen emberek többsége nem feltörekvő művész, hanem tucatnyi alkotói és üzleti válságon túlesett öreg rókák, akiknél a festészet már nem ihlet, hanem évtizedek gépies berögződése. Szegényes prakszisuk mellé ráadást a tapasztalt alkotó önérzete párosul: hallani sem akarnak olyanról, hogy egy általuk sihedernek bélyegzett személy keze alá dolgozzanak.
A település utcáinak labirintusában bolyongva azonban úgy tűnik, hogy a kereslet hiánya sokkal inkább tudható be a hadiadók által kiváltott általános életszínvonalcsökkenésnek, semmint a szépérzék korcsosulásának. A lélek önkifejezésre való makacs igénye ugyanúgy utat talál magának a sűrű közönyön át, ahogy a hóvirág küzdi magát az éltető napfényre a nehéz hótakarón keresztül, kora tavasszal. A Rejtett Hold egy új, névtelen művész alkotásaitól lesz színesebb nap, mint nap, akinek a megfakult tűzfalak és házoldalak szolgálnak vászonul, s aki – feltehetően a közterületfenntartó hivatalok által rá kirótt fejpénz miatt – rejtőzködik, s csak éjszaka merészkedik elő, hogy újabb épületeket pingáljon tele. Az ismeretlen kevés színnel dolgozik, falfestményeiben általában csak a fekete, fehér és piros különböző árnyalatai dominálnak, mégis gazdag részletességgel dolgozik a renegát művész. Mostanság egyre gyakrabban feltűnő grafitijei általában politikai tartalmúak, kihívóak és rendszerellenesek, a legjobb példa ezekre a faluvezető irodájának épületére felfestett tartalom. Mind a négy falat telerajzolta az illető, melyek egy folyamatot ábrázolnak: az elsőn Getsugakure allegóriájaként egy holdas fejpántot viselő, gyönyörű kunoichi látható. A következő képen ugyanez az alak egy paktumot ír alá a Víz Szövetségének karhatalmi országait jelképező figurákkal. A harmadikon idegen hadakkal ütközik meg, a negyediken pedig már csak a sírköve látható, ami felett kárörvendő vigyorral állnak a Víz Szövetség vezetői. Érdekes, hogy minden egyes jelenetben a falut megtestesítő nő egyre soványabb és rútabb, mintegy kifejezve a virágzó Rejtett Hold dekadenciáját.

Amikor Tomoko visszatér meddő körútjáról, boltját üresen találja, leszámítva persze segédjét. Vevő azonban nincs a láthatáron, s ez már így megy jó pár napja. Vajon érdemes egyáltalán fenntartania ezt a vállalkozást egy ilyen helyen..? Ha ez így megy tovább, az üzlet havi költségei meg fogják haladni a bevételt, s akkor már késő lesz változtatásokon gondolkozni.

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Szomb. Okt. 01 2016, 11:35

A háború véres világa nem éppen serkentő a művészetekre, legalábbis arra a fajta művészetre, aminek a követőit jelenleg keresem. Az embereknek ugyan van pénze, de jóval kevesebb a turista az országban, ami alapvetően belőlük él. Nem hiszem el, hogy a falunak csatlakoznia kellett a háborúhoz és a legutóbbi kalandon még az is kiderült, hogy Otogakure, élén Kabutoval az otokagéval, képes elárulni szövetségesét. Ennek az árulásnak leginkább Ame és én lettünk az áldozatai, hiszen mind a kettőnkön ott van az átokpecsét, ami egy olyan probléma, amire megoldást kell találnunk, de nem vesztegethetem ilyenre az időmet, nekem egy vállalkozást kell eindítano és ahhoz kuncsaftok és dolgozók kellenek. Sajnos ahogy járom a várost csak tapasztalt, vén rókákba futok, akiknek a tapasztalata mellé még önérzet is társul, nem mellesleg a fejlődésre való hajlandóság teljes hiánya. Ha legalább az utolsó meglenne bennük, akkor lenne esélyem, de nem. Évtizedek óra ugyanat csinálják van vevő körük és ez nekik bőven elég. Jó néhány napja járom a falut és egy feltörekvő, de ismeretlen művészen kívül, akinek a kilétét sem ismerem, nem találtam semmit. Az üzletem is üres, napok óta, senki nem akar festményt vagy egy rajzot, így lassan arra az elhatározásra jutok, hogy egyelőre bezárok. A fiatal segédemet is haza küldöm, adva neki néhány nap szabadságot, míg én neki látok kideríteni a titokzatos művész kilétét. Napközben ugyan járkálok a faluban nálam lévő néhány vászonnal és festékkel hátha akad valaki, aki kér egy képet, de néhány órán belül ezt is feladom és inkább az éjszakára kezdek készülődni. Ahogy elkezd esteledni és az emberek egyre inkább aludni térnek én úgy kezdem el a titkos "gerilla" akciómat, hogy kiderítsek valamit a titkos festőművészről. Este 10 körül indulok el a városba, ahol már néhány járőrön kívül nincs egy lélek sem. Papírra vetek egy üzenetet: "gyere éjfélkor a Daimyou palotájának északi oldalára! Egy művésztárs" majd a tinta szállító technikával az üzenetet madárra változtatom, ami a körmei közé kapja a papírt és a paranccsal, hogy ha lát valakit, aki éppen fest, ahhoz menjen hozzá. Közben létrehozok két tinta klónt és belevetem magam az éjszakába.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Szer. Nov. 09 2016, 03:56

Tomokon levertség és émelygés lesz úrrá nem sokkal zárás után. A hûvös levegõ ellenére is gyöngyözik homloka, s nem egyszer hányinger környékezi. Láza is van, talán valamiféle vírusos fertõzés lehet. Ha mindez nem lenne elég, az Otokage Átokpecsétje szinte egész délután égetõn lüktet. A fájdalom eleinte csak rövid idõszakokra tûnik tova, hogy aztán még intenzívebben jelentkezzen újra, az est beköszöntével azonban a fiú már-már elviselhetetlennek tetszõ kínjai tompa zsibbadássá szelídülnek.
Üzletének pangása, s a titokzatos alkotó kiléte felett érzett kíváncsiság azonban sokkal inkább lekötik a holdfalusi shinobit, mint a napját beárnyékoló piszlicsáré nyavalyák. Miután megírta üzenetét az ismeretlen mûvésznek, s életre hívott tintamadarával az éjszakának eresztette, maga is a tettek mezejére lép, többedmagával.
A Takeyanagi hármasikrek már javában úton vannak a Daimyo rezidenciája felé, amikor az egyik szûkebb sikátor felõl sziszegõ-sistergõ hangokat hoz felé a házak között süvítõ szél. Ahogy óvatosan bekukkant az utcácskába (már ha így szándékozik tenni), egy törékeny alkatú idegent – feltehetõen nõt – pillant meg, amint épp az utolsó színezéseket fújja fel a feketével felvitt kontúrok közé, mindkét tetovált kezében egy-egy különbözõ színû festékszórót tartva. A lány barna felsõt visel egy kékesszürke kapucnis pulóverre ráhúzva, kihívóan rövid nadrágot és hosszú, kis híján térdet ölelõ csizmákat hord. Hátán hosszúkás tekercs, egy vállon átvetett bõrszíjról lóg alá.
Láthatóan nem tétlenkedett idáig, a félreesõ bekötõút mindkét falát telepingálta, még egy tenyérnyit sem hagyott szabadon. Tette ez olyan hihetetlen részletességgel, mely bármely kiállítási darabnak dicsõségére válna. A stílus és a választott színek – piros, fehér, fekete dominálnak – alapján úgy tûnik, Tomokora rámosolygott a szerencse, s magától botlott bele abba a személybe, akinek megtalálására oly sok energiát fordított. A kérdés már csak az, hogyan fogja prezentálni magát a mûvésztárs elõtt.

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Vas. Dec. 04 2016, 11:29

Az átokpecsét nem csak áldás, hanem átok is. Bár áldásos hatásait nem nagyon tapasztaltam. Rosszullétek és hányinger, mintha terhes lennék, ami eléggé lehetetlen, emellé az átokpecsét sem könnyíti meg a dolgomat. Ez így nem jó. Kezdetben csak lüktet, mint egy kellemetlen fejfájás, majd lassan eljutunk a migrénes fejfájás szintjére, de szerencsére estére egy kicsit enyhül.
Este megindulok megfelelő előkészületek után egyenesen a daimyou háza felé, amikor sistergést és sziszegést hallok. Valamilyen oknál fogva- semmi köze ahhoz a kígyószerű otokage elleni harchoz Rolling Eyes- a sziszegéstől egy kicsit megijedek, de bátorságom összegyűjtöm és az utcához megyek, ahonnan a hangokat hallom. Benézek és egy törékeny alakot látok, feltehetően nő, aki éppen befejezi. Mindkét kezében festékszóró, ruhája pont megfelelő az éjszakai munkához legalábbis a felsője, míg az alsója gyakorlatilag nincs is, nagyon rövid nadrág van rajta.
Egyből ötletet kezdek gyártani, hogy ne ijesszem meg a lányt és azt is prezentálnom kell, hogy művésztárs vagyok. Közben a klónomat körbeküldtem a tömbön, majd összeszedve a bátorságomat előléptem mikor a klón körbeért. Mosolyogva szólaltam meg.
- Szia! Mi jót festesz?

Mosolygok továbbra is és barátságosan állok. Nem akarom megijeszteni.
- Láttam a képeidet és nagyon tetszettek.
Mondom kedvesen és teljesen ártatlan barátságos szándékkal.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Szer. Jan. 11 2017, 05:32

Kedves és ártatlan ábrázat ide vagy oda, a titokzatos hajadon egy prédaállat ijedtségével kapja fel a fejét Tomoko megszólítására. Ahogy pillantásuk találkozik, a fiú látja, ahogy a rémület lobot vet a művészlány tekintetében.


Egy hosszú pillanatig csak meredten bámul a shinobira, mintha nem is igazán tudná, hogy mitévő legyen a helyzettel. Aztán egy pislogásnyi időt sem hagyva bármiféle ellenérvnek egy gyors mozdulattal elsüllyeszti festékszóróit az övéről lógó tartókban, majd rohanvást megiramodik a sikátor másik vége felé. Futás közben széttárja mindkét karját, s mivel igencsak szűk utcácskáról lévén szó, el is éri mind a két tűzfalat vékony ujjainal hegyével. Ahogy szaladva végighúzza kezét az általa oly serényen kidolgozott freskókon, azok egy másodperc múlva életre kelnek és megtöltik a sikátort. Sumi Ninpou, kétség sem férhet hozzá.
Végignézve a fekete-fehér-piros ember-, állat- és szörnyalakon egyvalami azonnal világossá válik a Takeyanagi ifjonc számára. Mégpedig hogy cseppet sem barátságosak. A fiúhoz legközelebb eső élő falfestmény egy közel két és fél méteres ember, oni maszk takarja a vonásait és egy fehér-piros tintatigrist tart ökölnyi szemekből álló láncon. Fenyegetően fordul a shinobi felé, s szorítása enyhül a pórázon, aminek a másik végén hátborzongatóan felordít az életre hívott bestia. S nagyon úgy tűnik, csak egy gyanús mozdulatra vár, hogy szabadjára engedve cseppet sem szívmelengető kedvencét...


//20 chakra a késésért.//

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Vas. Feb. 05 2017, 08:21

A klónok körbeértek és én bátorságomat összeszedve, bár nem kellett sokat győzködnöm magam, hiszen a vállalkozásért bármit, meg amúgy sem vagyok félénk típus. A lány a közeledésremre úgy kapja fel a fejét, mint a préda, amikor megérzi a vadász jelenlétét, de tudja, hogy már késő. A lány viszont gyorsan reagál és nem elég, hogy menekül, de még a követését is lehetetlenné teszi. Elrakja a festékes flakonjait, majd a klónok felé indul el, miközben a kezét végighúzza a falakon, aminek hatására a rajzok életre kelnek. Nem kérdés, hogy sumi ninpou // tinta stílust használ. Nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül van még a Holdba olyan, aki ezt a ninja művészetet használja és mégis. A rajzok nem épp barátságosak és a legközelebbi rajz egy oni maszkkal és egy hatalmas szörnnyel a kezében. Látszik, hogy valami gyanús tettre készül. A klónok a sikátor másik oldalán pont erre vártak, ugyan nem látom, hogy a képek mögött mi történik, de ha a lány beléjük futna, akkor az egyik klón átalakul kígyókká és megpróbálja lefogni a lányt a Ninpo: sumi nomushi // ninja műbészet: tinta férgek nevű technika segítségével. Továbbra sem mozdulok, csak várom, hogy mi történik a rajzokkal, ha esetleg a klón sikerrel jár a túloldalon. Nem tudom, hogy meg akarom-e tudni, hogy a tintalány mennyire fájdalmas, ha belédütközik.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Csüt. Márc. 23 2017, 03:57

Általában amikor az emberfiát megtámadja egy démonarcú óriás és egy tigris, mindenki másképp reagál... A legtöbben úgy futnának hazáig, hogy a sarkuk a lapockájuk veri, a vakmerőbbek legjobb védekezés a támadás alapon nekikrontanának... De Tomoko csak áll, mint ama bizonyos genitália a menyegzők után tartandó vacsorán és nézi őket. Hogy nagyon bátor, esetleg ostoba, vagy épp kíváncsi, az rejtély a külső szemlélő számára. Láthatóan a behemót és négylábú társa is értetlenül áll az eset előtt, egy pillanatra még acsargó szörnyarcuk is értetlen grimaszba fordul, ahogy tanácstalanul néznek egymásra, hátha a másik jobban érti, hogy mi a szösz van. Mivel az agyuk tintából van, nem túl sokra jutnak, így inkább a támadás mellett maradnak, az bevált eddig is.
A nagymacska egy kecses szökkenéssel ugrik Tomoko felé, míg a youkai-szerű lény lomha mozdulatokkal indul útnak, íves parasztlengőket leírva csupa izom karjaival. Célozni nagyon nem céloz velük, de elég hosszúak és a méreteikből kitűnik, hogy valószínűleg nem éppen kellemes, ha állcsúcson pattintják velük a gyanútlan áldozatot. A holdrejteki fiúnak nagyjából két másodperce maradt reagálni, mielőtt a jobb felől érkező tigris elérné. A sikátoron keresztül nem igazán vághat át, ha így döntene, lévén hogy azt is hasonlóan absztrakt teremtmények őrzik.
Az ifjú shinobi érzi, hogy az általa létrehozott Sumi Bunshin és közte feszülő hajszálvékony chakrakapcsolat jellege megváltozik, de hogy ez pontosan mit is jelenthet, azt a kétszintes bérház takarása miatt nem tudja megmondani. Mindenesetre a Tinta Férgek technika sikeresen létrejött, csak az marad kérdéses, hogy vajon sikerrel jártak-e a lány elfogásában az éjsötét kígyók.
S ha szorult helyzete nem lenne épp elég kellemetlen a Takeyanagi fiú számára, hirtelen égető, szúró érzés emlékezteti az Otokagétől kapott átkos ajándékra.

Állapot: 95% (égető fájdalom az Átokpecsétnél és környékén, egyelőre még nem akadályoz semmiben, de marhára kellemetlen)
Chakraszint: 92% (Sumi Bunshin)//Kapsz megint 20 chakrát. Happy days//

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Pént. Május 19 2017, 06:14

//Bocsi a késésért, suli és Isaos dolog elvette a kedvem, már tervezem a visszatérést.//

A háború nem érintette meg a szigetünket, így nem is mondhatnám, hogy sok szörnyűséget láttam volna. AZ óriás, ami szemben állt velem, viszont egy átlagos halandónak félelmetes lett volna, nekem viszont, aki rendelkezett a tinta felett lenyügőző volt. Mindig ott motoszkált a fejembe, hogy vajon a tinta arra is használható-e, hogy ilyen hatalmas lényeket létrehozzunk vagy csak azokat az aprókat, amiket én tudok. Most meg kaptam a választ, hogy a tinta és a chakra használható nem csak megzavarásra, hanem akár támadásra is. Bár gondoltam, sosem hittem volna, hogy látni is fogom és egyáltalán élhet a szigeten más tintahasználó is. Valószínűleg a legkevésbé érthető a reakcióm, mert ahogy feleszmélek az első csodálkozásomból realizálódik, hogy farkas szemet nézünk. Én nem mozdulok, így a lény sem mozdul. Patt helyzet, ha az lenne a cél, hogy elfogjanak, de valószínűsítem, hogy csak az elijesztés a cél. Sajnos nem tudom, hogy mi történik a szörny háta mögött, így a szemem mozgatásával próbálok átnézni a szörnyön keresztül, hátha látok valamit, de nem hiszem. Aztán valami megváltozik, a két szörny a támadás mellett dönt. Nem sok időm van reagálni, hiszen az eddig pórázon tartott szörny elég gyors, még ha gazdája egy lomha dög is. A tigris ugrik, így a levegőben nem igazán tud irányt váltani, tehát arra a döntésre jutok, hogy a jobbról érkező tigrist egy hátraugrással keülöm ki, majd kitalálom, hogy mi legyen a folytatás. Sajnos felszerelésemet nem hoztam el, így azzal gazdálkodhatok, amim van. A következő támadás esetén esetleg egy tűz technikával megállíthatom, mert a homok úgysem ég, a ház meg messze lesz, ha esetlegúgy döntök, hogy egy kisebb hatótávolságú technikát vetek be, már ha van olyan a 2 között, amit tűz elemből kitanultam.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Pént. Jún. 30 2017, 20:55

Tomokónak akad egy pár másodperce, mielőtt a két hozzá legközelebb álló tintakreatúra támadásra szánná el magát, így sikerül egy pár röpke pillantást vetni a festékkolosszus vállai alatt. A sikátor látképe nem túl biztató: hasonlóan absztrakt rémalakok egész hada népesíti be a szűk utcácskát. Bár tartásuk cseppet sem barátságos, mégsem támadnak. Úgy látszik feladatuk elsősorban az átjutás - elrettentés doktrínáján alapuló – megakadályozása, nem pedig az, hogy pörköltöt főzzenek a getsugakurei ifjúból.
A hold shinobi egy könnyed szökkenéssel hátraugrik a felé iramadó tigris elől. Az igaz ugyan, hogy a bestia a levegőben képtelen helyet változtatni, de ez ugyanúgy igaz a fiúra is, aki mivel később emelkedett a magasba, szintén kissé kiszolgáltattá vált. Szerencsére a tigris nem elég gyors, és még kevésébé eléggé eszes ahhoz, hogy pontosan bemérje a földet érés helyét. Így az eredeti szándék szerint Tomokonak sikerül kicsit távolabb csalnia a lakóházak alapzata mellől. Mögötte nem sokkal elmaradva az irdatlan emberalak is trappolva lohol a Takeyanagi sarj után. Már elég távol vannak ahhoz, hogy a környék veszélyeztetése nélkül is lehessen katon technikát használni ellenük. Azonban az Átokpecsét környékén gyűrűző fájdalom tompa, szúró zsibbadásból egyre vadabbul, kínterhesebben lüktet. S közben a másodpercek finom homokszemekként peregnek a múlt mélységeibe, minden egyes eltelt pillanattal növelve annak esélyét, hogy a tintahasználó lány utolérése illékony fantáziává foszlik egy lehetséges végkimenetel helyett.

//10 chakra vagy 10 tjp kárpótlásként választás szerint, következő posztodban kérlek jelezd, melyiket szeretnéd.//

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Csüt. Júl. 20 2017, 10:06

Nagyon kevés időm van, így sikerül átnéznem a tintalényen, hogy mi van a háta mögött, de a kép nem túl bíztató, ugyanis további lények jelentek meg. Gyorsan megfejtettem, hogy nem tudok velük harcolni, mert túl sokan vannak és nem is azért vannak, hogy harcoljanak, hanem feltartsanak, így át kell rajtuk jutnom. Ezt a tényt a vállamba sugárzó egyre erősebb fájdalom is igazolja. ~Légy átkozott Kabuto!~ Ugyan a tigris a levegőben oirányt váltani nem tud, de mivel én később ugrottam, így ha lenne annyi esze a tigrisnek, akkor a következő támadást is bevihetné, amíg a levegőbe vagyok, de szerencsére nincs. Amint földet érek a tigrissel szembe, ami akár támad, akár nem, kézpecséteket mutatok, majd összegyűjtve a tűz chakrát a testembe és kilövök 3 tűznyíylat a tigris és a tinta lények felé. A tűznyilak indulása után én is megindultam a lények felé, majd megpróbálom kikerülni az elsőt, figyelve, hogy ne a tűz nyíl előtt érjek oda folytatom az utam és a többit is megpróbálom kikerülni. Tudom, hogy az anyaguk ellenére a klónok az őket összetartó chakra miatt elég erőset ütnek, így figyelek a támadásra, de minél gyorsabban át akarok köztük jutni, hogy a lány után eredjek, mert nem csak arra a technikára van szükségem, amit használt, hanem rá is, pontosabban a tudására, amit a festékkel művelt, bár ha belegondolok elég szép volt ahhoz is, hogy másféle tudását is esetleg teszteljem.

//Chakrát kérném//
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Szer. Nov. 01 2017, 04:24

Mire Tomoko lábai földet érnek, már szinte be is fejezte a Kasen no Jutsu kézpecsétjeinek megalkotását. Nagy levegőt vesz, majd hosszúkás tűznyilakat zúdít az alig pár lépésre álló, cseppet sem cirmos kedvű tintacicára, valamint a mögötte fenyegetően haladó behemótra is. Ugyan a létrehozó lány energiái időlegesen szilárd természetet kölcsönöznek az egyébként folyékony szubsztanciának, a tintát alakba formáló chakra nem ellenállóbb az elemi hatásokkal szemben, mint bármelyik széles körben használt klóntechnika. A két legközelebbi lény, valamint egy véletlen eltalált harmadik is a sikátorban, azon nyomban színes pocsolyává omlanak, amint az égető lövedékek elérik őket.
Mivel a puszta művészi kíváncsiságon kívül egyéb, reprodukciós tevékenységekre irányuló késztetések is fűtik az ifjút, azonnal kihasználja könnyen jött sikerét, és ész nélkül belegázol a cseppet sem barátságos tintaszörnyek valóságos áradatába. Shinobi képzése lévén persze sokkalta kifinomultabban és precízebben koordináltabban mozog, mint a feltartására idepacázott üdvözlőbizottság tagjai. Az első párat könnyedén kicselezi, amikor felé kapnak, de valahogy mégis úgy tűnik, hogy ezt az akciót nem igazán gondolta át, ugyanis korábban is láthatta, hogy a szűk utcácska szó szerint hemzseg ezektől a fura szerzetektől.
Meggondolatlanságának következményeivel hamar szembesül: amikor megpróbál átugrani egy mantikorra emlékeztető, mitológiai lény fölött, egy négykarú istenábrázolás megragadja a bokájánál, és erőnek erejével a földhöz csapja. Az útburkolat kontra Tomoko bal felső kettes foga meccset egyértelműen az előbbi zárja, kiütéses K.O.-val. Utóbbi mentségére legyen szólva, hogy az álnok macskakő csalással nyert: a gravitáció is szabálytalanul besegített neki. S ha mindez nem lenne elég, a bordáiba nyilalló fájdalomból érzékeli, hogy az útonálló graffitik módszeresen ütni-rúgni kezdték a földön. Meglepő hogy pont egy ilyen valószínűtlenül fájdalmas alkalommal, de az ifjúnak eszébe jut, hogy a shinobik képesek falakon felszaladni, valamint több méter magasakat ugrani. Így nem okoz gondot nekik egy kétszintes ház pillanatok alatt való megmászása sem, nem szükségszerű egy ellenséges lényekkel teli, alig másfél méter széles folyosó használata. Hogy ez miért csak most jutott eszébe..?

Állapot: 70% (égető fájdalom az Átokpecsétnél és környékén, de már marhára nem érdekel a kitört szemfog és a zúzott bordák fájdalmai mellett)
Chakraszint: 88% (Sumi Bunshin, Kasen no Jutsu

//Mivel az előzőt sem írtam még fel 10+20 chakra kompenzáció az újbóli késésért, valamint 32-1 fog a kevéssé következetes stratégia jutalmaként.//

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Vas. Nov. 26 2017, 13:25

Már a leveőben elkezdem a megfelelő kézpecsétek elmutogatását, így már a földet érés pillanatában el is lövöm az előkészített technikámat, ami egyenesen a felém repülő tintakitekatból egyszerű pacát hoz létre, aminek körülbelül ugyanannyi a veszélyfaktora, mint a házban lévő küszöbnek vagy a hanyagul elhajított banánhéjnak. A tigrishez hasonlóan jár az őt szabadon engedő tintaszörny és egy harmadik random lény is. Pontosan tisztában vagyok a taktikám hibalehetőségeinek és veszélyeinek, de valahogy át kell jutnom a tintaszörnyeken. Ugyan nem teljesen ész nélkül, bár kissé mindenképp meggondolatlanul, iramodok neki a szörnyeknek, figyelve a mozgásukra és az ütéseikre. Sajnos meggondolatlan vagyok, így egy rosszul felmért után egy fura szerzet sikeresen elkapja a bokámat, majd irdatlan erővel földhöz vág. A meccset a bordáim és az egyik fogam bánja, amit némi vér kiséretében ki is köpök. Ekkor jut eszembe valami, ami talán megmenthetett volna ettől a fájdalomtól, mégpedig, hogy tudok falat mászni a chakrám segítségével. Ugyan métereket is képes vagyok így ugrani, mégis mintha ez most nem jött volna össze és ehhez még jön a nyaktáji fájdalom, amit az átokpecsét okoz, igaz ez utóbbi most a legkisebb gondom. A földön fekve a lények az utcai harc szabályaihoz ragaszkodva, a földön fekvőt, vagyis engem, ütni- rúgni kezdik, ahol érnek. A falon felfutás és a magas helyekre felfutás után újabb ötletem is támad, ami viszont akár most hasznos is lehet, nem csak a "bárcsak eszembe jutott volna..." kategória polc egyik helyét foglalja. Amennyire a fájdalomtól képes vagyok koncentrálni, a chakrámat elindítom az egyik engem bántalmazó szörnybe, bár genjutsuba nem vagyok jártas, talán nem kell olyan mélyen beleásnom magam egy chakra lény rendszerébe, hogy ne sikerüljön a terv, és ha sikerül beférközni az egyik közeli lény chakrarendszerébe, akkor egy általam kreált és már megtanult technikát alkalmazok, ami nem más, mint a Sumi Bunshin Daibakuha // Tintaklón robbantás és ezzel felrobbantom a tőlem nem túl messze lévő, de talán biztonságos távolságban leledző tintaszörnyet, ezzel is megszabadulva további lényektők és némi felfordulást okozva, hogy valahogy kikeveredjek innen.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Kedd Dec. 19 2017, 06:32

A Tomokót támadó tintaszörnyeket láthatóan az utca nevelte – graffitik lévén nem túl meglepő… –, hisz láthatóan nem ismerik a kegyelem fogalmát, meg azt a szabályt, hogy a földön nem rúgunk bele senkibe. A rosszabb hírű gettók mindennapjait idéző jelenet fájdalom lecke ugyan, de mégiscsak lecke. Egy jó shinobi mindig figyel a környezetére, s mérlegeli a lehetőségeit, mielőtt cselekvésre szánná el magát.
Azonban van még más attribútum is, ami kivételessé tehet egy ninját. Leleményesség. Adaptáció. Rögtönzés. Az ifjú Takeyanagi szorult helyzetében sem veszíti el ezen tulajdonságokat, s olyasmivel próbálkozik kitörni az őt bekerítő kreatúrák sűrűjéből, amivel még sosem próbálkozott ebben a formában, s ami épp ezért kétséges kimenetelhez vezethet.
Bár a létrehozó személye ezúttal más, az ellene alkalmazott technika számára sem ismeretlen, így lehet némi esélye a sikerre. A holdfalusi genin megpróbálja saját chakrájával áthatni az őt vadul rugdaló utcaképek egyikét. Amikor ezzel megvolt, nemes egyszerűséggel megpróbálja ezt az energiagócot berobbantani, pont ahogy a sajátjainál is szokta csinálni. Talán saját meglepetésére is, de a trükk sikerül!
Az egyik odébb álló lény hangos placcsanással omlik alkotóelemeire, a detonáció ereje pedig azonnal megsemmisíti vagy a falhoz csapja a maradék támadó nagy részét. A kitörés egy része a földön fekvő Tomokót is eléri, de horizontális helyzete miatt kevésbé sínyli meg a dolgot, mint áldozatai. Komolyabb égési sérülések nélkül megússza, mindössze pár zúzódással, amik akkor keletkeznek, amikor a lökéshullám kisodorja őt a sikátor túlfelére. Teste szinte mindenhol sajog, a magasból szitáló, tarka tintapermet pedig a szivárvány minden árnyalatával beborítja őt. A harc végeztével egészen úgy fest a fiú, mintha maga is egy szürreális festmény lenne. Talán még Salvador Dali is irigyen méregetné, ha azonos világban és korban élnének.
A közvetlen veszély elmúlt ugyan, de a getsui tintamester ettől még szemernyit sem jutott közelebb céljához, mely nem kevesebb, mint megtalálni a titokzatos lányt. Az elmúlt pár percben valószínűleg jelentős lépéselőnyre tett szert, így amennyiben nem kívánja feladni a keresést, ki kell találnia valamit, amivel a nyomára bukkanhat.

//Mivel már jó ideje nem az üzletben játsszunk, folytassuk inkább innen: Külvárosi lakónegyed//

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Hidan on Csüt. Feb. 08 2018, 05:48

- Óh, hát persze hogy azért...
Válaszolja a meggyőzöttség legkisebb jelét sem mutatva a titokzatos, kapucnis leányzó, miközben indaszerű hennamintákkal tarkított ujjai finoman végigsimítanak az egyik kiállított festményen. Mintha nem is látná, hanem egyszerűen érezné a műalkotást. Egy ideig hallgatagságba burkolózva vizslatja a műhelyben kihelyezett képeket. Állványtól állványig sétál könnyed, macskaszerű lépteivel, majd hirtelen sarkon fordul. Zavarba ejtő, esőszín pillantása valósággal átfúrja Tomokót, ahogy pergő nyelvvel hadarva kéri számon őt:
- Ha elsősorban shinobinak tartod magad, miért ecsetet használsz kunai helyett? Azzal sokkal nehezebb elvágni valakinek a torkát. A Sumi Ninpou nem olyan mint a többi. A tinta művészete passzió! Ha nincs meg benned az önkifejezésre hívó, égető késztetés, ha nincs meg benned a szikra, akkor ez a ninjutsu pont annyit ér, mintha szemen fröcskölnéd az ellenfeled egy töltőtollal. Egy igazi tintahasználó nem azért gyakorolja gyilkos tudományát, mert az hasznos a harcban... Hanem azért, mert erre rendeltetett. A festészet művészet. Az öldöklés is egyfajta művészet. A kettő együtt: katarzis! Láttam a Tinta Férgeid. A nagyanyám járókeretébe és több esztétika és kreativitás szorult, mint azokba. Olyan minimalista vagy, amikor harcra kerül a sor, hogy arra szavak nincsenek. Ez számodra csak egy eszköz, nem adod bele magad alkotásaidba. Ha nem tudod elkötelezni magad, csak a saját idődet rabolod. Számtalan hasznosabb technikaágazat van mint ez. Ha képtelen vagy szépséget vinni a harcba, a képességed csak hátráltatni fog. Gyilkosnak, és művésznek is csapnivaló leszel. Akkor jobb, ha megmaradsz a tűzlabdáidnál... De tudod, kíváncsivá tettél. Ezért jöttem el a műhelyedbe. Az itteni képeid mások... Van bennük törődés, még akkor is, ha csak tucatportékának szánod őket, lábjegyzetnek a gyártósoron. Ha valóban úgy gondolod, hogy megvan benned, ami elválasztja a művészt a pozőrtől... Én megmutathatom neked. Hogy hogyan fess a lekeddel a kezed helyett. Kárpótlásul a fogadért. De előre szólok, rémes tanár vagyok. És szigorú. Azt hiszem tartozok egy bemutatkozással is, ha már így betörtem a galériádba. Noraneko Kyouto. A barátaimnak csak Kyo.
Nyújtja kezét Tomoko felé.

_________________
Áldozatok:
Okisha Aiza
Takeyanagi Tomoko
Unazaki Ashura
Ago
Hana Fujishima
Itanashi


"Egy ivászattal töltött éjszaka után nem tudok rosszabbat elképzelni, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel a nevére, hogy hol találkoztatok, és hogy mitől halt meg."
avatar
Hidan
Mesélő


Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint: wat?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Takeyanagi Tomoko on Szomb. Feb. 10 2018, 09:49

Pontosan tudom, hogy a válasz nem győzi meg, de a válaszára nem számítottam. A tinta férgekre valójában nem volt időm, így alapvetően minimalisták lettek, de harcban jóval kevesebb ideje van az embernek művészi férgeket vagy bármi mást rajzolni.
- Kisgyerekként nagyon szerettem rajzolni és a szüleim sok pénzt fektettek a tehetségem fejlesztésébe, de aztán bekerültem az akadémiára, így erre egyre kevesebb időm maradt rajzolni. Aztán az akadémia elvégzése után sokáig nem volt alkalmam megcsillogtatni a rajztudásomat, csak egy kis füzetbe rajzolgattam magamnak, míg a mesterem felfedezte ezt a tudásom és egy rövid teszt után kiderült, hogy van érzékem a tinta technikákhoz. Valójában a rajztehetségem ezután sem fejlődhetett, hiszen harcra képeztek és nem a vonalak művészi húzására. Szinte kiölték belőlem a művészet iránti igényt.
Mondok egy rövid védő beszédet. Igaza van a nőnek. Szinte elfelejtettem, hogy én valamikor a gyerekkori rajz iránt érzett szerelem miatt kezdtem ezzel foglalkozni és akkor még álmomban sem gondoltam, hogy én valaha shinobi leszek, aki ezt a tehetségét fogja használni harcra. A nőnek igaza van és most már emlékszem is, miért tetszettek a rajzai, tudattalanul is feltörtek ezek az emlékek és miután összekötődött a lehetőség, a céljaim és az emlék, így nem volt kérdés, még ha nagy részt tudattalanul is, hogy meg kell találnom a festőt. Közben a lány befejezi a mondandóját, majd a kezét nyújtja bemutatkozás gyanánt. Szüleim arra tanítottak, hogy nem illik egy nő kéznyújtását elutasítani, így rövid idő után el is fogadom, majd bemutatkozom.
- Örülök Kyo sensei, az én nevem Takeyanagi Tomok, leginkább csak Tomo.
avatar
Takeyanagi Tomoko
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Specializálódás : Betintázás


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 595

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Tomoko festő üzlete

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.