Akarui Yoru

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Akarui Yoru

Témanyitás  Yoru on Csüt. Jún. 11 2015, 13:55

Név: Akarui Yoru (Fényes Éj)
Ország: Tűz országa
Falu: Konohagakure
Rang: Genin
Szint: D
Chakraszint:100
Chakra elem: Futon
Nem: Férfi
Kor: 18
Kezdő Pénzösszeg: 5000 Ryo
Kinézet: 190 cm magas diszkrét 120 kg. Izmos testalkat, kissé aránytalanul hosszú karok. Haja szőke szinte tej fehér, szeme halvány kék. Ruházata rendszerint egy térdig érő homokszínű köpeny takarásában van, mely alatt világos színű hosszú ujjú pólót, sötét zöld katonai nadrágot és bakancsot visel.
Jellem: Yoru visszahúzódó főleg hölgy társaságban. Társaival szemben lojális, a kapott utasításokat legjobb tudása szerint igyekszik végrehajtani. Hibája, hogy testalkatából adódóan védelmezően lép fel az összecsapások során. Így gyakran olyan helyzetekben is bevállalja a pofont társai helyett ahol nem volt szükségszerű.
Felszerelés:
5 db kunai,
1 pár boxer
1 db Körpenge (Kaze no sākuru, nevesítve Saku) (hátán rögzítve hordja, rejtve a köpeny alatt.) (engedélyezte: Rikudou Sennin)
10 méter drótkötél
Technikák:
- Bunshin no Jutsu - Klón Jutsu
- Shunsin no jutsu - Fürge Test
- Kawarimi no Jutsu - Testhelyetesítő Jutsu
- Tobidogu no Jutsu - Tekercsírás, Hordozható Fegyverek
- Henge no Jutsu - Transzformációs Technika

Előtörténet:
Yoru születése óta átlagos életet élt Sunagakure - külterületén, szülei gyógynövény termesztésből illetve fuvarozásból éltek. Édesapja (Rongu Tejun) szigorú de következetes nevelésének eredménye, hogy Yoru becsületes és munkabíró ifjú míg édesanyja (Akarui Hanabira) szeretete, jóindulatát és kedvességét táplálta az ifjúnak.
Tejun nem titkolt szándéka az volt, hogy fiát az akadémián képezteti ki majd a családi fuvarozó vállalkozásba bevonja mint karaván őr. Yoru édesanya ezzel ellentétben fiát inkább békés és főként hosszú élettel kecsegtető pályára szánta. Ez a feszültség folyamatos konfrontáció volt a családon belül melyet Yoru kisgyermek korától saját hibájaként könyvelt el. Ez a „hiba” táplálta édesapja felé kialakult megfelelési kényszerét. A képzését annak rendje és módja szerint folytatta a Szél országának neves iskolájában, érzéke a közelharchoz és a szél elem használatához, egész korán megmutatkozott. A Genin vizsga előtt pár hónappal azonban az iskolát elhagyta édesanya halála miatt. Yorut megviselte szeretett mamájának halála, hiszen neki Ő volt a lelki menedék és támasz. A nőt a szunagakurei botanikus kertben dolgozott, ritka mérges és gyógynövények keresztezésével foglalatoskodott sajnálatos módon máig tisztázatlan körülmények között egy ismeretlen kereszteződése a növényeknek marta meg, halála lassú és fájdalmas volt. A család belerokkant.

Tanulmányait félbeszakította és 2 évig kimaradt az iskolából ez idő alatt igyekezett édesanya ideáinak megfelelve kerülni a harcot és inkább az elméjét csiszolni. Rengeteget tanult az élet különböző területien. Legyen az chakra ismeret ezt főként a vörös skorpióknál tanuló gyerekkori barátaival tette. Érzéket mutatott az egyszerűbb bábok működtetésében, de nem ragadta magával a bábhasználók világa. Gyógynövénytan, irodalom, vagy csak akár a konyhaművészet is megfordult az érdeklődési körében. Ahogy a futon elemű technikák mindennapi alkalmazásának tanulmányozása, akár edzés akár csak a házkörüli takarítás legyen a feladat. Ezen két év alatt édesapjával eltávolodtak egymástól, és lassan, mint két távoli rokon voltak csak jelen egymás életében holott egy házon belül éltek. Édesapja végül megelégelte fiának céltalanságát, és Konohába küldte, hogy az ottani iskolában befejezze tanulmányait és ninjaként térjen vissza. Döntését saját gyengesége erősítette meg, nem tudta látni és elviselni, hogy fia ennyire begubózott és eltávolodott a való világ problémáitól. A tűz földjén Tejun több gazdasági kapcsolatot is ápolt, így mind a költözést mind az iskolák közötti váltást fel tudta gyorsítani.
~ Ha elmegy, talán tovább tud lépni, ha elmegy talán lesz aki helyes útra tereli. Én nem tudok már segíteni neki.
A fiú alakja lassan eltűnik Szunagakure „kapujának” hatalmas falai közt miközben az apa meredten nézi kezében egy tekercset szorongatva, és szemében lassan könnyeket gyüjtve.

Yoru eleget téve édesapja akaratának a Konohai akadémián fejezte be 1 éven belül (17 évesen), kora és fizikuma miatt kissé kilógott a vele egy időben végzős osztályból. De lelkesedése és hozzáállása miatt társai elfogadták.
A genin vizsgán szinte zökkenőmentesen ment át, a vizsgadrukk miatt a már agyongyakorolt Bunshin no jutsut kicsit lassabban jelelte le, de a köpenye takarásában ezt a vizsgáztatók (feletetően jó szándékból) nem vették észre.
Vizsgáját befejezve az iskola előtt édesapja várta, az ősz halántékú férfi büszkén nézett fiára annak ellenére, hogy az jóval később indult meg az úton amit neki szánt. Yoru bátran lépett Tejun elé és adta meg a neki járó tiszteletet. Amit apja talán most először édesanyja halála óta hosszú öleléssel fogadott. Yoru értetlenül, szemében könnyekkel fürkészte apja tekintetét.
- Büszke vagyok rád Yoru, ahogy édesanyád is az lenne.
- Köszönöm, megtisztelnek édesapám szavai!
- Édesanyáddal születésed előtt megegyeztünk, hogy ha ninja válik belőled ezt megkapod. És most itt állunk a genin vizsgád után. *az apa hangja mely oly határozott volt mindig most elcsuklik, bal keze egy pillanatra elengedi sétapálcáját és táskájából kivesz egy tekercset.
* Yoru szeme kikerekedik, miközben apja felnyitva a pergament és kisebb füstgomolyag mellet kivesz belőle két tárgyat.
- Ezeket itt édesanyád hagyta rád. *A férfi hangja elcsuklik, miközben a kezében fekvő kissé megsötétedett homokrejteki fejpántra néz. – Ez itt „Kaze no sākuru”, szolgáljon téged is olyan hűséggel ahogy Hanabirat.
- Anya!? Shiobi volt? *Yoru arca a döbbenettől elsápadt, lábai erőtlenül megremegnek, miközben a könnyed pengét kezébe fogja. – Kö.. köszönöm!
- Igen! De kérlek ezt ne most vitassuk meg. Nem ez a helye és ideje ennek a beszélgetésnek. *Az apa a pengét finoman elveszi fia kezéből és visszateszi a tekercsbe. –Gyere velem, tömjük meg a feneketlen bendőd, és beszélgessünk.

Yoru és Tejun lassan lépdeltek ki az iskola udvaráról, és halk beszélgetés közepette tűntek el a falu forgatagában. Másnap a fiú édesapja hazatért, és fiát büszkeséggel telt szívvel hagyta magára. Tudta, hogy helyt fog állni bármi áron.
Az ifjú ninja konoha kapujánál állva búcsúzott édesapjának távolodó alakjától. Köpenye bal vállán átvetve, és az így láthatóvá vált karján ragyogva csillog az avarrejteki címeres fejpánt, alatta pedig a megtisztított homokrejteki ereklye.
~ Büszkék lesztek rám. Megígérem!

Mottó: „A szél földjéről a szél fújt, hogy a levelek közt találjak otthonra”


A hozzászólást Yoru összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 11 2015, 22:07-kor.
avatar
Yoru
Játékos

Tartózkodási hely : Magyarország nyomokban Yorut tartalmaz


Adatlap
Szint: D
Rang: Genin
Chakraszint: 145

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Akarui Yoru

Témanyitás  Jiraiya on Csüt. Jún. 11 2015, 17:54

Azta! Ez nagyon jó, csak azt sajnálom, hogy ennyire kevés. A karakterkoncepció nagyon szép a történet maga ötletes, amit hiányolok belőle az az élvezhető elbeszélés. Nem baj ha inkább tárgyilagos és célratörő vagy, de egy ilyen történetet a komolyabb kifejezésekkel, a leíró részekkel és a hosszabb taglalással annyira fel lehet dobi, hogy az csak na.
Viszont ez így kicsit kevés, de van nem is egy rész, amit bővíthetnél néhány sorral:
- Édesanya halála
- A "miért" amiért Konohába küldte édesapja, valamint az út, a beilleszkedés és a letelepedés
- És egy kicsit írhatnál még arról a két évről, amit a karakter tanulással töltött

A mottó pedig a végén nagyon tetszik. Honnan van?
Ha ezeket bővíted akkor elfogadom!

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Akarui Yoru

Témanyitás  Jiraiya on Csüt. Jún. 11 2015, 21:20

Okés, Elfogadva!

Kezdő Chakraszint: 100
Kezdő Szint: D
Kezdő Pénzösszeg: 5000 Ryo
Kezdő Rang: Genin

A mesélővel végig kell majd vezetni a karakter és a család letelepedésének körülményeit később. A más falukból jövő shinobikban nem bíznak meg maradéktalanul, főleg nem a jelenlegi Hokage. Majd arra kérlek, hogy az "Avarrejtek" és hasonló jelzők helyett inkább a Rejtett Levelet használ, vagy ugye Sunagakurénál a Rejtett Homokot. Az Avarrejtek és társai csak egy rossz magyar fordítás eredménye.
Elméletileg lehetséges, hogy társat is találsz nemsokára, mivel egyre több az új Konohai JK.

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Akarui Yoru

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.