Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Go down

Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Karin on Csüt. Ápr. 01 2010, 16:46

Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Az alábbi sorokban találhatóak a fegyverek, azok részletes leírásai és a váráslásukhoz tartozó szabályzatok. A kínálat és a szabályzat az előző oldalhoz képest szinte semmit sem változott, bár külalakban találhattok részletbeli különbségeket. De ez legyen a legkevesebb. Na de nem húzom az időt, nézzük a szabályzatot a régi és új tagjaink számára.

A vásárlásra vonatkozó szabályok és egyéb instrukciók:
- A lejjebb található összeget minden esetben csakis egy darab fegyverre vonatkoznak!
- Minden egyes vásárlást ki kell játszani a játékon belül és fel kell tüntetni az adatlapon is!
- A régebben vásárost fegyverek, melyekért többet költöttél el mind a mostani áruk (ugyanis ezen szabályzat meghatározása ellőt, minden egye esetben egy mesélő határozta meg az összeget, ezért egy bizonyos skálában, de változtak az árak, valaki olcsóbban, valaki drágábban jutott fegyverekhez!) sajnálatos esett, de a különbözet nem jár vissza, illetve ezen fegyvereket azon összeg szerint tüntesd fel az adatlapon, a félreértések elkerülése érdekében!

- A kijátszás többféleképpen megtörténhet. Nem minden esetben szükséges mesélő jelenléte. Nemes egyszerűséggel írhatsz egy postott, hogy a mesteredtől, az anyukádtól, a szüleidtől ajándékba megkapod és kész, vagy éppen egy boltban megveszed. A kijátszása akárhogy megtörténhet (ajándék, vásárlás, találás) de minden esetben ki kell fizetni érte az összeget.
- Abban az esetben, hogyha speciális fegyverrel van dolgunk, vagyis chakraérzékeny, vagy egyéb képessége van, a vásárlás helyet egy küldetés keretein belül szerezheted meg, teljesen ingyen. De csakis engedéllyel és persze egy mesélővel karöltve!
- Ha nincs feltüntetve az Adatlapon a vásárlás, valamilyen formában, akkor büntetésre számíthatsz!!!

A leírásokban való közreműködésért és a segítségért (Főleg a képek terén) szeretnék köszönetet mondani Kanmiru-nak!!


A hozzászólást Karin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Ápr. 02 2010, 11:59-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Karin on Pént. Ápr. 02 2010, 10:49

A ninják fegyvertára

Az ősi harcművészetek, amik már azelőtt is jelen voltak, hogy az emberek képesek lettek volna chakrájuk használatára, létrehozták a maguk fegyvertárát. Ahhoz, hogy a shinobi világnak kialakultak a saját fegyverei, pár állandó ok járult hozzá.
Először is a shinobik számára általánosan nem a fegyveres harcmodor az első, éppen ezért egyszerű, és univerzálisan elérhető fegyverekre volt szükségük, ami mellett a fegyverek minősége és strapabírása is kiemelkedő fontosságú. Fontos továbbá a fegyverek használati értéke; a legtöbb ninja fegyver vagy a legtöbb körülmény között használható, vagy arra épít, hogy bármikor gyorsan használható legyen, illetve mindig szolgálhasson meglepetéssel az ellenség számára. Ezeken végiggondolva nem is meglepő a kevés számú, ninja fegyver jelenléte a Naruto világán...

Kunai
Leírás: A kunai egy fémből készült, igazi ninja eszköz, amelyet ásásra, feszítésre, kalapácsként vagy mászáshoz is használtak. Eredetileg paraszti eszköz volt, egy kis kézi ásó-féleség. Mivel hegye és éle is volt, így alkalmazták fegyvernek is. Kitűnően megfelel ízületek feszítésére, leszorításra illetve bőr- és izomfogásra is. De sokkal inkább munkaeszköz, mint fegyver, de természetesen ennek a használatára is megvan a kidolgozott taktika és mozgásanyag. Elég erős "pengéje" van akár egy kardcsapás kivédéséhez is. A markolat vége át volt fúrva, és abba egy rövid kötélkarika volt belefűzve, hasonlóan, mint napjainkban a modern túlélő késeken, de a kunai kötelét nem a csuklóra, hanem a hüvelykujjra fűzték.
Ár: 200 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 5 db birtokolhat
Shuriken
Leírás: Ez az, amit előszeretettel fordítanak dobócsillagnak, pedig shuriken ("kéz rejtett penge") bármi lehet, ami viszonylag kicsi és el lehet dobni. Vagyis egy toll, kávéscsésze alja, tányér, csavarhúzó, ecset, kés vagy olló is shuriken, ha úgy használjuk. A shuriken, különösen a bo-shuriken használata sok gyakorlást igényel. Ez egy összefoglaló név, ami alatt többnyire a hira-shurikent szokták érteni, de a következők is shurikenek: bo-shuriken, byo, dokko, valamint a Togakure Ryu egyedi alakú négyágú shurikenje, a senban-shuriken, vagy éppen az óriási Fuuma Shuriken. Egy jó shuriken 5 méteren belül kizökkenti az ellenfelet a ritmusából, de akár meg is ölheti!! Az oldalon csakis a Sima Shuriken és a Fuuma Shurikent különböztetjük meg!!
Ár: 200 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 5 db  Sima Shuriken birtokolhat
Makibishi
Leírás:A Makibishi egy igen alattomos és gonosz fegyver. Ez tulajdonképpen egy acél, négy ágú, kis tüske. Ezt a menekülő szokta a földre "ejteni", üldözője pedig beleszalad ha nem veszi észre. Igen fájdalmas és ha elég mélyre befúródott, igen nehéz kiszedni a talpból.
Ár: 100 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 10 db Makibishi-t birtokolhat
Fuuma Shuriken
Leírás:  A shurikenek alapján készült fegyver hatalmas változata egyértelműen a chakrakontroll által elérhető precízión alapul, amivel a ninják képesek elérni, hogy egy ekkora fegyvert is képesek legyenek könnyedén használni. A fuuma shuriken kifejezett specializációja az ellenség elmozdítása, vagy a nagyszámú csatatéri helyzetek, amely helyzetekben az egyértelműen halálos veszélyű, súlyos pengék gyors munkát végeznek.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 2 db Fumma Shurikent birtokolhat
Senbon
Leírás:  Ahogyan a shuriken a dobásra specializált fegyver, úgy a senbon is rendelkezik a maga specialitásaival, amiknek csak egyike a dobhatóság. Legfőbb erénye az észrevehetetlenség és a halk támadás lehetősége, míg ha hozzáértő kezekbe kerül, a test megfelelő pontjait eltalálva vele kerülhetjük a gyilkosságot, de kiüthetjük az ellenfelet. A tűk keskenyebb, könnyebb fajtái áldásosak minden harctéri szanitécnek.
Ár: 200 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 10 db Senbon-t birtokolhat


A hozzászólást Karin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 11 2010, 10:17-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Karin on Pént. Ápr. 02 2010, 11:03

Katana-k

A katana a kardok összefoglaló neve, és egy kategórianév is; valószínűleg azért lett katana az összefoglaló név, mert a legrégebben és a legkedveltebben használt forma, amióta kardok léteznek. A katanák általános jellemzője, hogy külön harcmodor kapcsolódik hozzájuk, amelyek leginkább teljes figyelmet igényelnek a használóktól. Az idők alatt számtalan stílus alakult ki, és mindegyik stílus megszülte a maga kardformáját. A shinobik korában a legnagyobb kardforgatók a katanákat történelmi korok óta használó szamurájok és a fegyvermesterek, akik őket megközelítik tudásban, de más stílusokat is alkalmaznak, azok a taijutsu mesterek és olyan csoportosulások, mint amilyen a Köd Hét Shinobi Kardforgatója is.

Katana
Kep1 // Kep2
Leírás: A katana a klasszikus japán kard, a szamurájkard.  Élével felfelé hordták, közvetlenül az övbe tűzve, a kirántás gyorsabbá tétele miatt. A jellegzetesen hajlított ívnek az az oka, hogy az egyenes kardok eltörtek, amikor igazán kemény és ellenálló felületbe ütköztek (sisak, páncél, másik kard), illetve az ívelt pengét könnyebb kihúzni a hüvelyből. A csata után maradt törött kardok egy részét soha többé nem is használták fel, hanem elásták valahova, hogy soha többé ne bukkanjon rá senki. (A nindzsák sok ilyen, illetve rosszul sikerült kardot begyűjtöttek, és azt használták vagy alakították tovább, ugyanis nem volt pénzük teljesen kész, drága katana-ra. A számukra a kard munkaeszköz, létrafok, ásó vagy feszítővas volt, nem igazán hittek a kard lelkében) Egy szamuráj a kardjától önszántából soha nem szabadult meg, és legfőképpen nem adta el, mert a lelke egy részét képezte. Soha nem ért ujjal a pengéhez, főleg nem egy másik szamurájéhoz, mert egyrészt ez súlyos sértés, másrészt mert elkezd rozsdásodni tőle, és az ujjlenyomat sem egy szép dísz a csillogó pengén. Aki puszta kézzel hozzáért egy pengéhez, azt a kard gazdája rögtön lefejezte vagy felkoncolta, akárcsak akkor, ha az átlépett a kard felett.
A kard különböző részeit (penge, tok, markolat, markolatvédő) különböző mesterek készítették. A szamuráj rangját legszembetűnőbben a tok (saya) és a markolatvédő (tsuba) jelezte. A tsuba mérete, vastagsága és mintázata végtelen variációban létezett. Azonban minden esetben a penge volt a lényeg. Egy jó pengének 10 embert kellett tudni egymás után lefejezni élcsorbulás nélkül, vagy egyszerre három embert derékban kettévágnia. A katana-t ritkán hordták magában, szinte elválaszthatatlan kiegészítője volt a wakizashi. A katana és wakizashi párosát daisho-nak (= "nagykicsi") hívják.
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 1 db birtokolhat
Wakizashi
Leírás: A wakizashi ("az öv kísérője"), azaz a rövid kard vagy tőr a szamurájok hagyományos fegyvereinek egyike, a katana párja és kiegészítője. A pengéje ívelt, 1-2 shaku (30-60 cm) hosszú, de átlagosan 40-50 cm, a teljes hossza szokott 60-65 cm lenni. Ugyan azzal az eljárással és gondossággal készül mint a katana, de mivel annál kisebb és a pengéje vékonyabb, így jobb minőségű is annál mert a kisebb és vékonyabb acélt jobban lehet kovácsolni. A katana-t ritkán hordták magában, szinte elválaszthatatlan kiegészítője volt a wakizashi, a wakizashit viszont gyakran viselték a katana nélkül. A katana és wakizashi párosát daisho-nak ("nagykicsi") hívják.
Az övbe tűzve viselték, élével felfelé fordítva, hogy a kirántás mozdulatával egyben vágni is lehessen. Amikor egy szamuráj belépett egy házba, a kardját nem vihette be magával, de a wakizashit igen. Többnyire reggeltől estig magukkal hordták, míg a katana-t inkább a tartóján hagyták és ritkábban tűzték az övükbe a hétköznapi életben.
Ár: 8.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 1 db birtokolhat
Tanto
Leírás: Maga a név két részből áll: tan (rövid) és to (kard). A tanto, vagyis a kés, az egyik legősibb szúró-vágó fegyver, ha nem éppen a legősibb.  Értő kezekben a legveszélyesebb közelharcfegyver, de avatatlan kezekben is nagyon veszélyes. Könnyen rejthető, könnyen beszerezhető, könnyen elkészíthető. Nagyon gyorsan használható, 5 méteren belül nagy eséllyel biztosítja a győzelmet, de csak akkor, ha sikerül váratlanul támadni vele. A kések mérete, fajtája nagyon sokrétű, ebből kifolyólag használatuk is nagyon változatos. A tanto hatótávolsága dobással növelhető. A hagyományos vágáson és szúráson kívül ásásra, jeladásra, csavarozásra, mászásra, csapda készítésére, stb. is alkalmas, vagyis nagyon sokoldalú. Számos változata létezik és számos különféle anyagból gyártják. A mérete a 2-3 cm-től a 40 cm-ig (gurkha kukhri) terjed. Tömegük akár pár gramm, de akár 2-3 kilogramm is lehet. Az alakja és kialakítása nagyon változatos. Lehet háromszög alakú, erősen ívelt, gyengén ívelt, hullámalakú, fogazott, ferdén "lecsapott" végű egyenes pengéjű (hagyományos japán tanto), egyélű, kétélű, rugós, pillangó, satöbbi.
Ár: 2.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 1 db birtokolhat
Shirasaya-Katana
Leírás:  A botba rejtett, markolatvédő nélküli katana a shirasaya katana. Mind a készítése mind a tulajdonságai megegyeznek a sima Katana-éval, egyedül a forgatása és használata tér el az ősétől, révén, hogy keresztvas sincs rajta, ezért a forgatása sokkalta veszélyesebb.
Ár: 15.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 1 db birtokolhat
Tachi
Leírás: A tachik hosszabbak és íveltebbek voltak, mint a katanák; lovas harcmodorhoz alakultak ki, később pedig csatatéri használatra alakították át őket.
Tachit kétkezes harcmodorral kiváló védőfegyverként, és nagy erő leadására alkalmas, harctéri fegyverként lehet használni. Kétfegyveres harcmodorhoz nagy erőre van szükség, a tachi pedig nem tűr meg maga mellett wakizashinál nagyobb fegyvert.
Ár: 15.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Nodachi
Leírás:  A nodachi a tachinál nagyobb, és erősebb pengéjű, sokkal hosszabb markolatú, egyértelműen lovasság elleni, és a harctéren való távolságtartására fejlesztették ki. Mivel kovácsolása jóval nehezebb volt, mint a kisebb katanáké ritkának számított.
A fegyver használatához már hatalmas erő kell, és csak két kézzel lehet megfelelően forgatni, viszont hatalmas erő leadására alkalmas, éppen ezért a háborús időszakokban kedvelt fegyver.
Ár: 20.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Odachi
Leírás:  Az odachi sokkal inkább volt virtusfegyver, mint valóban használatos darab; mivel elkészítése a katanák közül a legnehezebb a fegyverkovács képességeinek mércéje volt, szertartásokon és rangjelzésként használták.
Egy Odachi használatához vagy lóháton kell ülni, vagy kivételesen erősnek kell lenni, ha viszont a kardforgató képes használni, akkor egy lendülettel több ellenfelet lehet gond nélkül átvágni vele, és olyan távolságra lehet hadakozni, amihez egyébként szálfegyvert kellene használni.
Ár: 20.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Ninjato
Leírás: A ninja to, mint a nevéből is kiderül, a ninják kardja. Általános tévhit, hogy csak egyenes pengéjű kardot használtak, hiszen olyan kardot használtak, amilyennel éppen rendelkeztek, míg maga a ninja to is többnyire ívelt pengéjű volt, csak rövidebb mint a katana. Főleg azok kardok voltak íveltek, amelyeket csataterekről, vagy a kardkovácsok kidobott, selejtes kardjai közül gyűjtöttek be. A nindzsa kardja egyszerű, díszítés nélküli. A markolatvédő (tsuba) is többnyire csak egy négyszög vagy kör alakú vaslemez. Ez szöges ellentéte a szamurájok díszes katana-jának. Ennek a fő oka, hogy a ninja számára a kard csak egy fegyver a többi mellett, még ha kiemelt is a szerepe, azonkívül egy titkos éjszakai akcióban kifejezetten hátrányos a díszes, csillogó-villogó kard. Nem övezték akkora tisztelettel, mint a szamurájok, hiszen ez egy eszköz volt. Lehetett vele ásni, ajtót veszíteni, létrafokként használni, satöbbi. Az eltérő alakú és méretű penge, valamint az eltérő küzdelmi szemlélet a szamuráj kardvívástól jelentősen eltérő vívási stílust eredményezett. Jellemző ninja trükk lopakodáskor, hogy a teljes sötétben a kard végén egyensúlyozták a tokot, így amikor az beleakadt egy őrbe, a ninja már a kard előrántása nélkül vághatott.
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként minden shinobi 2 db birtokolhat
Zanbato
Leírás: A zanbato ("lószeletelő szablya" vagy "lóölő kard") egy hosszú nyélhez erősített, különösen nagy, erős és széles, alig ívelt pengéjű, durván kidolgozott kard, amit főként a Sengoku Jidai a háborúzó tartományok idején használtak. Arra fejlesztették ki, hogy a lovasok alól kivágják a lovat, vagy hogy egyetlen csapással megöljék a lovast és akár a lovat is. Csak rövid ideig volt használatban, mert túl nagynak és nehéznek bizonyult. A naruto világában, minden hatalmas kard, a zanbato-nak minősül.
Ár: 30.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat


A hozzászólást Karin összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 11 2010, 10:19-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Kézi fegyverek

Témanyitás  Karin on Pént. Ápr. 02 2010, 11:24

Közelharci eszközök

Ezeket a fegyvereket nevezhetnénk akár népi fegyvereknek is, hiszen gyakorlatilag a háztájéki eszközök leszármazottairól van szó, amit a régi idők szerzetesei és shinobiai  használni tudtak a már akkor is javában dúló háborúk elkerülésére, és templomaik védelmére. Ezek a fegyverek mind speciális edzést igényelnek, forgatásuk sok gyakorlást igényel. De aki képessé válik ezek forgatására, azok közelharcban a legádázabb ellenségekké válnak.

Tonfa
Leírás: A tonfa (tomfa, tuifa, tong fa, tunkuwa, Thaiföldön pedig mai sawk és mae sun sawk) egy hagyományos okinawai kobudo eszköz. Számos stílusban tanítják a használatát. Kb. 50 cm hosszú keményfa, markolattal ellátva. Főleg körkörös ütésekre és csapásokra használják. Anyaga lehet még gumi, műanyag vagy könnyűfém is. Jól kézben tartható, kitűnő közelharcfegyver. Használható ütésre, csapásra, szúrásra, feszítésre, lefogásra. A derékszögben oldalra álló rövid nyél használható kampóként is.
Ár: 1000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Nunchaku
Leírás: A nunchaku, akárcsak a sai, szintén az okinawaiak és a kínaiak egyik sajátos fegyvere. A karate és a kobudo használja a legtöbbet. A fegyver őse egy cséphadaróhoz hasonlító mezőgazdasági eszköz. Védekező-támadó fegyver, különösen nagyot lehet vele csapni, de használható szúrásra, fojtásra és feszítésre is. Eredetileg két 20-30 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű dísztelen, kör, hatszög vagy nyolcszög keresztmetszetű keményfából készült, amelyek az egyik végüknél egy rövid kötéllel voltak összeerősítve. Később számos változata készült: szépen díszített, kötél helyett lánccal összeerősített rudakkal, fa helyett fém vagy műanyag rudakkal, csúszásgátló bemetszésekkel, bütykös rudakkal, újabban teleszkópos rudakkal, de kapható egyetlen bottá összecsúsztatható változata és csapágyas kapcsolódási ponttal készített kivitelű is. Ezenfelül létezik háromrészes változata is, melynek használata jóval több gyakorlást igényel, mint a hagyományos verziójában.
Ár: 2000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Chigiriki
Leírás: Sokkal gyorsabb, és sokkal nehezebb kezelésű fegyver, mint a Nunchaku, annak fejlődése nyomon követhető rajta. Ez a fegyver kifejezetten a használó gyorsaságára épít, és kifejezetten alkalmas az ellenfél vagy a fegyvere leszorítására, lekulcsolására.
Ár: 2000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Kama
Leírás: A szerzetes fegyverek egy másik alapja, a kézi sarló egyszerűsített, harcra kialakított változata, ami akár leszorítva, akár előre fogva egy dologra koncentrálja a használója támadásait; mély sebek szakítására, melyek, ha a penge egyszer jól betalál a testbe, végzetesen szétroncsolhatják az áldozatot.
Ár: 3000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Kusari Gama
Leírás: A láncos fegyverek és a kama összeolvasztása, mindkét fegyver előnyével, tökéletes eléréssel, gyorsasággal, védekezési és lefogási lehetőségekkel. A fegyver egyetlen hátránya a kiemelkedően nehéz kezelhetősége.
Ár: 3500 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Sai
Leírás: A sai az okinawaiak egyik sajátos fegyvere, a jutte ottani megfelelője.  Leginkább védekezésre használható, bár támadásra is alkalmas, különösen csapásra, szúrásra és feszítésre. Tömör fémből készül, hogy kellően erős és nehéz legyen egy bot vagy egy kardpenge elfogására, eltérítésére, és kellő lendülete legyen csapáskor. De használták például az ellenség lábának a talajhoz szegezésére is. Az ellenfél kezét, csuklóját is be lehet szorítani a villák közé. Közelharcfegyver, de dobóeszközként is használható, 10-15 méterig nagyon hatásos. Akkor használták dobófegyverként, ha az ellenfélnél kard vagy egyéb hosszú fegyver volt. Hagyományosan hármasával hordták, kettőt oldalt mint elsődleges fegyver, egyet pedig hátul rejtve. Mivel fémből készült, így elég nehéz és kemény volt, hogy páncélos ellenfél ellen is használható legyen.
Ár: 4000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Tekken
Leírás: A tekken a mai boxer elődje. Erős acél, alumínium, réz vagy bronz markolat, amelyen sok esetben bütykök vagy tüskék voltak, de előfordult késsel kombinált változata is  Alapvető feladata az ütés lendületének és így erejének növelése és a kemény vagy szúrós ütőfelület miatt a fájdalomérzet illetve a roncsolás növelése. Használható ütésre, bőr és izom fogására, de csonttörésre is kitűnően alkalmas. A tüskéket a vékony ajtók betörésére is használták. Sok esetben a tüskéket méregbe, döglött állatba vagy trágyába mártva ütésnél azok felsértették az ellenfél bőrét és a mérgező anyag a vérbe jutva fertőzést, halált okozott. Nem volt ritka, hogy párban használták. Egy olló is használható tekken-ként, ha hegyével hátrafelé fogjuk meg.
Ár: 1000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Nekote
Leírás: Gyakorlatilag acél karmok. A kakute-hoz hasonlóan ezt is a kunoichi-k használták. Az ujjukra húzva karmolásra, csípésre, szúrásra használták, de volt, hogy ástak is vele. Főleg az arc, a nyak és a kezek támadására használható. Sok esetben a karmokat méregbe, döglött állatba vagy trágyába mártva ütésnél, szúrásnál, karmolásnál azok felsértették az ellenfél bőrét és a mérgező anyag a vérbe jutott és kifejthette a hatását. A karmok nagy segítséget jelentenek szorításoknál és ütéseknél jelentős fájdalomokozó hatásuk miatt, ugyanis jól használhatók idegpontok támadására.
Ár: 500 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Kakute
Leírás: A kakute egy fém gyűrű két erős heggyel. Főleg a kunoichi-k használták, akárcsak a nekote-t. A kaku jelentése "szög, hegy", a te pedig kezet jelent, így az eszköz neve "szöges kéz". A gyűrűn erős, hegyes acél tüskék vannak, amelyeket befelé fordítva feltűnés nélkül viselhetett a kunoichi. Használták szögekkel befelé és kifelé is. Többnyire a középső ujjra húzva alkalmazták. A tüskéket méregbe, döglött állatba vagy trágyába mártva kézfogásnál vagy ütésnél, csapásnál azok felsértették az ellenfél bőrét és a mérgező anyag a vérbe jutott. A tüskék nagy segítséget jelentenek szorításoknál és ütéseknél jelentős fájdalomokozó hatásuk miatt, ugyanis jól használhatók idegpontok támadására.
Ár: 200 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Jumi
Leírás: Talán az egyik legősibb távolsági fegyver. Elkészítése nem okoz gondot, anyaga lehet egyszerű fából, ám vannak igen komoly, fémből készült példányok is. Maga a nyílvessző is elkészíthető egyszerű faragott fából, de akár vasból is, melyet olajba vagy méregbe mártva komoly fenyegetést jelenthet. Egy képzett íjász ellen nehéz felvenni a versenyt, így magát az íjat az egyik legkomolyabb távolsági fegyverek közé sorolhatjuk. Az íj továbbfejlesztett változata a nyílpuska, mely még pusztítóbb erővel bír, viszont nehezebb az alkalmazása.
Ár: Mesélő adja meg (2000 Ryutól a csillagos égig)
- Nyílpuska (3500 Ryu-)
-Vesszők: 100/db
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Burredoran
Leírás: A fejvadászkard speciális, két markolatú fegyver. Hossza személyre szabott, az alsó, az úgynevezett tonfa markolatánál fogva, az alkarra szorítva pont a könyökig ér. Külső élre és hegyre fenik. Nem képzett használó kezében a ninjatoval ér fel. Alkarhoz szorítva szokás vele hárítani ilyenkor szűkívű vágásokkal, a markolat végének döfésszerű szúrásaival szoktak támadni. Nem ritka, hogy támadás közben védekező tartásból kiforgatják, szúrnak vagy vágnak vele, majd visszaforgatják. Ez a nem hagyományos támadási mód meg szokta lepni az ellenfeleket.
A kardot általában kétféle módon fogják: hagyományosan vagy megfordítva, a pengét az alkarra szorítva. A keresztmarkolat segítségével a képzett használó szemfényvesztő gyorsasággal képes harc közben fogást váltani. Ha a keresztmarkolatot szorítják az alkarjukra simul, ez kifejezetten védekező állás, habár a pengét kipörgetve szúrni is lehet.
Ár: 3000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Kanemitsu
Leírás: Leginkább lovasok által használt lovagló pálca fémből készült változata. Kemény felületet is lehet vele támadni, csapásra, szúrásra és feszítésre is alkalmas. Közelharcban is alkalmas, kiélezett végével távolabbi szúrásokra alkalmas. Teleszkópos változatában viperaként felhasználható.
Ár: 1500 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat


A hozzászólást Karin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 11 2010, 10:21-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Karin on Pént. Ápr. 02 2010, 11:54

Botok, Lándzsák

A hosszú nyelű eszközök elsősorban a távolság tartására jöttek létre, mikor az első telepesek, hosszú botokkal tartották távol a vadállatokat. Később, mikor megjelentek a nagyobb városok, az őrségben és a lovasságban vált inkább hasznos fegyverként, nagyobb tömegek féken tartása és oszlatása céljából. A sima botok leginkább a gyors, és folyamatos mozgásban lévő támadásra használhatóan, míg a fémmel burkolt végű fegyverek az erős támadásokra, vagy az esetleges vastag anyagok átmetszésére. Mind a kettő igen csak hasznos eszköz lehet egy olyan kezében, akinek a célja a tisztes távolságtartás. 

Naginata
Leírás: A naginata egy könnyített változata, fejlesztése volt a nodachinak, amivel egyből át is vette a szerepét a lovasság illetve a távolságtartó küzdelem színterein, mivel könnyebben elkészíthető, és nyelének hosszításával jobb elérésű volt.
Naginatával harcolni leginkább vágásokkal lehet, így könnyedén felvehető a verseny más kardhasználókkal is, illetve a hosszú fegyver hátrányait kiküszöböli a tény, hogy a naginata nagyon könnyű, és pengéje is nagyon rugalmas.
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Yari
Leírás: A yari (vagy so) a lándzsa japán neve. Mérete az egy méterestől az öt méteresig terjed és néhány kivétellel minden változata kétélű. A rövidebbeket alapvetően a szamurájok, míg a hosszabbakat a gyalogos katonák használták. A lándzsa hegye többnyire egyenes volt, mérete harminc centimétertől másfél méterig terjedt és ugyanolyan minőségű acélból készült mint a kardok és a nyílhegyek, így nagyon strapabíró volt.  
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Bo
Leírás: A bo öt shaku hosszú, amivel a használójának orráig-homlokáig ér. Kardok és hosszabb fegyverek elleni harcmodorra tervezték, távolságtartásra kitűnő, azonban mesterien kell megtanulni bánni vele, mivel egyik fő gyengesége, hogy képzett harcosok könnyen juthatnak közel a használójához, aki a nagy fegyverrel képtelen megfelelő belharcot folytatni.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Jo
Leírás: A jo valamivel rövidebb a bo-nál, csak hónaljig vagy vállig ér, illetve kb. 120 cm hosszú (yon shaku, négy shaku). A hossza úgy is meghatározható, ha az oldalra kinyújtott kezeinkben a két kézfejünk között éppen elfér. Eredete szorosan kötődik a bo-hoz, ugyanis Muso Gonnosuke azután dolgozta ki ezt az új eszközt, miután egy bo küzdelemben alulmaradt Miyamoto Musashival szemben. Új technikákat és mozgásformákat dolgozott ki a rövidebb bot számára. A jo alapvetően kard ellen készült, úgy is van kialakítva. Egy jo éppen annyival hosszabb egy átlagos katana-nál, hogy még két kézzel kényelmesen meg lehessen fogni, így jól lehet vele távolságot tartani.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat


A hozzászólást Karin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 11 2010, 10:22-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Karin on Pént. Ápr. 02 2010, 11:57

Speciális Fegyverek

Olyan fegyverek ezek, amik ellent mondanak a ninjalét értékrendjének, mégis, hagyományok, stílusok, érzelmek és a chakrára való tökéletes reagálás miatt képesek voltak megmaradni a shinobi világ köztudatában és használatában. Ezek a fegyverek habár kiválóan használhatóak, egyszerre fel is fedik használóik egy oldalát.

Esernyő
Leírás: A ninják esernyői a régies harcstílusok egy olyan maradványai, amik tökéletesen megfeleltek az utazóknak, és a rangosabb személyeknek is. Kisebb fegyverek, és főleg távolsági, és dobófegyverek ellen igen hatékony védelmet nyújtanak, köszönhetően a vásznuk alatt rejtőző acél pántolásnak, amiket láncszemek fognak össze. A modern ninja világban ez a fegyver, stílusosan az esőből merítve az ihletett, gyakorlatilag eggyé vált a tűhasználattal. Ha valaki esernyőt hord, azonnal következtethető milyen technikákat (is) kedvel.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: kezdésként senki nem birtokolhat
Legyező
Leírás: A ninja legyezője régen kecses stílust, pontos érzékeket és reflexeket jelentett, és pengéket az acél legyezőszálak végén, manapság viszont a régi stílusból majd' semmi sem maradt. A legyezők, formájuknak köszönhetően kiválóak a szél-manipulációkra, de könnyen elképzelhető, hogy senbonnal használja őket a ninja, aki forgatja. A stílus általában könnyen felismerhető a legyező méretéből: ha nagy, akkor az akár hatalmas mértékű széltechnikák az elsődlegesek, ha kicsi, normális méretű, akkor pedig tűkkel, vagy egyéb fegyverekkel való használatra számíthatunk, aminek a lényege a meglepetés, a közelharci helyzetekben előbukkanó extra fegyverek, mérgek kivédhetetlenségére játszva.
Ár: 2000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Kama
Leírás: A kusari-gamanál nagyobb méretű, egy-illetve kétkezes kasza. Nyele átlagából fából, míg a fej fémlemezből készül, ám vannak eltérések. A borotvaéles eszköz rendkívül jól használható közelharcban, képes komoly károkat okozni az ellenfélben. Mára kevesen használják, leginkább a vidéki lakosok vannak felfegyverezve az efféle fegyverzettel, de láthattunk Uchiha Madara és Hanzou kezében is.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Uchiwa
Leírás: A legyezők ezen fajtája nem összecsukható, rangjelzést szimbolizáló jelképekkel látták el. Általában fából készítik a markolatát, valamint a keretet, bele pedig rizspapírt erősítenek, ám vannak fémből készült típusai is. Kiválóan alkalmazható a különböző szél technikákhoz.
Ár: 5000 Ryu
Ár /Fém keret/: 10.000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Katar
Leírás: Katar egy ősi kardfajta. „Vagy másképp nevezve páncéltörő tőr” Halálos sérülések okozására lett kifejlesztve. Jellegzetessége, hogy ritka az olyan seb, ami ne lenne komoly vagy súlyos, amit ez a fegyver okoz.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Tetsubo
Leírás:  Számos méretben és alakban készült. Van kör, hatszög és nyolcszög keresztmetszetű változata is. Eléggé ritka, ugyanis a nagy súlya miatt csak kevesen tudták eredményesen használni. A fő felhasználási területe a páncél (és benne a katona) összezúzása, valamint a csatalovak lábának eltörése volt. A tetsubo-jutsu kifinomult egyensúlyérzéket és nagyon nagy erőt igényel, különösen az elvétett támadások utáni gyors mozgásoknál, ugyanis egy tapasztalatlan vagy gyenge harcos ekkor könnyen egy ellentámadás áldozata lehet.
Ár: 15.000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Fukiya
Leírás: A fukiya a fúvócsövet jelenti, bambusznádból készült, és nem csak szárnyas mini dárdák kilövésére használható. Vakító vagy egyéb ingerlő port fújható ki belőle, papiruszt tároltak benne, vagy akár botként használták. A hossza 50-100 cm közötti. A csendes akciókban nagy hasznát lehet venni, de ha a nindzsa valamilyen okból a víz alá kényszerül, akkor légző csőként is használhatja.
Ár: 1500 Ryu
Kusari-Fundo
Leírás: Egy 30 cm - 4 m hosszú lánc a két végén nehezékkel. A lánc természetesen kardcsapás hárítására és fogások, folytások kivitelezésére alkalmas, a nehezékkel le lehet ütni az ellenfelet illetve súlyos sérüléseket lehet okozni, vagy el lehet törni a kardpengét, illetve természetesen a legyőzött ellenfél megközötésére is alkalmas.
Ár: 2200 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Kusari-chigiriki
Leírás: A kusari-chigiriki nem más, mint egy kötél vagy lánc és az egyik végére kötött buzogányfej.
A fegyvernek minden részét számos védekezési és támadási formára lehet használni.
Ár: 2500 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat
Keibo
Leírás: Egy teleszkópos fémbot, melynek a végén általában egy gomb is van, ugyanis miután "kinyitották", kicsapták, szúrni is lehet vele. Az összecsukásához kemény felületet kell vele erősen megszúrni. Könnyű súlyának, valamint hosszának köszönhetően igen veszélyes közelharci fegyvernek számít.
Ár: 3000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély és kijátszás
Hanghullámú karvédő
Leírás: Egy hang ninják által alkalmazott fegyver, mely a kar mozgásának hanghullámait erősíti fel chakra segítségével, ezáltal képes harcolni. Továbbá hang alapú technikákkal kombinálva komoly hatásokat érhetünk el vele.
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély és kijátszás
Csukló-gránátvető
Leírás: Egy igen komoly fegyver, mely összesen nyolc csőből áll. Minimális chakraval aktivizálhatjuk a mechanizmust, mely képes nyolcféle, különböző bombát kilőni. A bombák lehetnek füstbombák, akár mérgezett gránátok is. A gránátokat külön kell megvenni. A fegyvert a különböző füsttechnikákkal is tökéletesen lehet kombinálni.
Ár: 10.000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély és kijátszás

Hari Bakudan
Leírás: Egy igen veszélyes fegyver, mely lényegében egy tenyérnyi méretű bomba. Maga a külseje fémlezemzből készült, két apróbb robbanójegyzette, a bomba belsejében pedig 20 db kis méretű senbon található. Mikor a jegyzetet aktiválják, a robbanás következtében a külső borítás szétszakad, a benne lévő tűk pedig a szélrózsa minden irányába távoznak, nagy pusztítást okozva. Hihetetlenül komoly fegyvernek minősül, főleg zárt teremben. Ha a használó nem vonul fedezékbe, ő maga is megsérülhet. Tenten is hasonló bombákat használ, nagyobb méretben.
Ár: 6000 Ryu
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély és kijátszás
Pöröly
Leírás: A keleti harcmodor által ritkábban használt fegyver. Több méretben és súlyban kapható, valamint az anyaga is lehet fából, vasból, különböző fémekből. Egykezes, vagy kétkezes változata is megtalálható az üzletekben.
Ár: 10.000 Ryu - Egykezes
Ár: 20.000 Ryu - Kétkezes
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély.
Chakram
A chakram egy speciálisan kialakított egy, vagy ikerpengéjű közelharci és dobófegyver. Az ívelt pengék közötti markolatot fogva képes mély vágásokat ejteni vagy akár végtagokat is lemetszeni egy képzett és fizikálisan jó erőben lévő forgató. Az eszköz távolsági fegyverként is funkcionál, ilyenkor a széles, ívelt penge belemélyed az áldozat húsáig, komoly sebet okozva ezzel.
Ár: 5000 Ryo
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély.
Wankyou Shuriken
Az óriásshurikenek egy módosított változata, mely összesen három, pengéből áll. A fegyver a shurikenek élének előnyét kihasználva, az óriás kunaipengékhez hasonló módon forgathatják. Találat esetén a folyamatosan szélesedő penge hatalmas, s súlyosan mély sebeket hagy maga után.
Ár: 12.000 Ryo
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély.
Fumma Saikunai
A kunaikés egy ívelt, s méreteiben jóval nagyobb testvére egy kétkezes katanaval felel meg. Pengéjének kialakítása sokkalta veszélyesebb azonban, s nagyobb felületen védi a forgatóját, súlya azonban nem sokkal nyom többet az egyszerű katanaknál. 
Ár: 11.000 Ryo
Megjegyzés: Kezdésként senki nem birtokolhat, mesélői engedély.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.