A Kistanács Rendszer és a Staff Rendszer

Go down

A Kistanács Rendszer és a Staff Rendszer

Témanyitás  Shimura Danzou on Kedd Aug. 25 2015, 22:16

!!ÁTÍRÁS ALATT!!

A Staff Tagjai és
Segítői:

A következő lista azért készült, hogy mindannyian tisztában legyetek melyik staff tag miért felelős és kit mivel kereshettek meg. Kérjük mindig a megfelelő emberekhez forduljatok! A Lista bizonyos időközönként frissül, attól függően, hogy érkezik-e vagy távozik-e új tag. Éppen ezért a már megszokott "munkakörök" is változhatnak, így kérünk minden játékost, hogy folyamatosan ellenőrizze a listát! 


Shimura Danzou
Rang: Főadminisztrátor


Jiraiya
Rang: AdminisztrátorInuzuka Tsume
Rang: Mesélő


Pein
Rang: Moderátor


Namikaze Minato
Rang: ModerátorHidan
Rang: Mesélő

Terumi Mei
Rang: Mesélő

Kenshiro Karu
Rang: Játékos Mesélő

Hyuuga Aikan
Rang: Játékos Mesélő


Akira
Rang: Játékos Mesélő Tréninges


Hasegawa Zauki
Rang: Játékos Mesélő


Kenshiro Yori
Rang: Játékos Mesélő


Ishihara Aki
Rang: Játékos MesélőAyanokoji Takashi

Rang: Játékos Mesélő


Feladatkörök: 

Adminisztráció

Oldalfejlesztés
Jiraiya, Shimura Danzou

Szabályfejlesztés
Shimura Danzou, Inuzuka Tsume

Szabályjavítások, pontosítások és egyszerűsítések
NT-s Megbeszélések alapján 

Játéktechnika

Fejlesztés és javítás
Shimura Danzou
Jiraiya
NT-s Megbeszélések Alapján

Jutsugyűjtés és adminisztráció
Jiraiya (Adminisztráció)
NT-s Megbeszélések Alapján

_______________________________________________________________________________Moderálás


Fegyverek és felszerelések

Jiraiya

Shimura Danzou - Bábok

Klánok és szervezetek
Jiraiya

Shimura Danzou

Bingo könyv és alvilág
Shimura Danzou


Nemzetek

Shimura Danzou [Kemurigakure, Konohagakure]
Jiraiya [Kusagakure, Hoshigakure, Takigakure]

Pein [Amegakure]

Akatsuki + Egyéb karakterek
Jiraiya - Kabuto, Jiraiya, Enraku, Hoshikage

Shimura Danzou - Danzou, Ashige, Iruka

Idézhető állatok
Jiraiya

Kaszinó

Shimura Danzou
Pein


Bábok, bábalkatrészek, bábtechnikák
Shimura Danzou


________________________________________________________________________________

Mesélés

Mesélői
Shimura Danzou - vegyes
Inuzuka Tsume- vegyes
Jiraiya - vegyes
Yakushi Kabuto - Vegyes
Pein - vegyes
Hidan - vegyes
Namikaze Minato - vegyes
Terumi Mei - vegyes


Karakteres
Jiraiya (Mirubi)
Shimura Danzou ( Kazeno, Musato)

Játékos-Mesélők Moderátora:
Shimura Danzou

"Élmények" Moderátora:
Namikaze Minato

Ellenőrzés

Előtörténet és adatlap
Shimura Danzou

Jiraiya
Namikaze Minato
Inuzuka Tsume
Hidan
Pein
Terumi Mei

Bővítmény, Kaland, Küldetés
Shimura Danzou

Jiraiya
Namikaze Minato
Inuzuka Tsume
Hidan
Pein
Terumi Mei

Tanulás, Pályázat
Jiraiya
Shimura Danzou
Hidan
Namikaze Minato


Saját jutsu
Jiraiya

_________________


"A fagylalt császára, az egyetlen császár! "

Mesélések:
- Senshi, Rengar, Karasu - Kalózok kincse!
- Rabada Genkou - A sivatag szíve felé...
- Futeki Shiroi - Egy mese vízről, füstről és levélről...
- Rengar - Unagi, a börtöngályaavatar
Shimura Danzou
Inaktív

Tartózkodási hely : A sebezhetetlenség küszöbén túl!


Adatlap
Szint: S
Rang: Hokage
Chakraszint: Több, mint elég.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A Kistanács Rendszer és a Staff Rendszer

Témanyitás  Jiraiya on Csüt. Nov. 24 2016, 19:51

A Kistanács Rendszer

A Kistanács Szerepe
A Kistanács tagjai töltik be az oldal működtetésének azt a vezetői szerepét, akiknek feladata a Naruto Gundan játszhatóvá tétele, az oldal ügyeinek intézése és a mesélésen túli, fontosabb teendők elvégzése. Ezen kívül a Kistanács Tagjai a fő döntéshozó szerve a Ninja Tanácsnak, mindenki a saját területén számít a legjobbnak és mindenki a saját területével foglalkozik. Ami viszont a legfontosabb, hogy a Kistanács Tagjai a saját feladatkörükben nem dönthetnek egyedülállóan a fontosabb, az egész Oldalt érintő dolgokról, kivéve az olyan eseteknél, ahol speciális jogot élvez az azonnali döntés meghozatalára az adott Kistanács Tag, esetleg pontosan az azonnali döntéshozás, mérlegelés és cselekvés a feladata az elvégezendő feladatkörön belül.A Kistanács Feladatkörei


Szabályfejlesztés/Szabályfejlesztő

A Szerepjáték és a Fórum Alapú Szerepjátékok alapját képező feladatkör, hiszen a Szabályfejlesztés első véghez vitt feladatával megalapozzuk egy Szerepjáték működésének szabályrendszerét, ennek megalapozásával tudjuk, hogy mit és hogyan tehetünk, hogy hogyan is kell játszani és hogy milyen megkötések érvényesülnek. A kezdetben lefektetett Szabályok próbajátékok sokaságával csiszolódnak, törlődnek, esetleg egészülnek ki újabb szabályokkal, ám a Szabályok folyamatosan változhatnak a játékosoktól és a Szerepjáték vezetőtől függően. A Szabályfejlesztést továbbá indokolhatják újítások, felmerülő problémák és újraértelmezések. Éppen ezért a Szabályfejlesztő általában mindig az oldal, játék tulajdonosa, az, aki képes betölteni a vezető szerepét. Közösségi játékok esetében, ahol a vezetés megoszlik, gyakran fordul elő, hogy a Szabályfejlesztők maguk a vezetői pozíciókat betöltő személyek (Tehát a Staffok) és ők együttesen beszélik meg a Játékot érintő Szabályváltozásokat.

Feladatok:

- Szabály és Rendszer átírások, finomítások
- Kommunikáció a Játékosokkal, visszajelzések kiértékeléseJátéktechnika/Játéktechnikus
Vannak Bleach, Fairy Tail, Harry Potter és Narutos oldalak. Ezen Világok mindegyikének sajátos berendezkedése van és mindegyik Világra, más-más szabályok vonatkoznak. Ezen szabályokkal foglalkozik a Játéktechnikus, aki ismeri annak a Világnak Minden törvényét és szabályát, valamint az ott megtalálható nem e-világi dolgok működését. Jelen esetben a Naruto Világát. Ezalatt lehet érteni a Földrajzi és Politikai berendezkedést, a Jutsuk és a Chakra működését és eredetét, a múltban történt dolgokat és az apróbb mozzanatokat. Tehát a dolgok MIÉRTJÉT, vagy is a Naruto Világának minden egyes apróbb részét. Ezen ismeretek birtokában a Játéktechnikusok feladata a Világ ismeretének írásba foglalása, - leírások készítése - és magyarázatának kommunikálása a játékosok felé. A legfontosabb feladatuk a Saját Jutsuk, Stílusok, Kombinációs Technikák, Speciális eszközök elbírálása.

Feladatok:

- Saját Jutsuk Ellenőrzése
- Komolyabb Technikai Megbeszélések a Staff egy adott Topicjában
- Leírások, Kiegészítések készítése
- Joga van egyes technikák azonnali átírására, kiegészítése, amíg az a meglévő leírást kiegészíti, érthetőbbé teszi. A nagyobb változtatásokat a Játéktechnikus csapat közösen tárgyaljaTörténetvezetés/Történetvezető
A Szerepjátékok legfontosabb része maga a Történet, amely elindítja, izgalmassá teszi, folytatja és esetlegesen befejezi a Szerepjátékot. A legtöbb esetben a történetet a játékosok alakítják, ők alkotják a történetvezetés gerincét, hiszen a játékvezetők által elindított történet "váz" a játékosok tetteitől függően alakulhat. A Történetvezetők ismerik a Szerepjáték kezdetét, az eltelt idők történéseit és a jelen eseményeit, képesek az adott személyiségű és egyéni érdekekkel rendelkező karakterek helyébe képzelve magukat döntéseket hozni, ezzel mozgatva a világot. A Történetvezetők Főfeladata ismereteik birtokában a világ mozgásának fenntartása, a játékosok aktív részvételére specifikált kalandok és történetek kitalálása, az események összekapcsolása, összefüggések keresése és megalkotása a múlt, jelen és a jövő között, valamint a történet vázának folyamatos igazítása, a játékosok - tetteinek - "történetgerinc" formáló hatásához és ennek figyelembevételével vinni tovább a Főtörténetet.
A legfontosabb feladata a Történetvezetőnek érzékeltetni a Pillangóhatás, mi nem más, mint "... Hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben megváltoztathatják a rendszer hosszútávú működését: Egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán tornádót idézhet elő a másikon." Vagyis: Minden érdektelennek hitt tett később nagy jelentőséggel bír majd nem csak a karakter egyéni Kalandjára és életére nézve, hanem a Szerepjáték egységét tekintve, hatással lehet a világra és annak történéseire, így a többi játékosra is.
Ezen érzékeltetés és játékmód a mesélőnek is feladata, a Történetvezetők mindazt, amit egy mesélő csinál, az egész világra kiterjesztve végzik el.

Feladatok:
- Fő Történetvonal megtervezése
- Világhírek Kiírása, megfogalmazása és a Logikai kapcsolatok keresése, kiépítése
- Fórumkalandok Kiírása, Vezetése (A feladatokat kiadhatják megbeszélés szerint Mesélőknek, Moderátoroknak)
- Moderátoroktól és Mesélőktől való InformációgyűjtésOldalfejlesztés/Oldalfejlesztő

Egy FRPG oldalt nem csak a jól megírt szabály és játékrendszer, valamint történet tartja fent, hanem a folyamatos Oldalfejlesztés és a Fórum megfelelő karbantartása, annak kinézetének, látványának, megjelenésének és formájának beállítása, igazítása, finomhangolása, vagyis a Design, a képek és a leírások formai megjelenésének megfelelő beállítása, valamint a lektorálás. Az Oldalfejlesztők birtokában vannak olyan készségeknek, érzékeknek és informatikai tudásnak, melyek lehetővé teszik őket a fent említett teendőik elvégzésére, továbbá rendelkeznek olyan tudással az adott témájú FRPG Játékról, hogy egyedül is képesek nagyobb súlyú Moderátori teendőket ellátni. (Jelen esetben pl.: Ninjuu Kódexek, Fegyverek, Szervezetek moderálása, igazgatása, bővítése, pontosítása és a kisebb leírások készítése --> Helyszínek, érdekességek, stb) Így az Oldalfejlesztők feladata az oldal és annak leírásainak formai megjelenésének tökéletesítése (Képek beillesztése, lektorálás, szövegformázás) és a nagyobb Moderátori teendők elvégzése.

Feladatok:
- Design és Lektorálás (Képek beillesztése, helyesírási hibák kijavítása)
- Kisebb leírások Készítése (Érdekességek, Helyszínek, Szervezetek, stb)
- Nagyobb Moderátori Feladatok elvégzése (Fegyverek és altémái, Ninjuuk, Szervezetek és Klánok)A Kistanács Tagjai és Feladataik


Szabályfejlesztők
1.) Kistanács Tagjai

2.) Teljes Staff


Játéktechnikusok
1.) Jiraiya
- Saját jutsuk ellenőrzése
- Technikai megbeszélések
- Chakraelméleti és Világ leírások készítése
o Jogok
- Jutsuk azonnali átírása, kiegészítése

2.)Senju Tobirama
- Saját Jutsuk ellenőrzése
- Technikai megbeszélések
- Chakraelméleti és Világ leírások készítése


Történetvezetők
1.) Pein
- Fő történetvonal megtervezése
- Világ Hírek kiírása
- Küldetéskiírás- és vezetés
- Moderátoroktól és mesélőktől való információgyűjtés

2.)Inuzuka Tsume
- Fő történetvonal megtervezése
- Világ Hírek kiírása
- Küldetéskiírás- és vezetés
- Moderátoroktól és mesélőktől való információgyűjtés

3.) Jiraiya
- A kezdetekben segíteni a Történetvezetők munkáját
- Logikai kapcsolatok feltárása a múltra, jelenre és jövőre nézve


Oldalfejlesztők
1.)Terumi Mei
- Design, képek
- Nagyobb Moderátori Munkák (Ninjuuk, Fegyverek, Szervezetek, Klánok)

2.) Uchiha Obito
- Design, képek
- Nagyobb Moderátori Munák (Kisebb Leírások, Érdekességek, Helyszínek készítése)

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.