Utoa Yasuma

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Vas. Jún. 12 2016, 19:27

NÉV: Utoa Yasuma
ORSZÁG: A Vas Országa
NEM: Férfi
KOR: 20
VÉRCSOPORT: B+
KINÉZET: A samurai átlag péncélzat egy kis részét hordozza magán, hogy valamennyire megvédjék a serülésektől, de viszont rendkívül gyors maradjon.
Kék köpenyt, bő nadrágot és barna övet hord, a páncélja színe is kékes. Bal vállát páncél védi, alkarjait egy-egy páncél darab, továbbá a bokájától a térde aljáig páncél fedi, többek között a sípcsontját.
Fekete hosszú haja lófarokba van kötve, szeme zöld. Egy hosszú kard van a bal oldalára felcsatolva, a jobb oldalára pedig övtáska, abban némi étel és alkohol.
JELLEM: Yasuma folyton éber, még alvás közben is... sose lankad a figyelme. Minden áron hajtja acél kemény akarata, hiszen míg a kardja nem törik el, a lelke is kitart.
Szereti az alkoholt, de mindig megtartja a mértéket, sosem iszik annyit, hogy figyelme elterelődjön. Szigorúan a bushidou becsületkódex szerint él, azt még sosem szegte meg.
RANG: Vándor Samurai
CHAKRASZINT: ???
FELSZERELÉSEK: A kinézetben leírt ruházat, egy igen hosszú egyenes pengéjű kard (nem tachi vagy nodachi, hanem egyedi készítésű egykezes hosszúkard), övtáska, benne 1-2 napra elegendő étel és ital

ELŐTÖRTÉNET:

,,Egy kard történetét vérrel írják meg..."

20 éve történt, hogy egy újabb, könyörületlen gyilkos szabadult a világra... azaz megszülettem. A anyám egy kisebb nemesi családba szült meg. Anyám, apám, két testvérem és én, így éltünk jó pár évig.
Anyám, Utoa Naomi, aki felvette apám családnevét, kedves, szemrevaló nő, mindig lelket öntött belém ha letörtem, megvígasztalt ha a lelkemnek arra volt szüksége. Korábban érdekházasságból került az apámhoz,
hiszen az apám, kisnemes létére, nagy hatalommal bír, így anyámmal próbálták fent tartani a békét. Ha elsőre nem is, de egymásba szerettek, így én is megszülethettem egy kisebb fiú és lánytestvéremmel együtt.
Az öcsém neve Utoa Takada 4 évvel utánam született, életerős kis fiú, amint elérkezett az idő követett engem a bushidou útján.
Majd' minden nap már korán reggel engem nyüstölt, hogy segítsek neki gyakorolni. Hatalmas lelkesedéssel ugrott bele a munkába, de általában hamar elfáradt, így utána tudtam a magam edzésével foglalkozni.
A húgom neve Utoa Namikaze, az öcsém után született pár hónappal. Anyjára ütött, biztosan gyönyörű nő lesz belőle, ha felnő.
Apám, Utoa Damato a lelke mélyén hasonlóan kedves volt, ezt egy ideig meg is mutatta, de úgy körülbelül 6 éves koromban tudatták velem, hogy milyen sorsa szánnak, apám pedig szigorú zsarnokká vált. Jól tudtam, hogy
édesapám érti a dolgát, mivel ő is egy köztiszteletben álló samurai, így nem tiltakoztam, nem nyafogtam, hanem tettem a dolgom.
Már akkor elkezdett velem gyakorolni, habár abban az életkorban még nem szokták elkezdeni a gyakorlatozást. Akkor még nem volt kemény a dolog, mivel apám jól ismert.
2 évig tartott ez, mire eljött a Vas Országának Samurai Iskolájába való beiratkozásom időpontja a 8. életévemben. Az iskolában hatalmas fegyelem és szigor volt, a lelkünket is kidolgoztuk,
az első 2 hónap után már hálát adtam apámnak, aki felkészített erre. Rohamosan fejlődtem, míg jó páran az osztályból kihullottak, mivel nem voltak elég rátermettek ahhoz, hogy samuraiok lehessenek.
Egy olyan fél év után kitűntem a többiek közül kimagasló gyorsaságommal, erőmmel és megingathatatlan akaratommal, már amennyire megingathatatlan egy 8 éves gyerek.


Rohamosan teltek az évek, egyre jobban fejlődtem, 14 évesen már saját hosszúkardom volt, azzal gyakorlatoztam.
Apám néha meglátogatott és láttam rajta, hogy büszke rám, még ha nem is mondta ki. Keményen edzettem, nőttem, erősödtem, gyorsultam. 16 éves koromban már képes voltam pengémnek energiát adni, így az sokkal erősebb és élesebb lett.
Valamikor a 16. születésnapomat követően apám felszólított, hogy látni szeretné, hogy mennyit fejlődtem. Úgy gondoltam, hogy ez természetes, majd valami gyakorlatot bemutatok. Meg is kérdeztem apámat, hogy milyen gyakorlatot szeretne látni, amire pedig azt mondta:
- Te most viccelsz velem? Egy samurai ereje nem attól függ, hogy mennyire ismer egy gyakorlatot! Velem fogsz megküzdeni! Húzd ki a kardod és állj alapállásba! - Meglepődtem, de gyorsan összeszedtem magam és engedelmeskedtem. Apám nagy erejű samurai hírében állt akkoriban. Először megijedtem, de arra gondoltam, hogy csak nem fog felszeletelni a saját apám. Nem vettem lazára a dolgot, de ezzel nyugtattam meg magamat. Egymással szemben álltunk fel, mindketten alapállásba, egymást kémleltük, bármilyen mozdulatot keresve, ami elárulja az ellenfél lépését. Legalább egy fél perc telt el, mire apám megunta a várakozást és elindult felém. Szép lassan sétált, míg csak körülbelül 5 méter volt közöttünk, majd hirtelen rohanni kezdett. Félreugrottam a dühös roham elől, nem is gondoltam, hogy ilyen erővel fog nekem rontani. Miközben balra vetődtem védenem kellett apám egyik támadását amit a rohanás közben indított, gyakorlatilag oldalra csapott a kardjával. Hatalmas csattanással értek össze a kardok. Ilyen erővel még nem harcoltam, egy pillanatra meghűlt bennem a vér. Apám egy pillanattal később már indult is felém, el is indította támadását. Oly gyorsan vagdalkozott, mégis minden vágás kecses és kellő mértékben erős volt. Nem adta bele minden erejét, hiszen akkor egy erős vágással kiüthette volna a kardot a kezemből. Folyamatosan védekeztem, de már zsibbadt a karom a sok ütéstől, s közben arra gondoltam, hogy végre támadni is kellene, mivel apám arra kíváncsi. Kivártam a megfelelő pillanatot, majd két védekezés közben odacsaptam apám bal válla felé, aki azt egy könnyed mozdulattal félreütötte, majd támadt tovább. Már bekaptam 1-2 vágást, így arra gondoltam, hogy még jobban erőltetni kéne azt a támadást, mivel így nem fogok eljutni sehova. Hátraugrottam, hogy kikerülhessem a kardját, majd szökkentem vissza elé, hogy most én támadhassak. Több-kevesebb sikerrel ment a dolog, 1 db vágást sikerült a bal lábára mérnem, az is alig-alig karcolta csak meg. Sikerült fordítanom a csata menetén, most én támadtam teljes erőmből, ő pedig védekezett. 
- Gyorsabban! Erősebben! - kiáltozta, miközben hárította a csapásaim. Mindent beleadtam, azt akartam, hogy büszke legyen rám. Úgy tettem ahogy mondta, majd egy hevesebb pengeváltás után mindketten meghátráltunk. Rajtam már gyöngyözött a veríték, lihegtem és már kezdtem fáradni. Addigra már lüktetett bennem a harc hevének adrenalinja. Még egyszer összecsaptunk, de már erőm végén voltam, bezzeg az apámon semmi nem látszott meg, még csak nem is lihegett. Amikor már szinte teljesen kifáradtam, a kard elnehezedett a karomban és már nem voltam elég gyors apám hárította egy támadásom, majd egy ügyes kézmozdulattal kicsavarta a kardot a kezemből, majd a torkomnak szegezte azt. Ziháltam, gondolatok kavarogtak a fejemben, és reméltem, hogy elég jó voltam ahhoz, hogy ne koncoljanak fel itt helyben.
- Szépen fejlődsz, Yasuma... - szólt, majd elvette a kardot a torkomtól és a hüvelyébe csúsztatta azt. 
- Büszke lehetsz magadra, nem kellett túlságosan visszafognom magam. - mondta, majd megfordult és elindult a házunk felé. Eközben én összeszedtem a saját kardom, és zakatoló szívvel, de büszkén elindultam apám után. 

Körülbelül 2 évvel később történt, hogy banditák támadták meg az iskolát, amikor épp kevés samurai őr tartózkodott ott, mivel a háború miatt máshol volt rájuk szükség. Jó sokan jöttek, de nem voltak elegen, mivel a tanárok és az őrök,
továbbá a 18 év fölötti már harcképes diákok megvédték az épületet. Engem is elkapott a harci láz, tehát bevetettem magam a csata őrült tombolásába. Hogy őszintén megmondjam, élveztem. Forrt a vérem, a kardom szinte táncolt az ellenfelek között,
már-már extázisba estem a csata hevétől. Szúr, hátrál, oldalaz, szúr, vág, oldalaz, vág, hasít. Egy idő után nem igazán voltam tudatomnál, csupán a monoton kaszabolás maradt, minden elvesztette értelmét, csak egy dologra koncentráltam.
40 ellenfél után már nem számoltam az áldozataimat. Sokáig tartott a küzdelem. Folyamatosan energiát vezettem a kardomba, így az úgy vágta át a banditák vas páncélját, mint kés a vajat. A banditák nem voltak ellenfelek nekem, mégis a tomboló harc,
a folyamatos chakra használat olyan 3 óra alatt teljesen kifárasztott, az összecsapás vége előtt valamivel vissza kellett vonulnom, bár vonakodva tettem meg. Az egyik oktatóm aki mellett küzdöttem visszaparancsolt amint elfogyott körülöttünk az ellenség arra hivatkozva, hogy már eleget tettem, büszke lehetek magamra.
Tudtam, hogy abba kell hagynom, különben meghalok, így is több kisebb-nagyobb sebből véreztem, ami nem is csoda, mivel utóbb megmondták, hogy több mint száz ellenfelet vágtam le, legtöbbször egyszerre 10-el küzdve.

Még mielőtt visszavonultam volna egy kisebb csapat jól kiképzett harcos támadt rám, nem tudtam, nem is gondoltam, hogy ilyenek vannak egyszerű banditák között. Már eltompult az agyam a hosszú csatározástól, és már hozzászoktam az egyszerű képzetlen banditák erejéhez, így úgy voltam vele, hogy amúgy sem árthatnak. Meglepődtem. Amilyen gyorsan lecsapott, azt hittem, hogy a szemem káprázik, de mégis sikerült reflexből hárítanom, mégsem tökéletese, mivel a bal karom szélén elkapta a penge hegye.
-Mi a... - szakadt fel belőlem, de a mondat vége már a torkomra forrt, mivel jött is a következő támadás.
Körülbelül 5-en voltak. Az első gondolatom az volt, hogy nagyon fáradt vagyok, a társaim épp nem voltak a közelben, szóval nem nagyon tudok majd megállni ellenük, ha tényleg képzettebbek, mint a többi ellenfél. Már rohantak is rám, folyamatos összehangolt csapásokkal szinte acél hálót vontak körém. Ekkor éreztem először a félelem jeges szorítását. Felgyorsult a szívverésem, kihűlt a vérem, már nem volt bennem az a pörgés, mint addig. Egy pár percig effektíven tudtam védekezni, de mivel az ellenfeleim kipihenten kezdték a harcot, sokkal jobban vágott az eszük, egy idő után megtalálták a hézagokat a védelmemben. Egyre jobban kihasználták azokat. Bár nekem is sikerült jó pár vágást ejtenem rajtuk, mintha meg sem rezdültek volna. Küzdöttek tovább.Sérülést sérülésre halmoztak rajtam, már szédültem a vérveszteségtől. Az egyik pillanatban pedig megérintett a halál. Egy olyan vágást indított a hozzám legközelebb álló ellenfél, ami valószínűleg kettévágta volna a fejem, már nem maradt időm védekezni. 
Most meghalok....
De aztán szinte reflex szerűen, a sajgó izmaim már szinte maguktól mozogva, kicsit jobbra lendültem, így a vágást a bal vállamba kaptam. Felszisszentem, de nem várakoztam, mivel kiült a döbbenet az előttem álló ellenfelem arcára, és még a mögötte lévő kettőére is. Mivel a jobb kezem, amiben a kard volt, szabad volt, az ellenfél pengéje pedig épp a bal vállamban szorult volt beszorulva, így visszakézből lendítettem a kardot, vízszintesen elkaszáltam, így tőből levágtam a férfi fejét, ami pedig messzire elrepült. A vér a törzsből szerencsére nem rám, hanem a háta mögött álló két társára spriccelt, mind a kettőnek megmerevedett az arca, először hitetlenség, majd halálfélelem tükröződött róluk, mivel a tőlem jobb oldali felé lendítettem egyenesen a kardom, pont beleállítottam a torkába, így az fulladozva összeesett. A másik sehogy sem tudta összeszedni magát, így az is úgy végezte, mint az első. A feje ívesen repült a lobogó fáklya fényében. A maradék kettő ilyenkorra már összekapta magát, és már indultak is felém. Már semmi erőm nem maradt. De szerencsém volt. Két társam épp jött megnézni, hogy mi történt. Ordítva rohantak rá a megmaradt ellenségekre, akik a hangra összerezzentek, de már azzal a merev arccal néztek oda, mint amilyen a veterán katonáknak van, akik már sok halált láttak a csatatéren. A bajtársaim könnyedén végeztek velük. Ezt az élményt később sem felejtettem el soha, a halál első érintése beleégett a lelkembe és egész életemben velem maradt.
Utólag kiderült, hogy több helyre is beszúrtak ilyen erősebb harcos egységeket. Lehet, hogy mégsem csak egy szervezetlen bandita támadás volt csupán?
Mire elhalt az utolsó csata hangja is a nap már átadta helyét a holdnak az égen.
Átestem az első csatámon... Egyszerre nyugtalanító és felemelő érzés volt.
Nem volt túl sok veszteségünk, de azt is rettenetesen sajnáltuk. Kiküldtek pár felderítőt, hogy körülnézzenek a környéken, hátha maradt még pár bandita csoport, de szerencsére jó hírrel tértek vissza a felderítők. Elkezdhettük az újjáépítést és a gyászolást.


Általában az ifjú samuraiok 20-21 éves korukig edzenek, utána le kell tenniük egy vizsgát, hogy befejeződhessen a képzésük és beállhassanak a Vas Országának Hadseregébe mint teljes jogú samurai. Én már 20 évesen le akartam tenni ezt a vizsgát, ebben apám és oktatóim támogatását tudhattam magam mellett.
A vizsga egyenként zajlott. Az egyik oktatóm behívott egy nagyobb terembe, ahol ő maga meg egy magasabb rangú iskolai vezető vizsgáztatott le. Először be kellett mutatnom a kardom, majd egy kisebb akadálypályához vezettek, amit szinte rekord idő alatt teljesítettem. Mindenféle értelmetlen trükköt csináltattak meg velem.
Majd egy órán keresztül bonyolultabbnál bonyolultabb mutatványokat kellett végrehajtanom, a végén már lihegtem. Ekkor rám szólt az oktató, hogy húzzam ki a kardom. Megtettem, mire ő is előhúzta, majd támadó állásba helyezkedett. ,,Küzdj az életedért!" kiáltás hagyta el a száját, és mire megmozdult már én is harcállásba helyezkedtem. Összecsaptunk. Körülbelül fél órán keresztül harcoltunk, az elején védekezésre kényszerültem, de ahogy kezdett forrni a vérem és elkezdtem élvezni a harcot, úgy egyre inkább kiegyenlített lett a küzdelem.
A tanár kemény ellenfélnek bizonyult, de nem kerekedett felül rajtam. Már elég képzett voltam. A párviadalt én nyertem, mégpedig úgy, hogy addig taktikáztam, amíg a megfelelő pillanatban minden erőmmel, akkorát vágtam az oktató kardjára, hogy sikerült kettészelnem.
Amint láttam, hogy feladja a harcot, elismerően bólint, majd felveszi a kettévágott pengéje darabjait visszadugtam a hüvelyébe a kardom.
- Kitűnő, Yasuma... kitűnő. - szólt hozzám a vezető vizsgáztató. - Gyönyörű küzdelem volt, még sikerült is legyőznöd az ellenfeled! Kiváló, ha mondom! Te mit gondolsz Yao? -
- Nagyon tehetséges a fiú, de vannak még hibái, bár a tapasztalat majd meghozza gyümölcsét. Ezen kívül szinte hibátlan! Azért örültem volna, ha kicsit visszafogod magad és nem vágod ketté a kardom! -
- Elnézést, mester. Elragadott az indulat. - válaszoltam egy meghajlás közben.
- Akkor el is dőlt a dolog... Yasuma, vedd elő a kardod. - szólt a vizsgáztató. Engedelmeskedtem. - Jó, most szúrd a le és mondd el az esküt! -
Ünnepélyes boldogsággal a hangomban mondtam el azt az esküt, amivel hivatalosan is samuraijá léptem elő. 
- Én, Utoa Yasuma, ezennel megesküszöm, hogy jó harcos leszek, az uralkodóhoz hűséges leszek, mindig a bushido törvényei szerint fogok élni, azaz tiszta becsülettel az igazságosság szerint fogok élni, önuralmat fogok gyakorolni minden helyzetben, őszinteséget fogok mutatni a leghitványabb gaztevőnek is, bátorságommal és kitartásommal fogom kivívni mások tiszteletét! A becsületemre foltot nem engedek, és ezt a tisztaságot képes leszek akár szeppukuval is megtartani! - Amint végigmondtam az esküt végigborzongtam, éreztem, hogy ezeknek a szavaknak erejük van. Nem csak úgy mondtam az esküt, mint egy kötelező kis szavalást. Komolyan is gondoltam.
Amint végeztem hazaengedtek egy pár napra, de utána vissza kellett térnem és jelentkeznem kellett a Vas Országának hadseregében. 

Parancsaim szerint pár napot tölthettem otthon, majd mennem is kellett vissza, de most már a seregbe. Fél év alatt nagy hírnévre tettem szert, elsősorban bátorságom és rátermettségem miatt. Több összecsapásban is részt vettem, több száz ellenfelet vágtam le ez alatt az idő alatt.
Egyre tapasztaltabb lettem, ez alatt a kis idő alatt is rengeteget fejlődtem éles harc közben.
De egy napon az egész életem egy jó nagy fordulatot vett.

Egy napon megtámadták a sereg táborát, információink szerint egy kisebb hataloméhes, kvázi őrült földesúr, aki azt hitte, hogy egy zsoldos sereggel le tudja győzni a Vas Országának hadseregét! Rengetegen voltak, bár ez mit sem ér, mert a nagy részük alig kiképzett gyenge zsoldosból állt. Én már készültem volna ki a harcmezőre, már perzselt a vérem egy kis harcért, de kiderült, hogy a vezetőség beosztott egy fontos ember védelmére, mivel különleges tehetségemre volt hozzá szükség. Ott kellett ülnöm és várnom, míg a társaim az életüket kockáztatták a csatatéren!
Nem bírtam tovább... Még rajtam kívül 4 átlagosabb samurait osztottak be a védelemre, úgy gondoltam biztos elég lesz, amúgy sem ismertem a fickót, nem gondoltam, hogy tényleg annyira fontos. Muszáj volt segítenem a csatában, az én kardomtól függött az összecsapás kimenetele!
A zsoldosok elég gyatrán küzdöttek, mégis a számuk miatt fenyegetést jelentettek. Már az első rohamban jó páran megfutamodtak közülük, mivel tudták, hogy a Vas Országának hadseregével néznek farkasszemet, ami pedig nem tölthette el őket túl sok önbizalommal.
Legyőztük őket, de örömöm nem tartott sokáig. Amint visszatértem az őrhelyemre a fickót és a 4 samurait holtan találtam. Feladtam magam és kész voltam a szeppukura. De meglepetésemre nem a feladatom elmulasztásával, hanem a gyilkosság elkövetésével vádoltak meg!
Nem én tettem! Nem! Az igazi gyilkosnak meg kell lakolnia! Mivel előzőleg nem tanusíttottam ellenállást kevésbé őriztek, így sikerült kiszabadítanom magam és visszaszereznem a kardom. Elmenekültem. Nem tehettem mást, fel kellett keresnem az igazi gyilkost
Elindultam a világnak, hogy megkeressem azt a mocskot aki besározta a becsületem. A sereg vadász ninjákat fogadott fel és elkezdett felkutatni, így folyton ébernek kell lennem. Bukott samurainak hirdettek ki, de én tudom magamról, hogy nem én tettem. Többször is rajtam ütöttek, de nem voltak elég erősek. Megöltem mind.
Folyamatosan utazok, sehol sem töltöttem el több időt mint két éjszakát. Ha kifogytam a pénzből fejvadászattal tartottam magam életben. Kemény szakasza ez életemnek, de túl fogom élni, és megtalálom a gyilkost, kerül amibe kerül! Semmi sem tántoríthat el!


A hozzászólást Utoa Yasuma összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jún. 21 2016, 12:34-kor.
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Namikaze Minato on Szer. Jún. 15 2016, 13:58

Nos üdvözöllek minálunk ^^

Nagy öröm, hogy valaki szamuráj karakterrel kezdi a játékot, noha lehet kicsit illúzióromboló is. Elvégre a szamurájok kevesebb technikát tanulhatnak, kisebb chakraszintel kezdenek, és úgy amblock nehezebb velük játszani mint ninjákkal. Noha ettől függetlenül hálás karakterek. Viszont ez az előtörténet első karakternek nem felel meg. Sőt sok sebből vérzik. Viszont mindegyik korrigálható, szóval ez ne szegje kedved. 
1.) Chakraszintet az ellenőrző staff határozza meg az ET elfogadása után. Ez szamuráj esetében 60-90-ig terjed.
2.) A szamurájok nem használnak elemi chakrát. Nekik nincs ilyen.
3.) A Chakraérzékeny fegyver engedélyköteles dolog, noha csak moderátori engedélyhez van kötve. Értem ezalatt, hogy kaphatsz, de ahhoz olyan előtörténet kell írni. 
4.) A kis csata nem volt kicsi. Azért több mint száz bandita levágása egyedül szinte lehetetlen. A létszámfölény sokszor jobb mint a tudás. Úgyhogy ezt érdemes lenne redukálni. Sokkal.

Ezek a főbb pontok. Ezeknek függvényében kérlek javítsd ki a történetet, majd írj nekem egy üzenetet, hogy újra ellenőrizhessem. ^^
avatar
Namikaze Minato
Moderátor


Adatlap
Szint: S
Rang: Yondaime Hokage
Chakraszint: Amennyi egy Hokakénak jár

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Szer. Jún. 15 2016, 19:13

Azt megkérdezném, hogy a samurai mint emberi lény miben különbözik a ninjától? A ninja az milyen szervet növeszt ahhoz, hogy legyen elemi chakrája, míg a samurainak nem lehet? Ez nekem nagyon furcsa. Továbbá, el tudnád kicsit részletesebben magyarázni, hogy milyen ET-t kell írnom a chakraérzékeny kardhoz azon kívül, hogy az apjától örökölte? A csatában pedig nem egyedül volt és nem egyszerre ölt meg 100-t, hanem a banditák folyamatosan tódultak befelé, ő pedig mint a cséphadaró egyiket a másik után vagdosta, miközben mellette voltak az oktatói vagy a társai... Várok az újraírással míg válaszolsz. Kösz.
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Jiraiya on Szer. Jún. 15 2016, 20:12

Üdvözlet!
A "technikai" jellegű részre én válaszolnék.

Semmiben, mint emberi lények tökéletesen egyenlőek. Azonban a különbség a Chakra iránti fogékunyságukban és a chakrakontrolljukban, valamint a chakrakontroll és a harci edzések különbségében van. Egy ninja számára a legfontosabb, hogy tudja irányítani a chakráját. Ha megnézed az elméletet és megérted, akkor tudhatod, hogy a chakrakezelés első és legfontosabb folyamata a Taijutsu edzések. (Az ok le van írva a megfelelő helyen) A Taijutsu edzések ugyebár a test fizikai tűrőképességének a növelése és a test határainak kitolása ameddig csak lehet. (A Hachimon a test határainak átlépése) Ugyebár a Samuraiok számára is fontos a fizikai erő, gyorsaság tehát a test fejlesztése ahogyan minden chakrahasználó lénynél. Legalábbis a kezdeteknél.

A Chakra testen belüli felszabadítása a legelső dolog a Taijutsu után, ami voltaképpen összefügg vele. A Taijutsu edzések és a meditációk során a ninja képes felszabadítani a testében lévő chakrát. Azaz, FOKOZOTT chakratermelés kezdődik a testében. (Olyan is van hogy abszolút nem termelődik chakrája valakinek és az edzések hatására kezdődik meg) Ezeket az edzéseket korán kell elkezdenie egy ninjának, mert a test fejlődő szakaszában képes a legjobban elsajátítani az alapokat, a ninjáknál pedig amúgy is a chakra egy berögzült, spontán testerősítő funkciót is ellát a képzés miatt, ilyen pl a gyorsaság, magas ugrások, erőltetett tempó bírása napokig. (Azt is mondhatnánk hogy a Shinobi képzés sokkal professzionálisabb, mint egy Samurai képzés és teljesen más területre fekteti a hangsúlyt)

Így a mondandóm lényege, hogy Biológiailag semmiben nem különböznek, a különbség a képzésük módjában van. Éppen ezért van az, hogy a Ninja képes a Kenjutsura és szinte mindenre, amire egy Samurai is, viszont egy Samurai nem képes olyasmire, mint egy ninja. Mivel ők teljesen más területre fektetik a hangsúlyt (Kardvívás, Erőnlét, Gyorsaság, Bushido, Harcászat, stb) de éppen ezért vannak területek, amiben ők sokkal jobban kiemelkednek. Például egy kardvívás során ha a Ninja és a Samurai képességei megegyeznek akkor valószínűleg a Samurai fog nyerni ha csak a kardvívás részét nézzük, mivel Ő sokkal jobb kardforgató.

Tehát a Samuraiok kevesebb chakrát használnak, kevesebb a chakrájuk is és nagyon ritkán hagyatkoznak szimplán a Chakrájukra, ennek ellenére a Testen Belüli, Passzív chakrahasználat náluk is jelen van. (Olvass utána a Taijusuknak, saját jutsuknak és a Kérdéseknek ^^) Ez azt jelenti, hogy a testen belüli chakra akaratlanul, koncentráció nélkül is felerősíti a test egy adott területét. Ez pl a Taijutsunál lényeges, ahol folyamatos ismétléssel és gyakorlással a chakra előbb vagy utóbb magától arra az izomcsoportra koncentrálódik, ahol a használó terheli. Pl Mifune technikái is ezen az elven működnek ahogyan a Kenjutsu technikák és a Samuraiok technikáinak a 80%-a. Amikor azt látod, hogy Chakrapengét "küldenek" vagy izzik a kard, az már Direkt Chakrairányítási művelet, amihez szükség van a jó Chakrakontrollhoz. Na a Samuraiok erre is képesek, de Ők leginkább a Chakra Testen Kívüli, Tárgyban való Irányítását használják. Így kapnak erősebb fegyvert.

Megjegyzés: Általában a gyenge chakrával rendelkezők mennek egy Samurainak, vagy pedig azok, akiket a szülők a hagyományok miatt nem képeznek tovább hanem besoroznak egy-egy földesúrhoz. A földesurak és egy ország Földesurának reguláris hadseregét is ezek az emberek teszik ki és a testőri munkákra is vagy Roninokat (Földesúr nélküli, szabad Samuraiok) vagy pedig képzett Ninjákat bérelnek fel.

Ja igen. Így mivel a Samurai nem igazán fektet hangsúlyt chakrája fejlesztésére és a kapcsolatra a chakrája és Ő közte, ezért nem is képes feloldani az Elsődleges chakraelemét. Így, aki Samurait indít, annak figyelembe kell vennie, hogy ők más területen kiemelkedőek és nehezebb velük játszani. Vagyis harcolni, hogyha Ninja ellenfelekről van szó. De már egy Képzett Samurai felveheti a harcot a ninják ellen is. (Volt nem egy JK erre példa) Ezen kívül lehetséges olyan előtörténet is, ahol a karakter Samurainak tanul, de sokkal jobban érdekli őt a chakra és a Ninjutsu, ám az ilyen személyek általában nem maradnak Samuraiok hanem Roninná válnak és később Ninjutsut tanulva ninjákká lesznek. Elvégre logikus, hogy ezt így lehet kikövetkeztetni. VISZONT ha már elérsz egy bizonyos kort, már nem leszel képes Ninjutsut tanulni, mivel nincsenek meg az alapok. Egy Ninja már 8-9 Évesen elkezdi az Akadémiát és négy év alatt képessé válik irányítani a chakráját. Ezzel szemben egy Samurai 10 évesen kezdi meg körülbelül a képzését, majd 20 éves kora körül (Nagykorúság) teszi le a vizsgáját és kapja meg a rangját. Ekkorra már elkésett, maximum az alap E szintű jutsukat tanulhatja.

Sokan tehát, ezért indítanak Ninját, mivel egy Ninja is képes mindenre amire egy Samurai, viszont nem képvisel olyan erkölcsi értékeket és nincsenek olyan erényei, mint egy Samurainak. Általában aki Samurait indít az a Szerepjáték miatt teszi, sokkal jobban tud élvezni egy erkölcsi útmutatók által vezérelt karaktert. Smile Ha bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel! Minato pedig válaszol a többi kérdésedre. (Annyit tennék hozzá, hogy nem muszáj Chakraérzékeny Katanát szerezned, a Taijutsu Stílusoknál Te, mint Samurai már 100 Chakrától tanulhatod a Hien: Kaizou no Iki // Szálló Fecske: Formázás Útja technikát, ami voltaképpen a Samuraioknál alap technika. Ugyanarra jó, mint a Ch érzékeny Katana Smile

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Szer. Jún. 15 2016, 21:40

Kösözönöm, Jiraya a kisregényt, nagyjából megértettem, a szöveget javítottam, de sajnos nem nagyon tudtam átírni, úgyhogy kivagdosás lett a vége. Lehet, hogy inkább ninjázni kellene mégiscsak...
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Jiraiya on Szer. Jún. 15 2016, 22:24

Az elfogadásig még van lehetőséged átírni, csak írd ide, hogy új ET-t kezdesz és hogy ezt editeled.  ^^

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Csüt. Jún. 16 2016, 08:33

Igen, átírtam ezt.
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Jiraiya on Vas. Jún. 19 2016, 20:35

Küldtem Pm-et de még nem jött válasz. Akkor most már értékelhető az ET. újfent? ^^ 

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Vas. Jún. 19 2016, 23:13

Már kétszer is leírtam feljebb, hogy átírtam, igen, értékelhető.
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Jiraiya on Hétf. Jún. 20 2016, 16:48

Mivel beledumáltam, így akkor megnéztem gyorsan, bocsi Mina! ><
Na akkor. Még mindig nem tudom elfogadni az előtörténetedet, ugyanis vannak kisebb hibák benne.


1.) A Vas Országa egy semleges terület, nem kerülnek soha összetűzésbe ninjákkal, ezen kívül a Háborúban sem vesznek részt. Ők az összekötő szerepet játsszák az Öt Nagy Nemzet között és a Semleges Országok "vezetőjeként" ismertek.


2.) Észrevettem, hogy nagyon törekedsz arra, hogy egy erős és minden téren kitűnő karaktert alkoss meg. Ezzel nincs is gond, mivel mindenki a legjobb szeretne lenni, de egy tökéletes karakter nagyon a minőség és a játékélmény rovására megy. Elvégre, senki nem tökéletes.


3.) A Gitou és a Chakra pengébe való áramoltatása külön technikák. A Samuraiok csak a karddal tanulnak meg bánni, később a vizsgáik után tanulhatják meg a különböző Kenjutsu techniákat. A Gitou lényegében egy kevés chakra "átadása" a kardnak, amivel erősebb lesz. A Hien: Formázás Útja ami már a több chakra vezetés a kardba és azt pengévé formálás, pedig már megint egy magasabb szint. Így ezeket javítsd, viszont egy Ceremónia, a Gitou helyére megfelel, ezért gratulálok, nagyon ötletes dolog a Samurai "ranglépést" egy ceremónia szerű esküvel, eljárással befejezni.


Ezen kívül a Roninná válást is jól összehoztad. Ugyan bele lehetne kötni abba, hogy a Vas Országát nincs olyan ostoba banda aki megtámadná, de legyen, most vannak ilyenek... Very Happy A világban is annyi őrült van. Annyira kérlek, hogy a Háborús részeke írd még át, töltsd ki helyette mással az űrt. Az se baj ha még a családról, egy-egy edzésről beszélsz, stb. Ezen kívül nem baj ha a karakter jó sok téren, de a "rendkívüliség" érzékeltetéséből egy kicsit vegyél vissza és máris szerethetőbb lesz a karakter és sokkal élvezetesebb lesz az Előtörténet. A Gitou és a Chakrapengés részt vedd ki, helyére tegyél pusztán Érzelmeket (A Chakra meg energia belevezetés is jó, de inkább helyezd a hangsúlyt az érzelmekre, amik a karakter fizikai erejét és harci kedvét dobják meg ^^) és a Gitou helyére pedig egy sima Eskületételt. Találj ki valami jó szöveget, azt rád hagyom. Smile Ha ezekkel megvagy akkor egészen biztosan elfogadható lesz az Előtörténet és nekikezdhetsz végre bejárni a Gundan Világát, mint Ronin. Érdeklődve várom, hogy a jövőben, mit fogsz kezdeni a karakterrel! ^^

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Utoa Yasuma on Kedd Jún. 21 2016, 12:36

Na, már vagy másodszorra, de átírtam, beleraktam jó pár küzdelmet és próbáltam az érzelmekre helyezni a hangsúlyt. Lehet ismét ellenőrizni! Very Happy
avatar
Utoa Yasuma
Játékos

Taijutsu Pontok : 10

Tartózkodási hely : A penge élén


Adatlap
Szint: D
Rang: Ronin
Chakraszint: 110

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Jiraiya on Kedd Jún. 21 2016, 15:17

Szép munka, sokkal jobb lett! Gratula. Elfogadva!

Kezdő Értékek:


Chakraszint: 100 + 10 Chakra a kitartásért

Rang: Ronin (Gazdátlan Samurai)

Kezdő Pénzösszeg: 1000 Ryo 
Szint: D
Taijutsu Pont: 10Hogy ne indulj nagy hátránnyal, biztatásként megkapod a következő alap technikát:

Spoiler:

Ceremónia (Gitou)

Ez az alapvető Kenjutsu gyakorlat minden másik előtt. A használó a földbe szúrja a kardot, majd megesküszik az életére, hogy jó harcos lesz. És ezzel átáramoltatja a chakrát a kardba, megnövelve ezzel a kard erejét.

Besorolás: D
Osztály: Kiegészítő
Chakraszint: 110Írj adatlapot és keress egy mesélőt! Jó Játékot kívánok az oldalon!
Ui.: Keress egy Avatar képet ^^

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utoa Yasuma

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.