Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Go down

A felvázolt rendszer maradjon?

26% 26% 
[ 7 ]
19% 19% 
[ 5 ]
30% 30% 
[ 8 ]
25% 25% 
[ 7 ]
 
Összes szavazat : 27

Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Jiraiya on Kedd Nov. 15 2016, 02:02

Kedvelem, nem kedvelem? Tetszik, nem tetszik?
Mostantól minden hozzászólást lehet Pozitívnak, vagy negatívnak megjelölni, amivel a Felhasználót értékelitek és annak hozzászólásait. Egyetértetek vele? Jó dolgot írt? Butaságot csinált? Értelmetlen és zavaros az írása? Mostantól vissza jelezhetsz neki egy hírnévpont hozzáadásával az értékelendő posztnál vagy éppen elvehetsz egy hírnévpontot tőle.

A kérdés csak az, hogy maradjon a rendszer vagy ne?
25 Napja van mindenkinek a szavazásra ^^

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hatake Kakashi on Kedd Nov. 15 2016, 20:22

Üdv mindenkinek!

Jöttem kifejezni nem tetszésemet/véleményemet jó Kakashi módjára.
Szerintem ez egy igencsak demoralizáló rendszer lenne, mégpedig több okból is. Révén, hogy mi nem csak egy fórum vagyunk, nem csak egy szimpla frpg oldal, hanem egy közösség is, így természetesen beszélgetünk, ismerkedünk, elemezzük és megvitatjuk egymás karaktereit és a többi és a többi. Ezekben a beszélgetésekben, szerény tapasztalataim szerint jó gyakran szerepel az adott emberek írásaiknak minősége, tartalma, hibái, jó és rossz ötletei, olyan részei amik az egyik embernek tetszettek, a másiknak nem. Ezek az említett beszélgetések az egyik kulcs kapcsai az ismerkedésnek és nem mellesleg a fejlődésnek is, mind emberileg, mind íráskészségileg.
Na most, teszem azt megvan ez a rendszer és valakinek 0 pontja van 100 hozzászólás alatt, akkor ő már rossz író? Valaki biztos lesz aki meglátja azt a kerekded számot és: "Na őt biztos nem" és társaival reagál. Mindenki, és mindenki alatt tényleg mindenkit értek, másképpen értékel, másképpen alkot véleményt, kérdem én, akkor mit segít elő ez a pontozási rendszer? Sokak szerint(különböző okokból) jól írsz, de most már számban is látod, hurrá?. Van aki sokszor fáradtan ír, akkor a 10 pontjából minden második héten veszítsen kettőt? Ha csak egy gombnyomással el lehet különíteni az embereket és (erős túlzással) kasztokba osztani, akkor ez elég facebook gyanús nekem. "Te tetszel nekem, kapsz egy likeot. Te nem tetszel, nem kapsz.", "Nézd azt a srácot 90 pontja van, so kawaii!". A szélsőséges példáktól tekintsetek el kérlek, a lényeg a szétoszlás, felbomlás. Ha valaki kevés pontnál ragad meg, vagy látja, hogy lehúzták a reagjait és mondjuk azt kezdő játékos, mégis milyen első benyomása lehet az oldalról? Na még egy hely ahol értékelnek, elég nekem az iskola arra, na tshő. Tekintsünk vissza azokra a kezdő történetekre amiket mi, régi játékosok adtunk be.

- Szerény személyem: Egy olyan emo-s klisét eszkábáltam össze, amit csak az olcsó szenvedés és önsajnáltatás ragasztója tartott egyben. Emlékszem a Halál erdejét simán beraktam Kumo közepébe, ami fél szemmel nézve is érdekes tevékenység. Ha ez a rendszer akkoriban életben lett volna - ismerve saját magamat - igen csak hamar elment volna a kedvem az egésztől és most nem állnék itt. Mert lehet, hogy a társaság kedves lett volna, de az értékelés magáért beszélt volna. Ha meg sajnáltatásból vitték volna fel a pontjaimat, annak meg mi értelme?

- Mirubi: Emlékszem a te ducinak induló karaktered pár soraira, ami valljuk be, nem hozta le a csillagokat. Ha ez a rendszer szerint lett volna bekalibrálva az íráskészséged, vajon ugyanolyan lelkesedéssel álltál volna a dolgokhoz? (Remélem azért igen. Very Happy)

- Naka: Javíts ki, ha tévedek, de te beraktad Európát a Gundan világába, ami még Ita jutsujával se menne olyan simán. Kérdem én, vajon ugyanúgy fejlődtél volna ezzel a rendszerrel és elérted volna a mostani szinted?

Bár jutnának még eszembe példák, de ahhoz sajnos túl fáradt vagyok. A lényeg, hogy ez a rendszer nekem kifejezetten megosztó, negatív és fölösleges, és semmilyen körülmények között nem támogatom a bevezetését.


Remélem kitudjátok venni a mondataimat még így, zombi üzemmódba is. További szép napot! ^^

_________________

Mesélések:  Ayanokoji Hinami, Ayanokoji Ikari, Ayanokoji Nozomi, Kenshiro Izuna-Kenshiro Mika, Lanmao, Kawajiri Satoshi, Hyuuga Emi
avatar
Hatake Kakashi
Mesélő

Specializálódás : Csendben maradás

Tartózkodási hely : Maszk mögött


Adatlap
Szint: S
Rang: Brutál Ízű Gombóc
Chakraszint: Yeah boiii

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hyuuga Shakaku on Kedd Nov. 15 2016, 21:19

Ami a talin történik, az ott is marad!!! :DDD
... És igen, valóban Európába vándorolt volna el az apja az eredeti ET alapján, amit természetesen javíttattak velem – viszont érdemes megjegyezni, hogy akkoriban még igenis létezett egy ehhez kifejezetten hasonlító rendszer, csak ott nem a hozzászólást lehetett +/- értékeléssel ellátni, hanem magát a profilt (tehát egy felhasználó másik profilt mindössze 1 szavazattal minősíthette; láttam olyan Star Wars-os frpg-t is, ahol ez kvázi jedi/sith mérceként is funkcionált).
Az alapvető koncepció önmagában lehet jó, ugyanis feedbacket szolgáltat a hozzászólás írójának. Ebben a vonásában hasonlít a Hónap Legjobbjához. Az ötlet elvetésének alapindoka azzal szemben is érvényesíthető, hiszen a szavazás szubjektív (véleménynyilvánítás szabadság) és nem feltétlenül az összes rendelkezésre álló információ feldolgozásával történik; elvégre a legtöbb játékosnak nincs ideje az összes havi körváltást/hozzászólást figyelemmel kísérni, csupán kiemel egyet a sok közül.

A régi (profil szerinti) rendszer el lett törölve, mert kézzelfogható eredménye, értéke, célja, haszna nem volt.

Az írásokkal kapcsolatban: én szerencsére (vagy talán mégsem) vagyok annyira őszinte és bevállalós, hogy meg merjem mondani az embernek – általában egy kávé/sör/tömény felett ülve –, mi az ami nagyon/egyáltalán nem tetszik az írásában. Vannak viszont olyanok, akik nem ennyire szókimondó személyiségek, de félreértés ne essék, ezzel semmi gond. 

Vannak, akik tisztában vannak az írásuk minőségével; akik pozitívan értékelik a saját alkotásaikat, azoknak általában nincs szüksége pozitív megerősítésre (de talin mindig mindenki kap ;D - ez itt a következő tali reklámjának helye bicsizz), azonban vannak olyanok, akik alaptalanul gyengébb minőséget párosítanak a hozzászólásukhoz és (akár nem is tudatosult) szükségük van a pozitív visszajelzésre. 

A találkozók, a (remélhetőleg rendszeresedő) tábor, a Skype- és chatbeszélgetések alkalmasak a pozitív visszacsatolásra és egymás buzdítására (meg egymás b.sztatására is :DD), de könnyen megeshet, hogy a pozitív értékelést igénylő személy vagy egyáltalán nem él a fórum/technika adta lehetőségekkel, vagy pedig éppen lecsúszik egy-egy ilyen beszélgetésről.

Ebben az esetben jó lehet a celebskála.

Viszont (ahogyan az előttem szóló is kitért rá) amennyiben átmegy @ méregetésbe, hogy kinek mennyi van... Abból sértődés lesz, és ha éppen olyan kaliberű karakterekről van szó, akkor bizony apokaliptikus következményekkel is számolnunk kell.

Én egyébként most őszintén kitálalok: amíg a + gombot nyomogatjuk (amennyiben egy számunkra igencsak szórakoztató/értékelhető/művészi/lenyűgöző/sokkoló-de-fúdejó/apámf.sza-HOL-A-SÖRÖM hozzászólással szembesülünk), és nem pedig a - gombot (hiszen ha nem tetszik, akkor nem kell + gombot nyomni, nincs ott a fejednél a fegyver csöve), addig minden rendben lesz. Ha valami tetszik: értékelem, ha valami nem: hagyom a francba. Mert az is egy véleménynyilvánítás, ha nem nyomsz rá egyikre sem. 

A - gomb viszont... alattomos; lehet megalapozott, de lehet szimplán rosszmájúságból is (bár szeretném azt feltételezni, hogy az oldalon játszók közül senki sem ennyire gyerekes). Hiszen a pozitív visszajelzés általában mindenkinek jól esik, a negatív általában mindenkinek rosszul (persze mindkét tábornál lehetnek kivételek), viszont ha egy olyan személy kap negatív visszajelzést, aki emocionálisan érzékenyebb az ilyenekre, az hatványozottan rosszul fogja érezni magát, miközben lehet, hogy a pozitív értékelés nemcsak a lelkiállapotán segítene, de egyben előrébb is mozdítaná mind a játékminőségét, mind pedig a magabiztosságát.

Visszakanyarodva a teljes őszinteséghez: tudom, hogy véleménynyilvánítás szabadsága van (jogi korlátokkal természetesen), de ha én olyat látnék, hogy valaki ok nélkül, mindössze gyerekes hadjárata részeként - gombot nyom, vagy feleslegesen nagy arcot növeszt/a már meglévőt magasabbra emeli és ezzel olyanokat sért meg, akiket épphogy támogatni és buzdítani kell, akkor annak személyesen törném le a....... csuklóját. ˄˄  (tudjátok, hogy a hideg kiráz ettől a jeltől, úgyhogy shit just got real).
Mondom ezt én, aki a véleménynyilvánításért és az átláthatóságért van oda, miközben egy igazi alpári paraszt képes lenni. Egen.

Szerintem érdemes adni neki egy tesztidőt, ami alatt kiderül, hogy mennyire van rá igény, mekkora a használat gyakorisága, illetve visszamenőleg kikérni a felhasználók véleményét, mert ugyan gyakorlati (játéktéri) haszna első körben nincs és talán nem is lesz, azért még jó mókának tűnhet a dolog.

Amennyiben viszont „visszaélések” történnek, úgy talán érdemes elgondolkodni a koncepció visszavonásán, hiszen a fentebb említett emocionális vonzaton kívül az oldalnak is rossz reklám, ha a negatív értékelések híre terjed gyűjtő oldalakon/más fórumok chatjében.

(Viszont a felhasználó-brigád majdhogynem egy stabil kör; természetesen van folyamatos bővülés/kiesés/cserélődés, de alapvetően a már jelenlévő játékosok szavaznak egymásra. Ők feltételezhetően – egy idő után – valamennyire tisztában vannak az írások minőségével, számukra csak szórakozási funkciót töltene be. A „veszélyeztetett” közeg az induló játékosoké; ők elsőre nem tudják megállapítani, ki-mi-merre-hogyan, de általában mesélővel/játékos mesélővel indulnak, így talán van idejük beleszokni a közegbe, ismerkedni, valamint alaposabban áttanulmányozni a fejlődési rendszert. Sőt az sem kizárt, hogy fel sem tűnik nekik a celebskála ;P)

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett,
szeretet van és világbéke
…. de azért kiri süllyedni fog
avatar
Hyuuga Shakaku
Játékos

Taijutsu Pontok : 228

Specializálódás : GeninJobbágy


Adatlap
Szint: S
Rang: Genin
Chakraszint: 2100

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hattori Arata on Szer. Nov. 16 2016, 01:24

Privet mindenkinek!

Nos... véleményt nyilvánítani jöttem ide, vagy valami olyasmi. Bár először úgy gondoltam, hogy tááááán hasznos lehet, igazat kell adnom az előttem szólóknak; ezekre úgy nem is fecsérelnék több szót, mert Kakashi és Naka nagyon szépen kifejtették azt a részét. Amit én még hozzátennék, hogy... először is azt, hogy tényleg nem vagyunk facebook. Amit én eddig észrevettem az az, hogy erős, összetartó baráti közösség vagyunk és ebben a tali megerősített engem. Még én, egy alapvetően grafomán, erősen imperialista és elvont gondolkozású, szláv srác is könnyen be tudtam illeszkedni hozzátok, meg tudtam veletek találni a közös hangot és nem egy emberrel össze is barátkoztam. Ami összetart minket, már jóval több annál, minthogy mind ismerjük a Narutot, legalábbis szerintem. Viszont ez a like rendszer... ez nagyon... fura.

Én mondjuk tényleg örülnék, ha mondjuk a hegynyi írásaimra kapnék egy rakat pluszt, de ugyanakkor meg is érteném, ha valaki pl. a mennyiségük miatt mínuszolná. Én, személy szerint nem sértődök meg semmin (családszidást kivéve, de akkor beindul a hadjárat és Moszkvát még senki se vette be... ha értitek a hasonlatot... Very Happy ), könnyen "túltenném" magam azon, hogyha valaki mínuszt adna nekem. Na bumm, evvan, egészségére, max iszok rá egy vodkát, vagy kettőt. Mondjuk kár, hogy már nem igazán iszok alkoholt, de oda se neki, a vodka amúgy is víz Very Happy Viszont másnak... másnak para lehet. Kapásból tudnék mondani két olyan játékost is (akiket ismerek pl. chatről, de nem fogok nevesíteni senkit), akiknek a negatív jelzés nem biztos, hogy növelné az amúgy is kevés önbizalmát.

Amitől én leginkább tartok, az a gyerekesség. Naka említette, hogy reméli, nem mindenki ilyen az oldalon, de általános szociológiai összkép, hogy nincs vákuum sajnos. Nos, ezt egész pontosan úgy értem, hogy tegyük fel: játszok valakivel, akitől alapvetően pl. pozitív rating-et kapok egy-egy hsz-emre, azonban én negatívot adok neki valami miatt; ez a valami most legyen pl. helyesírási vagy stilisztikai, netalántán mennyiségi hiba, tehát olyan dolog, amiért én mondjuk okkal nyomnék mínuszt (amúgy ez is érdekes dolog, ki-milyen okkal ad + és - ratinget valakinek...). Ez a valaki - bár ez anonim ugye - valahogy rájön, hogy én adtam neki mínuszt (nem nagy kunszt, tegyük fel, csak ketten vagyunk fenn épp az oldalon online, már nem kell sokat törnie a fejét) és bosszúból az összes posztomat lemínuszolja. Engem mondjuk nem rendítene meg, de... más mit szólna erre? Lehet nekiállna - és nagyon is jogosan - mindennek elhordani az illető édesanyukáját és ő is mínuszolna, "csakazértis" alapon.

Ami még példa: valaki ír egy átírásra küldött előtörit (na nem a "hokake" előtöriről beszélek most, vagy a random Uchihákról), ami alapvetően nem lenne rossz, de a Staff első körben valami miatt elutasítja (nekem is ez volt elsőre, egyszer át kellett írnom, nem haltam bele Very Happy ). Nos, ha rajtam kívül már csak 5 ember olyan, hogy úgy kezdi az oldalon lévő napját, hogy átböngészi, hogy miket és hova írtak és elolvas mindent, beleértve az előtöriket is... akkor az a friss gundanos mit fog szólni, ha néhányan mínuszt tolnak az előtörijére, csak mert nem tetszik az adott személynek? Gundanos pályafutását rögvest - jelek tömkelegével kezdené... ha én így kezdenék, lehet el se kezdeném, hanem hagynám a fenébe. Vagy, éppenséggel arra gondolnék, hogy itt az értékelések miatt olyan szintű tudás kell, hogy inkább hagyom a fenébe.

Én személy szerint nem igazán támogatom a rating systemet, de - mint egyszerű játékos - amondó vagyok, csapassunk neki egy esélyt. Viszont én... hát, egyszer most kipróbáltam, nem valószínű, hogy fogok ratingelni bárkit is. Én olvasom a posztokat és nekem bőven elég tudnom, hogy kitől-mit várhatok. Ez a rating system amúgy sem adná vissza nekem azt, hogy ki-milyen író. Lehet, én kapnék egy rakat mínuszt, mert mások azt látják, hogy 600 sorokat írok (méééég nem, de várat magára, egyelőre 200 környékén vagyok maxon egy játéktéri posztnál Very Happy Very Happy ) és azt éppenséggel sok valakinek végigolvasni, annak ellenére, hogy (visszajelzetten, tehát nem fényezgetem ám itt magam! Smile) azért viszonylagosan minőségi tartalomról beszélünk.

Ui: Mikor lesz kövi tali????? Smile Lesz megint olyan izé... logifeladatos cucc? Very Happy Szívesen játszanék...

Slava Gundan!
avatar
Hattori Arata
Játékos

Taijutsu Pontok : 110

Tartózkodási hely : Amegakure no Sato


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 652

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Terumi Mei on Szer. Nov. 16 2016, 02:10

Nos, akkor én is itt vagyok, bár már az előttem szólók nagyjából kivesézték, amit én is meg akarok osztani. De ígérem, hogy rövidebb leszek sokkal!


Én úgy gondolom, hogy ez egy free-role-playing-game, ahol teljesen más a közösség, mint mondjuk egy Facebook oldalon. Mi nem facebook vagyunk, és nem is akarunk azok lenni, szóval ne szimpátia alapú legyen a dolog: Te tetszel nekem, kapsz egy lájkot. Mellesleg el akarjuk kerülni a konfliktusokat az oldalon, ez pedig még több konfliktust szülne. Csak azért is, amit már a többiek is elmondtak.
"Ha neki van 50 plusza, nekem miért van 0, vagy miért vagyok mínuszban?" És erre jön, már csak azért is magától elkezd mínusz pontokat adogatni.


Most magamból fogok kiindulni, Naka érvelésére reagálok; én igenis egy emocionális ember vagyok, könnyen meg lehet sérteni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nekem nem tetszik valaki irománya, vagy az enyém nem tetszik valakinek, akkor ne a hátam mögött ratingeljen inkognitóban, hanem mondja el, vagy írja le, elvégre én is ugyanezt teszem minden alkalommal, amikor elolvasom valaki reagját, élményét. Szerintem ezek a szóbeli/írásbeli buzdítások sokkal jobban esnek, mintha látom azt, mennyi pontom van a mini adatlapomon. 


Később akár ugyanaz lenne belőle, mint a Facebook-on: ha kirakok egy képet, lájkvadászgatok, mert mennyire menő, ha sok lájk van rajta, de lósz*rt se érek vele, mert nem kapok érte pénzt, nem leszek tőle híres - max azt érem el, hogy idióta emberek jelölnek be úgy, hogy nem is ismerem őket. Arról szólna minden, hogy "olvasd el a reagom, és ratingelj már légyszi, de pozitívval!" És ahogy Taka is mondta, elég, ha az iskolában osztályoznak, vagy a munkahelyen, de egy oldalra szórakozni jövök fel, azért, hogy írjak és átéljek egy másik világot, nem azért, hogy még itt is céltábla legyek. Jó szórakozásnak tűnhet, de valóban csak annak a körnek, akik már egy ideje jól ismerik egymást, és tisztában vannak a másik írási képességeivel. Ez egy új játékosnak pedig teljes mértékben rossz érzés, ha látja, hogy negatívan osztályozzák, akkor nem is fogja csinálni tovább.


Oh, igen, negatívok! Ha látom, hogy rengeteg negatívot kapok - most nem magamra értem, hanem úgy általánosságban -, akkor felteszem magamnak a kérdést, hogy akkor miért is játszok? Azért, hogy még többet kapjak? Akkor elmegy a kedvem attól is, hogy többet mutassak, mert olyan kilátástalannak tűnik, hogy jó pontokat kapjak.
Mellesleg... nem a hírnévpont fogja eldönteni, hogy a karakter mennyire ismert a Gundanon. Itt van Naka... itt van Itanashi, Mirubi vagy Karu. Biztos vagyok benne, hogy a nevük hallatán mindenki ismeri őket, szóval ne egy pontozás döntse már el, hogy ki mit-merre-hogyan. 


Teljesen feleslegesnek érzem, főleg, hogy itt a posztok jutalmazása CHAKRÁBAN történik, nem kell mellé egy újabb fölösleges dolog. Mert milyen funkciót töltene be? Később sem lesz hasznos. Tudtam róla, hogy van ilyen (mivel elvileg az én dolgom a dizájn Very Happy), de nem hoztam fel, mert tudtam róla, hogy úgyis megbukna, és a mi oldalunkra nem illik. Őszintén, nyíltan megmondjuk a véleményünket másnak, és egyébként is, mindenkiben van annyi becsület, hogyha felteszik a kérdést, hogy mit gondolunk róluk, akkor szemtől szembe mondjuk el.

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Ginoo Yukizaki - Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld
Kenshiro Shinju - Megszoksz vagy megszöksz
Komimushi Zanami - Egyenesen járni tudni kell (fagyasztott)
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Jiraiya on Szer. Nov. 16 2016, 15:10

Személyes véleményem, hogy semmi értelme a +/- dolognak, de ha a Gundannak tetszik, akkor miért ne? Ezért is kérdeztem róla a népet és bármennyire is érett a csapat, szerintem is átmehet gyerekes fszméregetésbe és elszállhatnak maguktól az emberek, vagy éppen kedvüket veszíthetik.

A fent említett dolgok azzal is bekövetkeznének, hogyha csak + jelet lehet adni, de ezt is meg lehet oldani, mármint, hogy csak pozitív értékelést adhatunk. Erről mi a felszólalók véleménye? (Más is nyugodtan szóljon hozzá, aki eddig nem tette.)

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Terumi Mei on Szer. Nov. 16 2016, 15:16

Így is ugyanaz marad. Very Happy Ha csak a plusz jel van, abból is @ méregetés lesz, meg "légyszi adj már egy pozitív szavazatot". Mellesleg egyébként sem olvassuk minden hozzászólását az embereknek. Egymás között esetleg, akik egymással játszanak, ott meglehet, hogy így osztogatnák a pontokat, de így sincs sok értelme. ^^ Még mindig azt mondom, ne akarjuk FB lenni. Very Happy Ha tetszik, úgyis megmondom, ha nem tetszik, azt is. Very Happy 

Lájk! :DDDDD cheers ~ Jiraiya 

_________________
Hentesáru:
Amori Shuu - Élet, de milyen áron?
Nishikawa Karasu - Régmúlt idők
Engyounogou Hakuryuuin - Fából vaskarika
Ginoo Yukizaki - Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld
Kenshiro Shinju - Megszoksz vagy megszöksz
Komimushi Zanami - Egyenesen járni tudni kell (fagyasztott)
Kuriyo Iso - Egy másfajta küldetés (fagyasztott)
Fujikage Kizashi - Zápor, zivatar (fagyasztott)
Hateshi - Ami az arcok mögött lapul (fagyasztott)avatar
Terumi Mei
Adminisztrátor

Specializálódás : Kdeves Mizukga

Tartózkodási hely : Mindenhol


Adatlap
Szint: S
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Kurita Takashi on Szer. Nov. 16 2016, 15:34

Ilyen más oldalon is volt. Pl anno, nagyon régen a Bleachen. 
Mondanom sem kell, hogy voltak belőle viták meg patáliák, amikor valakit egy másik játékos, folyamatosan mínusszal értékelt, mert neki olyanja volt. 

Igazából fölösleges, még úgy is, hogy nem használjuk semmire, csak úgy van. Zavaró lehet, ha valakit minuszolnak, még ha nincs is következménye. 
Csak Plusz funkció: pláne értelmetlen, ha nem használjuk semmire. 
Eddig is megvoltunk nélküle, miért lenne most rá szükségünk?

_________________
Előtörténet
Adatlap
_____________
Mesélések: 
- Naga Hikaru : Utánpótlás Képzés
avatar
Kurita Takashi
Játékos Mesélő

Taijutsu Pontok : 65


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 380

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Ago on Szer. Nov. 16 2016, 15:38

Csatlakozom az előttem szólókhoz Very Happy

Amikor először megláttam ezt a dolgot kiköptem a teámat és még mindig ragad az egerem emiatt... Kb olyan értetlenül álltam előtte mint amikor vendég megkérdezte tőlünk hogy az étteremben hol van a vasaló, és a vasalódeszka, mert neki ki kell vasalni az ingét... 
Amire ki akarok lyukadni,  mindamellett, hogy körülbelül, mindenki leírta ezt, hogy eléggé kellemetlen egy dolog ez a lájkolgatós rendszer. 
Értem én ezalatt a következőt: Ha eltérünk az e-pénisz méregetéstől, akkor is ott lesz a következő, hogy akik örcsibarcsik azok lehet látatlanban is odabiggyesztenek minden hozzányögéshez egy like-ot, amit a lelkitársuk pötyögött be, legyen az értelmes poszt, vagy esetlegesen csak egy valami kis izé... Pl ha nézzük akkor, ha én megosztok valamit a csevegőben legyen az egy jópofa aranycsula, akkor arra kapok instant 10 +-t és akkor jöhet a "ki a király?" és társai. De ha meg értelmes tartalmas játéktéri, esetleg élménybeli posztokat írok, akkor azt általában csak én és a mesélőm/játékostársaim olvassák, de mások nem. Így ilyenkor kevesebb pontot kapok, és lehet, hogy úgy állok hozzá, hogy akkor az én játékom nem jó, esetlegesen nem érdekes, és inkább hagyom a retekbe. És azok akik sokkal ritkábban látogatják az oldalt, és írnak, kevesebb esélyük lesz "hírnevet szerezni" hisz nem tudnak annyi időt belefeccölni az írásba, de mégis tartalmas érdekes dolgokat írnak, csak lassabban.
Tehát ebből kiindulva, és tegyük hozzá nem megsérteni akarok senkit, szimplán ez egy felnagyított festői kép arról, hogy hova fajulhat mindez, én nem tartom jó ötletnek egy ilyen rendszer bevezetését. Eddig is meg tudtuk oldani, hogy értékeljük mások posztjait, de ezt nem anonim módon egy balklikkel, hanem szóban felvállalva magunkat értük el. Útószösszenet ami most esett le:

A pontozás mint jól látjuk nem csak játéktéri posztoknál érvényesül. Ugyanúgy szavazásoknál, vagy azon kívüli írások esetében, tehát, ha nekem nem tetszik valaki véleménye (!) akkor azt leminuszolom, és így az aki amúgy egy nagyon ügyesen író emberke egyből veszít egy csomó hírnévpontot, mert valakiknek nem tetszett a hozzáállása egyes témákhoz. És vica Versa, ha nem ír valaki jól, de osztja a többség véleményét, és erre a posztjára sok ++++-t kap akkor bizony megnő a hírneve, és ugyanott vagyunk.


A hozzászólást Ago összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 16 2016, 20:16-kor.

_________________
8 Saller..még kettő és viszlát kisujj...

Előtörténet;Adatlap

Karakterek: Isha Dansei; Imagawa Takayama
avatar
Ago
Játékos Mesélő

Taijutsu Pontok : 65

Tartózkodási hely : 8 Salleren túl...


Adatlap
Szint: B
Rang: Bérgyilkos
Chakraszint: 368

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Katana on Szer. Nov. 16 2016, 17:09

Sajnálatos módon nem tudom olyan hosszasan kifejteni a véleményemet mint az előttem lévők, de remélem ez is megteszi. Nekem tetszik és szerintem nagyon is jó. Örülök, hogy valami módon ki tudom fejezni, hogy valakinek tetszik vagy nem tetszik az írása. Igaz, hogy a chakra való az értékelésre ám az a staffok-nak a kiváltsága. Egy szó mint száz szeretek pluszt adni arra az írásra ami tetszik így mellszélességgel támogatom.

Ezért írtuk azt, hogy erre van az, hogy szóban kifejezd, ha valakinek tetszik az írása. Ha jól tudom, eddig is megtetted ezt, nem pedig anonimban balklikkeltél. Very Happy 
avatar
Katana
Játékos

Taijutsu Pontok : 85


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 508

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hattori Arata on Szer. Nov. 16 2016, 19:41

A csak + jeles dologhoz reagálnék: egyetértek Mei-el. Abból is valószínűleg - Ago szavaival élve, csak kicsit máshogy fogalmazva - e-Fallosz méregetés lenne, továbbá a facebook-os jelleg megmaradna, mert ugyanúgy like-olunk, csak negatívat nem adhatunk. Itt viszont előjönne az, hogy egyes emberek valószínűleg elkezdenék hiányolni a negatív jelet, és hiába a passzivitásával fejezi ki ugye az adott játékos a nemtetszését, egy idő után "igény" lenne a negatív szavazat megjelenésére is. No meg felkerülnének az ilyen és ehhez hasonló kérdések, mint: "De miért nem adtál rá pluszt?" "Nem tetszett a játékom, ezért nem szavaztál?" "Most miért nem kaptam pozitívat az írásomra?" "Rosszul írok, hogy nem adnak rá szavazatot?". Óhatatlanul sajnos, de ezek elkerülhetetlenek lesznek, ha csak a + jel marad meg.

Én amondó vagyok, az értékelés maradjon a Staff dolga minden esetben, a jó játék chakrával legyen jutalmazva, ahogy eddig is. Bár megértem Katana álláspontját, miszerint ezzel szerinte a játékosok is belszólhatnak a dolgok menetébe, de... mi foganatja lenne ennek játéktechnikailag? A fentebb említett okokból kifolyólag nagyon nehéz lenne mondjuk ch-vel jutalmazni az X számú Felhasználói Hírnévpontot. Tegyük fel, szabunk bizonyos határokat, X számú Hírnévpont után jár X ch. Mondjuk... legyen 50 Hírnév után +10 ch. Ez szép és jó és rávenné a játékosokat a ratingre, de a gond ott fog kezdődni, ahol említve lettek az alapproblémák. A játékosok akaratlanul is kezdenék egymást fúrni, egy gyengébb szinten álló JK elkezdene kampányolni maga mellett, de lehetséges, hogy közben az erősebbeket elkezdené lefele húzni, "ha már van neki 1000 ch-je, nekem csak 200, akkor miért járjon neki több ezért?" alapon. Úgy pedig, hogy ennek nincs játéktechnikai foganatja, a rendszer mind a + -, mind csak a + aspektusban felesleges, legalábbis az én szememben biztosan.

Amit még megejtenék, s ezt Ago és Mei is kifejtette: bármi gondunk van, egymás szemébe mondjuk. Egyenes embereket ismerek innen, ha valami hibám volt, azt mindig jelezték nekem, ha valami tetszett valakinek, azt is. Ez az anonim szavazós rendszer a köztünk lévő bizalmat... hát, ha meg nem is ölné, de elkezdeni aláásni. A játékosok akaratlanul is attól fognak félni, hogy ki ad nekik negatív ratinget a hátuk mögött. Ha pedig csak pozitív aspektusban marad a rendszer, akkor is bejöhet ez a dolog, méghozzá a fentebb említett okokból. Tehát igen... én tartom a véleményem.

Mindazonáltal Grumpy Cat nincs a rendszer ellen! (Just for Fun!):

avatar
Hattori Arata
Játékos

Taijutsu Pontok : 110

Tartózkodási hely : Amegakure no Sato


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 652

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hiroto Osumi on Szer. Nov. 16 2016, 20:10

Nee, nem akarok mindenkitől --t kapni T.T
Kifejteném, hogy miért értek egyet az előttem szólókkal, de már +-oltam őket.
Nem tartom jó ötletnek a bevezetését, mert alááshatná egyes emberek önbizalmát, ha esetleg leszavaznánk a hozzászólásaikat, de talán olyan játékos is van, aki már azért érzelmi válságba kerülne, mert nem kapott + pontokat. Bár én ha --okat kapnék lehet elgondolkodnék azon, hogy mit kellene jobban csinálnom, illetve ha valaki mínuszból kezd annak jó érzés lehet látni, hogy egyre jön fel a pontja, így látja, hogy valóban fejlődik és nem csak a mesélője gondolja így, de megértem azt is, aki inkább hagyná az egészet.
És tanuljunk az én hibámból: Gondoltam trollkodok egyet és felpontoztam a hozzászólásaimat, hogy megmutassam itt, hogy első vagyok és majd visszavonom őket de.. Nem lehet visszavonni Very Happy Így tényleg első lettem. Hmm. Nem is olyan rossz ez a rendszer.
avatar
Hiroto Osumi
Játékos Mesélő

Taijutsu Pontok : 54


Adatlap
Szint: B
Rang: Genin
Chakraszint: 327

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Koreko Rui on Szer. Nov. 16 2016, 20:38

Látom jó páran már kifejtették a véleményüket, de azért hozzátenném a magam húsz forintját a témához. Szerintem fölösleges ez a rendszer ide, 2007 óta tök jól megvan a NarutoHun/Gundan ilyen funkció nélkül. Tegnap egyébként már szavaztam és terveztem is írni, de nem tudtam, hogy bővebb szöveges kifejtést vártok-e vagy csak szimpla kattintást.

Egy kis mese következik tőlem. Korábban aktív voltam egy animés oldalon, ahol egyébként ki lehetett beszélni mindenféle témát. Szerettem oda járni, megvitatni animék, mangák, filmek, sorozatok minden jóságát, vagy éppen hülyeségét. Még talikat is szerveztek, tehát élőben megismerhette egymást a közösség. Aztán egyszer csak bevezették a pozitív és negatív értékeléseket, viszont ott nem a hozzászólásokat, hanem konkrétan az embereket lehetett pontozni. (Azt tudni kell, hogy anime és film értékeléseknél bizony használni szoktam a 10-es skálát, tehát ha valami olyan, kapásból nyomom rá akár az 1 pontot is.) Ez az oldal korábban már működött, de bizonyos okok miatt bezárt, majd újra kinyitott. A régi tagok között már kialakult egyfajta összetartás, vagyis ők egymásra nyomogatták végig a plusz értékeléseket. Amíg abban a körben volt, akinek akár 15-20 hírnév pontot megszavaztak, az újak között általános maradt a 2-3 pozitív szavazat. Ha valaki kapott 1 pozitív és 1 negatív szavazatot, akkor az adatlapján 0 szerepelt. Egyre inkább az lett a trend, hogy megpróbáltak megfelelni egymásnak az emberek, jópofizni, burkoltan utalni, hogy kéne egy kis plusz szavazat. (Alpárian szólva s*ggnyalás indult útjára.) Nagyjából 1 hónappal a rendszer bevezetése után meguntam ezt a hozzáállást és szép lassan lecsökkentettem az aktivitásomat, majd végleg elhagytam az oldalt.

Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, mivel ez egy szerepjátékos oldal, az lenne a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Ne kergessünk el új játékosokat, mert mondjuk még nem tudnak 1 A4-es oldalnyi hozzászólást írni. Emlékszem a kezdetekben 5-10 sorokat kapart össze mindenki, de mégis élveztük a játékot. A lájkok maradjanak meg a facebookra, itt inkább a mesélők egyengessék a játékosok útját, vagy a vén rókák mutassanak pár trükköt. Wink

Lehet, hogy ideig-óráig jól működne, viszont a veszekedés, sértődés előbb-utóbb felütné a fejét. Az nem számít, hogy + és -, vagy csak + szavazási jog lenne, végül ugyan oda lyukadna ki mindkét lehetőség. Nekem amúgy sem jutna időm mindenki játékának átolvasására és akkor érezném fairnek, ha az összeset végigrágnám. Ahogy a verseny szavazásoknál is kell indok, nem csak rangsor, úgy a hozzászólásoknál is elég kevés ez kattintgatás.
avatar
Koreko Rui
Játékos

Taijutsu Pontok : 133

Tartózkodási hely : Sunagakure


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: 1661

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Kenshiro Yori on Szer. Nov. 16 2016, 21:58

Előttem már mindenki kifejtette ennek a rendszernek a negatív és pozitív, - ha volt ilyen - jellemzőit. Szerintem ezt úgy vegyük ki ahogy van, mintha itt sem lett volna az oldalon.
Negatív gondolatokat szülne, negatív lenne ettől az emberek gondolkodása és a sok mínusz pont, egyáltalán nem a jobbá válásra motiválná a játékosokat, hanem inkább a beforduláshoz, majd végül az oldal itthagyásához vezetne. Legalábbis nekem ez a véleményem és ha jól olvastam, mindenki másnak is.

Ez már nem Róma, hogy a likeok életeket mentsenek!

Pusza,

Yoresztotalész

_________________
Wakizashi Yumi - Családi emlékek
Kurita Takashi - Eltemetett emlékek
Aihara Arata - A béke lovagja
2016 Április - A hónap játékosa
Az egyetlen rossz abban ha valaki gyorsabb a fénynél. Az hogy sötétségben éli az életét.

avatar
Kenshiro Yori
Játékos Mesélő

Taijutsu Pontok : 87

Specializálódás : Epic Escape - But.. CAN YOU DO THIS?!

Tartózkodási hely : Mikával a paradicsomban. :3


Adatlap
Szint: A
Rang: Kenshiro Vezető
Chakraszint: 683

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Rabada Genkou on Csüt. Nov. 17 2016, 15:41

Nekem nagyon tetszik ez az új rendszer. Szerintem ez nagyon hasznos, hiszen így az új elhasználók is könnyebben kiigazodhatnak, ha tudják kit érdemes kerülni vagy éppen megismerni. Mondjuk még sosem volt ilyennel dolgom úgyhogy nem tudom mennyire fog működni, de a tapasztalattal lehet legjobban megállapítani valamiről hogy jó-e(legalábbis szerintem). A pozitív véleményemben talán az is közrejátszik hogy ha van ilyen, nem semmi elmondani magunkról: "655-ös hírnevem van!", de nem csak erre gondoltam amikor igenre szavaztam ^^
avatar
Rabada Genkou
Játékos

Taijutsu Pontok : 30

Tartózkodási hely : Ahol nyulak vannak ^^


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 275

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Hattori Arata on Pént. Nov. 18 2016, 16:59

Újra itten, csak egyetlen megjegyzés erejéig.

Már láthatjuk, hogy miért lesz rossz a rendszer (az én olvasatomban). Osumi multikarakterrel (mással nem lehet Very Happy ) gyakorlatilag az egekbe pontozta magát, míg Genkou, aki a jelenleg többségi véleménnyel szembeni véleményt fogalmazott meg, már -1-en áll. Nem igazán lehetne figyelemmel tartani, hogy ki pontozott és kit (elvégre anonim); ha van pl. egy multim (vagy épp több), naponta mondjuk két hsz-emet pontozom fel vele (több azért feltűnő lenne), és pár hónapon belül maxon vagyok, még úgy is, hogy papíron nem én vagyok az oldal legnépszerűbb játékosa, a hírnévpontok szerint mégis. Úgy még parább a dolog, ha sehogy sem lehetséges számontartani, hogy ki szavazott és mire.

Slava Gundan!
avatar
Hattori Arata
Játékos

Taijutsu Pontok : 110

Tartózkodási hely : Amegakure no Sato


Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 652

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Nanja on Szomb. Nov. 19 2016, 12:20

Csak bele-beleolvasgattam az elözö kommentekbe, túl hosszan fejtettétek ki a véleményeteket, lusta vagok mindet elolvasni xd de ahogy látom, vannak olyanok akik teljes mértékben elvetik az ötletet, vannak akik látják a jó és rossz oldalát, és vannak akik pozitívan állnak a dologhoz. Igazság szerint jól elvoltam e nélkül is, meg aztán még mindig nem vagok teljesen tisztában kinek ki a multija, meg hogy most az xyz miért is ilyen olyan amolyan képességü, stb. De tényleg a lényeg, hogy ez a pontozgatás is egyfajta idöt vesz igénybe a játékosoktól, és lássuk be nem mindenkinek van ideje napi szinten irogatni, és akkor most még erre is szánjon az idejéböl? Kakashi-val is egyetértek, mert ha mondjuk a posztjaimra több - pont jönne, mint +, akkor lehet elküldözgetném a társaságot melegebb éghajlatra :v legrosszabb esetben persze. 

Ugyan elsöre érdekesnek találtam a dolgot, de most már nem tetszik :v vagyis inkább amit fentebb írtam, elvagyok/elvagyunk nélküle, nincs ilyenre szükségünk. U.i.: Dzsirája, nem tudom lehetséges-e változtatni a szavazási pontomon, de vedd úgy kérlek, hogy nem tetszik :v

avatar
Nanja
Játékos

Taijutsu Pontok : 109

Tartózkodási hely : Sunagakure


Adatlap
Szint: B
Rang: Genin
Chakraszint: 450

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Jiraiya on Vas. Nov. 20 2016, 23:18

Szerintem a fentebb szólók egyértelműen leírták, hogy miért rosszabb, mint jobb, bár majdnem döntetlen a szavazás, de ha még az igenek lettek volna elsöprő többségben, akkor sem éri meg bevezetni ezt a rendszert, így ezt most Offoljuk!

Köszönjük szépen a véleménynyilvánításokat! Smile 

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve...
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Adminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Felhasználói Hírnévpont maradjon vagy menjen?

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.