Shihouin Aki

Go down

Shihouin Aki

Témanyitás  Shihouin Aki on Hétf. Jan. 02 2017, 01:15

Rejtett pengék
Egy különleges Aki által tervezet fegyver mechanizmussal ellátott rugós tőr. Két ilyen szerkezet van a birtokában, mindkét kezén 1-1. A teljes fegyver két részre osztható. Van egy bőrből készült ruhadarab melyet a csuklójára tud felvenni. Erre van felerősítve maga a fémből készült fegyver. A fém rész az alkar tenyér felőli részén helyezkedik el. A fém rész egy tök melyben a penge “nyugalmi” állapotban helyet foglal, és az összecsukódó rugós kés. A fegyverkészítők szövetségében készült Aki tervrajzai alapján.

Rejtet penge mechanizmus működése:
A tok kéz felőli részén található egy kellőképp érzékeny nyomógomb. Ha a csuklónkat felfeszítjük (ezáltal az alkarunk alsó része szintén megfeszül) akkor ez a nyomógomb benyomódik (az izmok megfeszülése által kijjebb nyomódott orsó csont nyomja be) és a tokban elhelyezett penge szétugrik (alapból a penge részei egymásba vannak csúsztatva, mint egy horgászbot amikor össze van csukva) és kijön a tokból. A penge kicsúsztatott állapotban nagyjából az ujjak végéig ér. Ennek okán az ujjaink a lehető leghátrább kell feszítenünk. Erre azért van szükség, hogy az elő ugró penge véletlenül se vágja le az ujjunk. A pengével egy vékonyabb páncél átszúrása vagy egy gyengébb kard csapás kivédése sem lehetetlen.
Sikló ernyő
Az eszköz maga egy könny ponyva amelyre több kötél van fogatva. A köteleket a két kezünkbe kell fogni és széttárva karjainkat kinyithatjuk az ernyőt. Kellő gyakorlás után a kezünk mozgatásával képesek lehetünk különféle gyakorlatokra, manőverekre. Rengeteg gyakorlás után még azt is meglehet vele csinálni, hogy ereszkedésre kényszerítsük az ernyőt majd ha végeztünk a dolgunkkal a földön (pl: egy kellemetlen személy gyors likvidálása) elrugaszkodva onnan és kezünket újra széttárva újra szárnyalhassunk. Persze ilyenkor már nem repülünk vele addig, mivel jóval kisebb magasságból kezdtük el (ez persze függ a legáramlatoktól, tehát ha pl. egy felfelé haladó legáramlat elkap minket újra szép magasságban folytathatjuk utunkat). Az ernyőt magas helyekről érdemes használni, onnan elrugaszkodva és kitárva az ernyőt egyrészt hosszú utat tehetünk meg, másrészt jól beláthatjuk a terepet, harmadrészt pedig csendben bejuthatunk valahova hisz fentről ki számít érkezésre. A siklás távolságát nem lehet adatokba foglalni, hisz függ az indulás magasságától, a legáramlatoktól, és a használt manőverektől. Összehajtva akár három ilyen ernyő is elfér az Övtáska egy rekeszében. Használat után újra összehajtható ám ez időigényes, így ha sietve tovább kell haladnunk meg kell válnunk tőle.

Adatok
Összehajtás ideje: 5perc.
Méretek: Az ernyő maga kupola, háromszög alakú.
    Magassága: Fél méter.
    Szélesség: Három méter.
    Vastagság: Másfél méter.
avatar
Shihouin Aki
Játékos

Taijutsu Pontok : 57

Tartózkodási hely : A vértenger közepén


Adatlap
Szint: C
Rang: Civil/Orgyilkos
Chakraszint: 167

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.