Növénykert

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Szer. Feb. 01 2017, 00:54

Kirigakure városának szívében egy elkerített, több nagyobb sátorral és üvegházzal kiépített, mesterséges kert. A terület több szekcióra van osztva, mint például a látogatónegyed, a gyógynövények háza, valamint néhány, elzárt szekció is. Gyakran látni orvosninjákat, valamint tudósok és kutatók is sokszor keresik fel a helyet. A térség közepén egy hatalmas tó terül el, melyet kiépített úton körbe is lehet sétálni, vagy megpihenni valamelyik padján.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Pént. Feb. 03 2017, 01:29

[ Madara ]

Azt beszélik, a jó ködrejteki ninja, képes csukott szemmel is meglelni ellenfelét, anélkül, hogy akár egyetlen hangot is hallatna. Ez csakis úgy lehetséges, ha kiemelkedően jó hallása van és ki is tudja használni eme képességét. Azért jöttem eme tóhoz, mert itt csönd és nyugalom van. Persze érdeklődöm a gyógynövények iránt is, de úgy döntöttem, hogy azzal később foglalkozom. Most, a saját tudásomat akartam tesztelni és elmélyíteni. Szép lassan lépkedtem a kiépített úton a tó körül, amikor megtaláltam a nekem való padot. Fehérre mázolt, deszkákból álló pad volt, olyan, mint amilyenek a horgásztavak környékén is fellelhetőek. Leültem és figyeltem a tavat, a víz hullámzása ritmikus loccsanással verte a partot. Nyugalom volt, a hullámzó víz lágy fodrozódásán kívül, mást nem lehetett látni és a dallamtalan ütemet verő hullámzáson kívül, egyebet sem lehetett hallani. Lehunytam a szememet és amint elsötétült előttem a világ és a fülemre kezdtem hagyatkozni, hogy észleljem környezetemet, működésbe lépett a belénk nevelt tudás. A víz loccsan, valahol egy tücsök, alig tíz lépésre ciripelni kezdett. Az állóvíz hullámzó felszíne hangos csattanással jelezte vég nélküli mozgását, a lágy szellő csendesen szaladt a fűszálak között, hogy bársonyosan meleg simogatás után tova szaladjon. Hangok sorjáztak, szinte sorba álltak, hogy mind-mind eljusson a fülembe és meséljenek. Meséljenek hollétükről. Észre se vettem és hallgatózásom végül mély meditációba süllyedt, felléptem a levegő lágyan futó hátára és együtt szaladtam a szellővel. Elhalkult gondolataim nem fárasztották agyamat, fülemben visszhangzani éreztem szívem dobbanásait. Majd lassan az is elcsendesült, egy pillanatra jeges félelem próbált szívembe markolni, hogy tán meghaltam ezen a helyen. De ráébredtem, hogy csak jól érzem magam az egyik padon ülve. Nyugalom, béke és végtelen magány, mely utóbbi nem volt rossz. Távol voltam a sok hozzám hasonló shinobitól és rájöttem élvezem az egyedüllétet. Egyedül lehetettem gondolataimmal és kicsit még el is kalandozhattam, ha úgy akarta kedvem.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Kedd Feb. 07 2017, 01:00

Harmónia, magány, kikapcsolódás. Ezen azon tulajdonságok, melyek leginkább körbejárják a Növénykert hatalmas tavát. Még a leggonoszabb jellemű személyeket is megérintheti a hely jellegzetes atmoszférája. Csendes és nyugodalmas. Shinroku, a friss gennin is talán ezen jellemzők valamelyikét keresve jutott el az egyik fehéres padhoz, s dőlt hátra a kényelmes fán, pihentetve testét és lelkét. Tökéletes harmónia uralkodott. A friss levegő, vagy talán a madarak bársonyos csiripelése volt a nyugtatóbb, ez lehetett a legnagyobb kérdés. 
Ahogy gondolataiban merengett a fiatal kirigakurei, talán észre sem vette, hogy a tőle alig pár méterre lévő padon egy idősebb, harmincas éveiben járó férfi foglalt helyet. Kopottas fehér köpenye, és nagy kerek szemüvege talán az orvosok jellemzőit aggaszthatták rá, s talán nem is járhatott messze a külseje az igazságtól. Az orvos a békés terület ellenére némiképp zavartan tekintett jobbra-s balra, majd jobb lábát keresztbe helyezve a balján, valamit matatni kezdett kezeivel. 
Végül ha észrevetted a férfit, ha nem, a frissen gyújtott cigaretta, s a némiképp más, édesebb illatára biztosan felfigyeltél. Füvet szívott a férfi. Az első kifújásoktól némiképp köhögni kezdett, majd hátradőlt, s jobb kezében tartva a frissen sodort cigarettát, a világ legtermészetesebb pózában feküdt el a padon. Néhol kezével szája elé emelte a sodort cigit, majd aprókat beleszívva kezdte el élvezni agyának szétesését. Passzív mosolygásra állt tekintetével a madarakat és a békés tavat figyelte. A cigit lassan szívta, ám nem volt képes teljesen végigszívni.
- Valaki segítsen, elájult! - kiáltott egy vékony hangú lány valahol a tó nyugati részéről. A férfi látszólag, már ha felkeltette érdeklődésed, elnyomta a pad szélén a félig elszívott cigit, majd köpenyének zsebében lévő tartóba helyezte, s a hang után kezdett el futni.
Amennyiben a férfi után mész, láthatod, ahogy egy veled egykorú fiú fekszik a földön, teste körül többek is álltak már ekkor. A férfinak helyet adva engedték közel, majd az orvos közelebb hajolt. Előbb szájához hajolt fülével, miközben jobbját az ájult fiú csuklójára helyezte. 
- Nincs pulzusa. Hátrébb! - szólt, majd szabad kezével szinte elsodorta a felé emelkedő tömeget. Jobbját felemelte, míg baljával egy pecsétet formált. A keze körül a levegő szikrázni kezdett, majd végül tenyerét a fiú mellkasára nyomva, erős áramütéssel dobbantotta meg az ájult testet. A fiú hatalmasat ugrott, majd köhögni kezdett. Lassan nyitotta ki fáradt szemeit, majd értetlenül nézett körbe.
- Maradj még egy kicsit, megvizsgálom, nem történt e bajod az eséstől. - mondta az orvos mosolyogva, majd zöldes aurával körbevette a kezét, s lassan végigsimította a fiú teste felett alig tíz centiméterrel. Körülbelül háromszor húzta keresztbe a kezét, majd óvatosan felültette a fiút. A civilek közül sokan segítették fel, köztük a kiáltó lány, aki a testvére lehetett.
- Köszönjük, Shota-sama, hogy megmentette. - hálálkodott a tizenéves lány. A férfi csupán mosolyogva annyit felelt.
- Csak tettem a kötelességem.
Végül a Shotanak nevezett férfi engedte, hogy a fiút odébb vigyék, ő pedig visszaindult a padjára, hogy befejezhesse a megkezdett cigarettát. 
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Szer. Feb. 15 2017, 18:10

A béke, nyugalom és harmónia aprócska szeletét, sikerült kivágni magamnak a világból, hogy a háború sújtotta élet nehézségeit egy rövid időre teljesen száműzzem az elmémből és lelkemből egyaránt. Nyugodt légzésem és valahol a meditatív elmeállapotban kallódó szellemem, azonban felfigyelt valamire, amiről meg is győzött hamarosan, hogy figyelemre méltó. Az illat, az illat volt az, amely felkeltette érdeklődésemet, hogy valaki, valami suhanc ifjú úgy döntött, hogy itt kezd bele napi agybomlasztásába. Erről azonban szó sem volt, amikor jelképesen értve, visszatértem a valóságba a szellemi kalandozásból, egy orvosnak tűnő csávót pillantottam meg, magamtól nem is olyan távol a padon. Mondhatni, jó dolgában már feküdt. Aztán valaki sikított, hogy segítség... nem is azért, hogy megnézzem mit csinál, hanem inkább mert segítséget kért valaki, mentem én is a helyszínre. A krapek hamar átvette az irányítást, kellően határozott volt és tudta, hogy mit csinál. nem vacakolt vagy sopánkodott, egyszerűen arrébb tessékelte a tömeget, azután tette a dolgát. Én egy fának támaszkodva, távolabbról figyeltem az eseményeket, de még onnan is jól lehetett látni, ahogyan a zöldes derengéssel játszó jutsuval megvizsgálja a bajbajutottat. A nevét is hallottam, amikor a lány, aki segítségért kiáltott megköszönte neki a segítséget. Még akkor is a fának voltam támaszkodva, amikor Shota-sensei elment mellettem, hogy a padjára ülhessen és folytathassa a víg pöfékelést. Ez a fickó aztán nem semmi, kissé beszívva is, olyan lazán hajtott végre egy feltehetően koránt sem egyszerű jutsut, mintha én annyit mondtam volna, hogy fapapucs. Ez .. nagyon király.
- Sensei! - szólítottam meg, mikor odaértem a padjához és megálltam vele szemben. - Tanúja voltam az előbbi eseményeknek ... ahogyan segített annak a fiúnak. Elképesztő precizitással hajtotta végre a feladatot. Tudja .... arra gondoltam ... tanulhatnék-e öntől?
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Csüt. Feb. 16 2017, 18:27

A férfi a világ legtermészetesebb pózában és arcával ült a padon, hallgatva a madarak csiripelését, és élvezve a csendet. Betoppanásod némiképp megzavarta őt, ám miután szeme sarkából felfigyelt a lépteidre, visszacsukott szemekkel süttette arcát a napon. Cigarettáját a pad háttámlája mögött rejtette el, ám a füstöt és az illatot nem volt képes megszüntetni. 
- Hé kölyök, megzavarod a csendet. Hogy mi? Jaaj ugyan. Nem vagyok az a sensei típus. Már nem. De tetszik a lelkesedésed, kölyök. Mi a neved? Olyan ismerős is vagy...voltál már nálam korábban? - a férfi kissé kába tekintettel mér téged végig. - Vagy lehet csak összekeverlek. Mindegy is, a lényeg...nem hiszem, hogy lennék valaha sensei, hogy miért? Az nem a te dolgod. Ha nagyon érdekelnek a gyógynövények és az életmentés, nézz be az egyik órámra, de ennél többet nem tehetek érted fiam.
A sensei ezután kényelmesen a végéig szívja a cigarettáját, majd felkel a padról, meghajol és kissé ingadozó mozgásban elindult. Teste mintha remegne, mégis...boldogságos kacajt ereszt el, miközben feje forgásával alaposan felméri a tájat. 
Ha elfogadod a felajánlását, három óra múlva van megjelenésed az óráján, ahol különböző gyógynövényekről tart előadást. A növénykert nyugati szekciójában lévő kantinba várja a lelkes hallgatóságot, méghozzá este hat óra harminc perckor. A megjelenésig írd meg a kalandod, odaérkezésedkor nem látsz senki mást egyelőre.

Amennyiben követed a férfit, és kérleled tovább a mesteri cím kiérdemlésére, a férfi az egyik épületbe sétál, a fő üvegház ajtaján át. A növények magas sorokban helyezkednek el. A szűk folyosókon épphogy egy nagyobb ember elfér, kettő már nagyon kiváltságos módon. A labirintusban eltűnő mestert ugyan fellelheted, válasza az út alatt mindvégig nem lesz. Egy nagyobb ajtót nyit ki, mely egy újabb, elszigetelt részhez vezet. Megannyi színes növényből álló gyűjtemény, ám ezek a növények üvegburák mögött helyezkednek el. Mintha hermetikusan lenne elzárva a külvilágtól. Végül a termen áthaladva a sensei egy újabb ajtó áthaladása után visszatér oda, ahonnan egész utatok kezdődött. A parkba, csupán a tó másik végébe. Shota leül a padra, majd int, hogy foglalj helyet mellette. Egy kisebb papírost nyújt át feléd, s arra kér, fogjad meg. Ezután dohányt vesz elő, s valami aprócska tasakot, mely az előző cigaretta alapanyagához is tartozott. Illata összetéveszthetetlen. A férfi elveszi tőled a papírost, majd elkészíti a sodort cigarettáját, végül szájába véve meggyújtja, majd hátradől. Mindez idáig nem szólt hozzád, talán gondolkodott.
- Miért vagy ennyire kitartó? Miért akarsz tanulni tőlem? Mit remélsz tőlem, Shiroku?
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Kedd Feb. 21 2017, 00:01

- A nevem Matsuhito Shinroku és nem, nem voltam az óráin. Talán az édesapámat ismerte, Matsuhito Kojiro-t? - sosem lehet azt tudni, hogy honnan vagyunk a másik embernek ismerősök. Ha pedig kiderülne, hogy ismerte apát, akkor pláne fontos személy lenne az életemben a jó doktor. Elvégre minden nyomra szükség van, ahhoz, hogy végül megtaláljam és dűlőre jussunk. A doktor még nem ismeri a Matsuhito sajrak kitartását és ragaszkodását az elképzeléseikhez. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy rátapadok a jó doktorra. Alaposan megsétáltat a fickó, miközben folyamatosan visszautasít, hogy a mesterem legyen. Végül a korábbi tó melletti másik padnál kötünk ki. Segítek neki cigit sodorni, amihez ugyan elég fintori pofát vágok, de ez van. Bár nem értem mit szív ezen a moslékon. 
- Nézze, Shota-sensei, ölni bármelyik kókler chuunintól vagy jounintól megtanulhatok. Úgy nyüzsögnek errefelé, mint heringek a halászhálóban és ez érthető is. De! Azt nem tudják megtanítani nekem, amit én akarok. Ahhoz, olyan specialistára van szükség, aki nem közönséges shinobi. Hanem mestere az Élettan különböző ágazatainak. Ezenkívül láttam, egykezes jeleket használ .. arra, csak a vérprofik képesek. Jouninok között is ritka technikai tudásra és kiemelkedő chakra kontrollra vall. Párosítva a biológiai szaktudással .. ideális mester jelölté faragja az illetőt. Az akadémián lemaradtam a többiektől, mert nem voltam képes létrehozni a Ködben Rejtőző technikát. Akkor és ott elhatároztam, hogy jobb leszek és olyan tudással fogok rendelkezni, ami a többiek számára nem elérhető. - mondom, miközben már rakom is össze a fejemben a kirakós aprócska darabkáit. Shota-sensei keze alatt, megnyílna előttem a biológia magasabb tárháza és akkor elérhetem a célomat: Megfejteni a Kekkei Genkai titkát. 
- Tegyen próbára! Legalább tegyen próbára, ha elbukok, akkor mehet tovább szívni a cigijét, de ha nem ... akkor a mesterem lesz. Szerintem tisztességes ajánlat.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Szomb. Feb. 25 2017, 15:51

A férfi félbehagyta munkáját, mikor az apád nevét említetted. Mélyen gondolkodóba esett, majd térdére csapva folytatta a cigi sodrását.
- Nem, nem ismerős a neve. - ujjai könnyedén játszottak a papír sodrásánál, ahogy hallgatta tovább, fél szemmel figyelve az érveknek felhozott információáradatodra. Miután nyelvével összenyálazta a papíros végét, egy utolsó sodrás segítségével görgette henger alakjába azt, elkészítve ezzel a cigarettát. Szemeivel most már végleg feléd tekintett, s alaposan végigmért.
- Furcsállom, hogy egy jó erőben lévő gyermeket miért is érdekel ennyire az orvostudomány. Azt hittem a kondisok minden agyukat ott hagyták a proteinszelet mellett az éjjeliszekrényükön. Azonban a szép szavak nem elegendőek ahhoz, hogy taníthassalak. Fogadalmat tettem, hogy nem fogom még egy tanítványom életét kockára tenni. Segíthetlek az edzésed során, de nem leszek a mestered. Amióta...áh, inkább hagyjuk
A férfi a kezét a tó felé nyújtotta - Ahhoz, hogy orvos lehess, fejlett chakrakontrollra lesz szükséged. Lássuk hát, mire is vagy képes. Mit ér nekem az álmod. - a doktor megkoccolja a cigarettáját, majd felkel. A tó felé sétál, majd továbbsétálva, rálépett a felszínére. A víz épp, hogy megrezzent, a férfi pedig megállt a felületén.
- A vízen járás technikája egy alapja a chakrakontrollnak, melyet a te korosztályodban kell még elkezdeni. A technikához két dologra lesz szükséged. Koncentráció és kitartásra. A chakradat a talpaidba kell vezetned, majd egyenletesen szétoszlatni körülötte meg kell találnod azt az egyensúlyt, ami képes lesz téged fenntartani
A férfi ezután visszaül a padra, majd szájába veszi a tenyérnyi méretű dárdát.
- Amennyiben képes vagy megállni a felületen, mire a cigimet befejezem, akkor tovább tanítalak. De ha elbuksz, akkor sajnos szétválnak útjaink. - gyújtót vesz elő a zsebéből, majd rágyújt. Az első slukk füstjét kifújja, jelezvén ezzel a gyakorlás megkezdését. Szemei kérdően figyelnek rád.
- Nos?

A következő körben körülbelül 20-30 perced van a technika alapjának elsajátítására. A feladatot még egyszer nem fogja elmagyarázni, első hallásból és látásból kell megismételned. A próbálkozások és lehetőségek számát rád bízom, légy kreatív és ne feledd. A sikerhez két dologra lesz szükséged.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Kedd Feb. 28 2017, 22:02

Shota-sensei túl sokat gondolkodott, így elkönyvelem magamban, hogy ismerhette apámat, csak elhallgatja az igazságot. de semmi baj, drága mesterem, ne mondj el dolgokat, amiket tudsz, előbb utóbb kiderítem, valamint nekem is lehetnek akkor titkaim előtted. 
- Nem vagyok kondis! - jelentem ki a mellkasom előtt összefont karokkal, tettet felháborodással. - Ne vegyen bennünket fiatalokat egy kaptafára, én különbözöm a többiektől és ezt be is fogom bizonyítani magának. - így van, könyvelheti is el magában az öreg, hogy a mesterem lesz és minden tudását át fogja adni nekem, erről Én, Matsuhito Shinroku kezeskedem. Úgy tűnik, hogy sikerült meglágyítanom a szívét. már ami azt illeti, hogy valamit mégis hajlandó tanítani nekem. Bármi is legyen az. Amikor elindul a tó felé, megyek utána és figyelem minden mozdulatát és szinte iszom szavait. Koncentráció? Erre tanítják kicsi koruktól kezdve a shinobikat. Kitartás? Matsuhito vagyok, a kitartás a lételemem és nem fogok csalódást okozni. már csak azért sem, mert én magam kértem, hogy teszteljen, hogy bizonyíthassam neki, hogy méltó vagyok a bizalmára és átadhatja nekem a tudását. Ezenkívül, saját magamnak okoznék csalódást, valamint búcsút mondhatnék a céljaimnak. 
- Könyvelheti sensei, hogy megcsinálom. Miiiiiii???!!! Amíg elszívja a cigijét? Viccel velem, maga vén cigifüsttől bűzlő kókler? - kérdezem tőle elkerekedett szemekkel, mint aki kísértetett látott vagy valami rosszabbat. Micsoda feltételek ezek? Ő bezzeg biztosan több időt kapott arra, hogy elsajátítsa ezt a tudást. De sebaj, bebizonyítom neki, hogy képes vagyok rá és megtudom csinálni. - Ajánlom, hogy lassan szívja azt a vacakot! 

Tudom, tudom, talán kicsit heves voltam Shota-sensei irányába, de ez akkor is igen komoly pimaszság, amit művel velem. Lássuk csak, mit is csinált a drága Shota-sensei?! A chakráját a talpába koncentrálta, majd eloszlatta egyenletesen és ... megtalálni azt az egyensúlyt, amit képes fenn tartani engem? Ez utóbbi mondata, kissé talányos volt, tehát leültem a tó partjára és lábaimat a vízbe mártottam. gondolkodtam, hogy mégis miképpen gondolhatta mindezt, megfelelő egyensúly. Egyensúly ... egyensúly ... gondolkozz Shinroku, nem lehetsz hülye. keményen beolvastál a tagnak, szóval most már bizonyítanod is kell neki, hogy képes vagy a feladatra, különben ki fog röhögni. azt pedig utoljára az akadémián tették. Többé senki nem fog téged kiröhögni, különösen akkor nem, ha ... felfedezem a Kekei Genkai titkát, akkor senki nem fog rajtam röhögni. Soha többet. Lássuk, mit csinál a tó ... hullámzik jobbra balra ... várjál csak! Hullámzik? A hullámzással folyamatosan változik a felszín a talpam alatt. Ez lehet az egyensúly? tehát, ha eloszlatom a chakrát a talpam körül és fellépek a vízre, ügyelnem kell arra is, hogy továbbra is egyenletesen oszlassam el a chakrát. A hullámvölgyekbe kicsit többet, a hullámhegyekbe, pedig kevesebbet. Ezért kell a folyamatos koncentráció, mert korrigálni kell a chakra mennyiségét és a kitartás, mert emiatt hatalmas mennyiségű chakrát kell felhasználni. Megfogtalak téged, sensei, ha kevés chakrát használok, alámerül valamelyik lábam és elsüllyedek, ha túl sokat, akkor orra bukok a felületen és megint elsüllyedek. Ehhez kell az egyensúly, a kitartás és a koncentráció.
~ Átverlek, mint paraszt a trágyát a palánkon, öreg! Azt hiszed szórakozhatsz meg kifoghatsz rajtam? Meg mit nem, Matsuhito vagyok, Ködrejtek azon shinobija, aki felfedi a titkokat és olyan hatalomra tesz szert, amit korábban, egyetlen ködrejteki sem birtokolt. ~ 
Gondolom magamban és a tópartjára leülök, mintha csak kétségbeesetten próbálnám megfejteni a dolog nyitját. legalábbis, próbálok úgy ücsörögni, hogy ezt lássa. időnként nézek csak hátra, kisírt kiskutya szemekkel. De nem azért, hogy megessen rajtam a szíve hanem, hogy lássam, mennyi van még hátra a cigijéből. Közben ugyanis a talpamat már a víz felszínére helyeztem és őrült tempóban próbálgatom a pontos chakra mennyiséget, illetve a pontos eloszlást. Miből tudom a következtetéseket levonni? Egyszerű belesüpped-e a talpam a vízbe vagy sem. A talpamba, illetve köréje a chakrát, a Henge no jutsu alapján próbálgatom. Az alakváltó technika során, a chakránkat, az egész testünk köré, annak felületén terjesztjük ki, majd a kellő koncentráció után megalkotjuk a kívánt alakot. Nekem tehát az a dolgom, hogy a talpam köré, pontosabban a talpam és a vízfelület közé alkossam meg a chakra felületet, majd folyamatos korrigálással egyensúlyba tartsam magamat. Ha minden tökéletesen megy és tökéletes a körítés és a koncentráció, akkor ugyan úgy fogok császkálni a víz felületén, mint Shota-sensei. Ezt a metódust próbálgatom és tesztelem, a mester nem láthatja a folyamatot, csak a víz csobbanását hallhatja, ami a sikertelen próbálgatások eredménye. Amikor azonban tökéletesre sikeredik az elképzelt hatás, és a talpam nem süpped a vízbe, még egyszer hátranézek. Fene, alig van a cigijéből. 
- Tudja, sensei, az ön által felállított próba szintje ... sajnálatos módon - hehe, most jön a tréfám. - meg sem közelíti az enyémet. 

Azzal felállok a víz felszínére és teszek egy pár lépést a vízen. Egyenesen előre, majd lassan megfordulok. 
- Látja sensei? Tökéletesen sikerült a próba teljesítése! Woáááááá... 
Azzal elveszítem az egyensúlyomat, a hirtelen megbillenéstől megijedek és hatalmas csobbanás közepette belezúgok a tóba, mint bányaló a meszes gödörbe. Eltelik egy pár perc, mire csuromvizesen kikecmergek a partra, majd leülök Shota mellé. 
- Fenemód elfáradtam, de ... sikerült. Attól tartok, a sok próbálkozástól kimerültem chakra ügyileg. Arra gondoltam, hogy a Henge no jutsu is hasonló dolog, azzal a különbséggel, hogy a felhasznált chakrát arra használjuk, hogy alakot váltsunk. Nos, a chakrámat a talpamba vezettem, mintha alakot akarnék váltani, de nem pufogtattam el alakváltásra, hanem a víz és a talpam közé alkottam egy chakra réteget, majd kellő korrigálással, folyamatosan szinten tartottam, ügyelve a víz hullámzására. Amikor hullámvölgy volt, a talpam alatt növeltem a chakra mennyiségét, amikor hullámhegy, akkor csökkentettem. Sikerült, még ha ki is döglöttem mostanra .... becsületszavamra ... - mellkasomra csapok, érintve szívemet, zsebemből egy kishalat és némi vizet kilökve. - ... jó tanuló leszek. Ha kell cigit is sodrok magának. 
Egy kedves mosollyal próbálom az utolsó érvet megtoldani.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Hétf. Márc. 06 2017, 23:29

Shota lassan szívta a rakétáját, néhol megállt, ivott néhány kortyot, vagy nemes egyszerűséggel csak lehunyta szemeit, mintha meditálna. A szájában füstölgő sodort cigaretta ahogy a vége felé közeledett, az ifjú és elszánt gennin vigyázzban állt a pad előtt, jelentve, teljesítette feladatát. A férfi elnyomta az utolsó néhány slukkot, majd tapsolni kezdett.
- Ez igen fiam - mosolyodott el. Talán a cigi hatása, vagy netalán valóban elégedettnek érezte munkádat, nem tudni, de számít ez? - Nem adnám a kezedbe egyelőre a cigimet, de jó pont a lelkesedésed. Emlékeztetsz valakire... - ekkor abbahagyta, majd eltöprengett, szemeivel az ég felé tekintett. - Ugyanezt mondta, mikor a tanítványommá fogadtam. Na de...térjünk vissza a jelenbe. Ugyan azt letisztáztuk, hogy mestered nem leszek, de taníthatok neked még pár dolgot. Mindezt a lelkesedésednek köszönheted. Nem engedem, hogy az efféle, erőtől duzzadó ifjúság otthon feküdjön. Igazából nem is tudom, mit taníthatnék neked. Leginkább a raiton és suiton technikákban vagyok jártasabb, ám ennél is inkább az irio ninjutsuk irányába húzott mindig is a szívem. Meséld el, kedves Shinroku, mit tudsz a chakraról
A mester ezután lábát átlibbentette a másik felett, majd könyökével a vízszintesen elterülő térdére helyezte, s fülelt. Miután kifejtetted mondandód, feltéve, hogy konyítasz valamelyest a témához, kiegészíti néhány sorral mondandód. Ezután pedig feltesz neked egy újabb kérdést.
- Mit jelent számodra a shinobiság. Miért vagyunk shinobik. TE miért akarsz shinobi lenni? Az én utam, hogy segítsek másokon. Az életem másból sem áll, mint a segítségnyújtásból. Ez az én keresztem
Miután kitárgyaltátok a shinobi és a ninjautad fogalmait, Shota felkel a padról, majd ismét elindul, fejét biccentve ad jelzést, hogy kövesd őt. Az épületek egy ajtaján léptek be ismét, majd egy hosszas folyosón végighaladtok. Ajtók nyílnak a fal mindkét oldalán, ti pedig a folyosó végén lévő bal oldali felé haladtatok. Shota kinyitotta egy kulccsal az ajtót, majd betért. 
Az ajtó mögött egy kis előszoba nyílt, néhány székkel. Akár egy várakozó a doktornál. Maga után hívott egy újabb szobába, ahol egy fehér lepedővel leterített ágy, egy nagyobb asztal, három székkel helyezkedett el. Egy hatalmas, fal hosszúságú szekrény fedte el az egyik oldalát, polcain megszámlálhatatlan könyvekkel és tekercsekkel. Legtöbbjük anatómiai, orvosi és egyéb emberi felépítésről szóló gerinccímekkel volt ellátva. Néhány futónövénnyel volt feldíszítve a szoba, a nagyobb, erkélyes ablak alatt pedig három, méter magasságú canabis tekeredett egy-egy vékony pálcára. AS mester hellyel kínált, majd leülve az asztal másik végébe, fiókját előhúzta, és turkálni kezdett. Üvegek csörömpölését hallottad, majd végül egy tenyérnyi méretű papírost húzott elő. 
- Mit is mondtál a chakra elemi hatásairól? - tette fel kérdését, miközben a lapot néhányszor átforgatta, majd maga elé helyezte. Amennyiben tudsz válaszolni, szó nélkül átnyújtja a papírost, azonban ha tudásod még hiányos, kiegészíti az alapvető információkkal a chakra, elemi tulajdonságait. 
- Ez a papíros segít a felszínre hozni a chakrahasználó elemét, már ha rendelkezik vele. Nemes egyszerűséggel kell a chakrad beleáramoltatnod ebbe a lapba, s az megmutatja, milyen elemi affinitás található a chakradban. Lássuk, vajon rendelkezel-e elemmel, ifjú?


A beszélgetés részét ebben az esetben rád bízom, a karakteredhez mérten reális leírást szeretnék, mely részben az akadémián megismert, részben pedig Shota tudása alapján lehet megírni. Mestered igen cska sokat tud a chakraról és annak tulajdonságairól. Amennyiben szükséges, játszhatom én a mestert, de szerintem egy hozzád hasonló személynek nem okoz akadályt megtestesíteni külsős forrásokból a tudást.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Vas. Szept. 10 2017, 22:26

Bár fáradtságos munkával, de végül sikerült bizonyítanom Shota-sensei számára, hogy nem vagyok agyatlan kondis. Ez és tulajdonképpen az, hogy megtanultam egy technikát, ha az annyiból is áll, hogy tudok járni a vízen, elégedettséggel töltött el. Előrébb jutottam egy lépéssel a célomhoz és ez, tulajdonképpen sokkalta többet jelentett számomra. Ráfogom bírni Shota-senseit, hogy önként és dalolva számoljon be és tanítson mindazon titkokra, amelyekre szükségem van magasabb rendű célom eléréséhez. Az első kérdése, nem volt számomra különösen nehéz, visszaadni az órán tanultakat, amelyekből számtalanszor írtunk házit, nevetségesen egyszerű feladat. 
- Chakránkat a sejtjeink termelik. Tudatos koncentrációval és akaratlagos irányítással, képesek vagyunk ezt az anyagot, vagy nevezzük inkább energiának, kivonni és használni. A kiválasztás folyamatának tanulásával és megtapasztalásával, valamint testünk edzésével, ezt az energia mennyiséget képesek vagyunk fokozatosan növelni. Azonban, tulajdonképpen, hogy életünk és életfolyamataink korlátozottak, a chakra sem áll rendelkezésünkre korlátlanul. Túlzott megerőltetés esetén, egyszerűen összeesünk a fáradtságtól vagy eszméletünket is veszthetjük. Idővel újratermelődik, tehát vitathatatlanul összefüggésben áll fizikai állapotunkkal. Egyes tekercsek és mesterek tanai szerint, érzelmi állapotunk is befolyásolhatják a chakránkat. A chakra segítségével válhatunk képessé a Ninjutsu három, alap művészetét elsajátítani és létrehozni. Ezek a tai-. a nin- és a genjutsuk. Ha bármit kihagytam, kérem szóljon, Shota-sensei.
 Mondom, majd megvárom a válaszát. Shota azonban ahelyett, hogy elkezdené a tanításomat, újabb kérdést tesz fel nekem. A kérdése nagyon jó. Először is nem csak azért, mert tényleg ki tudja szűrni, hogy idióta vagyok-e, de arra is jó, hogy önmagam megértése könnyebb legyen, céljaim megfogalmazására és ha kell eltitkolására is kész válaszokat állíthatok fel. Miért vagyunk shinobik? Szerintem elég idióta válasz lenne erre az, hogy mert annak neveltek minket. Mindenki más okból lett shinobi, ez tény. Ugyanakkor nem fogja kielégíteni mesteremet, ez a benyögött duma. Nézzük csak... egyszerűbb, ha azt mondom, amit gondolok. 
- A Shinobik, képzésükből adódóan, komplett fegyvernek minősülnek. Az a nem mindegy, hogy ezt a fegyvert mire használják. Ön másoknak segít, hogy elhárítsa fejük fölül a veszélyt. Ön is fegyver, fegyver a halálozási ráta növekedése ellen. Tehát én is fegyver vagyok, pontosabban leszek. Keveset tapasztaltam és fiatal vagyok még ahhoz, hogy megmondjam; a halálozási ráta növelése vagy annak csökkentése lesz a feladatom. Még tompa és életlen vagyok ahhoz, hogy biztos fegyver lehessek a megbízóink kezében. Erre a kérdésre, hogy mi az én utam, még nem adhatok tökéletes választ. Még nem világos, hogy az utat magunk választjuk vagy mások kínálják fel. Ha mások kínálják, lehet-e választásunk vagy kényszerűek vagyunk a felkínált utat járni? A Szamurájok Katanáját sem egyetlen nap alatt kovácsolják. Elhamarkodott lenne tőlem, az utam elején kijelenteni, hogy ez vagy az az én utam. Ahogyan a kardkovács sem jelenti ki a kezdeti fázisban, hogy legendás kard készül. Ez az Én válaszom. 

Miközben válaszát hallgatom követem őt egy szertárba, ahol mindenféle növények meg orvosi témájú könyvek vannak felhalmozva. Amikor a növények között felismerem a tenyésztett canabist, a dokira pillantok. 
- Gondolom, nem kizárólag botanikai kíváncsiságból szerezte be őket. 
Mondom neki minden pimaszság vagy szemtelenség nélkül, némi mosoly közepette. Újabb kérdést intéz hozzám. Természetesen nem mondtam még semmit a chakra elemi hatásairól. Tekintve, hogy eddig nem kérdezte. Némi gondolkodás után, azonban válaszolok neki. 
- A chakrának alapvetően nincs elemi tulajdonsága. Elemi tulajdonsággal az egyén, esetünkben a shinobi ruházza fel, az eredmény pedig a fogékonyságától függ. A fogékonyságot, a lelki és jellembéli tulajdonságok határozzák meg, valamint a leszármazás. Nekem ez egy kissé bonyolult volt az Akadémián. A chakránkat, öt elemi hatással ruházhatjuk föl. Ezek a tűz, a szél, a víz, a föld, valamint a villám. Kirigakuréban a víz elemű, vagyis Suiton beállítottságú shinobik vannak túlnyomó többségben. Engem az akadémián kiröhögtek, mert képtelen voltam a suiton chakra kiválasztására. Soha nem is értettem, hogy miért kell a másikat kiröhögni, csak azért, mert valami nem olyan szinten működik benne, mint a többiekben. Ez igazságtalan és kíméletlen dolog, a különbözőséget büntetni nem szabad. A biodiverzitás lényeges dolog és fontos, hogy sokszínűséget mutasson a lehetőségek palettáján ... 
 Kissé talán eltértem a lényegtől, de nem lehetek mindennel tökéletesen tisztába. Ezért vannak ők a jouninok, hogy segítsenek bennünket. Amikor a férfi elém tolja a papírt és közli, hogy egyszerűen vezessem bele a chakrámat, abból pedig kiderül, hogy pontosan, milyen elemmel rendelkezem, izgalom lesz rajtam úrrá. 
- Ez tényleg, így működik? Belevezetem a chakrámat és ez a papírfecni megmondja, hogy: barátom, neked Doton beállítottságú chakrád van? 
 Mondom, miközben mellkasom előtt összefont karokkal, egy bölcs öregembert igyekszem színpadiasan utánozni. De végezetül mégis, csak a kezembe nyomja a papírt, amelyet hevesen dobogó szívvel veszek a kezembe. Most kiderül, akkor minden. Azt hiszem mérföldkőhöz jutottam, amely komolyan megfogja határozni az életem további alakulását. Mutató, középső a hüvelykujjam közé veszem a papírt és koncentrálni kezdek. A chakrámat igyekszem a papírba vezetni. Semmi. Bizonytalan mosoly. Ne felejtsük el, hogy a tavon való ácsorgásnak a megtanulása kifárasztott. Egy geninnek ilyen hamar nem termelődhet újra az összes chakrája. Mégis kit akarok átverni ezzel a süket dumával? Azért van mert nem próbálkozom eléggé. Sikerült a chakrámat a talpam köré terelnem, ezek után meddig tart egy fecnibe irányítani? Semeddig. 

Újabb próbálkozás, ezúttal még a szememet is behunytam egy pillanatra. Az eredmény elkeserítő, a fecni még meg se rezdült. Kezd felmenni bennem a pumpa. Ennyi szájtépés és bájcsevej után, Shota ki fog röhögni, ha nem sikerül. Egyszerűen semmibe fog nézni és tehetségtelen alaknak fog tartani. 
- Ez a tetves fecni, csak arra jó, hogy felcsessze az agyamat. 
Mondom, miközben leteszem az asztalra. Aztán, mint derült égből villámcsapás, ahogy elpattan nálam a fonál, rácsapok a cetlire. Tenyérrel, erőből. 
- Ott dögöljön meg! Aúúúúú! 
A cetli szanaszét szakadt és nem azért mert ráütöttem. Miközben tenyeremet masszírozom, a jó doktorra nézek. 
- Ez most milyen eredményt mutat?
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Uchiha Madara on Csüt. Szept. 14 2017, 19:19

A mester elégedetten dőlt hátra, s kíváncsi, érdeklődő arccal nézett rád, miközben egyre lassabban slukkolta a cigarettáját. Mosolygott magában, hogy ennyi mindent tudsz a chakraról.
- Melyik akadémiára jártál, kölyök? Vagy csak egy vagy azon keveseknek, akik figyeltek is a padban? Korodhoz képest sokat tudsz a chakraról, s ahogy kiveszem szavaidból, érted is, amit mondasz, nem csak magoltál. Ez mindenképp dicséretes és figyelemre méltó. A tudásod mindenképp további képzésre szorul, ám reálisan látod saját határaidat és képességeidet. Ugyan a shinobi fegyver, jó meglátás, hogy a fegyvernek épp melyik élét nézzük. Egy pengének mindig két éle van, ezt ne felejtsd el, Shinroku.
Miután befejezte az aprócska hozzászólást, hátrébb lépett, s nézte, ahogy a papírossal kezdtél edzeni. Chakrakontrollod ugyan még javításra szorul, hamar elérhetted a célt, mire a lap felületén törések cikáztak végig, s az egészet összegyűrte, megtépte. 
- Ez fiam, ez a Raiton beállítottság jele. A raiton azaz a villám elem az egyik legerősebb elem. Ugyan mindegyik elemnek megvan a maga előnye, ugyanolyan hátrányokkal is van ellátva. A villám elem magasabb szintet követel meg az átlagnál, s a katonhoz mért koncentrálást, ugyanis veszélyessége nem csak az áldozatra, hanem a használóra is ugyanolyan szinten fenyegető hatással lehet. Gondolom mondanom sem kell, hogy a raiton a víz elem képes vezetni az áramot, illetve a föld elem is alul marad egy erősebb villámcsapás ellen. Egyedül a szél elem, ami képes a kisüléseket szétszórva semlegesíteni azt, így a fuuton számít a villám kontraelemének. A villám beállítottságúak nemcsak gyorsak, hanem céltudatosak, kiszámíthatatlanok és olyan erővel képesek lecsapni, akár egy valódi villám. Magam is ismerek raiton elemű technikát, melyből egyet nem is olyan rég láthattál. Annak a technikának a lényege az volt, hogy a raiton chakrammal indítottam újra a szívet, ezzel ismét életet lehelhettem bele
A férfi elnyomja a cigijének végét, majd felegyenesedik. Alapállásba helyezkedik, s erre téged is felkér. 
A raiton elem kihatással van a testedre is, gyakorlással gyorsíthatod a mozgásod és a reflexeid. Képes lehetsz szinte emberi szemnek felfoghatatlan gyorsaságra. A tiszta chakraból előállított villám erősebb, mint a természetes testvére, ám ez igazából mindegyik elemről elmondható. 

Mestered oktatása után lehetőséged nyílik kissé kitapasztalni a villám chakra képességeit, s egy általad választott technikát elsajátítani, ami nem haladja meg a szintedet. A következő körben lehetőséged nyíli karra, hogy mozgasd és irányítsd a mestered, s az általad feltett kérdéseket megválaszolhasd egy kerek történetben. Csak a technikai részébe szólhat bele, így a rendes mesterré avanzsálással még várnod kell.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Vas. Szept. 17 2017, 01:45

Jól esett Shota-sama dicséretét hallani. Kérdésére, hogy melyik akadémiára jártam, némi zavart mosoly közepette válaszoltam. 
- Az a helyzet, Shota-sama, hogy az első záróvizsgán megbuktam és évet kellett ismételnem. Lámpalázas voltam az első alkalommal és totál elrontottam mindent. A második vizsgám sikerült, szóval: ismétlés a tudás anyja. Ne aggódjon, igyekszem mindent megjegyezni, amit mond. 
 Mikor kiderül, hogy a Raitonra vagyok fogékony, már kezd is felpezsdülni a vérem. Hatalmas lelkesedéssel és motivációval töltődök fel, hogy az egyik legerősebb elemmel rendelkezhetem. Hevesen bólogatok és helyeslek, mindenre, amit Shota mond a Raitonról és fontos tudnivalóként könyvelhetem el. Értem, tehát a vízzel remekül kombinálható, hiszen az vezeti a elektromosságot, a földnek pedig kontraeleme. A szél technikák pedig hatástalaníthatják, hiszen szétszórhatják a kisüléseket, ezzel legyengítve vagy véglegesen eloszlatva a Raiton technikát. A füves doktor szavait iszom, akár szivacs a vizet. Édesanyám biztosan örülni fog neki, hogy sikerült kideríteni, hogy melyik elemhez van affinitásom. Az is tuti biztos, hogy Katana unokatestvéremet is elfogom tudni kápráztatni, amikor eldicsekedek neki újonnan felfedezett képességemmel. Azt már látom magam előtt, hogy a Raitonnak köszönhetően, komoly erőre tehetek szert és a meglepetés ereje is mellém szegődhet. Ha odafigyelek a mesterem oktatására, túlélem a küldetéseket és Shota-samából is kiszedek minden szükséges információt, akkor mindazon shinobikkal szemben, akik a fejpántomról azonnal azt a következtetést vonják le, hogy Suiton elemmel rendelkezem, halálos meglepetésben tudom részesíteni. Shota eközben felvesz egy ismert alapállást és jelzi, hogy tegyek én is így. Könnyedén felveszem az alapállást, amelyet, a Híd A Folyó Felett néven ismernek és kíváncsian várom, hogy mit fog még közölni velem a mester. Pacs. 

Shota valami növényi maggal fejbe dobott, ami csattant a homlokomon, majd mosolygott, mint aki ... hé, el is szívott legalább két rakétát, mióta beszélgetek vele. 
- Mi van, totálisan beállt? Ez mire volt jó? 
Pacs. Repült a következő, pont a szemeim közé az orrnyergemre. Mi van ezzel az emberrel, megbuggyant az előbbi negyedórában? Ha ezt folytatja, totálisan ki fogok akadni. Minek dobál növényi magvakkal, normális az ilyen ember? 
- Le kellene szoknia ... 
Újabb mag csattant a homlokomon, majd Shota egy széles vigyor közepette megszólalt. 
- Nem koncentrálsz, fiam. Kizökkentél a koncentrációdból, ami az életedbe kerülhet, ha a Raitonnal akarsz dolgozni. Mielőtt komolyabban belemerülnél bármilyen elemi technika megtanulásába, az alapoknál kell megértened a Raiton működését és hatását a testedre. Mert, amint feloldod azt, hatással lesz rád. Nem végzünk fél munkát, mert abból, csak a baj lehet. A kondisok, vaktában nekifutnak az akadályoknak és csodálkoznak, hogy elhasalnak. 
 Csípőre tettem a kezemet és úgy kontráztam Shota előbbi kijelentésére. jogosan háborodtam föl, értem én, de akkor sem kell dobálnia mindenféle magvakkal. Nem az ovodában vagyunk, vagy a kisegítőben. 
- Nem vagyok kondis, ezt már megbeszéltük. Szóval, mi van a magvakkal? 
Újabb mag csattant a fejemen, ami most már kezdett komolyan kihozni a ... várjál! Shinroku, te egy ökör állat vagy! Emlékezz vissza, mit mondott Shota-sama a Raitonról. Visszhangként kondultak meg fejemben a doki szavai a Raiton chakra hatásáról a használójára. "A raiton elem kihatással van a testedre is, gyakorlással gyorsíthatod a mozgásod és a reflexeid." Értem, nyilván nem ennyitől fogok egyik napról a másikra emberfeletti gyorsaságra és reflexekre szert tenni, de meg kell értenem, tapasztalnom a hatását. Erről beszélt, hogy koncentrálnom kell, hogy oda figyeljek arra, hogy .. 
Pacs. Pacs. Shota jól szórakozott, lehet, hogy le akar koptatni? Na azt már nem! Megdolgoztam azért, hogy kvázi különórákat adjon nekem. Most már kellő idegállapotban voltam, felpaprikázott az öreg, hát a koncentráláson volt a sor. Felszabadítottam magamban a raiton chakrát, gyenge bizsergés futott végig rajtam, éreztem ahogyan a karomon feláll a szőr az elektromosság hatására. Pacs. A bizsergés alább hagyott. Ez így nem lesz jó. Annak a szutyok magnak a cuppogós érzetétől a frász kerülget, el kell kerülnöm ... elkerülni. Reflex, gyorsaság, mindebből következik az elkerülés lehetősége. Koncentrálj, Shinroku. Bizsergés, lassan szétáradt a testemben, közben szemem a jó dokin volt. A mozdulatát fürkésztem, mikor dobja azt a szutyok magot. Éreztem az aprócska kisülések elektromos szagát, a karomon szinte égnek meredt a szőr. Shota eldobta a magot, szinte láttam a mozdulatsorozatot. Koncentrálj a magra! Pacs. Hajszál híján sikerült elkerülnöm a magot. 
- Figyelemre méltó gyorsasággal tanulsz. Érted már, hogy miért a magok? Egy éles harcban nem magokkal dobálnak, hanem shurikennel, kunaival, különböző jutsukkal próbálnak majd megölni. A Koncentráció tehát elengedhetetlen, ez Raiton, nem sima chakra. 
 Teljes mértékben értettem. Különös és nehéz lehet a külső szemlélő számára, de érthető. Ez elemi chakra, ahol nekünk, magunknak kell a kellő koncentrációval a sima chakrából kialakítani. Ha a folyamatot nem uraljuk teljesen, a körülményektől függetlenül, akkor megszakadhat. Egy elemi jutsu létrehozása közben, ez életveszélyes következményekkel járhat. Shota módszere ugyan rendhagyó, de értem végre, hogy miért teszi. Az első, hogy be van állva attól a két rakétától. A másik oka meg az, hogy az elemi chakrám feloldásának, olyan rutinnal kell működnie, hogy az már ösztönszerű legyen. A Taijutsu alapjai is erről szólnak: ösztönszerűvé tenni a chakra áramlás folyamatát. Az elemi technikák létrehozása, tehát abból fakadóan nehezebbek, hogy a jutsu létrehozása mellett ügyelni kell a kellő mennyiségű, elemi chakra felszabadítására is. Összetett és bonyolult folyamat, értem már, hogy miért ez a legerősebb elem. 
- Shota-sensei, értem. Értem, hogy miért ez az egész. Mikor leszek képes a sokat emlegetetten erős technikákat létrehozni? 
Tettem fel a kérdésemet, kissé lelkesebben és elkalandozottan, mint szokásom. Látszott is az arcán, hogy rosszallja az efféle viselkedést. Megcsóválta a fejét, majd megszólalt. 
- Fiam, a bambusz erdő is csemeteként kezdi. Évek sora, mire áthatolhatatlan rengeteggé lesz. Gyakorlás és szorgalom kérdése a dolog. Lássuk, hová tettem. 
Mondta és elkezdett túrni egy fiókot. Mindenfélét kirakott belőle, majd visszapakolt. Nem tudom, hogy miféle szertár volt ez annak előtt, mielőtt a jó doktor megkapta, de volt itt minden. Végül elővett egy tekercset. Kicsinek és porosnak tűnt, elsőre jelentéktelen volt a megfakult és besárgult külső felét nézve. Felém tartotta, de mielőtt elvehettem volna tőle, visszahúzta és még magyarázatba kezdett. 
- Most nyugodt körülmények között vagyunk. Semmi sem fog zavarni abban, hogy elemi chakrát használj. Különösképpen azért nem, mert én meglocsolom a növényeimet és sodrok magamnak még egy cigit. Amit aztán el is fogok szívni. Láthatod, ez nem egy vízfelületen járás, hanem Raiton technika. Ne örülj! Ne gondold, hogy azonnal olyan technikát adnék a kezedbe, ami komoly erővel bír. Ez egy alap jutsu, egyszerű és senkit sem tudsz megölni vele, bízom a képességeidben így tehát úgy vélem, hogy magadat se. A szorgos gyakorlás és a technika tökéletesítése eljuttathat arra a szintre, hogy később, komolyabb technikákat is elsajátíthass. De az még messze van. ~ S kiderül, hogy van-e olyan tehetséges, mint Ő volt. ~ Nos, időd van. 

Shota-sama odaadta a tekercset, ő maga meg hozzá kezdett a gazok locsolgatásához. Ehe! Ez ugyan úgy időre megy, mint a korábbi, a vízfelületen való megállás. Komolyan gondolja az öreg, hogy meghajt, mint a lapátkereket. Kinyitottam a tekercset és olvasni kezdtem. A neve már önmagában impozánsnak tetszett: Raiton - Kyuuden no Jutsu. Szedegettem fel róla az információt, tényleg nem tűnt nagy ördöngösségnek. Kézjelek, aha menni fog. Raiton gömb, sima liba. Eldobás, az se túl nehéz. A leírása alapján tényleg minimális chakra befektetéssel kell dolgozni, azt viszont megfelelően kell koncentrálni és formálni, ahogyan a doktor is említette a Raiton technikákról. Shota egy zseni, nem is értem, hogy miért nem tanít az akadémián?! Ha megtanulom ezt a jutsut, tényleg nincs más dolgom, mint gyakorolni. Pontról pontra haladtam az tanulmányozással. Gömb, hát az olyan, mint egy aprócska labda. Tehát úgy kell tennem, mintha kezemben fognék egy gömböt. Shota lelkesítő beszéde motivált és magamban is bíztam. Tudtam és reméltem, hogy menni fog, elvégre nem lehet, olyan nehéz. A kézjeleket memorizáltam: madár, majom, kutya, vadkan.  Jó, ezek nem bonyolult dolgok. Menni fog. Na még egyszer az elejét. 
- Hé! 
Kiáltottam föl, amikor Shota kivette a kezemből a tekercset. Ez egyáltalán nem vicces és fair dolog. Még át akartam olvasni egyszer. Hasznos tippek voltak benne, de most az első olvasásra megjegyzett információk alapján kell megoldanom mindent. 
- Fiam, kezdheted. Mutasd meg, hogy mit sikerült egymagad, ennyi időn belül felfognod. Koncentrálj! 
Igen-igen a koncentráció nagyon fontos! Na most megmutatom neked, hogy milyen egy igazi Matsuhito! Madár, majom, kutya, vadkan. hajtottam végre pontos sorrendben a kézjeleket.  
- Raiton: Kyuuden no Jutsu! 
- Mit csinálsz?! Szakítsd meg, ki fog sülni! Mondom ...!
Hatalmas csattanás és villanás. A következő pillanatban arra eszméltem, hogy jobb karom lóg és semmit sem érzek vele, valamint szám jobb sarkából nyál csörgedezett. Shota, veszettül röhögött. De tényleg, annyira nem vetette véka alá, hogy nagyon jól szórakozik szerencsétlenségemen, hogy majdnem a földön fetrengett. Vörösödött, zöldült, fuldoklott a röhögéstől. 
- Bocsáss meg fiam, de Te vagy az első genin, aki úgy rontotta el ezt a jutsut, hogy ideiglenesen érzéstelenítette a karját! Ilyenkor nincs itt senki, akinél lenne fényképezőgép! Ja, de várj, nekem van egy. Mosolyogj! 
 Újabb villanás, amit a fényképezőgép működése okozott ezúttal és nem én. Hát erősen pipa lettem és próbáltam valamit káromkodni, amiből végül csak ennyi lett. 
- Kurvmhhahád. 
- Beszarok, egészen a rágóizmaidig érzéstelenítetted magadat! Te egy zseni vagy fiam, új felhasználási formát találtál ki ennek a jutsunak. 

Félóra múlva, amikor is Shota-sama közreműködésével visszanyertem testem eredeti funkcióit, már lenyugodtak a kedélyek. Shota nem röhögött, én meg nem akartam megfojtani és szétverni a fején a fotómasinát.
- Fiam, most megtanulhattad, hogy mi az eredménye, ha elrontasz egy Raiton jutsut. Két hibát vétettél, ebből az egyik, hogy kapkodsz. Nem szabad, elemi jutsutnál, szigorúan tilos kapkodni! Egy csata során, már halott lennél és valaki jól keresett volna a fejeddel. Nyugodtan, senki sem akadályoz meg abban, hogy elejétől a végéig befejezed a jutsut. A második hiba, hogy az ujjaidat úgy tartottad, mintha egy marék rizst akartál volna a baromfinak szórni. Villámgömb, tehát labda. Pici labda, de labda. Gömb, jegyezd meg. Figyelj, megmutatom! 
 Megmutatta. A kézjelei után, egy gyönyörű, szikrázó gömböcske jelent meg a kezében.
- Figyelj az ujjaimra, mintha egy pici labdát tartanék! Az ujjaim finom mozdulataival, igyekszem folyamatosan gömb alakban tartani... 
Végül egy laza csuklómozdulattal, a sarokban álló, üres fémkukába dobta a Villámgömböt. Ami némi csattanás és villanással kíséretében szertefoszlott.
- .. a chakrámat a hüvelykujjamtól indítva, körkörösen az ujjaim mentén, megalkotom a gömböcske körvonalát, a többi megy magától. Koncentrálj. Tudod, nem kapkodsz és legyen gömb. 
 Folytatta a magyarázatot és adta az instrukciót, hogy milyen módon is tudnám tökéletesíteni az eddig, igen csak csúfosan sikeredett technikát. Én pedig újra és újra megpróbáltam a gömb alakot. Már nem is számoltam, hogy hányadik ellipszis, karika, tojás és a fene se tudja, hogy mennyi forma után jelent meg az első, igazi gömb. Szépen, sárgás színben szikrázó gömb. 
- Most dobd a kukába!
Pukk. Amint elengedtem a gömbömet, az egyszerűen szertefoszlott. Pedig koncentráltam, nem is értem, hogy mi lehetett a probléma. Shota adta meg rá a választ. 
- Fiam, annak a szegény gömbnek el is kell jutni a célig. A te kezedben ez halálos fegyver, aki látja, az belehal a röhögésbe. Koncentrálj a gömbre, mindaddig, amíg oda nem ér a célhoz. Nem olyan nehéz. A kézjelek segítenek ebben. 
Kézjelek, kézjelek. Nem fogják megmondani, hogy mit kell csinálni. Itt van például a madár. A madár az madár, mi lenne vele? Repül fönn az égen, amíg a villám le nem veri onnan. No várjunk. Shota-sensei biztosan nem erre gondolt. A madár hozza magával a villámot az égből, a majom bolondozik vele, a kutya hűen kíséri, a vadkan meg szabadjára engedi az erejét. Semmit nem veszíthetünk, ha megpróbálom. Hozzá kezdtem a koncentráláshoz. Először a kézjelek: A Madár hozza az égiek haragját, a Majom körbe-körbe ugrándozik vele, a Kutya hűen kíséri, a Vadkan tarol. Meg is jelent a villámgömb, amelyet az ujjaimmal még utána igazítottam, majd eldobtam a szemetesvödör felé. Villanás, sistergés, majd hallottam Shota-sensei fáradt hangját. 
- Jössz egy kukával fiam.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Jiraiya on Hétf. Okt. 02 2017, 23:52

// Üdvözlet! Enyém a megtiszteltetés, hogy folytathatom a kalandodat. Végig olvastam az előtörténetedet és a Madarával folytatott kalandot, láttam, hogy volt egy nagyobb kihagyásod is, de sebaj. Ezen kívül gratulálni is szeretnék a szépen leírt chakraelméleti részekért, szerintem én se tudtam volna ezeket jobban leírni. Ahogyan a Sensei mondta, azt mondom én is neked: Látszik, hogy érted és nem csak bemagoltad. Ezen kívül a kézjeles dolog is fenomenális volt, hasonlót még nem láttam senkitől és ha nem baj, akkor ha szükségem lesz rá, egy-egy tanulás mesélésénél használom is ezt a fajta vizualizációs gyakorlatot amikor a kézjelekről lesz szó!  Mivel már jó ideje nem meséltem, ezért nézd el nekem az esetleges hibákat és hasonlókat, vissza kell rázódnom ^^" //


- Jössz egy kukával fiam. - Szívott egy utolsót cigarettájába, mi már olyan apró méretű volt, hogy a forró füst már égette a száját, így védekezve ellene, a földre köpte a töppedt darabot. 
Eközben a sarokban gyanútlanul ácsorgó, vékony fémből készült szemetesvödör füstölgött Shinroku technikája után... Ám ha ez még nem lett volna elég, a felugró fedél alól a füsttel együtt kisebb lángok csaptak fel, mik egyre magasabbra és magasabbra törtek. Shota arcán furcsa pánik lett úrrá, mi minden bizonnyal csak azért volt "furcsa" mert mindvégig nyugodt és laza volt. Most azonban... 
- Cseszd meg fiú, már megint én leszek elővéve! - Szalad oda botladozva kukájához, miközben gatyája már a bokáján csüng. - Suiton! - Mondja ki hangját mélyítve, miközben "aktiválja a technikát." Másodpercek telnek el és az először még vadul csapdosó "Suiton Technika" gyengülni látszik, pedig Shota-sensei mindent megtesz azért, hogy mindenhová jusson az anyagból. - Hallod fiam, segíts már! Ezt a technikát talán még elemi chakra nélkül is megpróbálhatnád... - Vetette hátra válla felett a szavakat. 
Akár megy segíteni Shinroku akár nem, a mester további okításba kezd. 
- Nos fiam, Fogékony vagy a Raitonra az egyszer már biztos, de még meg kell tanulnod kordában tartani. A Raiton bár ugyanolyan veszélyes, mint a Katon de tagadhatatlanul a legnehezebben kezelhető elem az öt elem közül. - Miközben ezeket mondta, elengedte a most már csak alig könnyező Suiton technikáját ontó szerszámát és benyúlt köpenye bal, majd jobb zsebébe. Egy cigipapírt, valamint némi dohánnyal kevert füvet vett elő. - Minél több Raiton chakrát sűrítesz össze, annál nehezebben irányítható a chakratömeg és a villámnak elég csak egy kis rés a chakrakontrollodban, olyan gyorsan szökik ki, hogy észre se veszed és meg is haltál egy kósza villámnyalábban. Ezt tapasztalhattad nem sokkal ez előtt- Miután megtöltötte a papírt, végignyalta a betekert spanglit és a szájához emelte. A vége máris füstölögni kezdett, miközben ő lehajolva a nadrágjáért felhúzta azt és amint kiegyenesedett, az első slukkból adódó óriási füstöt Shinroku arcába fújta. 
- Persze ez egy amatőr technika volt, így ebbe még nem halsz bele, de ha nem akarsz örökre retardált macskákat hajkurászni, akkor sokkal több gyakorlásra lesz szükséged. - Lenézve a szemetesre, jól látható volt, hogy már alig füstölgött a tartalma. - Ezt pedig tedd el emlékbe. - Nyújtotta át az asztaláról elvett fényképet, amit a chakramasina köpött ki magából. Nem tudtad nem észrevenni Shota gunyoros mosolyát.   


// Egyelőre nem mertem tovább vinni az eseményeket, mert nem tudom, hogy Madarával mit beszéltél meg. Küld el nekem a tervezetet (Már ha van ilyen) meg bármilyen információt amit Madarával osztottál meg. Karakter célok, stb. Arra is kíváncsi vagyok, hogy képzeltél-e el bármit is Shinroku apjával kapcsolatban, vagy rám bízod azt, hogy mi történt vele és hasonlók. Tehát lényegében amit Madarának is elmondtál a karakteredről azt kérem átmásolni nekem és elküldeni Pm formájában. 
Ezen kívül szeretném megjegyezni, hogy mivel az előtörténettől kezdve egészen idáig (Tehát az utolsó játékodig) nagy hangsúlyt fektetsz a Chakrakontrollra és mert látszólag a karakter húz az Irio Ninjutsuk irányában, így ha szeretnél tanulni majd Orvosi Technikákat akkor akár most is kérvényezheted, mivel ha a kari minél előbb kezdi a jutsuk tanulását annál jobb. Valószínűleg az NT elfogadja majd a kérvényedet, mivel nagyon szépen ráépítettél, persze ezt nem tudhatom előre.
Az eddigi játékra adok neked +15 Chakrát a szép irományokra pedig további 9 Chakrát és +8 TJP-t adok. Amint elküldöd nekem a szükséges információkat, folytatjuk innen a kalandot, szóval nyugodtan reagálj ezekre ^^ //
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Csüt. Okt. 05 2017, 16:18

Kitörő lelkesedéssel ugrándoznék, hogy sikerült a technikát létrehozni, ami azonban a kuka tartalmának kigyulladása után történik, az belém folytja a szót. Némán hátrafordulok, de így sem tudok elvonatkoztatni attól, hogy hallom a jó doktor "Suiton" technikáját csörgedezni. Ez egyszerűen undorító és felháborító. Tartok tőle, hogy nálunk Matsuhitoknál, nem szokás mások jelenlétében csinálni, továbbá másokat arra buzdítani, hogy kövessék példánkat. Akármennyire is kedveltem eddig Shotát, ez a viselkedés egyszerűen ... undorító. Amikor a suiton technikája elcsendesedik visszafordulok, de a nadrágja, még mindig a bokájánál lóg és már a cigijét sodorja. Szavait, csak néma bólogatással nyugtázom, határozottan ésszerű tanácsok és megfontolandó bölcsesség, ami elhangzik tőle. A pohár akkor telik be és csordul ki, amikor a cigije füstjét az arcomba fújja. Sajnálattal vonom le magamban a konklúziót, hogy Shota-san, tényleg nem az a tanár típus, akire én vágyom. Ettől a gaztól, amit szív, csak egyre idiótább lesz. Így amikor a fényképet átnyújtja, csalódott arccal veszem el tőle és a gunyoros mosolya sem érint meg túlzottan. 
- Köszönöm Shota-san, - igen, már nem sama és nem is sensei, egyszerűen san. - nem felejtem el mindazokat, amelyet mondott, tanácsolt. Sokat fogok gyakorolni és ügyelni fogok rá, hogy mihamarabb túlléphessek a retardált macskák kergetésén. Ezen túl bocsánatát is kérem, önző és meggondolatlan voltam, amikor arra kényszerítettem, hogy tanítson. Rájöttem, hogy igaza volt, Ön valamikor tényleg kiváló tanár lehetett. Az utóbbi pár percben, azonban bizonyította, hogy nem Önre van szükségem. Köszönöm még egyszer a különórát, engedelmével távozom. 
 Mondom, majd csöndben hátat fordítok neki és ha semmivel sem próbál maradásra bírni, akkor egyszerűen távozom. Ez nem lazaság és nem is vicces, amit produkált. Ez az udvariatlanság, bunkóssággal spékelve. De most biztos elégedett, hiszen egészen végig le akart rázni.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Jiraiya on Pént. Okt. 06 2017, 18:09

Shota ábrázata egyre torzul, ahogyan a nap folyamán már ki tudja, hogy hanyadik cigarettáját szívja el. Szemlátomást ellazult az arca, a bőre kissé mintha megereszkedett volna, szeme fehérje pedig már olyan vörösen izzott, hogy rémes volt még csak rápillantani is. Az edzés során tanúsított gyerekes magatartását, most tetézte azzal, hogy nemes egyszerűséggel levizelte kukája tartalmát, ezzel persze megakadályozva a lángok terjedését. Bár segítséget nem kapott, a megtelő kuka így is szépen lassan abbahagyta a füstölgést, ezt pedig egy igencsak ellentmondásos kép követett: Shota bölcs intelmei szöges ellentétben álltak azzal, ahogyan jelenleg kinéz és azzal, amit az imént csinált.
Azonban ahogyan látta, hogy Shinroku szemlátomást elkedvtelenedett és a modora is jócskán megváltozott, ő is komorabb ábrázatot öltött magára. A fiú szavai célzottak és súlyosak voltak, mégsem mondható illetlennek. Valószínűleg ezek a jól forgatott mondatok voltak azok, amik hatással voltak a férfira, ki az ablakhoz sétálva támasztotta magát az említett objektumnak. Így hallgatta Shint. A helyrerázó szavak ellenére ő csak szívta továbbra is a frissen gyújtott halálpálcát. Shinroku észrevehette, hogy Shota arckifejezése megváltozott... Talán nem akart eddig tanítani, talán mindent megtett azért, hogy egy alkalmatlan, nemtörődöm, ezek szerint közönséges félbolond látszatát keltse, de most, mintha zavarná az, hogy alkalmatlannak találják a tanári pozícióra. Mégsem szólt egészen végig semmit, hanem hagyta, hogy Shinroku elmondja amit akar és hátat fordítson neki pontosan úgy, ahogyan azt mindvégig akarta...
- Szükség van egy csapatra. - Jelentette ki nemes egyszerűséggel, amikor Shinroku már az ajtó küszöbén állt. Persze nem mondott többet, hiszen ha ez nem kelti fel a fiú érdeklődését, akkor nem erőszakolhatja rá a társaságát.


// Egészen nyugodtan hagyhatod figyelmen kívül Shota utolsó mondatát, a történeten nem sokban változtat. Ez persze magába foglalja azt is, hogy a történet egy kicsit máshogy alakul akkor is ha maradsz és akkor is ha nem. //

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve... 
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Pént. Okt. 06 2017, 18:53

Shota-san szavai megállítanak az ajtóban. " Szükség van egy csapatra." Különös. Különös és furcsa, hogy az eddig elhúzódó beszélgetésünk, hogy a tanítás és gyakorlás után, most kiböki, hogy szükség van egy csapatra. De vajon, kinek van szüksége egy csapatra? A falunak, Shota-sannak? Lassan fordulok meg az ajtóból. Mellkasom előtt összefonom a karjaimat, majd az ajtófélfának dőlve, Shotára pillantok. Borzalmasan fest az egykor talán zseniális ember. A sok cigaretta tönkre teszi és kifordítja saját valójából. 
- Túl sokat szív abból a szemétből. - mondom szenvtelen hangon, mégsem kioktatóan, talán, csak ténymegállapítóan. - Mi elől menekül az anyag nyújtotta bódulatba? 
 Teszem fel kérdésemet. Korábbi viselkedése, amikor a múltjáról való beszéd közben hirtelen témát váltott, engem arra enged következtetni, hogy történt vele valami, vagy Ő okozta valakinek a halálát, vagy valaki, aki közel állt hozzá, komoly és mély lelki traumát okozott neki. Valahogyan. Sejtésem valószínűleg bizonyítást nyer, hogy nem fog válaszolni. Semmilyen oka nincs arra, hogy a bizalmába fogadjon. Ahogyan nekem sincs okom arra, hogy a bizalmamba fogadjam és hajlandó legyek neki dolgozni. Amennyiben Shota-san megtagadja a válaszadást, eképpen válaszolok neki. 
- Mester és tanítvány között a kölcsönös bizalom elengedhetetlen. Ha a mester nem bízik tanítványa képességeiben vagy a tanítvány nem bízik a mestere útmutatásában, a kapcsolat halálra van ítélve. Mást kell keresnie a csapathoz, olyat, akiben megbízik.    

Amennyiben Shota mégis válaszol a kérdésemre, azt elsőre úgyse tudom kiszűrni, hogy hazudik-e vagy igazat mond. Szavai végeztével azonban lassan bólintok. 
- Az a mocsok, amit szív, csak tönkre teszi. Valami csapatot említett, szóval milyen munka van kilátásban?   
Figyelmesen hallgatom a továbbiakban, hogy milyen csapatra is van szüksége pontosan. Az ajánlatot elvégre meghallgathatom, aztán majd eldöntöm, hogy érdekel-e és szolgálja a céljaimat vagy csak hátráltatna a kutatásban.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Jiraiya on Pént. Okt. 06 2017, 20:10

Ha túl sok a jóból, akkor az megárthat? Azt mondják, hogy igen... Azt mondják, hogy ha valaki túl sokszor, túl sokáig hódol egy szenvedélyének, hogyha csordultig tölti azt a poharat, akkor akármennyire is szereti annak tartalmát, egy idő után túl sok lesz belőle. Amint az ember kielégítette legmohóbb vágyait is, amint a farkaséhségét csillapította, máris nem tűnik annyira csábítónak az, amire vágyott. Olyan ez, mint amikor a gyermek hónapokig könyörög egy játékért, mit végül megkapva, pár nap alatt megun és félredob. A függőség is ilyen. Ha az ember kielégíti a vágyát, egy ideig-óráig megszabadul pusztító Démonaitól.
Shinroku most először hallja Shotát köhögni.
Hörgése fájdalmas, fullasztó és hangos. Fékezhetetlen köhögésroham, melynek végén akárcsak egy fuldokló ember, a korosodó férfi úgy lélegzik fel, kapkod levegőért. Bár Shinroku nem tudja, nem láthatja, de a tanár mellkas fájdalmasan szúr, ő pedig levéve szemüvegét, megtörli a bevérzett, könnyes szemét, majd eloltja cigarettája maradékát, teljesen betelvén vele. Belegondolva, nem sok embert látott a fiú ilyen mennyiségben és ennyire nyíltan, efféle drogot fogyasztani. Vajon van rá oka, vagy csak egyszerű hóbort az egész? Már amennyire lehet hóbortnak nevezni az ilyesmit.
A fiatal Shinobi az ajtónak dőlve néz végig a férfin, kit néhány perccel ezelőtt még oly' nagyra tartott. Most viszont, ha egy külső szemlélő nézné a helyzetet, egyértelmű lenne, hogy ki a szánalmasabb... Mindennek ellenére is, Shinroku látja. Látja, hogy a férfi menekül, mégpedig ebbe a szerbe. A lényegre is tér, mire Shota hátat fordít neki és kinyitja az ablakot, aminek az imént támaszkodott. Egy zsebkendőt vesz elő, majd a szája elé tartva kezd köhögni. Miután ez megtörtént, a zsebkendőt visszahelyezte köpenye zsebébe. Láthatóan elgondolkozott, miután Shinroku feltette a kérdést. Gondolkozott volna? Vagy talán a múlton merengve tekintett ki az ablakon?
- Mi elől is...(?) - Motyogta maga elé, de észrevéve magát, emberibb hangon folytatta. - Nem tartozom neked magyarázattal fiam. - Zárta rövidre, ám Shinroku nem hagyta annyiban. Szavai tagadhatatlanul olyan igazságokat hordoznak magukban, amiket senki nem cáfolhat meg. Még Shota sem. - Jól teszed, hogyha nem bízol meg bennem. Nem is értem, hogy eddig miért tetted. Gondoltál már arra, hogy félreismertél? Hiszen én figyelmeztettelek. Meg mondtam, hogy már nem vagyok tanár és nem is akarok a mestered lenni mióta... - Ekkor megfordult és ugyanazokkal a vörös szemekkel és nyúzott arccal nézett Shinrokura. Az előbb belé fagyott a szó, de most nem hagyta annyiban, ki kell mondani azt, amit már soha nem akart. - Ha tudni akarod, hogy miért, hogy miért nem vállalom többé a mester szerepét, akkor a válasz egyszerű: Egyszer egy tanítványom megbízott bennem. - Furcsa, de Shota most tűnik leginkább önmagának a Shinrokuval való ismeretsége alatt. Most komoly és őszinte, legalábbis nagyon annak látszik. Mintha a túlzásba vitt füstölgés hozta volna ezt ki belőle. - Az a tanítvány meghalt, mert félreismert engem. Soha többé nem követem el ugyanazt a hibát és nem leszek senki mestere. A tiéd sem.
Most először Shota szemében olyan fájdalom látszott, amit annak előtte Shinroku csak kevés emberen tapasztalhatott. Ám a fájdalom mellett volt ott még más is: Harag. Hogy önmagára, vagy a tanítványára volt-e dühös, azt nem lehet tudni, de még az is előfordulhat, hogy Shinrokura irányul dühe, mivel kikényszerítette belőle a választ. Persze volt választása a férfinak, mégis helytálló az a kifejezés, hogy Shin kikényszerítette belőle az igazságot. Már amennyire ez az igazság.
Amennyiben Shinroku nem megy el és felteszi kérdését, néhány másodperc múlva Shota rátér a válaszra.
- A jelenlegi senseied // Előtörténet // a fronton harcol és néhány csapattársadat is kirendelték, hogy támogassák az egységeinket. Minden Genincsapatból egy ember maradt itt, hogy a falu beérkező küldetéseit el tudják vállalni és hogy meg tudják védeni a Rejtett Ködöt. Nem kell lángésznek lenned, hogy kitaláld: rengetegen halnak meg a Villám Országának megszállásakor. Utánpótlásra van szükségünk, fent kell tartanunk a megfelelő erejű Ninja-állományt. Ha a háborúnak vége, nem gyengülhetünk meg, így megbíztak engem, hogy válasszak ki egy tehetséges Genint a hallgatóim közül, aki támogató szerepet tölthetne majd be egy frissen alakú csapatban. A csapat célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legjobban képzett Ninjákat nevelje ki. Én téged javasolnálak a támogató szerep betöltésére. A Raitonod tökéletesen kombinálható a csapat tagjainak Suitonjával, ha pedig képes leszel átültetni az elméleti tudásodat a gyakorlatba, akkor akár még Szanitéc Ninjának is beválhatnál. Egy kondis szanitéc... Höh... - Mondandója végét már megint inkább csak magának motyogta, és természetesen el is mosolyodott, ahogyan elképzelte maga előtt a jelenséget.

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve... 
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Matsuhito Shinroku on Szomb. Okt. 07 2017, 07:30

Csöndben hallgatom végig Shota-san szavait, aki egy igen csak szomorú történettel áll elő, hogy miért nem lesz többé senki mestere és miért nem akarja, hogy megbízzanak benne. A férfi önmarcangolásba menekült. Szavaiból legalábbis én ezt olvasom ki. Persze, igaza van abban is, hogy semmi közöm nincs hozzá és jogom sincs, ahhoz, hogy története iránt érdeklődjek, hogy kényszerítsem a válaszra. Az asztaláról felveszek egy tollat és írok egy pár sort a fényképre, amit Shota adott. Mikor beáll egy kis szünet a beszédében, válaszolok. 
- Ne marcangolja magát túlzottan a múlt miatt. Maga egy Jounin, nincs joga arra, hogy tönkretegye magát. Az akadémián, és a geninek számára szükség lehet a tudására. Ön még mindig biztos penge a falu kezében, ne csorbítsa ki az élt, amelyet ennyi éven keresztül fent. 
 Az általa adott fényképre nézek és elmosolyodok. Vicces, ahogyan nyált csorgatva, egyik karomat bénán lógatva értetlenül nézek a kamerába. A férfi felé nyújtom. 
- Erre, szerintem sokkalta nagyobb szűksége lehet, mint nekem. 
 A csapat feladatáról és annak felállításának okairól tett beszéde után bólintok. 
- Érdekel a dolog. Nem is mondhatnék mást, hiszen arra képeztek, hogy szükség esetén fegyver legyek a falu kezében. Mondhatja a részleteket. 
 Nos, mivel Shota feladata az volt, hogy jelöljön valakit a csapatba, így egyértelmű, hogy nem Ő lesz a csapat vezetője. Ha nem akarja, hát nem kell benne megbíznom. Azt megtanultam már most, hogy a shinobik is emberek. S bármilyen erősnek is képzik őket, lelkileg ugyan olyan törékenyek maradnak. Erre ez a férfi a tökéletes példa. A képességei, még az a kevés is, amelyet láttam, mind-mind bizonyítják, hogy kiváló shinobi. Lelke mélyén azonban megtört és darabokra hullott. A tragédiája, hogy elvágta magát a külvilágtól és abba a szemétbe menekült. A fénykép, amit visszaadtam neki, talán majd segít neki, a felírat is ezt szolgálja: " Raiton bajnok, Matsuhito Shinroku. " Egyszer azt hallottam; a nevetés gyógyít. Csoda lenne, ha évek múltán kiderülne, az első ember, akit meggyógyítottam, nem is kért a segítségemből.
avatar
Matsuhito Shinroku
Játékos

Taijutsu Pontok : 31


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 170

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Jiraiya on Hétf. Okt. 09 2017, 22:52

Az idő minden sebet begyógyít, de ugyanez igaz a sebek keletkezésére is. Minél korosabb valaki, annál nagyobb terhet cipel és minél nagyobb teher cipel, annál nagyobb sötétség lakozik a szívében. Igen, ez általános jelenség, azok, kik fájdalmaik dacára is jó emberek maradtak, csak elfedik igaz valójukat. Vagy talán ez egy téves gondolat? Hiszen a fájdalmak árán értékelhetjük igazán a békét és a szeretetet. Ha pedig ez így van, akkor felmerül a kérdés: Rossz-e igazából a rossz. Ha csak jobbá tesz minket, akkor a válasz nem. Ám ha az ember lelkének mélyére zárja sérelmei és fájdalmai egészét, azt az embert túlságosan könnyű félreismerni. Hiszen minden ember maszkot hord, ahogyan az ANBU tagjai is. Ahogyan Shinroku is... Minden ember maszkot hord, hogy elfedje az arcát, elfedje igaz valóját és ezáltal beilleszkedhessen a társadalomba. Na de mi van akkor, hogyha ez a maszk lekerül és az ember felfedi igaz lényét? Kirekesztetté válik, egy senkivé. A fegyver elveszíti élét, az ANBU elveszíti lényegét. Ahogyan egy ANBU nem lehet már igazi Ninja, hogyha fény derül személyére, úgy az emberek sem lehetnek igazán önmaguk, hogyha lemernék venni álarcukat. Ami pedig a legfélelmetesebb: sosem lehet tudni, hogy kinek mekkora sötétséget rejt a szíve.
A férfi elmosolyodik Shinroku szavain, bár mosolya sokkal inkább tűnt fintornak. 
- Hány éves is vagy te fiam? Le se tagadhatnád, hogy Kirigakurei Shinobi vagy. - Hangja mély és reszelős, mégis meglepett arcot vágott, amikor elvette a képet, majd rá nézve elmosolyodott. Ezúttal mosolya teljesen őszinte volt, egyáltalán nem olyan kínos, erőltetett mint az előbbi. A szemein látszott. - Pont olyan vagy mint ő... - Harapta el a mondat végét, majd hangját kissé erősebbé változtatva azonnal folytatta, hogy Sinrokunak még csak kérdezni se legyen ideje. - Köszönöm neked ezt, nagy becsben fogom tartani. 
Miután ezt elmondta, eltette fehér köpenye belső zsebébe, majd hátat fordított és becsukta az ablakot. Furcsa, most sokkal másabb ez a férfi, mint ahogyan a fiatal Shinobi megismerte. 
- De ne feledd, egy penge is csak a megfelelő kézben hasznos. Kirigakure követett el óriási hibákat a múltban és a jelenben is. Bizonyára a jövőben is fog... Ha a fegyver olyan személy kezében van, ki nem törődik a pengéjével, akkor az a harcos méltatlan. Ne dobd oda az életedet feleslegesen. - Ekkor megvakarta tarkóját, mintha csak zavarban lenne. - Egek... Úgy beszélek mint egy kiöregedett szamuráj. Felejtsd el amiket mondtam kölyök, járd a saját utadat. Én csak annyit tehetek érted, hogy segítek élezni a kardodat. A falu fegyverét... - Mit jelentsen ez? Vajon most ismerte el őt tanítványának? Esetleg másra utalt? - Ami pedig a csapatot illeti: Holnap legyél pontban délben a Mizuakage Irodájában. Ott foglak várni, ahogyan a társaidat is. Mivel én ajánllak, így ott kell lennem az eligazításon. Most pedig pihend ki magad. - Zárta rövidre, majd a köpenyének zsebébe dugta kezeit. - Ja és ne feledd: jössz egy kukával fiam.


// Természetesen faggathatod még Shotát, bármit tehetsz amit szeretnél, amihez a karakterednek indíttatása van. Amennyiben már nem szeretnél Shotával beszélni, akkor ide kérem a következő

posztot amiben azt is leírod, hogy itt mit reagált a karakter: http://narutohun.niceboard.org/t62p175-mizukage-palota
A folyosón lassan közeledsz a Mizukage irodájának ajtaja elé, de a folyosó másik végében egy teljesen kék ruhába öltözött, kék hajú lányt látsz meg. Ő is arra tart, ahová te.  //

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve... 
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Növénykert

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.