Saját Technikák Ötletelője

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

6 / 42 oldal Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 42  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Darui on Kedd Okt. 04 2011, 21:02

Ezután a technika után csak érdeklődtem és arra voltam kíváncsi, hogy mi a véleményetek. Nem, nekem nem kell egy ilyen technika csak pusztán agyaltam egye ilyet még Marketing menedzsment órán xD Tehát Naka ne félj, nem lesz Saitonak olyan jutsuja ami legyőzné az általa Etalonként tekintett személyt Very Happy
~Saito
avatar
Darui
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: Kérdezd a fekete párducot

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikaku on Csüt. Okt. 06 2011, 18:09

Pár olyan apróság, amit a fiam nem vegtt észre, vagy nem említett, Saito bá terveivel kapcsolatban.

Olyan hogy taijutsu elleni sebezhetetlenség nincs, főleg nem egy vért esetén, mert ugye tudnunk kell, amíg a vért nem tökéletesen minden oldalra ugyanazzal a felülettel néz (aka. gömb) és főleg amíg az ember formáját követi KELLENEK hogy legyenek rajta gyenge pontok, és főleg, ha ez a vért nem lemezszerű rétegelésű, hanem nem testre isszekedő tárgyakból jön létre, akkor ostobaság azt mondani, hogy védelme akár csak közeli a teljeshez. Ehhez a ponthoz még valami: a taijutsu ellen azért a legnehezebb védekezni mindezek mellé is, mert a taijutsu használó a legkevesebb védekezési lehetőséget hagyja, mivel csak olyan jellegű képességekkel tudod ténylegesen távol tartani magadtól a használóját, amivel vagy magadat vagy őt mozgatod (ezek pedig a legenergiaigényesebb mozzanatok, és te mindig hátrányban maradsz azzal szemben, aki a chakra'pool'ját passzívan használja és kifejezetten szokott a teste mozgatásához extrém mennyiségben és minőségben (aka. fut, ugrik, shunhsin mint a kergenyúl).

A chakranövekedés tényleg jó kifejezés mindarra, amit egy ilyen jutsu jelenthet, de a chakranövekedéssel NEM változik a test alkalmazkodási képessége, a használt jutsuk, és a leadott energia veszélyei a testre, a megnövekedett igénybevétel visszaütései később, de még az sem, hogy a tpsztalatot és a percepciós ill szenzoros képességeket SEMMI nem pótolja (villám elem igen, bizonyos kis mértékben, ami annyira elég, hogy egy villám természetű hozzászokjon egy megnövekedett reakciós és mozgási kultúrához, illetve esetleg csak drogok, amik ugye csak erősítik az előzőbb okozatokat).


Szeressem a fiam kritikusi képességeit Smile
KTHXBYE
avatar
Shikaku
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin Hancho
Chakraszint: nem lényeges

Felhasználó profiljának megtekintése http://animecomment.blog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Uzumaki Kushina on Vas. Okt. 16 2011, 17:28

Van két jutsu-ötlet, amit még régebben postoltam, csak egyikre sem kaptam választ. Úgyhogy most újra berakom, csak immár Ctrl+c - Ctrl+V-zve.

***
1. ötlet


"Nemrég néztem a HP 7 part 2-t, és bevallom, megragadott belőle egy rész a végén. Amikor a roxforti szobrok életre keltek. Plusz az ötlet Bíí-től is jött, mivel ajándékozott Nakának egy olyan csatot, mely az alacsonyabb intelligenciával rendelkező élőlények (pl. állatok) irányítására ad lehetőséget.
Beszéltem Yoshival, s mivel az a tervünk, hogy összeállunk, elkezdtem gondolkozni egy olyan technikán, amely pl. egy falu védelmében, vagy háborúban is bevethető.
Amire gondoltam, az egy pecsét lenne – amelyet sokszorosítanának Nakáék. Egy pecsét, amely lehetővé tenné azt, hogy az irányítója (akiknek a nevét feljegyzik a pecsétre) a „cetlit” egy tárgyba helyezve irányíthassa azt a bizonyos tárgyat. Legyen az egy élettelen plüssmaci, egy fából faragott szobor, vagy akár egy fémből öntött, ember nagyságú, fegyverrel ellátott katona.
A pecsétet az élettelen tárgy belsejébe kellene helyezni, a használók (akiknek a neve a pecsétben benne foglaltatik) viselhetik a pecsét jelét, de nem kötelező (bár szerintem ajánlott), az akaratukkal irányítva az élettelen tárgyakat. A pecséten keresztül chakrát áramoltatva, hogy fenntartsák a kapcsolatot, hogy a pecséten keresztül az irányított tárgyak azt tegyék, amit a használó akar.
A pecsét sokszorosítható lenne, így akár több – teszem azt – fém harcosba beleöntve. Minél több azonban a pecséttel rendelkező élettelen tárgy, annál nagyobb chakramennyiség szükségeltetik az irányításukhoz.
Így én arra gondoltam, hogy chakrakristállyal lehetne ezt a problémát megoldani. Akár úgy, hogy van egy kristály, amely köré van csavarva a pecsét, mely összeköti a fém harcosokat a használókkal és a kristállyal. A chakrakristály fel lenne töltve chakrával, így aztán belőle lenne levonva az irányításhoz szükséges chakramennyiség, nem a használóktól, annak ellenére, hogy ők még ettől függetlenül irányítanák a védőket. Csupán nem az ő chakrájukból menne le, hanem a kristályéból – legalábbis addig, amíg az ki nem merül.
Irányított-irányító-kristály háromszögről lenne szó.
Egy másik ötletem az volna, hogy három chakrakristály lenne. Az egyik a „fő”, amely Kumo mélyében van elrejtve, körültekerve a pecséttel. A másik kettő a két használónál (Yoshi és Naka). A kisebb kristályoknak ugyanaz lenne a funkciója, mint a főkristálynak, ((habár én magam az „Egy kristályos megoldás” híve lennék.))
Az irányítandó tárgyakat lehetne tekercsben, vagy Kumo mélyében tárolni.

Ez még tényleg csak egy ötlet. Majd dobok Yoshinak egy üzit, hogy mit gondol róla."


***
2. ötlet


"A tehcnika, amire gondoltam, a következő jutsuból indulna ki:

Kasseiken // Chakra Feltámadás Kardja

A ninja a sötét chakra segítségével a két tenyerét előre szegezve egy erős lökéshullámot hoz létre, mely szinte bármilyen tárgyat képes ellökni, és nagy erővel nekicsapni dolgoknak. Komoly erőt képviselő technika.

Pont: 40
Chakraszint: 250


A jutsu a fentebb említettnek a gyengítettebb változata lenne, ahol nem a brutális erőn van a hangsúly, hanem a precizitáson. Avagy a tárgy precíz mozgatásán, finom, apró mozdulatokkal. (Tulajdonképpen úgy, mint a Szél elem: Zöldellő Hegyek Heves Szele jutsunál, ahol a tárgyat a széllel irányítja. Ennél viszont nem kellene elemi affinitást beleadni.)

Név: Seiken
Besorolás: C rang
Típus: kiegészítő
Chsz: <<< itt 155-re gondoltam, mivel a Szél elem: Zöldellő Hegyek Heves Szele is 155 chakrás, valamint tk. ugyanaz a kettő, mínusz elemi használat.>>>"
avatar
Uzumaki Kushina
Mesélő

Taijutsu Pontok : Serpenyőnyi


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: Ostor ez a nő!

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Kanmiru on Szomb. Okt. 22 2011, 04:47

Nara Shikaku írta:Naszóval, most Nakára reagálok:

A pecsétes mozgósítós jutsuról. A megvalósítás lehetséges, de ahhoz a mozgatás magaságát kell ismerni, tehát bábtechnikát, amit ötvözve pecséttechnikával közvetlen chakrafonál nélkül itányítható az élettelen tárgy. (Ne tévesszen meg senkit a sötét feltámasztás, mert ott a feltámasztott hulla nem a testtől függ, hanem a lélektől: azt idézi vissza a feltámasztó és azt pecsételi egy idegen testébe, amin a lélek átveszi az irányítást és saját képére formálja azt, ezért képes mozgásra és cselekvésre.)

Az általad leírt Seiken létezik, mozgatás kategória, és limitált a szél shinobiknak, a bábtechnika egyik alapvető tudománya.
KTHXBYE
avatar
Kanmiru
Játékos


Adatlap
Szint: B
Rang: Vándorló szerzetes ninja
Chakraszint: 310

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Djuka Kodomo on Szomb. Okt. 22 2011, 20:49

Itanashi // Az érzelmek fájdalma

A genjutsuban a használó létrehoz egy kitalált világot, melyben az áldozat élheti a mindennapi dolgait, rendesen éli az életét. De a világban élő személyek, az áldozat szerettei folyamatosan sújtják lelkileg és fizikailag is. A hosszú, keserves évek a való világban másodperceket jelent csak. A súlyos traumák tudathasadást okozhatnak, mely hatással lesznek a jellemére, ha sikerül megtörni a genjutsut. Már ha sikerül megtörni, és nem veszi el a saját életét az álomban.
Típus: Genjutsu
Szint: ?
Ch:?


Másik ötlet:) :
A genjutsu lényegében megegyezne a Démonikus Illúzió: Pokollátó Jutsu // Magen: Narakumi no Jutsu-val, de itt azt látná az áldozat hogy miután az anyag eloszlik, az áldozat valamiért mozdulat képtelenné válik és végignézi, hogy szeretteit a szemei előtt mészárolnak le. pl: eltűnik az anyag, az áldozat le van láncolva és látja, hogy szüleit egy személy lefejez. A használónak ismernie kell az áldozat ismerőseit és szeretteit, esetleg múltját.
Mivel ez a pokollátó jutsu átformálva ezért:
Szint: talán D
Ch: 150
Típus: genjutsu

_________________
Adatlap
Gonosz, ki a sötétségben jársz, nem bújhatsz el a Hold sugarai elől. Én a Fény katonája vagyok. Egyetlen, Fehér toll a sötét világ ellen.

Aktív karakterek: Djuka Kodomo, Itanashi, Aiza, Shuu, Abuso, Zion
avatar
Djuka Kodomo
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Tartózkodási hely : Getsugakure no Sato


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: 1055

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Hétf. Okt. 31 2011, 00:37

Hmm, én nem javaslom, hogy genjutsut találjatok ki, amíg azok nincsenek átdolgozva... Mivel lehet, hogy használhatatlanok lesznek és akkor csak feleslegesen pazaroltátok a kereteteket. Ezzel még várj egy kicsit...
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Huramino Saito on Hétf. Okt. 31 2011, 07:47

Valamint még hozzátenném azt is, amit Shikamaru nem írt le, hogy a Genjutsuk amiket kitaláltál nagyon nagy szinten állnak és rengeteg chakra kell hozzájuk, egészen pontosan ilyen genjutsukat Itachi használt a sharinganja segítségével.
Szerintem nézegesd még a genjutsukat mert egy D szintű genjutsu ott kezdődik, hogy pillanatnyi megtévesztés, esetleg nem valós (pl cseresznyefavirág szirmok) zuhanása az égből valós térben, mely max figyelemelterelésre jó.

Az ilyen személyiségformáló technikák messze A szint felett állnak és az S szintet súrolják Smile
avatar
Huramino Saito
Játékos

Tartózkodási hely : Az álom és a valóság határán, hol az édes rémálmok valóra válnak egy lány képében


Adatlap
Szint: A
Rang: Tokubetsu Jounin
Chakraszint: 511

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikaku on Hétf. Okt. 31 2011, 16:18

Tehét az előzőekkel együtt szólva és hozzáfűzve, az első jutsuról:
- nem S szintet súroló, hanem S+
- tengernyi chakra kell a létrehozáshoz
- orvosi jutsuk ismerete kell ahhoz, hogy a személy érzékelését kibővítsd (az agy aktivitásának megbolygatásával)
- pecsétek ismerete, az emlékek felhasználásához (ez természetesen magával vonja, hogy a genjutsut és az emlékmanipulálást is S szinten ismered)

Általános vélemény: nem hiszem, hogy elolvastad a genjusukról szóló részleget a chakraelméletben, akkor tudnád, hogy az érzelmek NEM részei a bolygatható kategóriának, mert azok nem az agy által irányított folyamatok, hanem személyiségből eredő lélektani tényezők. Ha valakit ilyen módon akarsz sérteni, akkor ismerned kell az illetőt vagy az agyában kell turkálnod heteken át mélyen a tudataattiban rejlő emlékek után, hogy létrehozhasd a technikát. Megéri? Nem hinném.

Részemről a legegszerűbb és kombinálható technikákat pártolom. A létező jutsuk sokasága kombinálható több másik jutsuval egy kis kreativitással, és most nem csak az animében bemutatott konfigurációkra gondolok. EMBEREK, TESSÉK NYUGODTAN KAVARNI!
avatar
Shikaku
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin Hancho
Chakraszint: nem lényeges

Felhasználó profiljának megtekintése http://animecomment.blog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Djuka Kodomo on Kedd Nov. 01 2011, 12:41

Rendben, értem, akkor kombinálni fogok:) Majd, ha olyan szinten leszek, és megbeszéltem mesélővel:9

_________________
Adatlap
Gonosz, ki a sötétségben jársz, nem bújhatsz el a Hold sugarai elől. Én a Fény katonája vagyok. Egyetlen, Fehér toll a sötét világ ellen.

Aktív karakterek: Djuka Kodomo, Itanashi, Aiza, Shuu, Abuso, Zion
avatar
Djuka Kodomo
Játékos

Taijutsu Pontok : 60

Tartózkodási hely : Getsugakure no Sato


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: 1055

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Akai Ryu on Pént. Nov. 04 2011, 09:28

[A KG az előző oldalon már elfogadásra került]


Jiton – Mágneselem

Története

A Jiton esetében kevésbbé lehet beszélni történelemről, mint a legtöbb ismert Kekkei Genkainál. Egyetlen konkrét feljegyzés a mágneses hatalomról az Elemek Könyvéből származik isteni erőnek tulajdonítva. Mível a fent említett könyv több hasonló elemet is tartalmaz, melyek bizonyítottan létező vérvonal képességek (pl.: Jinton, Youton stb) nem váratlan, hogy létezik egy olyan shinobi, aki a Jitont birtokolja. Viszont a probléma a történelemben itt kezdődik: csak egy shinobi.
Régi krónikák, tekercsek ugyan említenek ninjákat, akik manipulálni tudták a fémeket és ehhez mágneses erőt használtak. A modern kutatók azonban ezeket a Jishaku Ninpou használói közé sorolták. Miútán erre az egységes megállapításra jutottak, nem is folytatták a kutatást, ami talán kellően hasznos információkat tárt volna fel.
Mindezek alapján a jellenlegi ismert Ninja világban a feljegyzések szerint, Norakaza Kaito azaz az Akai Ryu rendelkezik egyedül a képeséggel, hogy Raiton chakrájából mágneses erőt hozzon létre. Természetesen sosem lehet kizárni a lehetőséget, hogy a képesség másoknál is jelentkezett. Éppen ez okból általánosságban beszélünk a Jitonról, nem pedig kifejezetten az Akai Ryura szabbva.

Ismertetés

A Jitonhoz a megfelelő génállományon kívűl két fontos dologra van szükség: hatalmas erejű Raiton chakra (mely igaz a génekből eredeztetik) és kiválló chakra-kontroll.
A Mágneselem érdekessége, hogy a legtöbb elemi Kekkei Genkai-jal szemben nem két elem összetételéből jött létre, hanem egy elem igen erős módosulata. A villám chakra önmagában is hatalmas erőt jelent, de a Jiton használó (késöbbiekben Jh) kezében még hatalmasabb. Itt nem csak magára a magnetikus erőre kell gondolni, hiszen ahhoz is elkell érni a Raiton használatban egy erős szintet. Ahol a villám technikák ereje véget ér, ott kezdődnek a mágneses technikák, ám ennek is meg van a maga következménye. A nagymértékben felszabadított elektromos chakra súlyos károkat tesz az emberi szervezetben. Gyakorlott Jh-knak már szokványossá vállhatnak az égési sérülések és a mély bevágások a test különböző pontjain. Ám ezek a sérülések elenyészőek lehetnek, ha a Jiton hatását nézzük.
Amikor a Jh elérte a megfelelő „villám szintet” csak ott lép életbe a második mankó: a Chakra kontroll. Hiszen a jutsukhoz (legalább is az Akai félékhez) szükség van majdnem az összes chakra irányítási alapra. Természetesen a Jouninok nagy része képes is a megfelelő chakra kontrollra, de nem szabad elfelejteni, hogy ez már egy új szintnek számít. Egyszerre kell figyelni a Raiton chakra erejének a fenntartására és magára a jutsura, mely szintén nem kis szabású.
Naiv gondolat azt hinni, hogy a Jh, mint a többi vérvonal képességel bíró szinte csak az adottságára támaszkodva küzd. A Jiton, hogyha úgy vesszük megválogatja az ellenfeleit. Mível a shinobi saját teste is sérűl nyílván nem fogja a legapróbb ellenséget is megtámadni a Mágneselem adta erővel.
Nem elvetendő az a hátrány sem, hogy azok, kikben a Jiton lakozik képtelenek a Raitonon kívűl más elem felszabadítására.

Jutsuk

Jiton: Jiba (Mágneselem: Mágneses mező)

A legalapvetőbb Jiton technika talán. A használó képes maga kőrül mágneses mezőt létrehozni chakrája kiterjesztésével, melyben szabadon manipulálhatja a mezőben lévő fémeket, nagy hátránya lehet a mező hatótávolsága valamint a folytonos jutsu fenntartás. Aki ezt a technikát használja képtelen más jutsu használatára, amíg meg nem szünteti a mezőt.
A kézjelek elvégzése után a földre kell csapnia bal kezével és azon keresztül kiterjesztenie a chakráját. Amikor elérte az általa kívánt határokat csak felemeli a kezét és a mező létre jön. A mező szabályos gömb alakú –tehát jelentős része a föld alatt van, ami érces helyeken nagy szolgálatot tehet- így széltében és magasságában is ugyanakkora a ható távolság. A gömb sugara a jutsu használójának chakraszintjétől függ.
300 chsz – 5 méter
450 chsz – 10 méter
600 chsz – 15 méter
750 chsz – 20 méter
900 chsz – 25 méter

Kézjelek: Ökör – Majom – Tigris – Ló – Kígyó


Jiton: Iten Jiba (Mágneselem: Mozgó mágneses mező)

A jutsu alapjai a Jiton: Jiba és a Raiton: Ookami technikák. A használó Képes egy mozgó mágneses mezőt létrehozni mellyel nagyobb távra is támadhat. A mezőnek muszáj lennie egy fém magjának, ami lehet akár egy kunai is. A mező sugara maximum másfél méter lehet. A mozgatható mezőt lehet pajzsként és támadásként is kitűnően alkalmazni. Pl.: egy elhajított kunai köré hozzuk létre a mezőt benne jó pár senbonnal így egy nyomkövető fegyverhadat állíthatunk fel.

Kézjelek: Ökör – Kutya – Majom - Kígyó


Jiton: Bakuha (Mágneselem: Detonáció)

Ez egy igen nagy erejű kivégző technika, amely a testben lévő vas tartalomra van alapozva. A technika használója a Jiton segítségével erőteljesebbé teszi az áldozata testében lévő két pólust majd az egyiket – érdemes a pozitívet negatívra, kevesebb chakra-kontrollt igényel – megváltoztatja. A két azonos pólus taszítani fogja egymást és a Jiton póluserősítő erejétől a test felrobban. A technika hátránya, hogy az ellenfélnek egy helyben kell maradnia amíg a pólusok rendeződnek.

Kézjelek: Ökör- Nyúl – Tigris – Sárkány – Kígyó

_________________
avatar
Akai Ryu
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin - Ryukai Alvezér
Chakraszint: 805

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Kenshiro Mirubi on Szer. Nov. 09 2011, 13:06

Irunoukon no jutsu // Kék láng technika

Ez a technika, nagyon magas fokú chakra kontrollt igényel. Az egész technika lényege az olyan dolgok felgyújtása, amiket gyakorlatilag nem lehet felgyújtani, de elméletileg majdnem mindent fellehet. Ugyebár minden molekulákból, részecskékből és atomokból áll össze.
Ezek a molekulák és részecskék rezegnek. Amikor valamit hevítünk, akkor annak a részecskéi egyre gyorsabban mozognak. Ez az égés. Ha túlhevítjük az anyagot, akkor annak részecskéi, szétesnek. Ez az olvadás. Ennél a technikánál a chakránkat bele kell vezetni a tárgyba a kézjelek elvégzése után. Át kell áramoltatni a chakrát az anyagba, ami lehet például egy kő. A chakránkal irányítanunk kell a részecskéket, úgy hogy azok rezegjenek. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor az a dolog felgyullad. Ez nem olyan könnyű mint aminek látszik. Nem egyszerű úgy irányítani a chakrát, hogy az mozgassa, rezegtesse a részecskéket. Ennél a technikánál a teljes tárgyba kell belevezetni a chakrát, nem elég csak egy részébe. ( Tűz beállítottságúak előnyben ) Tehát egy kicsi kavicsot és egy nagyobb szikladarabot nem azonos idő alatt lehet felgyújtani. A nagyobb sziklába, több idő kell míg teljesen átjárja a chakra. Ha sikerül felgyújtani azt amit szeretnénk, akkor az kékes lánggal kezd égni a belevezetett chakra hatására. Innen van a neve is.

Erősség: Gyakorlatilag majdnem mindent fel lehet ezzel a technikával gyújtani.

Gyengeség: Nagy mennyiségű vízzel könnyen eloltható. Magas fokú chakrakontroll szükséges. Időigényes technika, bár ha valaki eleget gyakorolta, akkor pár másodperc alatt képes felgyújtani bármit.

Típus: Kiegészítő
Kézjelek: Kígyó, Sárkány, Kutya, Kos.
Chakraszint: ?
Szint: B?


Nem tudom, hogy egy ilyen technika lehetséges-e de leírtam, hogy hogyan működne.


Már elfogadásra került, úgy hogy nem lényeg Very Happy

_________________
"Föl-földobott kő vagyok, akit megcsalt
a gravitáció, s nincs hova hullnia."


"Van, aki nem szolgált rá a szeretetre,
ezért csöndesen eloson egy sötét, üres
helyre, hogy a múlt réseit betöltse."

Karakterek: Kenshiro Mirubi, Yura Houji, Futeki Shiroi, Lanmao
avatar
Kenshiro Mirubi
Játékos

Taijutsu Pontok : 54

Specializálódás : megb***odni

Tartózkodási hely : Jigokutari


Adatlap
Szint: S
Rang: Szökött Ninja / Amegami Vezetője
Chakraszint: 1302

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Aono Takefumi on Pént. Dec. 09 2011, 16:37

Újra itt volnék valamivel jobb technikával mint az előző, amihez sajnos, még mindig nem találtam ki megalkotó sztorit, de ami késik nem múlik.

Név: Konoha Maboroshi Senpuu // Levél Illúzió Forgószél
Típus: Taijutsu
Kézjelek: -

Leírás: Konoha legújabb szívatós technikája az Afro virtuóztól. Elsősorban a technikához elengedhetetlen a sima vagy a dai senpuu ismerete. A technika egyszerű, mint két pontot összekötni. Kivitelezni azonban természetesen csak gyakorlással lehet. Maga a jutsu a következő -képpen néz ki. A shinobi sima vagy dai senpuuval megtámadja az ellenfelét, ám mielőtt a rúgás célba érne, megállítja a lábát, mondjuk közel a fejhez. Ezután a ledöbbent ellenfelet képen törli a másik lábával kivitelezett pörgő rúgással, aminek kivitelezéséhez nem árt, ha egy kicsit megcsavarja magát és lehetőleg minél több erőt ad bele a technika sikeres kivitelezéséhez. Kulcsfontosságú az ügyesség és az időzítés, na meg persze a belefektetett erő.

Erősség: A meglepetés ereje felsőfokon.

Gyengeség: Az ellenfél nem dől be a trükknek, esetleg elkapja a támadó lábat a csali támadás során. Ami persze még itt megemlíthető az-az, mint a taijutsuk nagy részénél, hogy kivédhető technika.

Szint:

Chakraszint:

Megkötés: Konoha Senpuu vagy Dai Senpuu ismerete.
A hozzászólást Aono Takefumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 10 2011, 11:13-kor.
avatar
Aono Takefumi
Játékos Mesélő


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Szomb. Dec. 10 2011, 00:37

Szia!

Érdekelne, hogy a konoha senpuu-nál felhasznált teljes fordulatos lendületet hogyan állítanád meg és vezetnéd át azt egy, a másik irányból érkező támadásba? Illetve tanácsként mondanám, hogy erre a technikára nem biztos, hogy el kéne "pazarolni" egy saját technika lehetőséget, hiszen egy konoha senpuu-t megállíthatsz egyébként is, és utána szabadon cselekedhetsz. Nem lebeszélni akarlak, de ezt azért gondold át. Smile
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Aono Takefumi on Szomb. Dec. 10 2011, 11:13

Csao!

A teljes fordulatos támadás bármennyire is van lendületben, a tapasztalt használó meg tudja állítani. Ennek elképzeléséhez nem kell fantázia és asszem régen egy videót is, láttam róla. A probléma nem is itt van, ugyan is azzal keltem, hogy bevillant a legnagyobb hibája a technikámnak. Sajnos ez tegnap nem jutott eszembe szóval vissza is vonom. Belegondolva, ha megállítjuk a támadást nem könnyű újra belefogni ráadásul az ellenfél orra előtt, helyezkedik el a támadó, ami eléggé feltűnővé teszi a dolgot.
Legközelebb egy jobban átgondolt tervvel térek vissza.
avatar
Aono Takefumi
Játékos Mesélő


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Aono Takefumi on Kedd Dec. 13 2011, 19:03

Most nézd meg, alig hogy elvetettem egy technikát itt vagyok egy újabbal. Ennek két ok van. Az egyik hogy bár hirtelen ötlet volt ez is szintén jónak tűnik. A másik, pedig az hogy ez végre nem egy öngyilkos technika, ami könnyedén a karakter végét okozná. Azonban mindenekelőtt kérnék rá egy pillantást vetni. Nem gondoltam volna, hogy valaha ninjutsuval állok ide, de úgy érzem ezzel a technikával, tudnék mit kezdeni. Szóval, ha bármit kell eszközölni rajta részemről rendben, ám jó lenne, ha a pozitívumai megmaradnának.

Név: Jangurukingu no Jutsu // Dzsungelkirály technika
Típus: Ninjutsu
Kézjelek: Tigris, Majom, Ló, Tigris

Leírás: A messzi dzsungelekben hol a gorilla az „úr” hatalmas, erős és tiszteletet parancsoló. A technika nem sokban különbözik azoktól a jutsuktól, amik valamely állat előnyeit próbálják átadni az emberi testnek ezzel átlépve annak korlátait. Használatkor az izmok felerősödnek mondhatni az ember akkori ereje, a kétszeresére ugrik. A végtagok az izmok növekedése közben megduzzadnak az ember ez által némileg szélesebb lesz, illetve szőrzete is jelentősen sűrűbb lesz. A technika elmúltával a használó visszanyeri eredeti alakját, amely során természetesen a plusz szőr is kihullik, így olyan mintha vedlene Very Happy. Apróbb mellékhatások esetén keresse fel orvosát, gyógyszerészét.

Erősség: Az izomzatok felerősödnek, ezzel együtt megdagadnak a végtagok, nő a fizikai erő és taijutsu technikák ereje. Legutolsó sorban pedig, a shinobi állati ösztönei felerősödnek ezzel növelve a reflexet.

Gyengeség: Alacsony szinten túl nagy megterhelést okoz így a maximum limitje 5 perc. Ezután a technika magától elmúlik, illetve kisebb izomláz is szóba jöhet de nem feltétlenül minden alkalommal. A jutsu során a ninja nem képes ninjutsukat használni és a fegyverhasználatban az ügyessége jelentősen csökken.
A változásokat a leírás mellett ezen a módon szemléltetném.


Szint:
Chakraszint:

Bírom én a kritikát, de most csak finoman persze teljesen őszintén. Very Happy Nem vagyok egy géniusz így az, hogy egy ilyen jutott eszembe még nekem is szokatlan.


Egy újabb bukott ötlet.


A hozzászólást Aono Takefumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 14 2011, 16:14-kor.
avatar
Aono Takefumi
Játékos Mesélő


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Kedd Dec. 13 2011, 22:36

Nos, nos. Mielőtt bármit mondanék, egy kérdésem lenne. Illetve egy kérdésből kiinduló kérdéssorozatom. Miben különbözik a technika a négy láb technikától, ahol az átvett tulajdonságok, teszem azt, egy gorilláéi. Amennyiben világosan látszanak ezek, úgy biztosan kell erre egy jutsulehetőséget pazarolni? Mondjuk én nem igazán tudom, hogy miért védem ennyire a játékosok saját jutsu-lehetőségét, de most ez részletkérdés.
Szerintem a négyláb technika még többet is ad, mint ez. De ez magányvélemény, a világért sem akarlak lebeszélni.
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Aono Takefumi on Szer. Dec. 14 2011, 08:15

Értem mire gondolsz ám ha ilyen egyszerű lenne akkor azt tanultam volna meg. A lényeg az egészben az erősítés. Tény hogy valamilyen szinten a négyláb technika is erősíti a használót de ez még inkább. Főként persze a fizikai erősítésen van a hangsúly hogy minél erősebben csaphasson oda. Ha megnézzük a harcot Naruto és Kiba között amikor Kiba használta a négyláb technikát és úgy tsuugát akkor lényegében ez a technika taijutsuval együtt használva sokkalta nagyobb sebzéseket képes bevinni. Ez a technika inkább nagyobb tömegek ellen hatásos persze egy az egy ellen még veszélyesebb lehet ha azt vesszük. Minél nagyobb a karakter ereje ezzel a jutsuval később akár egy ütéssel is lehet csontot törni és ha mondjuk párosítjuk egy A szintű technikával akkor nagyjából rögtön ki lehetne iktatni valakit ha betalál a támadás. Persze itt most magas szintről beszélünk. Nem hiszem hogy lenne más okom is mögötte mint hogy minél jobban felerősítsem fizikailag. Kiba tény ő is erősödött valamennyit de ott inkább az érzékein és a sebességen volt a hangsúly. Az erejének növekedése elenyésző volt. Ez a technika próbálkozás. Szóval a véleményed alapján alakítom át vagy törlöm. A lényeg nekem az hogy tudjak egy olyan technikát alkotni ahol már alacsony szinten is túllépheti erejének korlátját a karakterem. Mint láttad itt az ereje a kétszeresére nő, szal nagyjából azt jelenti hogy egy ütéssel összezúz egy kisebb sziklát.
avatar
Aono Takefumi
Játékos Mesélő


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Szer. Dec. 14 2011, 14:05

Ha belegondolsz... Kiba azért nem erősödött meg annyira fizikálisan, mert ő egy kutya érzékeit vette át. Ha te egy gorilláét veszed át, akkor értelemszerűen nem a hallásod fog megerősödni, hanem a fizikai erőd.
Emellett azt tudnod kell, hogy ez a technika bár erősebbé tesz, nem tesz sebezhetetlenné. Azaz hiába van meg az erőd puszta kézzel csontot, vagy sziklát törni, ha ezt megteszed, akkor a kezed ugyanúgy sérül. Bár tény, hogy emberi ellenfél ellen hatásos lehet, azért a sziklatörés gondolata necces. Smile
De vannak még dolgok, amiket át kell gondolnod. Pl képzelj el egy ninja elleni harcot. Kibának egyszerű dolga volt, mert gyors volt, bármikor megtalálta ellenfelét, ráadásul volt segítőtársai is. A te esetedben az lenne, hogy mivel a sebességed nem változik, viszont shunshint nem használhatsz, így teljesen ki lennél szolgáltatva egy átlagos sebességű ellenfélnek is, aki bármikor távolabb szökken tőled, illetve ha nagyon gáz van, akkor beveti a kawarami-t és minden kezdődik elölről. Tehát a távolságot tartani tudják. Tudnak rád ninjutsut alkalmazni szabadon. Nem tudsz védekezni, nincs kitérőtechnikád, te magad is csak átlagos sebességre vagy képes. Fegyverekkel is támadhatnak, hiszen e téren is jelentősen csökkennek a képességeid, ahogy írtad is.

Tehát összességében részemről rendben van a technika, viszont szerintem több a hátránya, mint az előnye, ráadásul erre elpazarolni egy saját jutsu lehetőséget... Én nem tenném, maradjunk annyiban. Smile Ha úgy döntesz, hogy mégis megtartod a technikát, úgy beteheted a megfelelő helyre.
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Aono Takefumi on Szer. Dec. 14 2011, 16:14

Tökéletes elemzés, mint mindig. Nos a fizikai erő növekedését sűrűn hangoztattam, így ezt tudom, na meg hogy sebezhetetlen se leszek. Szemeimet felnyitottad maradjunk annyiban. Erős lesz a karakter, de tényleg necces átlag sebességgel harcolni kivéve ha feledzené magát Lee szintjére de az több hónap lenne. Megértettem és ezután nem állok ide megint három nap múlva egy ennyi hibával, rendelkező technikával. Legközelebb még jobban átgondolom a dolgokat és igyekezek azon lenni, hogy lehetőleg ne legyen ennyi rés a pajzson.
avatar
Aono Takefumi
Játékos Mesélő


Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Csüt. Dec. 15 2011, 03:44

Húha, beletrafáltál egy mostani nagy problémámba. ^^ Lee - Sasuke. Úgy gondolom, hogy a shunshin no jutsuval lettek olyan gyorsak, mint amilyenek. Éppen ezért is fontolgatom már régóta, hogy feldobjam az ötletet, hogy ki kéne venni a shunshint az alaptechnikák közül és minimum C osztályba besorolni 200-as ch szinttel, mert az animében sem rohangálnak mindenhova shunshinnal a geninek. Csak a tapasztaltabbak képesek gyors helyváltoztatásra, ők is különböző szinteken. Pl a Raikage shunshinja nem Lee szintjén van... Viszont, amit Lee és Sasuke művelt Gaara ellen a chunnin vizsgán, arra tökéletesen illik a mi shunshin no jutsu leírásunk, ráadásul még Kakashi senpai is megerősíti ezt, amikor a chidori - sebesség - sharingan hármasát boncolgatja. Igen, gyors lesz tőle az ember, de egyenes vonalban mozog, könnyű célpont.
Nomármost, mindennek semmi de semmi köze ehhez a technikához, pusztán felébresztetted ismét bennem ezt a gondolatot, és úgy gondoltam, hogy elég késő van, én pedig kellően fáradt vagyok ahhoz, hogy minden átmenet nélkül leírjam azt, ami éppen bennem van. ^^"
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Taidana Kaito on Pént. Dec. 16 2011, 11:21

Nos az én első jutsu öltelem egy olyan jutsu , ami ötvözi a robbanó jegyzetet, és a varjú klónt, a neve nem lett a legjobb, de íme az ötletem:

Karasu Jibaku Fuda Bunshin no Jutsu // Robbanó Jegyzetes Varjú Klón Technika

Az alap eset ugyebár a varjú klón lenne, ám amikkor az szétfoszlik varjakká a varjak robbanó jegyzetet viselnének és így robbannának fel.

Előnye: Szerintem egyszerű technika.

Hátránya: Csak közel harcosok ellen jó.

Pont: ?
Chakraszint: 80 ?
Szint: D
avatar
Taidana Kaito
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 275

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Pént. Dec. 16 2011, 13:31

Valóban egyszerű és nagyon is hasznos technika. Viszont kicsit lebecsülöd. Plusz annyival egészíteném ki, hogy nem robbanójegyzetek lesznek a varjakon, hanem a beléjük pumpált chakrával robbannak fel. De csak egyszerre tudod őket felrobbantani ezen a szinten. Azaz a nevét kicsit módosítsd, és akár fel is írhatod a saját jutsuk közé. Természetesen a technikát még nem ismered, majd külön meg kell tanulnod.

Chakraszint: 180
Szint: C
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Kenshiro Karu on Pént. Dec. 16 2011, 13:40

Mi a helyzet a III. Mizukage technikájával? o.O ez annyira tetszetős lenne, ha nem olyan lenne mint a vízbörtön.... Ha már kinyeri a vizet megformázza nem lehetne valami pusztítóbb hatást kitalálni neki?:O mondjuk ez már saját lenne:)... Mondjuk lehetne olyan hatása, ha te hozzá vágod máshoz és betalál akkor mivel a te testedből nyerted ki a vizet és az az ellenfél testébe kerül akkor valami kárt tesz benne, avgy nem tom! Segítsen már valaki!Very Happy leragadtam:D
avatar
Kenshiro Karu
Játékos

Taijutsu Pontok : 117


Adatlap
Szint: S
Rang: Jinchuuriki
Chakraszint: 1302

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Shikamaru(Inaktív) on Pént. Dec. 16 2011, 13:46

A technika lényege, hogy a saját testből kinyert vizet használja, nem valami random tócsát. Azaz ez a víz speciális, chakrával erősen átitatott, jóval erősebb víz, mint a hagyományos. Gaara chakra-homokjához tudnám hasonlítani. Ezt képes ezután a használó magas szinten irányítani, a víz technikák jóval erősebbek ha ezzel végezzük el, stb. Persze ez mind akkor érvényes, ha a tiltás ellenére meg tudod tanulni, összeszedsz 470 ch-t, és nem zavar, ha kiszáradsz és meghalsz. ^^
avatar
Shikamaru(Inaktív)
Inaktív


Adatlap
Szint: A
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Taidana Kaito on Pént. Dec. 16 2011, 14:59

Shikamaru írta:Valóban egyszerű és nagyon is hasznos technika. Viszont kicsit lebecsülöd. Plusz annyival egészíteném ki, hogy nem robbanójegyzetek lesznek a varjakon, hanem a beléjük pumpált chakrával robbannak fel. De csak egyszerre tudod őket felrobbantani ezen a szinten. Azaz a nevét kicsit módosítsd, és akár fel is írhatod a saját jutsuk közé. Természetesen a technikát még nem ismered, majd külön meg kell tanulnod.

Chakraszint: 180
Szint: C

Nos akkor itt van új névvel és szebben meg fogalmazva:

Karasu Bunshin Bakuha no Jutsu // Varjú Klón Robbanás Technika

Karasu Bunshin no Jutsu ismerete kell hozzá. A használó több csakrát koncentrál a klónt létrehozó varjakba, így ha az ellenség közel kerül hozzá, koncentrálással képes azt felrobbantatni (alap szinten a varjak egymáshoz közzel egyszerre robbannak fel). A technika maga hasonlít Bunshin Bakuha-hoz, csak ezt a jutsut alacsonyabb szinten is el lehet sajátítani, mivel egyszerűbb és a hatása sem akkora mint az előbb említett másik technikának.

Chakraszint: 180
Szint: C
Megkötés: Karasu Bunshin no Jutsu

U.i.: Annyi kérdésem lenne még hogy, a koncentrálást tehát a robbantást azt hasonlóan kell elvégezni mint hogy az pl Deidara csinálta (Katsu) ? A másik az hogy tanácsodra beugrott az is hogy a technikát hogyan lehetne komolyabbá tenni magasabb szinten. Nos ezt hogyan írjam bele a jutsu leírásába, vagy egyáltalán bele kell írnom ???
avatar
Taidana Kaito
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 275

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saját Technikák Ötletelője

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

6 / 42 oldal Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 24 ... 42  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.