Fegyvernemek

Go down

Fegyvernemek

Témanyitás  Uchiha Madara on Kedd Feb. 21 2017, 02:48

A Bukijutsu
 
Bukijutsuk ( más néven fegyver jártasságok ) olyan technikák melyek lehetővé teszik a shinobik és szamurájok számára a különböző hadászati fegyverek alkalmazását a harctéren. Az akadémiai tanulókat a ninja fegyverek és felszerelések használatára tanítják mint a shuriken és kunai, megtanulják hogyan dobják el és vívjanak vele közelharcot.
 
Bukijutust kombináltan használhatja egy ninja taijutsuval, ninjutsuval, genjutsuval és chakra áramoltatás közben annak céljával, hogy fegyverük még pusztítóbb legyen. Hatake Kakashi villámmal körülvett kunait használ, Sarutobi Asuma széllel átjárt chakra pengét a közelharcra mint Shimura Danzo. Kosuke Maruboshi chakra pengéit kenjutsuval és genjutsuval alkalmazza és ezzel létrehozva a Konoha-Ryū Yanagit másnéven: A fűzfa táncát.
Bukijutsut gyakra a füinjutsuval (tároló)jutsuval együtt alkalmazzák mely egy könnyű és gyors lehetőséget nyújt a ninjának a fegyverek megidézésében és használatában. E sokoldalúság miatt használjak rengeteg ninjatechnikában a bukijutsut.
 
Bukijutusut valamilyen formában majdnem minden shinobi használ. Megemlítésre méltó használói a bukijutusnak Tenten, és a híres testvérpár Kinkaku és Ginkaku akik képesek voltak használni a Hat út Bölcsének fegyvereit. A bukijutusban a fegyvereket alkalmazni lehet egyéb gépezetekkel együtt, hogy küldetésekben és a harctéren is bónusz segítséget nyújtsanak.
 
A bukijutsuk fajtái
 
Böjutsu
 
böjutsuk (más néven Bot jártasság) azok a technikák mellyel a használó botokat alkalmaz a közelharcban. A leghíresebb használó a harmadik Hokage, Sarutobi Hiruzen. Orochimaruval való küzdelme alatt a majom király, Enmat változtatta át egy hatalmas bottá mely használatában különösen képzett volt. Bot technikájával még az első Hokage erdő teremtő jutsuját is képes volt ketté hasítani.
 


Kayakujutsu
 
Kayakujutsu ( más néven Robbanójegyzet jártasság) az a technika mely a különböző robbanó eszközök használatát mutatja be. A legalapvetőbb kayakujutsu alkalmazási módszer a robbanócédulák. Gyakran a shinobik ezeket a robbanójegyzeteket fegyverükhöz csatolják (leginkább kunaiokhoz) annak céljával, hogy még halálosabbá tegyék azokat. Jó példa erre Hanzo halálos technikája melyben a tűz technikát és a robbanójegyzeteket kombinálja egy olyan támadásban mely elkerülve is maradandó sérüléseket okozhat.
 
 
 
Shurikenjutsu
 
A Shurikenjutsu ( más néven Kézben elrejthető penge jártasság) olyan technikák melyekben a fegyverek dobása a fő célunk mint a shurikenek, kunaiok, senbonok és akármilyen változatú pengével rendelkező, kézi fegyverek esetében. Shurikenjutsut alkalmazhatunk ninjutsuval, taijutsuval és még chakra áramoltatással így még erősebb és pusztítóbb technikákat hozhatunk létre.

 
 
Kusarigamajutsu
 
Kusarigamajutsu ( más nevén Sarló jártasság) egy ritkán használt fegyver technika mely a sarlót használja. Egy figyelemre méltó használója Hanzo, ki ezzel a technikával küzdött a kardmester Mifune ellen. Hanzo egy szokatlan módszert használt, egy láncot erősített a sarló végéhez és a nehezebbik végét lengetve végezte támadásait. Ez a legjellemzőbb és legeredményesebb alkalmazási módja a kusarigamajutsunak. Hanzo ráadás kép meg is mérgezte sarlóját így még pusztítóbbá tette olyan helyzetekben ahol egyetlen egy találat is eldönthette a harcot. Tenten szintén képes egy bizonyos szinten használni ezt az egyedi fegyver technikát. Hidan három pengéjű kaszáját is hasonló elveken forgatja.

 

Kjüjutsu
 
Kyüjtusu ( más nevén Íj jártasság) egy másik ritkán látott technika a ninják világában ahol a shinobi íjat és nyílvesszőket használ távolsági fegyverként támadói ellen. A leghíresebb használója Uchiha Sasuke, ki már fiatal kora óta íjászatot tanult. Mindazonáltal a mai napig, leginkább íjászatát Susanoojával együtt alkalmazza. Kidomaru a Második szintű, Átokpecsétet használva saját maga képes elkészíteni nyílvesszőit s ezzel az íjász technikával pusztító erőre képes, így elég képzett volt ahhoz hogy a Byakugan mesterét Hyuga Nejit halálközeli állapotban helyben hagyja.
 
 
 
Tessenjutsu
 
A Tessenjutsu ( más néven Vas-legyező jártasság ) egy olyan harci technika melyben a Japán harci legyezőket használják. A merev és a szétnyitható fém legyezők használatát Uchiha Madarától láthatjuk ki a Gunbait használ ( Merev, fém legyező) és Temarit aki Óriás szétnyitható legyezőt használ. Rendkívül tartósak és fegyverként, nem azokból az alapanyagokból készülnek mint a rendes legyezők, használatuk különféle módszerekben mutatkozik, a rövid és mint hosszú távú támadásokban. A techinkát Sungakureban oktatják.

avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.