Pihenőterem

Go down

Pihenőterem

Témanyitás  Pein on Csüt. Márc. 23 2017, 22:04

Feltűnően egyszerű terem, állandó állófogadásra berendezve, néhány antik festménnyel a falon. A konferenciaterem jobb oldali, ajtó felőli szobra mögül nyílik. 
avatar
Pein
Adminisztrátor


Adatlap
Szint: S
Rang: Kami
Chakraszint: Bőségesen elég Konoha elpusztításához...

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Pihenőterem

Témanyitás  Konan on Pént. Jún. 02 2017, 21:30

[A csapat]

Különös árnyalatú szemeit némán legelteti a Pihenőterem berendezésén, így különösen a falakat díszítő festményeken. A helyiség ugyan állófogadásra van berendezve, mégis látványosan eltávolodik az esetlegesen felkínált ételektől és italoktól. Figyelmét inkább a jelenlévő delegációkra irányítja, hozzájuk azonnal társítva a lelki szemei előtt lebegő térkép virtuális területeit – mennyire más arcokat látni száraz pergamen helyén.
Úgy gondolom, a béketárgyalás céljaként megjelölt béke elérése egyáltalán nem közelíthető meg háborús cselekedetek oldaláról, még ha Kabutoról is van szó. Kivéve persze, ha a tárgyalásoknak van egy egyéb, meg nem jelölt célja... – A mondat sejtelmes suttogássá halkul, mikor társai felé fordul. – Úgy vélem, nem tárgyalhatunk békéről és közeljövőben indítandó harcászati beavatkozásról egy tárgyaláson, bár nem vitatom az illető veszélyességi fokát, sem pedig az általa elkövetett bűnöket. Ha viszont ténylegesen átgondoljuk a helyzetet, valójában számos veszélyes elem van szabadlábon a nyugati kontinensen; ha a békét Kabuto elpusztításával kezdjük el tárgyalni, akkor okkal kérheti bármely más nemzet, hogy az általa kivetnivalónak talált személyeket tüntessük el a Föld felszínéről. Nos, ez nem járható út... legalábbis nem itt. Létezhet, sőt, létezik megoldás arra vonatkozóan, miként és mikor érdemes és kell ezekkel az elemekkel foglalkozni, de jelenleg valamennyi nagyhatalom háborúban áll a másikkal; a belső, főszálként megfogható konfliktust nem tudjuk azzal orvosolni, ha egy másikat emelünk ki.
A nő lassan, kimért léptekkel kezd a fal mentén haladni, megcsodálva az eléjük tárt gazdagságot, civilizációt. Míg ezrek éheznek, mások ilyesfajta gyönyörű luxusban tespednek. Legtöbbjüknek még egy rendes sírhantra sem futja, mégis vannak magas lovon ülő úrhölgyek, akik nagy, ámbár üres szavaikkal együtt ilyen helyre születtek.
Legyünk őszinték; Iwa nem fogja beadni a derekát egykönnyen, főleg úgy, hogy neki a legnagyobb a népessége, ami egyrészt számít ott, hogy hány embert tud még harcba küldeni, másrészt ott, hogy mennyi emberrel tudja fenntartani az elfoglalt Szél területeket. A Szél Országának infrastruktúrája viszont... nos, kifejezetten egyedi; ott majdhogynem csak a honos személyek tudnának hosszabb távon fenntartani ekkora méretű okkupációt. Amennyiben Konoha segítségére siet a raboskodó szövetségeseinek, olyan belharcokat tudnak kirobbantani, amik szintén Iwa távozását segítik elő, bár erősen kétlem, hogy Iwa teljes egészében feladná az elfoglalt területeket; vagy legalábbis épségben nem. Előbb inkább kivégezné az összes sunagakurei shinobit és civilt, lerombolva az összes fennmaradó épületet, felégetve az összes útjába kerülő oázist. Egy egyezségbe viszont talán bele tudna menni... Területért cserébe. – Ismét a társaira tekint, kikérve véleményüket.
avatar
Konan
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang:
Chakraszint: 1800

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Pihenőterem

Témanyitás  Djuka Munfurawa on Vas. Jún. 04 2017, 10:21

[A csapat]

A csapatuk megalakult, s lám az adódó szünet jó alkalmat nyújtott arra, hogy előálljanak a megoldási tervezetekkel. Most nem volt szabad lazítani a tempón. Kellett valami megoldás a béke elérésére, ami többé vagy kevésbé mindenkinek elfogadható, s lehetőleg az országa s mostani szövetségesei számára ez inkább a "többé" kategória lehessen.
Munfurawa tekintete végigfutott a berendezésen, de díszei korántsem voltak kellően érdekesek ahhoz, hogy eltereljék figyelmét a feladatról.
- Ami Őt illeti, nos az álláspontom az, hogy egy közös fenyegetés épp elég indoka lehet a békének, még ha az a béke nem is egészen olyan, mint amire vágyunk. - Ami Kabutot illeti, Ame remélte hogy e kérdésben szövetségesekre talál, de persze Konant is vezethették olyan érdekek, melyek épp ez ellen hatnak. Persze Munfurawa nem kívánt acsarogva kiállni e cél mellett, így jóval békésebb, simogatóbb hangon folytatta.
- Félek, nem lehet tartósan fenntartani egy békét, amennyiben az ő helyzetét nem rendezzük. Az pedig, hogy egy háború után egy újabbat robbantson ki, felhasználva a kapcsolatrendszerét, olyasmi, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni. De valóban jogos felvetés, hogy valódi békét nem pusztítás útján kell teremteni, ez esetben azonban a békekötést követően szükségesnek látszik egy új összefogás, hogy ezt a veszélyt megoldjuk. - milyen jól esne már a világnak, ha fellélegezhetne. Ha levethetné a háborút a válláról...
-A tengerrel kapcsolatban, legyen szó akár a kereskedelemről, akár a bűnöző szervezetek elleni fellépésről, úgy látom, az összefogás szintén szükségszerű. A tengeri nemzetek egészen biztosan ismerik azokat a területeket ahol eredményes beavatkozás lehetséges, tesszük ezt a mai napig is, de ez az ügy is kihat az egész világ békéjére, s ezért egyfajta közös felelősségvállalásra szeretném felhívni a tengerekkel nem rendelkező országok követeit is. - máris két szervezet lehetséges ötlete merül fel.
- A déli tengerek java része hajózatlan, távol esik a civilizálatlan vidékektől, ám bátor hajósaink szívesen mérik fel az eddig ritkán járt területeket is. Hajósként úgy látom, hogyha működő védvonalat szeretnénk felállítani, ahhoz hajókra, emberekre és pénzre van szükség, mely az együttműködés tárgya lehet. A Hold szívesen ajálnja fel, hogy megszervezi azon déli területek védelmét, amit más nemzetek nem tudnak vagy kívánnak megtenni, akár a távolság akár az erőforrások hiánya miatt, ezen felül szívesen nyújtunk tengerészeti képzést mindazoknak, akik országuk színeiben de az egyesült szervezet tagjaiként e közös célra mint kutatók, békefenntartók, ellenőrök érkeznek. - A képzés olyasmi, amiben akár ő maga is tudna egysmást mutatni a szárazföldi zöldfülűeknek.
- Ahhoz azonban, hogy hatékonyak legyünk, ki kell jelölni azokat a szigeteket, területeket ahonnan az ellenőrzések kiindulhatnak. Egy csillagszerű ellenőrző mintázat meglehetősen jól le tud fedni egy-egy területet, ugyanakkor olyan központok létrehozását igényli, ahonnan stabilan fenntartható. Ahhoz hogy ne kelljen a szükséges fellépéseknek csorbát szenvedniük nemzetközi szembenállások miatt, a legegyszerűbb ha ezek a területek annak a kezébe kerülnek, aki a védelmet szervezi rajtuk. Nyilván a központok kijelölésével kapcsolatban újabb tárgyalásokra lesz szükség, de az esetleges szembenállást enyhítendő javaslom, hogy az Erdő Országa által felajánlott kárpótlásból hozzunk létre egy közös teherviselési alapot, melyből az esetleges kárpótlásokat fizethetjük azon nemzeteknek akik kénytelenek átengedni egy-egy terméketlen, kopár, egyéb módon úgyis hasznosíthatatlan tengeri sziklahátat.- Az a kárpótlás, amit az Erdő kínált, sokaknak csengett rosszul. Ő maga is úgy gondolta, hogy nehezen illeszkedik ahhoz az ideához, amit vall, de ezen a módon mindenki részesülhetne belőle, és olyan értelmes célt találhatnak ennek a "rosszpénznek" ami hasznot hajt.
- Iwa győztes helyzetben van, ez tény. Azt azonban be kell látnia, hogy ha minden egyes ország békére vágyik, ő sem tehet mást, minthogy aláveti magát a békének. Ehhez viszont sajnos jogosan vár el megfelelő feltételeket. - Sunagakure kérdése nehéz diónak tűnt, de legalább az egyik fél itt volt, így a kérdés megoldása nem a nemzetek háta mögött, igényeiket egyáltalán nem ismerve keleltt, hogy megtörténjen.
- Úgy sejtem hogy Sunagakure nem mondana le a területeiről. -Pillantott Ruira.
- Ugyanakkor Iwa sem lehet képes hasznosítani a sivatagokat. Ez esetben Sunagakure számára mindenképpen valamiféle alku lesz a megoldás, ám terület helyett pénzbeli, erőforrásbeli felajánlást, esetleg kereskedelmi megállapodás megkötését látom célravezetőbbnek. Ha Sunagakure biztosítani tud számára olyan, más nemzetek elérését lehetővé tévő vámmentes útvonalat, ami Iwának megfelelő, szerintem van lehetőség az alkura.. Ezen felül Iwát olyan helyzetbe kellene hozni, hogy érezze azt hogy sikert ért el, ugyanakkor ennek ne feltétlenül legyen anyagi vonzata. - Munfurawa ezen elgondolkozott.. Hogyan is tudnák kiszolgálni a büszkeséget?
- Nos.. Iwa katonai állam, nagy létszámmal, komoly eszközökkel, hagyományokkal. Erre a sikerre méltán büszke, így erre hagyatkozva javasonlám, hogy a háború lezárásának aktusaként Iwa legyen felkérve egy chuunin- vizsga megszervezésére. - egy pillanatnyi hatásszünetet tartott.
- Ez minden nemzetet együttműködésre bírna, és a konkrét harci cselekmények helyett egy másfajta eszközt adnánk a nemzetek kezébe arra, hogy vetélkedjenek. Egy ilyen lehetőség a haderők háborús harci kedvét is visszafogná, hiszen ez nagy hagyományokkal bíró esemény, ami az egyedi képességek megmutatásának jóval oldottabb lehetősége. valahola  szíve mélyén azt hiszem minden harcoló vágyik már a háború végére, ez pedig jó alternatíva, kiváltképp mert még a legnagyobb háborús sikerek mellett is ritkán adományozott címről van szó. - Csakúgy mint Konané, az ő tekintete is kérdőn fordul a többiek felé.
avatar
Djuka Munfurawa
Játékos

Taijutsu Pontok : 106

Tartózkodási hely : Getsugakure


Adatlap
Szint: S
Rang: Chūnin
Chakraszint: 811

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Pihenőterem

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.