Fegyverforgatási szintezés

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Fegyverforgatási szintezés

Témanyitás  Uchiha Madara on Hétf. Júl. 31 2017, 01:01

A fegyverforgatás kategóriái:
-Kenjutsu, kardforgatás
-Bojutsu, szálfegyverek forgatása, botharc (ide tartozhatnak lándzsák is akár)
-Kyüjtusu, távolsági fegyverek használata, mint az íj, nyílpuska
-Shuriken jutsu, a dobófegyverek használata
-Kusarijutsu, mely szó szerint talán lánc technikát jelent, amit a nagy ügyességet igénylő fegyverekre kell érteni, mint pl: Kusari-Chigiri, Kusari Gama.
-Speciális fegyverekben való jártasság. Ezutóbbiba az olyanok tartoznak, melyet a karakter maga készített el és nem igazán sorolható bármelyik előbb említett ágazathoz. Ennél a típusnál darabonkét kell elérni a szintet, mivel két nagyon eltérő darab is beletartozhat eme kategóriába.
A részletesebb leírást a fegyvernemekről ebben a topicban olvasható.

A jártasságok szintjeit D-től S-ig osztályozzuk, ezek jelölik, milyen hatékonyan is tudja használni az adott ágat. Fontos, hogy már Dszinten SEM kezdő fegyverhasználó az illető ezen ranglétrán.

D-szint
A használó „haladószinten” forgatja fegyverét, tudása nem mesteri, nem legendás, ám közel sem mondható rá, hogy kezdő lenne. Ezen a szinten vannak általában a geninek, városőrök, szamurájtanoncok. 

C-szint
A használó már bővebb tudás mellett tapasztalatot is szerzett fegyvernemében, mely meg is látszik harci képességein. Sokkal eredményesebb vívást, célzást, távolságfelmérést tesz lehetővé. Ezen a szinten általában a képzésük végét közelítő szamurájok, őrségi tisztek, kezdőnek számító fegyverspecialista shinobik állnak. 

B-szint
A használó itt már jogosan hívhatja magát a fegyvere mesterének. Mozdulatai sokkal fejlettebbek, sokkal természetesebben, könnyedebben kezeli fegyverét, mint az előző szinteken járók. A képzésüket befejező szamurájok, a fegyverspecialista shinobik valamint a Tiszti szerepet betöltő katonák szintje általában. 

A-szint
A használó tudása itt már legendás. Nehezen talál megfelelő ellenfelet, hisz tudása ekkor már nagyon magas szinten van. A szint önmagában már nehezen érhető el, néhányan képesek csak ilyen szintre fokozni tudásuk. Az igazán kitartó shinobik, a tapasztalt, erősnek számító szamurájok, valamint a civil fegyvermesterek közül csupán néhány emelkedik erre a szintre.

S-szint
Az S-szintje a fegyverforgatásnak egyfajta posztumusz fokozat. Ehhez a szinthez maximum a legendásak közül is kiemelkedők tartozhatnak.

FONTOS:
-Önmagukban a szintek nincsenek a chakraszinthez kötve.
-Egyik szintről a másikra úgy képes fejlődni a karakter, ha a mesélő engedélyt ad a szintlépésre. Ekkor a karakter tényleges fegyverközpontúságát, a jártasságban szerzett tapasztalatát fogjuk nézni. Amennyiben megvan a mesélői engedélyed (nem levonós) élményben, vagy játéktéren kijátszható a következő szintre lépés.
- A Taijutsu Pontok befolyással lehetnek a karakter fegyverforgatására, elvégre nem sokat ér a vívótudásával valaki, mikor nem tudja rendesen megemelni a kardot sem. 
-Mikor igényli valaki a szintet írja azt is oda, hogy konkrétan milyen fegyverre kéri. Egy Zanbato-t máshogy kell használni, mint egy Katana-t, persze ha az egyiket tudja használni, abból következik, hogy a másikban is van jártassága, hisz az adott fegyvertípus alapelveit érti már, ám gyakorlás szükséges ahhoz, hogy két különböző kard (vagy más) forgatásában is ugyanolyan jártas legyen az egyén. 
-Fegyverspecialista shinobik onnantól igényelhetik ezt a megnevezést, ha a felsoroltakból legalább D-szinten van négy jártasság. Előtörténethez is igényelhető, akár genin karakter számára is, ám ebben az esetben az ajándék technika elmarad. Chunnin szintű karaktereknél nem marad el, azonban előtörténet leadása előtti egyeztetést igényel. Ezen a szinten indított karakterek kettő C és két D szintű jártassággal indulhatnak, amennyiben fegyverspecialistának kérte őket a felhasználó. 
-Szamurájok indítása során két Bszintű ismeret és két C igényelhető.
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.