Pandák kódexe

Go down

Pandák kódexe

Témanyitás  Uchiha Madara on Szer. 9 Aug. - 20:46A Yasuraka-Panda törzs kódexe

[Rejtek]
A Yasuraka-törzs egy békés, a világtól elzárkózott, nagy panda ninjuu közösség, amely a Hullámok országának északi részén található, bambuszerdőkkel körülvett, nehezen megközelíthető völgyeiben telepedett le. A völgyeket magas, ércekben gazdag hegyek kerítik be, de a kiváló klíma miatt a völgyek bőségesen teremnek rizsben, gabonákban, és gyümölcsökben. Ezen a környéken nem jellemzőek az erős szelek, a végtelen füves fennsíkokon csak reggelente suhan végig egy-egy könnyed fuvallat. Építőanyagnak megfelelő fát alig találni a környéken, így azt szállítaniuk kell, házaik a legkiválóbb import anyagból készülnek, ami tökéletes a nyugati építészet stílusjegyeit viselő tradicionális építészetükhöz. A pandák három kisebb, falunak is nevezhető közösségben élnek egymás közelségében, ezek közül az egyik a Yasuraka-törzs, a pap szerzetesek törzse. A völgyek nyugati sarkában, a Jimanyama (Dicső Hegy) tövében építették fel házaikat. A hely csúcsa egykor a legenda szerint letört, amikor egy boldogtalan csillag az égből alászállva ott pihent meg, és egy forrást ütött a sziklába, ebből a forrásból ered a Türelem Vízesése, a Shinboutaki, amely mögött a sziklában egy titkos barlang-szentély található. 

[Ninjuuk]
A törzsbe tartozó pandák mindennapjaikban békések, és segítőkészek. Az elemi templomok szerzeteseihez hasonlóan élnek, minden nap dolgoznak, meditálnak, és edzenek, bővítik tudásukat. Alázatot mutatnak fő istenük, Kakujari-sama felé, aki a szentélyükben rejtőzik. A szóbeszédek szerint ettől az égi istentől származik az elemük, a Szél is, amely ezen a környéken ritka és csendes, de ha felmérgesítik a pandákat, képesek ezen radikálisan változtatni. A közösség életszemlélete a "Szél és Víz" egy olyan világnézet, amely a természet szabálytalanságában rejtőző szépségre igyekszik rámutatni. Erre alapszik a különleges taijutsujuk, a Shizen-Kumite, melynek gyakorlásával állítólag erősödik a szellem - a chakra -, és az érzékelés is. A törzs közös hajnali és késő délutáni taijutsu edzése összetartja őket. Az edzés során kibeszélik magukból a problémáikat is, így sikerül mindig nyugodtnak és kedvesnek maradniuk. Az év során három saját ünnepet tartanak, a Születés ünnepét (Tanjoumatsuri), a Nyár ünnepét (Natsumatsuri), és a Termés ünnepét (Sakumotsumatsuri). Ilyenkor színes papír díszekkel borítják be a falut, és három napon át zenélnek és táncolnak, illetve megtartják a fesztiválhoz kapcsolódó vallási szertartásokat is. 

[Jellemzők]
A panda-ninjuuk általánosságban nagy fizikai erővel és kitartással rendelkeznek, melyhez azonban nem túl kiemelkedő gyorsaság párosul. Átlagosan két méter magasak, ez számít köztük normálnak. A Yasurakán kívül a többi törzs a szárazföldi emlősök jelentős részéhez hasonlóan föld elemű, de a Nyugodtak Törzsének minden tagja kivétel nélkül a szél elemet uralja, és irányítja általában magas szinten. Mindehhez szinte születésüktől fogva tanulják a Shizen-Kumite három fő ágát, amelyek a három fesztivál névadói is egyben, de bár minden állat elsajátítja a három Matsuri alapjait, csak egyet tökéletesítenek ki egyénenként - amelyik a leginkább illik a személyiségükhöz. A Tanjou egy agresszív, támadásra kihegyezett stílus, ereje a fiatalok robbanékonyságát szimbolizálja, fő profilját a kézéllel és a rüszttel végzett ütések, rúgások képzik, illetve a pandáktól elvárható maximális gyorsaság. A Natsu célja az ellenfél lefogása, leszorítása, hosszabb időre harcképtelenné tétele. Mozdulatai között leszorítások, feszítések, dobások, és derékmagasságban bevitt rúgások, ütések szerepelnek, de a kéz soha nem szorul ökölbe, a tenyér dolgozik. A Sakumotsu, a harmadik elem pedig a kiemelkedő állóképességre épülő védekezés stílusa, az Ököl Útjának (Kobushidou) is szokták nevezni. Fő alapelve, hogy az ellenfél mindig maradjon a harcos látóterében, és a lehető legtöbb ütést és rúgást az alkar, tenyér, kézfej, illetve a talp hárítsa. Fizikai kontaktuson alapuló védekezés kevés kitérő mozdulattal, a lényeg az ellenfél rohamának megakasztása, lelassítása. A Yasurakák legerősebb harcosai az évek során birtokukba vették környezetük természeti energiáját, és kifejlesztették saját senjutsujukat, amely két szintből áll. A tényleges senjutsu a felső, Igaz Út (Hontoudou), az alsó, Meditáció Út (Meisoudou) inkább afféle chakrakoncentrációs energiahalmozás, amely szinte csak szellemiségében tér el a ninja szerzetesek Senzoku no Sai nevű technikájától. 

[Titkos technikák]

A Yarusaka-törzsnek rengeteg titkos technikája van, melyek közül sok az évek során feledésbe merült. A törzs stílusát összefoglaló néven Yarusakadou-nak nevezzük.

Taijutsu - Shizen-Kumite:


Shizen-Kumite: Tanjoumatsuri // Természet-Kumite: Születés Ünnepe
Egy agresszív, támadásra kihegyezett stílus, ereje a fiatalok robbanékonyságát szimbolizálja, fő profilját a kézéllel és a rüszttel végzett ütések, rúgások képzik, illetve a pandáktól elvárható maximális gyorsaság.
Szint: B
Chakraszint: 250
Taijutsu pont: +4

Shizen-Kumite: Natsumatsuri // Természet-Kumite: Nyár Ünnepe
Célja az ellenfél lefogása, leszorítása, hosszabb időre harcképtelenné tétele. Mozdulatai között leszorítások, feszítések, dobások, és derékmegasságban bevitt rúgások, ütések szerepelnek, de a kéz soha nem szorul ökölbe, a tenyér dolgozik.
Szint: B
Chakraszint: 250
Taijutsu pont: +4

Shizen-Kumite: Sakumotsumatsuri // Természet-Kumite: Termés Ünnepe

A kiemelkedő állóképességre épülő védekezés stílusa, az Ököl Útjának (Kobushidou) is szokták nevezni. Fő alapelve, hogy az ellenfél mindig maradjon a harcos látóterében, és a lehető legtöbb ütést és rúgást az alkar, tenyér, kézfej, illetve a talp hárítsa. Fizikai kontaktuson alapuló védekezés kevés kitérő mozdulattal, a lényeg az ellenfél rohamának megakasztása, lelassítása.
Szint: B
Chakraszint: 250
Taijutsu pont: +4

Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
Egy tenyérrel végrehajtott ütés, amely inkább egy taszításra hasonlít, és a mellkast célozza meg. Az ütés előtt a használó nagy mennyiségű chakrát halmoz fel a tenyerében, amit az ellenfél megérintésével egy időben kiereszt ezzel is fokozva a hatást. A pontos találat messzire repítheti az áldozatot, de helyesen végrehajtva csupán pár centit löki hátra, ugyanakkor egy időre lelassítja vagy megállítja az ellenfél légzését, megbénítva azt.
Szint: B
Chakraszint: 400
Taijutsu pont: +3

Yarusakadou: Hiroi Katto // Csendes Út: Széles Vágás
A használó az előző technikához hasonlóan a kezébe koncentrálja a chakrát, egészen pontosan a kézfejének az élébe, majd tetszőleges irányból egy vágást imitálva sújt le ellenfelére. Megfelelő chakramennyiséggel könnyedén csontot törhet a használó komoly külső sérülést okozva.
Szint: B
Chakraszint: 350
Taijutsu pont: +2

Elemi technikák (Fuuton):

Fuuton: Hiraku Nohara // Szél Elem: Táguló mező
Ez egy támadó technika, amely több ellenfél ellen lett kifejlesztve. A panda szélesre tárja karjait, majd az egyik irányba suhint velük, ezzel légörvényt indítva maga körül. A szelet a pandák vastag szőrzete és széles karja kelti, a légmozgás pedig chakrával elegyítve 360°-ban terjed egyre kifelé, akár tíz méterre is.
Szint: C
Chakraszint: 280

Fuuton: Onara // Szél Elem: Szellentés

A név magáért beszél, a használó a megfelelő mennyiségű bélgázt összegyűjtve és chakrával keverve ellenfele fele fordulva kiereszti, amely egy pusztító erejű, általában kellemetlen szagú viharként jelenik meg, és mindent elsöpör az útjából. A technika gyakorlott mesterei akár hosszú másodperceken át is képesek így chakrát kiengedni, erremondják azt, hogy a használó egy finglavina.
Szint: A
Chakraszint: 340

Senjutsu:

Meisoudou // Meditáció Út
Elsajátítása a Senzoku no Saihoz hasonló metódus, rengeteg meditációt igényel a Yarusaka-törzs vízesés mögötti szentélyében. Csak azok kezdhetnek bele elsajátításába, akiknek már eleve igen erős chakrájuk van, vagy rendelkeznek valamilyen chakraerősítő anyaggal, eszközzel, vagy technikával. Ellenkező esetben a felszabadított chakra komoly kárt tehet a használó chakrahálózatában. A magas kockázathoz képest a hatás nem annyira nagy durranás, csupán felerősíti a használó érzékeit, és kissé megnöveli a sebességét. Lényegében egy csökkentett hatású senjutsu.
Szint: S
Chakraszint: 750
Előfeltétel: Chakraerősítő (pl. Senzoku no Sai), vagy természetesen erős chakra
ENGEDÉLYKÖTELES

Hontoudou // Igaz Út
A pandák igazi senjutsuja, amelyhez hasonlóval a legtöbb ninjuu faj rendelkezik. Semmiben nem tér el az átlagos senjutsutól.
Szint: S+
ENGEDÉLYKÖTELES, lásd: Senjutsu

[Tagok]

Név: Yawara

Méret: normál
Különleges képességek: ötven gőzgombóc fér a szájába
Szint: C
Jutsuk: 
 - Fuuton: Reppusho // Szél Elem: Erős Szélvihar Tenyér
 - Fuuton: Senpuuken // Szél Elem: Örvénylő Szélököl
 - Shizen-Kumite: Sakumotsumatsuri // Természet-Kumite: Termés Ünnepe
Leírás: Fiatal, a többi pandához képest lusta, de találékony. Nem igazán akar harci szempontból fejlődni, a törzs egyik legnyugodtabb pandájaként tartják számon. Egyébként a vezető fia, de nem igazán igyekszik felnőni a feladathoz, hogy a következő törzsfőnök lehessen. A törzsből a legjobb barátja a hozzá igencsak hasonló Fukafu.

Név: Fukafu
Méret: normál
Különleges képességek: igen magas szintre emelte az Onara no Jutsut.
Szint: B
Jutsuk:
 - Fuuton: Onara // Szél Elem: Szellentés
 - Fuuton: Kami Oroshi // Szél Elem: Szent Lökéshullám
 - Shizen-Kumite: Natsumatsuri // Természet-Kumite: Nyár Ünnepe
 - Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
Leírás: Gondolkodásmódban kissé hasonlít Yawarához, de nála egy fokkal tehetségesebb fiatal panda. Megragadta az alkalmat, hogy eddzen egy kicsit barátja apjával, a törzs egyik legerősebbjével, de ő sem jutott túl messzire motiválatlansága miatt.

Név: Daiama
Méret: nagy
Különleges képességek: képes két nodachit használni egyidejűleg már-már mesteri szinten
Szint: B
Jutsuk: 
 - Yarusakadou: Hiroi Katto // Csendes Út: Széles Vágás
 - Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
 - Shizen-Kumite: Tanjoumatsuri // Természet-Kumite: Születés Ünnepe
 - Fuuton: Hiraku Nohara // Szél Elem: Táguló mező
Leírás: Az előző kettővel ellentétben igencsak motivált, fejlődni vágyó, akaratos és kitartó harcos, aki a panda technikák dicsőségének felélesztését tűzte ki célul. Gyakran vonul félre a falu tekercstárába, hogy a régi, alig érthető és olvasható tekercseket próbálja restaurálni. Ha eközben a tevékenysége közben idézi meg valaki, arra általában egy ideig elég mérges a harc után, de a harcban segít a legjobb tudása szerint.

Név: Shizuka
Méret: normál
Különleges képességek: kiváló kardforgató, fizikai ereje lehetővé teszi, hogy fél kézzel forgassa odachiját.
Szint: A
Jutsuk: 
 - Yarusakadou: Hiroi Katto // Csendes Út: Széles Vágás
 - Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
 - Fuuton: Kami Oroshi // Szél Elem: Szent Lökéshullám
 - Kaze no Yaiba // A Szél Kardja
 - Fuuton: Kaze Kufu // Szél elem: Szél Terror
Leírás: Egy csöndes, bölcs panda, akinek senki sincs tisztában igazi erejével. Néha szól hozzá a beszélgetésekhez valamilyen tanáccsal, de általában csöndben figyel, szinte kívülállóként viselkedik. Ő az egyetlen olyan panda, aki fontosabbnak tartja a szél elem használatának terén szerzett képességek fejlesztését, mint a taijutsut, ezért ki sem fejlesztette magában egyik Shizen-Kumite ágat sem. Ugyanakkor megtanulta az alap Panda taijutsukat, és mellé néhány kiemelkedő erejű fuuton jutsut.

Név: Kaze
Méret: normál
Különleges képességek: szél specializáció
Szint: A
Jutsuk: 
 - Fuuton: Kami Oroshi // Szél Elem: Szent Lökéshullám
 - Kaze no Yaiba // A Szél Kardja
 - Fuuton: Kaze Kufu // Szél elem: Szél Terror
 - Fuuton: Kazekiri // Szél Elem: Hasító szél
 - Fuuryuudan no Jutsu // Szélsárkány Jutsu
Leírás: Kaze eredeti neve Hangi (Lázadó) volt, már kis kora óta más úton járt, mint testvérei. Nem törődött a pandák taijutsu művészetével és tradícióival, hanem az istenük által nekik adott szél elemnek tisztelgett azzal, hogy minden megtanult technikája erős szél jutsu lett. Ellent mondott továbbá a pandák hagyományos eszközhasználatának, és a botok, nunchakuk helyett katanát kezdett forgatni. Ő vette rá néhány társát, köztük Shizukát is, hogy vágjanak bele a szél elem mesteri szintre fejlesztésébe.

Név: Komakai

Méret: kicsi
Különleges képességek: bo mester
Szint: A
Jutsuk:
 - Fuuton: Shinkuugyoku // Szél Elem: Vákuum Labda
 - Kajou Kazemari // Forgó Széllabda
 - Shizen-Kumite: Tanjoumatsuri // Természet-Kumite: Születés Ünnepe
 - Fuuton: Kazekiri // Szél Elem: Hasító Szél
 - Fuuton: Mugen Sajin Daitoppa // Szél Elem: Elenyésző Nagy Por Áttörés
Leírás: A többiekhez képest igencsak apró termetű, vékony panda, aki méretéhez képest aránytalanul nagy botot forgat. Szél specialista, de nem azért, mert nem tiszteli a hagyományokat, ez nála a méretéből adódó szükséglet. Ugyanakkor képes volt az egyik legerősebb Tanjoumatsuri kifejlesztésére a törzsben. Kissé mogorva és konok, de kitartó ninjuu.

Név: Etoku

Méret: nagy
Különleges képességek: taijutsu-specialista, kiválóan ért a nunchakuhoz.
Szint: S
Jutsuk:
 - Shizen-Kumite: Tanjoumatsuri // Természet-Kumite: Születés Ünnepe
 - Shizen-Kumite: Natsumatsuri // Természet-Kumite: Nyár Ünnepe
 - Shizen-Kumite: Sakumotsumatsuri // Természet-Kumite: Termés Ünnepe
 - Yarusakadou: Hiroi Katto // Csendes Út: Széles Vágás
 - Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
 - Meisoudou // Meditáció Út
Leírás: A valaha volt első panda, aki az összes Shizen-Kumite irányt egy személyben tökéletesítette, így taijutsuja szinte legyőzhetetlenné vált. Mindennek azonban hátránya is van, a feloldásnál nem jutott messzebb a szél elem tanulásával. Persze ettől még a törzsbe tartozik, mi több, ő a törzsfőnök egyik helyettese, és egyben a fiatalok taijutsu oktatója. Ő tartja a kapcsolatot a fajjal szövetséget kötő személyekkel is. Az egyik legnagyobb, majdnem elefánt méretű tagja a törzsnek, és fizikai ereje is páratlan. Azt beszélik, hogy egyszer tíz centivel arrébb tolta A saját házát, hogy ne kelljen folyton átfeküdnie az árnyékos területre a teraszán. Persze ez nem feltétlenül igaz.

Név: Ichi
Méret: ???
Különleges képességek: rejtőzködés, genjutsu
Szint: S
Jutsuk:
 - Fuuton Shunshin // Szél Elemű Fürge Test
 - Meisai Gakure no Jutsu // Álcázó Rejtek Technika
 - ???
 - ???
 - ???
 - ???
Leírás: A törzsfőnök másik helyettese, azt pletykálják róla, képest genjutsut létrehozni. Feladata az egész völgy védelme a betolakodóktól, amelyet különböző genjutsuval, szükség esetén az illető lesből való ártalmatlanításával. Ritkán van a faluban, legtöbbször a környéket járja, igen rejtélyes, csöndes alak.
ENGEDÉLYKÖTELES

Név: Pandakami no Daisuke
Méret: normál
Különleges képességek: senjutsu
Szint: S+
Jutsu:
 - Meisoudou // Meditáció Út
 - Hontoudou // Igaz Út
 - Yarusakadou: Hiroi Katto // Csendes Út: Széles Vágás
 - Yarusakadou: Panda Panchi // Csendes Út: Panda Ütés
 - Shizen-Kumite: Sakumotsumatsuri // Természet-Kumite: Termés Ünnepe
 - Fuuton: Shinkuu Renpa // Szél Elem: Száguldó Vákuumélek
Leírás: A valaha élt legerősebb panda, és nem csak a technikái vagy a senjutsuja miatt. Találékony, kiváló vezető, bölcs és megértő, a legjobb, akit a Yasuraka-törzs kívánhat magának. Kegyetlen tanító, de hatékony módszerei vannak, tudása pedig elég széleskörű és kiterjedt. Gyakran meglepi a tekercsekkel foglalkozó többi pandát azzal, hogy fejből idéz nehezen olvasható, régi tekercseket. 
ENGEDÉLYKÖTELES
avatar
Uchiha Madara
Mesélő

Specializálódás : Fegyverek || Ninjuu kódex


Adatlap
Szint: S
Rang: Legend
Chakraszint: Az öt Kage erejénél is nagyobb

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.