Kaneko Teaház

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Kaneko Teaház

Témanyitás  Jiraiya on Hétf. Nov. 13 2017, 16:00

Az Erdő Országának főútja mentén elhelyezkedő teaház, melyet a Kaneko család üzemeltet. A család feje közismert a környéken, ugyanis egy kiöregedett Shinobi, aki szerződésben áll a Ninjuu macskákkal. Gyakran megfordulnak erre a Hold Országából érkező Banekok, kik ritka teafüveket és egyéb termékeket hoznak az üzletbe. 

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve... 
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kaneko Teaház

Témanyitás  Datara on Hétf. Nov. 13 2017, 19:47

Napok teltek el azóta, hogy Datara elhagyta az Erdő Országát irányító Daimyo-jának palotáját. A béketárgyalás, amin részt vett, nem úgy ért véget, mint arra számítani lehetett. A háború még azelőtt lett vége, hogy bármiféle döntést hoztak volna a résztvevők. Emellett, mint az a végén kiderült, a tárgyalás szabotálva lett. Az a személy, aki úgy mutatkozott be, mint a házigazda, valójában nem a valódi úrnője volt a palotának.
- Szép kis csavar, azt meg kell hagyni. – szólalt meg miközben halad a főúton, miről azóta nem tért le, hogy elhagyta a tárgyalás helyszínét. - A háború véget ért volna! Vajon tényleg? – merengett el. Az információk, amiket közöltek velük, abból megtudhatták, hogy Kirigakure feladta a célját, a háborúval kapcsolatban. Egyik fél sem járt jól, aki részt vett a háborúban. Kirigakure-t hátba támadták, Kumogakure súlyos veszteségeket szenvedett. A háború már csak ezzel járt, a Szerzetes tudta jól, aki belekezd, az nem ússza meg veszteségek nélkül. Azt nem tudták meg, ki támadta meg a Víz országának ninjáit és azt se, hogy mi történt a Villámok Földjén. Datara úgy volt vele, ezen információkhoz úgyis hozzá fog jutni hála Yakou kiterjed információs hálózatának. Ennek a hálózatnak köszönheti, hogy tudomást szerzett a béketárgyalásról és valószínűleg ennek a hálózatnak köszönheti, miképp részt vehetett rajta.
- Hiába ért véget a harcok, még sokáig érezhető lesz az utóhatásai. – mondta ki hangosan azt, amire gondolt.
Az idő teltével a Szerzetes kezdte észrevenni magát, hogy ideje lenne valahol megpihennie s feltöltődnie, így hát arra a döntősére jutott, hogy betér a legelső útjába eső fogadóba. Az első ilyen hely egy Teaház volt. Ahogy belépett az épületbe a szokásos reakció fogadta, minden bent lévő tekintetet magára vonta. Már régóta nem érdekelte ez, figyelmen kívül hagyta és egyenesen a pulthoz legközelebb eső paravánalt elválasztott részen foglalt helyet, hol nem tartózkodott senki s ott várta meg, míg egy felszolgáló oda megy hozzá. A szalmakalapját és shakujo-át maga mellé helyezte s kicsit lazított a ruházatát. Mint mindig, mikor betér valahova, első dolga az volt, hogy körbenézzen s feltérképezze a helyet, a bent lévőkkel egyetemben. Nem volt túlbonyolítva a hely. Egyik oldal helyezkedtek a bambusszal elválasztott asztalok, míg a másik oldalon padok sorakoztak. Összesen kilencen tartózkodtak a teaházban, magát és a pultnál lévő kiszolgáló lányt is beleszámítva. Hat személy volt együtt, míg volt egy, aki magában ült. Datara az arcát nem tudta kivenni, mivel a kabátjának csuklyája takarta és nem engedett láttatni belőle szinte semmit. A csoporton is vetett egy gyors pillantást. Egyikőjük díszes öltözéket viselt, míg a maradék öt a szolgálója lehettek. Nem sietett a tetovált férfi, szóval megvárta, míg a nő végez a tennivalóival és odamegy hozzá.
- Üdvözlöm kisasszony! – köszöntötte a lányt, ha odament hozzá - Egy lótusz teát kérnék! – mondta el mit szeretne.
avatar
Datara
Játékos

Taijutsu Pontok : 20

Tartózkodási hely : A világban valahol.


Adatlap
Szint: C
Rang: Vándor szerzetes
Chakraszint: 275

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kaneko Teaház

Témanyitás  Jiraiya on Kedd Nov. 14 2017, 17:00

// Datara - Nawabare no Jutsu //

Az egyszerű kis teaház közkedvelt volt errefelé, bár ezt Datara aligha sejthette ezt. Mégis, amikor belépett, minden szem rászegeződött. Magasságának hála le kellett hajolnia, amikor belépett, s ami azt illeti, csak éppen, hogy nem kellett végig fejet hajtva közlekednie a teaház alsó szintjén. Elvégre a férfi rájött, hogy ennek a teaháznak van még egy szintje, azt már kintről is látta és csak a több emelettel rendelkező épületeknek van ilyen alacsony - bár a normál emberek számára pont megfelelőnek mondható - plafonú alsó szintje. 
Ahogyan a Szerzetes végigsétált a helyiségen, a hat fős csapat elhallgatott. Mind árgus szemekkel nézték, szinte érezte, ahogyan a hat szempár végigfut ruházatán, felszerelésein és eszközein. Ám a férfi nem nézett rájuk, csupán perifériájából figyelte meg őket és leülvén az egyik paravánnal elválasztott blokkba, úgy helyezkedett el, hogy jól láthassa a vele majdhogynem szemben lévő csapatot, tehát hátát a fal felé fordította. Senki sem szeret úgy ülni, hogy bárkinek is a hátát mutassa... Különösképpen nem ebben a világban, egy ilyen ismeretlen helyen.
Mindazonáltal, amint elfoglalta helyét, a pultban álló serénykedő hölgyemény abbahagyta a rendelés elkészítését és sietős léptekkel sietett Szerzetesünk felé. A lány szőkés, de enyhe lazacszínbe átcsapó hajzuhataga fürtökben omlott vállaira és hátára, óriási, barna szemeit pedig kedvesen szegezte az újonnan érkező vendégére. Kezeit maga előtt összekulcsolva állt meg a férfi előtt, majd mosolygott rá kedvesen.
- Üdvözlöm önt a Kaneko-teaházban. Mivel szolgálhatok? - Hangja kedvesen csilingelt, ám amint elhallgatott, a háta mögül egy férfi hang bődült fel.
- Hé Cukorfalat!! Mi lesz a rendelésünkkel?! Igyekezz és velünk foglalkozz! - Kiabálta az egyik férfi a hatfős társaságból, olyan hangerővel, amibe a lány valósággal beleremegett. Szemeit lecsukva, hunyorogva hallgatta a férfi hangját, majd sietve, idegesen hátra fordult.
- Hai-Hai! Azonnal viszem! - Majd visszafordult Datara felé, s ugyanazzal a kedves mosollyal próbálta meg fogadni a férfi rendelését, ám a lány nem tudta elrejteni idegességét. - Lótusz tea, értettem, pár pillanat és hozom is! - Hajolt meg a vendég előtt, majd gyorsan eltipegett. Ami még furcsa lehetett a lányon, az a viszonylag díszes kimonója, melyet nem sok felszolgáló viselhetett ebben a formában. Ez azt jelentené, hogy Datara egy nívós helyre érkezett.
Miközben a lány a pultnál serénykedik és tálcájára már az ötödik bögre teát emeli, Datara megfigyelheti a másik oldalon ülő férfiakat. Öten fekete és fehér kimonót viselnek, oldalukon Katana és Wakizashi látható. Hajukat tradicionális szamuráj hajviselettel fogták fel. Mind fiatalok körülbelül 22-23 évesek lehetnek. Megnyilvánulásaikból és arckifejezéseikből egyértelműen lekövetkeztethető, hogy el vannak telve magukkal. Ami viszont a hatodikat illeti, ő teljesen eltér tőlük úgy korban, mint megjelenésben. A feltehetően 18-19 éves Fiú fekete haja rendezetlen fürtökben omlott válláig, míg fülbevalógyanánt egy rózsaszín ékkövet visel. Kimonója díszes, a kék sötétebb és világosabb árnyalataiban egy egyszerre pompázik, csakúgy, mint Haorija. Léhán dől el az egyik padon, teljesen elfoglalva azt és valami furcsát szorongat a kezében. Innen úgy néz ki, mint egy formázott Mochi. Ő nem visel katanát, egyetlen egy Wakizashi van övébe tűzve. 
- Áh, Unubore-sama! Itt a teánk! - Kiáltott fel az egyik férfi, s Datara ekkor vette észre, hogy a pultos lány egy, a törékeny testének nehéz tálcával egyensúlyozva próbál meg eljutni a pulttól a hatfős társasághoz, ám amikor a férfi felkiáltott, ő megbotolva terült el előre. Mind a hat tea a levegőbe emelkedve fröccsent minden felé, s bőven jutott mind a hat férfira. A lány arcán az esés fájdalma látszódott, karjait és lábait maga alá húzva gömbölyödött össze a földön, miközben szemeit erősen összezárta. Nem akart és nem is lett volna képes felállni, ám ekkor az egyik Szamuráj csuklójánál fogva megragadta és felrángatta. - Ezt mégis hogy képzelted Tsuki?! Rá öntöd a teát Unubore-samára?!
- Katoshi... - Csendül fel a most már ülő helyzetben lévő fiú nyugodt, halk hangja, mely azonnal elnémította a nála jóval nagyobb Szamurájt. A fiú éppen arcából törli le a ráfolyt teát. - Ez forró volt. Tsuki? Ezt mégis hogyan akarod jóvátenni? - Nézett a lányra, miközben fejét kissé oldalra biccentette, de a lány csak remegett.
- Én... Én... É-n nagyon sajnálom! Megfizetem a tisztítási költségeket és természetesen a fogyasztásukat is a ház állja! - Tsuki mostanra a saját lábain állt meg, de még mindig erősen szorította csuklóját a szamuráj marka.
- Hmm? Hogy ezt? - Nézett le a ruháján szétterjedő teafoltra. - Ez engem egyáltalán nem érdekel. De a fájdalom, amit a forró tea okozott... Azt hogy szeretnéd jóvátenni? Hmm? - A lány nem mert a fiú szemébe nézni, csupán rémülten meredt maga elé, nem tudott mit mondani. A fiú szemében azonban szadista fény csillogott, apró mosolya olyan démoninak hatott, mint amilyet csak a leggonoszabb emberek tudnak emberi arcukra varázsolni. - Áh tudom már! Majd én segítek dönteni. - Ekkor kissé előrehajolt, s mély hangon suttogta. - Az ügyetlen kezeddel fogsz fizetni érte. Katoshi! - Szólította fel a lány bal kezét fogó férfit, aki azonnal rántott rajta egyet és a fiú előtt elterülő asztalra nyomta. Tsuki felsikoltott, de nem mert mondani semmit. Legalábbis egyenlőre.

_________________
° Hiroto Yukionna, Tottori Shinko, Matsuhito Shinroku --> Cukorkacsapat 2.0
° Kenshiro Hanae --> Újra elveszve... 
° Kureiji Hanaro --> Minden kezdet nehéz
° Rui --> A Fájdalmas Jóslat: Élet
° Yoshitaro --> A Fájdalmas Jóslat: Halál
° Akira --> "Tartozni valahová..."
° Saigo --> Egy "B" szintű küldetés
° Abuso --> Homokszív
° Kawachi --> ???
° Datara --> Nawabare no Jutsu
avatar
Jiraiya
Mesélő

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Tartózkodási hely : Félkarú Rablózik valahol


Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kaneko Teaház

Témanyitás  Datara on Szer. Nov. 15 2017, 15:40

Jiraiya - Nawabare no Jutsu

~ Ki akartam vonni magam a világ ügyes-bajos dolgaiból… talán felelőtlenül. Ha csak úgy szemlélném a világot, ahogy azt elképzeltem és szerettem volna, akkor nem lenne értelme élnem. Mindegy lenne, ha elvonulnék egy isten háta mögötti helyre, hol senki és semmi nem zavarna. ~ mosolyodott el a férfi ~ Most jövök rá, hogy talán félreértettem azokat a szavakat, miket leírtak. A Mester és a többiek megállás nélkül próbáltak ráébreszteni erre, sikertelenül. Datara már régóta gondolkozót ezen és a tárgyalás ébresztette rá igazán. Már régóta csak bizonyos alkalmakkor avatkozott be eseményekben, máskülönben szinte mindig figyelmen kívül hagyta s tovább haladt. A tárgyalás volt az az esemény, ami megadta a végső lökést a számára, a változás felé. Tanulni akart, mindenképp meg akarta ismerni a világot. Újból azt az utat akarta követni, min még azelőtt indult el, hogy az Apját megölték.
~ Nem tűnik rossz helynek ez a Teaház. ~ szűrte le miután kényelmesen elhelyezkedett. A pult mögötti ajtót kezdte el bámulni, ami nagy valószínűséggel a konyhába vezetett. ~ Az ajtó mögött mindenképp tartózkodnia kell legalább egy személynek. A mostani időkben egyedül hagyni egy lányt, nagy felelőtlenség lenne. Meg amúgy is, kitudja milyen alak vagy alakok keverednek ide, akik nem igazán ismerik az illemet.
Datara örülhetett, hogy egy olyan helyet fogott ki, minek a belsőtere elég magas ahhoz, hogy ne keljen lehajolnia. A Kaneko Teaházban is csak éppen elfért, és nem volt muszáj összehúznia magát. Mint más helyen ott sem ugrálhatott kedvére, hacsak nem azt akarná, hogy gyorsabban felérjen az emeletre.
~ Úgy látszik, most is van köztünk olyan, aki híján van az illemtudásnak! ~ reagált magában a vele szemben ülő egyik férfi szavaira. ~ Illik megvárni, míg végez, a másik vendégel, ha már beszédbe elegyedett vele. Na meg nem kellene ordibálni, mert hacsak ö maga nem süket, akkor normál hangnemben ugyanúgy meghallaná. Datara látta, ahogy a lány összerezzen a hirtelen jött, a kelleténél is hangosabb szavaktól. A lány öltözékéből arra kellett következtetnie, hogy nem akármilyen helyre érkezett. A ruha, mit viselt túlságosan is eltért az egyszerűtől, díszesebb volt és drágább. A férfi megmozdulása után, Datara figyelni kezdte a hatfős csoportot. A megjelenésük alapján egyből kiderült kik lehetnek. A tradicionális hajviselet mindent elárult, ahogy az oldalukon foglaló kardpár. Mind a hatan fiatalabbak lehettek a tetovált Szerzetestől, egyikük, akinek a kimonója eltért a többitől, ő még fiatalabbnak tűnt.
~ Ő lehet a csoport főnöke, a többiek csak a szolgálói, esetleg testőrei. Az viszont egész biztos, hogy túlságosan is nagyra tartják magukat. Datara hamar felismerte ennek a jeleit, elégszer találkozott már vele eddigi élete során. ~ Az ilyen beképzelt alakok szokták a problémákat gerjeszteni. A Szerzetes mellkasánál összekulcsolva figyelte a lányt, ahogy az igyekezett kivinni a szamurájok állttal rendelt italokat. Idegességében túlságosan is sokat akart és nem vette figyelembe a képességeit, miszerint annyi italt nem képes egyszerre magával vinni. Az egyik férfi felkiáltása annyira váratlanul érte, hogy megbotlott s elesett. A kezében lévő italok, meg végül megérkeztek azokhoz, akik kérték, csak nem úgy, ahogy azt szerették volna. A levegőbe kerülő italok, minden irányba szétfröccsentek s beterítették a hat férfit.
~ Magatokra vessetek, ha nem siettettétek volna szegény lányt, és kicsit visszább vettetek volna a hangerőben, akkor nem így végeztétek volna. ~ mosolyodott el. Az ezt követő események nem olyan irányzatot vettek, ami a lánynak kedvezett.
~ Itt az alkalom, hogy ne csak szemléljem a dolgokat, hanem részt is vegyek benne.
- Elnézést Uraim! – szólalt fel hangosan - Nem gondolják, hogy kicsit túlreagálják a dolgokat. Nem szándékosan tette, csak véletlenül történt meg eme szerencsétlen eset. Maguk nem tűnnek olyan gyengéknek, ennélfogva nem hiszem, hogy olyan nagy fájdalmat tudott okozni azok az italok. – mondta.
avatar
Datara
Játékos

Taijutsu Pontok : 20

Tartózkodási hely : A világban valahol.


Adatlap
Szint: C
Rang: Vándor szerzetes
Chakraszint: 275

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kaneko Teaház

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.