Ruházatok részletes leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Ruházatok részletes leírása

Témanyitás  Karin on Hétf. Ápr. 05 2010, 13:13

Hogy ne essünk túlzásokba (és hogy kezdő szintű karakterek ne juthassanak olyan felszereléshez, melyek tápolnák őket), a szintek alapján besorolt ruházatokat csak megfelelő szinten lehet megkapni, és minden C szintnél magasabb besorolást kapott ruhaneműt a játékban ki kell játszani, egy mesélővel karöltve. Egyesekhez, pedig engedély is szükséges.

E-színt: alapfelszerelés, kezdésként, akárki birtokolhatja, aki akarja
D-színt: csak genin karakterek birtokolhatják
C- színt: csak chuunin karakterek birtokolhatják, illetve geninek, ha engedélyt kapnak rá!
B- színt: csak chuuninok és jounin birtokolhatják!
A-színt: csak csak jouninok karakterek birtokolhatják, illetve chuuninok, ha engedélyt kapnak rá!
S- színt: csakis engedéllyel birtokolható!

(A leírásokért, szeretnék köszönetet mondani Kanmiru-nak!!!)


A hozzászólást Karin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 05 2010, 13:18-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruházatok részletes leírása

Témanyitás  Karin on Hétf. Ápr. 05 2010, 13:17

Ninja ruházat és páncélzat

A ninják ruházata a praktikumot helyezi minden egyéb funkció elé, ezért az egész ninja világ osztozik -többé kevésbé- a legalapvetőbb ninja-felszerelések sztenderdjeiben. Ezek a felszerelési tárgyak általában maximum színükben különböznek, viszont használhatóságuk miatt minden államban ezek az általánosan elfogadott és használt, strapabíró darabok.

Ninja overál és ruházat
Elérhetőségi szint: E
Kezes-lábas jól levegőző, de testmeleget tartó teljes testet fedő ruha, ami a chuunin egyenruha alapja, vagy ugyanilyen anyagú mellény, hosszú ujjú felső, illetve állítható lábszorítóval rendelkező nadrág.
Ár: 500 Ryu
Megjegyzés: minden játékos alapból egyet birtokol... ha többet akarsz, csak akkor kell fizetned

Ninja szandál
Elérhetőségi szint: E
Strapabíró, több rétegű, bőrből és szövetből készült lábszárig felérő szandál, erős gumi talppal, ami minden terepen a megfelelően biztos járást segíti. A talp egy részébe vaskos fémlemez van beépítve, hogy a ninja képes legyen belelépni fegyveres támadásokba is. A szandál a sztenderd chuunin egyenruha része.
Ár: 300 Ryu
Megjegyzés:minden játékos alapból egyet birtokol... ha többet akarsz, csak akkor kell fizetned

Ninja fejpánt
Elérhetőségi szint: D
Szövet fejpántra szegecselt fémlemez, belegravírozott ninja-nemzeti jelképpel. Csakis a falutól kapható, illetve ellenőrzötten pótolható felszerelés-darab, aminek sokkal inkább szimbolikus értéke van az országok és ninjáik számára, mint valós használati értéke. Sztenderd használata a homlokon való viselés minden ninjának, de általában ez sehol sincsen szigorú szabályokkal kikötve és betartatva.
Ár: N/A
Megjegyzés: Minden karakternél csak egy van, ha elveszti, ingyen kap egyet...

Ninja kesztyű
Elérhetőségi szint: D
Ujjatlan, strapabíró, több rétegű bőrből és szövetből készült kesztyű, ami csuklószorítóban végződik, és a kézfejére egy vaskos fémlemez van szegecselve, ami képes fegyvereket is megakasztani szükség esetén.
Ár: 400 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Precíziós kesztyű
Elérhetőségi szint: D
Strapabíró, több rétegű, bőrből és szövetből készült bőrre feszülő kesztyű, ami csuklószorítóban végződik, és tervezése révén szinte teljesen szabad mozgást enged a kezeknek, és nagyban csillapítja a remegést, és teljesen lehalkítja a mozgást, kiszorít minden külső hatást, vízálló. (Medikusok kedvence.)
Ár: 1000 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Láncing, láncvértek
Elérhetőségi szint: D
A legkönnyebb, és mozgást legjobban engedő hálós szerkezetű vérttípus, ami még így is tetemes súllyal és valamennyi mozgáskorlátozással jár, viszont nagyon jól áll ellent a könnyű fegyverek támadásainak. Legtöbbször a ruházat alatt mellény, rövid vagy hosszú ujjú felső darabként találkozhatunk vele, viszont vannak nadrágba vagy szoknyába varrt, esetleg felszíjazható csak karokat, lábakat védő típusai is.
Használók: Jiraija, Naruto, Shikamaru, Temari, etc.
Ár: 1000 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Pántolások, vértdarabok
Elérhetőségi szint: D-C
Teljes arcot/fejet beborító védőpántok, vagy vállvértek, vagy alkar/lábszárvédők. Vastag, fegyvereknek jól ellenálló fémlemezekből, és az őket kipárnázó, lefogó szövetekből és szíjazásokból készülnek a megrendelő számára.
Használók: a volt Nidaime Hokage, Yamato, Jiraiya, Hoshigaki Kisame, etc.
Ár: 5000 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Taktikai mellény
Elérhetőségi szint: C
Több rétegű, kiképzett bőrből és szövetből készült mellény, amely optimális lehetőséget kínál számos taktikai eszköz elhelyezésére különböző zsebeiben és rekeszeiben. A mellény kialakításának köszönhetően azt akár eleve egyeztetve, akár a ninja saját magának képes nagyon rövid időbefektetéssel a maga igényeire szabni, a zsebek és szíjazások áthelyezésével. A mellény korlátozott szinten véd a külső behatásoktól. A mellény a sztenderd chuunin egyenruha része. (Minden rejtek, egyéni chuunin mellvértet használ!)
Ár: N/A
Megjegyzés: chuunin szinten és felette mindenki ingyen hozzájuthat

Maszkok
Elérhetőségi szint: E-C
Gyakorlatilag házilag készítettől kezdve bármilyen drága és díszes, esetleg fémmel pántolt maszkig a kereskedelemben bármikor beszerezhetőek a ninja számára megfelelő darabok. (C: olyan maszkok, amiket az eredeti speciális osztagokéhoz hasonlóra készíttetnek el engedély nélkül - ami egyébként tilos, és valószínűleg még ekkor is felismerhető lesz a speciális osztag tagjai számára a csalás ténye.)
Ár: 600 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Elérhetőségi szint: B-S
Olyan maszkok, amelyek valamelyik rejtett faluhoz, azoknak speciális osztagaihoz tartoznak, annak védjegyei. Ezeket a maszkokat általában mindenütt felismerik, tisztelik vagy félik, esetleg vadásszák feketepiaci értékéért.
Használók: ANBU, Vadász Ninják, Oinin, Ookami, etc.
Ár: N/A
Megjegyzés: Ha egy szervezett tagja vagy, ingyen és bérmentve juthatsz hozzá, ha eltörik ingyen cserélik

Teljes vértezetek
Elérhetőségi szint: B
Összeillő darabokból összeállított, a használóra készített bőr és/vagy fém vértezet; általában fejet, vállakat, karokat, lábakat és törzset védő elemekből áll, esetleg beépített, személyes eszközöket, rekeszeket tartalmazhat.
Használók: a volt Senju klán, Akimichi klán, etc.
Ár: 20,000 Ryu
Megjegyzés: alapból senki sem birtokolhat... mindenkép fizetni kell érte

Chakra vértezetek
Elérhetőségi szint: A
Yukigakure shinobijainak speciális vértezete. A vért képes chakrát elnyelni a különböző Nin- és Genjutsukból, illetve lepattannak róla a közönséges fegyverek. A páncélt ki lehet egészíteni szárnyakkal a háton. 
Használók: A yukigakurei Jōnin-ok.
Ár: Engedély után közös megegyezés alapján
Megjegyzés: Engedélyhez Kötött

Gőzpáncél
Elérhetőségi szint: S
Olyan vértezet, aminek a hátsó részén, a nyak alatt, található egy kis szerkezet, ami leginkább egy kisebb kohóra hasonlít. A kis kohóban a viselője a chakrája segítségével képes gőzt létrehozni, ami növeli annak erejét(például ha felugrik a levegőbe, akkor képes lesz valósággal kilőni magát).
Használók: Han; feltehetőleg Iwagakure-ben használatos vértezet.
Ár: Engedély után közös megegyezés alapján
Megjegyzés: Engedélyhez Kötött

Speciális vértezetek
Elérhetőségi szint: S
Olyan vértezetek, amelyek valamelyik rejtett faluhoz, azoknak speciális osztagaihoz csatlakoznak. Ezeket a vértezeteket általában mindenütt felismerik, tisztelik vagy félik, esetleg vadásszák feketepiaci értékéért.
Használók: ANBU, Vadász Ninják, Oinin, Ookami.
Ár: Engedély után közös megegyezés alapján
Megjegyzés: Engedélyhez Kötött


A hozzászólást Karin összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 11 2010, 10:55-kor.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruházatok részletes leírása

Témanyitás  Karin on Hétf. Ápr. 05 2010, 13:26

Hétköznapi -Ünnepi ruházat, illetve nem shinobi ruházat!

A shinobik világában, annak múltjából számos hagyomány és rend maradt vissza, amelyek ruházkodási és vérthordási emléket hoznak magukkal még napjainkban is. Ezekből a rendekből a játékosok informáltsága végett, és a japán hangulat esetlegesen minél jobb kijátszhatóságáért álljon itt egy lista a hagyományos öltözködés és néhány praktikus viseleti rend ismertetőjével.

Kimono
Elérhetőségi szint: E-B - minőségtől és készítéstől függően
A hagyományos japán öltözetet már senkinek sem kell bemutatni, azonban pár részlettel szolgálhatok: a kimonóknak van női és férfi változata, ezeket a kiegészítőik és a mintáik különböztetik meg egymástól. Míg a női kimonók általában mintásak, többször alkalmaznak nyíltabb színeket, addig a férfiak kimonói egyszínűek, sosem hivalkodóak.
- Nagajugan: a kimonó alatt hordott "alsónemű", gyakorlatilag pár lazán varrt forma, és kötözőszalagok, amellyel a testre fogják őket. A férfiak nagajuganja kevesebb szalagozásból áll, a kötéseik a gyomorig érnek fel, míg a nők egészen a mellek elfedéséig kötözik magukat velük.
- Haori: selyem alsókabát, amit a kimonó alá vesznek fel. Kivétel nélkül, mindig fehér.
- Obi: öv, amivel rögzítik a testen áthajtott kimonot. Ez a férfiaknál egy egyszerűbb, keskenyebb öv, többrét hajtva, elöl megkötve, ami az esetleges fegyverviselés miatt nem lehetett túl díszes, míg a női obi vastag, bonyolult kötésű, esztétikai értéke miatt készített kiegészítő volt, pompás kötési és hajtási technikákkal hátul kötve.
- Tabi: kétujjas hosszú zokni, a hagyományos papucsokhoz.

Yukata
Elérhetőségi szint: E-B - minőségtől és készítéstől függően
A kimono nyári, könnyedebb változata.

Shiro-maku
Elérhetőségi szint: E-B - minőségtől és készítéstől függően
Esküvői kimono, amit csak a gazdagabbak engedhetnek meg maguknak, mivel egy hagyományos esküvő hatalmas költségekkel jár.

Uchikake
Elérhetőségi szint: C-A - minőségtől és készítéstől függően
A nemesség és az uralkodói udvartartások ünnepélyes, legjobb anyagokból készülő kimonói, melyek egy szettje házakat érő összegekért készül, és csakis a legjobb udvari szabók készítik.

Hakama
Elérhetőségi szint: E
Főleg férfiak hétköznapi viselete volt, azonban most már csak a templomok népének, papoknak és papnőknek általános ruhadarabjai, illetve kendo edzések hagyományos viselete, és mint ilyen kedvelt a szamurájok között. Az öltözék majd ugyanúgy kerül a testre, ahogyan a kimonónál; a haori és a tabi alapvető darabok itt is, azonban a haorit itt a hakama-nadrág fogja át. A hakama szoknyaszerűen hajtogatott bő mozgást eredményező darab, éppen ezért ebben az öltözetben szinte bármilyen munkát, mozgást el lehet végezni. A hakama fölé michiyuki-felsőkabátot vehet fel a viselője, amit minden esetben egy egyszerű obival köthet át.

Jimbei
Elérhetőségi szint: E
Szerzetesek, illetve a mára majdhogynem tejesen kihalt nem chakra-alkalmazó ninják hagyományos viselete. Egy bokáig érő bő nadrágból, ami a lábszáraknál és az övmagasságban kétoldali zsinórjainak megkötésével szorítható, és egy hosszú ujjú, nyitott kabátból áll, amit szintúgy az összehajtás után zsinórokkal lehet rögzíteni. A párost egyszerű obival szokás átkötni derékban a még jobb tartásért, illetve előfordulhat, hogy a teljes lábszárat illetve alkarokat az erre való szalagokkal leszorítják a csendes mozgás érdekében.

Szandálok
Elérhetőségi szint: E
- Geta: fából faragott talprésszel, amit egy vagy két fa-láb tart. A legkifinomultabb papucs, ennek megfelelően általában nők, nemesek, és az idősek hordják, akik megtehetik, illetve adózni akarnak a hagyományoknak. Harcbani használata, általában megvasalt alsó résszel, lecsapódó, alulról jövő pengék eltörésére, elakasztására irányult, illetve az esetlegesen szabadon maradt lábak, bőrfelületek minél nagyobb károkozására.
- Zora: fából faragott papucs, aminek nincsenek lábai, általában emeltebb sarka van. Egyértelműen női papucs.
- Tatami: több összefűzött fa vagy gyékényréteg jól elvarrva és lezárva papucsformában. Ez a polgárok általános, kedvelt viselete.
- Waraji: folyamatos gyékényfonatból készült fűzős, könnyű szandál. A legalkalmasabb halk és gyors mozgásra, ezért a szerzetesek és a régi ninják kedvelt darabja.

Tangzhuang
Elérhetőségi szint: E
Két darabból álló hétköznapi öltözék, bő ujjú, bő testű gombos, álló galléros felső, az ujjak végénél és a gombsoroknál általában színezett sávval, és egy bő nadrággal. Ez az öltözék szinte soha nem világos (eltekintve a színezett sávtól, ami előszeretettel elütően világos) és soha nem mintás. Férfiak és nők ugyanazt a típust hordják; bőségéből adódóan nincs problematikája bárki veszi is fel. A tangzhuang egy mindennapi ruhadarab, ha valaki dolgozik, vagy edz, és valamilyen egyenruhát használ szinte mindig ez az alapja, vagy csak a színezése teszi speciálissá.

Changsam
Elérhetőségi szint: E
Összefüggő férfi dressz; hosszú ujjú, álló gallérral rendelkező testhez simuló felső rész, nyaktól oldalra húzódó gombsorral, és elülső illetve hátsó darabból álló, szoknyaszerűen térdig, bokáig leérő alsó rész. Az alsó rész övmagasságban válik ketté, így gyakorlatilag szabad mozgást tesz lehetővé; alatta nadrágot hordanak.
A női dresszt cheongsamnak hívják, ugyanezen jellemzők igazak rá, azzal a kivétellel, hogy az alsó rész vagy combközépnél válik ketté, vagy szalagok, szíjak fogják össze a két szoknyadarabot a combon, hogy ne fedjék fel a nő alsóneműjét; hagyományos női viseletként nem hordanak alatta nadrágot.
A férfi darabok általában sötétebbek, és egyszínűek, a nőiek világosabbak, és a szoknyán, illetve a test oldalán díszítések, minták is találhatóak általában. Ezek a ruhadarabok a férfiaknál lehetnek mindennapibbak, de semmiképpen sem munkára használtak (kivéve ha a munka jellege társasági, politikai).

Feiyue
Elérhetőségi szint: E
Szövet cipő gumitalppal, és gumírozott szájjal. A legkönnyebb és halkabb mozgást engedő cipő. Tangzhuang és changsam mellé hordják, a mindennapi használattól az ünnepélyesebb használatig bárhol és bármilyen céllal.


Szamuráj vértezetek
Elérhetőségi szint: A
A világ legösszetettebb vértjei, kezdve az alsó-öltözéküktől a folyamatosan felvett darabokon át a legutolsó helyére kerülő darabbal, a sisakkal. A szamurájok vértezete egy vastag alsó ruházatot, posztóval és bőrrel erősített, tökéletesen kikovácsolt, egymáshoz csatolt nehéz mellvértet és szalagszoknyát, váll-lapokat és teljes karvértet, kesztyűt, lábvérteket és csizmát foglal magába, a sisak előtt. Mindezek olyan minőségben készültek el, hogy lemezeik állják szamurájkardok ütését, éppen ezért az a szamuráj, aki megfelelően tud harcolni a vértjében még mindig félelmetes harcosnak számít. A hagyományos elvekben nevelkedett szamurájok mind nemesi családok büszke sarjai, akiknek vértje vagyonokba kerül, csakúgy, ahogyan kardjaik.
A szamurájvértek egy másik csoportja a Vas országában fellelhető, egyenmintára készülő vérteké, amelyek habár már nem mutatnak fel eszmei hátteret, jóval hatékonyabbak, mivel úgy tervezték és építették őket, hogy chakrahasználó gazdáik ki tudják használni minden tudományuk legjavát.

Elérhetőségi szint: S
Jelenleg a világ legdrágább és legerősebb vértezetei között számon tartott darabok azok, amelyeket a Vas Országában élő szamurájok legjobbjai hordanak; olyan vértezetek ezek, amelyek a modernizált és korszerűsített szamurájvértek minden előnyével rendelkeznek, és emellé még képesek reagálni használóik chakrájára, ezzel gyakorlatilag egész testükben tökéletes chakrafegyverré változtatva az egyébként is félelmetes tudománnyal rendelkező harcosokat.
avatar
Karin
Inaktív


Adatlap
Szint:
Rang:
Chakraszint:

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruházatok részletes leírása

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.