Rizsföld falu

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Kakuzo on Szer. Feb. 26 2014, 21:33

Sajnos nem tanulunk még újat ellenben kaptam pár kérdést a pofámba ismét csak azért, hogy ki tudjon oktatni. De azért nem vagyok tudatlan válaszolok neki valamit tudok amit nem azt meg kijavítja...
-Nyílt törés? Hmm... Nem tudok róla sokat de megpróbálom:
Köhécseltem kettőt, vettem egy nagy levegőt és belekezdtem.
-Nos nyílt törést ellátni elég nehéz és mivel gyógyító jutsut nem tudok ezért csak a sima orvosi ellátást tudom elmondani azt is csak nagyjából. Azt a bőrdarabot amit átszaggatott a csont azt megmeccük persze ez nem muszák de általában kell hisz így jobban visszatudjuk ugrasztani a csontot. Majd aztán a helyére ugrasztjuk. A sebet jó alaposan le kell fertőtleníteni és miután ez kész jöhet az összevarrás. Össze varjuk a sebet aztán rögzítjük és begipszeljük. Ennyi lenne. Előfordulhat, hogy rosszul forr össze a csont akkor vissza kell törni és ismét begipszelni. Többet nem tudok a dologról szóval meg kezdheted a kioktatást! Ám de! Mielőtt megkezdenéd beszélnék az utóbbi kérdésedről is: Mint a kérdésben szerepelt a duzzanat egy tüske szúrás után alakult ki. Ez egy elég egyszerű kérdés legalábbis azt hiszem aztán meglátjuk. Ha megszúrta a tüske két veszély is fenn áll ezért ha egy nagyobb tüske áll az ember testébe érdemes elmenni megnézetni. Most azt fogom felvázolni, hogy én mit tennék ha meglátnám a sebet és megtudnám a sztorit. Ugye az első dolog ami felmerül bennem az a fertőződés, hogy valami fertőzés van a sebben. Megtapintanám a sebet megnézném gennyesedik-e. Nos ha nem akkor minden bizonnyal fertőzés de a biztonság kedvéért még megnézném a diagnózissal. Ha tényleg nem találok benne kisebb idegen testet akkor nem tehetek mást, mint védő oltást adok neki eztán ha ez meg van várunk. Ennyi. Viszont van a másik lehetőség az pedig az, hogy a tövisből benne maradt egy kis darab. Ezt úgy tudom megállapítani, hogy megnézem a duzzanatot diagnózissal és ha gennyesedik akkor diagnózis sem szükséges. A gennyesedés azért történik hisz egy idegen tárgy van az ember testében a szervezet védekezésbe kezd. Az első az lesz, hogy feldagad és elkezdi kidobni magából a tárgyat. A másik pedig az, hogy begennyesedik hisz ez egy természetes fertőtlenítőszerünk. Pontosabban nem fertőtlenítő hanem a vér a fehérvérsejteket arra áldozza fel, hogy a baktériumokat amik a tüskén vannak kivigyék a szervezetből és mivel csak a fehérvérsejt jön ki emiatt fehér színű a genny. Na igen szóval miután megvan, hogy hol is van a tüske akkor a bőrt megvágjuk egy szikével, a lehető legkisebb vágást ejtve majd ezután egy csipesszel kiszedjük. Fontos, hogy ezek után lefertőtlenítsük a sebet és megvárjuk még helyre jön a seb. Van egy olyan jutsu azt hiszem Keksuki Gyouko a neve ami segíti a véralvadást. Igaz, hogy ez nem nagy seb de éppen ezt is be lehet vetni. Azt hiszem mind a két kérdésedre válaszoltam és köszönöm de nem kérek a sütidből. Tanulni és edzeni jöttem nem sütiket enni.
Majd vártam, hogy kijavítson és beszólogasson a lány.
avatar
Kakuzo
Játékos

Tartózkodási hely : Hitome-hime házában


Adatlap
Szint: D
Rang: Nukenin
Chakraszint: 121

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Hinata on Csüt. Feb. 27 2014, 12:46

- Végül is a válasz elmegy én nem kértem részletezést.
Dicséret, az meg mi egyenlőre nem szolgált rá. Ennyit mindenkinek igazán tudni a kellene.
- Söpörj fel egy kicsit, nincs most kedvem takarítani.
Meg fordulok és elsétálok a fürdő szoba felé. Azt meg teszi vagy sem nem tudom igazából arra számítok, hogy nem csinál majd semmit. Sőt inkább ellenkezik és megint azt csinálja amit ilyenkor szokott. Be kell vallanom magamnak a viselkedése ilyenkor kicsit mulattat.
- Ohh és még valami, tudom szeretnéd meglesni ezt a testet. Azért mondasz nekem ellent azért szólsz be, hogy palástold magad. Nekem, nem szokásom ilyen ifjoncokkal kezdeni mint te.

Na jó ezt nem gondoltam komolyan, csak azért mondtam ujjra kihozzam a sodrából. Táncoljunk hát egymás idegein és türelmén. Szinte ennél nincs is jobb játék a világon, áh de van a ki gyilkol ügyesebben. Mint egy már mellékes, de az elővett könyvet ott hagytam nyitva neki.
Elkezdi olvasni, legyen én nem fogok tiltakozni ellene. Ha takarítani fog annak csak örülni fogok, bár az biztos jön majd a szó áradat.


A könyv:
Egy napló szerűség, feljegyzett dátumokkal. Végül is annál többről van szó mint sima napló.
Dátummal ellátott sérülések betegségek kezelésének idő pontja. Minden ilyen kórság, lehetőleg csoportosítva típus szerint. Ahol, az előzmény, beteg állapota és a pontos kezelés le van írva. A gyógyszerek neve és összetétele is szerepel. Némely gyógymód drasztikusnak, barbárnak tűnhet, de még is célra vezető.


- Hé lassan sötétedik, holnap pedig korán kell kelnünk. Van egy kis dolgom és magammal foglak vinni. Tanulhatsz majd belőle néhány dolgot és biztos vagyok benne, hogy nem csak a tudásod gyarapodik majd.


Szolok a fürdőből kilépve vizes hajam köré tekert törölközővel. Így sétálok egyenesen a fiúhoz, természetesen felöltözve.
- Hé hallod, itt is alhatsz, vagy kint az ég alatt. Egy ágyban szerintem még mindig jobb, de külön szoba nincs csak külön ágy.

Már mosollyal az ajkaimon el is sétálnék, de még nem még van valami.
- Aztán nem akarok arra ébredni, hogy próbálkozol valamivel....
avatar
Hinata
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Kakuzo on Csüt. Feb. 27 2014, 19:23

Elmegy a válasz. Kis flegma csajszi, már előre érzem kemény időszakok lesznek a következők. Tök mind egy a parancsaira is bólintok, nem kötekedek tök felesleges. Had hidje csak azt, hogy tényleg összesöprögetek. Aztán nem megy el csak ismét csak kötekedik. ~Még, hogy az ő testét meglesni... Na ne nevettess~ De erre csak szolidan válaszoltam:
-Ne aggódj nem foglak meglesni.
Nem az esetem de hát ez van. Látom rajta, hogy szeretet hiánya van és fiúkat is csak képen látott de én ez ellen nem tudok mit tenni. Majd talál valakit... Vagy nem...  Beleolvastam a könyvbe és sok olyan dolgot találtam benne ami felkeltette az érdeklődésemet. Aztán hamarosan alvásra intett azzal a kifogással, hogy holnap korán kelünk. Aztán elment én pedig kutakodni kezdtem viszont hamar visszatért törölközővel a fején és ismét csak a véremet szívta. Elhatároztam, hogy nem veszem fel a beszólásait. Bólintottam majd válaszoltam:
-Ne aggódj nem fogok de te csak menj lefeküdni én még felseprek!
Kezembe vettem a seprűt majd miután elment ismét csak könyveket kerestem. Lehetőleg sötét és tiltott ninjutsukat keresve. Majd amit találtam megjegyeztem hol vannak és aztán elmentem lefeküdni. Már csak azért sem bent aludtam hanem a szabad ég alatt. Szeretek ott aludni úgyhogy belefér. Miután kint voltam még gyakoroltam a diagnózis jutsut és tökéletesítettem. Hajnalokig tanultam még majd nem tökéletesen és hibátlanul ment és olyan 3-4 óra lehetett mikor lefeküdtem aludni.
avatar
Kakuzo
Játékos

Tartózkodási hely : Hitome-hime házában


Adatlap
Szint: D
Rang: Nukenin
Chakraszint: 121

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Hinata on Kedd Márc. 04 2014, 15:19

Másnap korán keltem, és láttam a tanonc vagy megszökött. Tényleg kint a szabadban fekszik. Nos ez így már mindjárt más, legalább tudja hányadán állnak a dolgok. Vagy lehet túlzásba estem? Mindegy nem is izgat a dolog, felöltözöm és össze szedem a szükséges holmit amit végül egy tekercsbe pecsételek. A tekercset pedig ruhám egyik belső zsebébe rejtem el.


Így kora reggel én már indulásra készen is állok. Már csak a tanoncnak kell elő kerülnie, minden esetre amíg nem bukkan fel. Van időm teázni, egy nagy bögrébe forró vizet öntök a tea levelekre. Levegőt mentás tea illata lassan be is tölti. Azt kortyolgatva várok, próbálok türelemmel várni.


Közben oda kint a nap egyre feljebb kúszik az égen. Már-már őrjítő lassuságal, mintha csak most ébredne az előző napi tivornyából. Azt sugallja mindenkinek hagyatok békén még aludni akarok. Ami persze nem lehetséges, hisz ez a dolgok rendje a nap fel kel a hold lenyugszik örökös tánca ez a két égi testnek. A faluban is az élet lassan meg indul, meg zörrenek az első szekerek. Már néhány frissen sült kenyeret ki is raktak a pultokra. A férfiak az erdőbe igyekeznek vadászni, vagy a téli tüzelőt begyűjteni. Míg mások a földekre, vagy más dolgokat mentek intézni.

( Jutsut fel írhatod, elsajátítottad. Valamint + 4 ch. )
avatar
Hinata
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Kakuzo on Kedd Márc. 04 2014, 19:33

Nagyon mélyen aludtam és jól, igaz későn aludtam el. Ám reggel valami mentás kellemes illatra ébredtem. Szememen kilóra állt a csipa, nagyon fáradt voltam még de ha menni kell hát menni kell. Nyújtóztam egy nagyot és miután kiásítottam magamat beléptem a házba. 
-Jóreggelt!
Szóltam a lánynak és a mosdóba sétáltam megmosakodni kicsit. Miután végeztem megtöröltem arcomat és kimentem majd le ültem én is az asztalhoz.
-Hogy aludtál? Akkor ma megyünk valakit meggyógyítani? Azt mondtad tanulhatok valamit... Mit tanulunk most?
Kicsit nyújtózkodtam és a szemem is néha be-be csukódott és a fejem is néha az asztal felé húzott. Ez a néhány óra álmosság teljesen elnyomott csupán csak a kíváncsiság tartott ébren. Néha-néha rápillantottam a polcra és azokra a dolgokra amit tegnap még este megnézegettem.
-Nagyon fáradt vagyok, kérhetnék egy kávét?
Aztán eszembe jutott, hogy mit is kéne mondanom, hogy miért vagyok fáradt.
-Adhatnál egyet mert tegnap, hogy sepregettem sokáig tartott és későn feküdtem le!
Majd miután ezt elmondtam imádkoztam nehogy észrevegye, hogy azért nem is úgy vannak a dolgok ahogy én azt elmondtam hisz nem söpörtem fel.
avatar
Kakuzo
Játékos

Tartózkodási hely : Hitome-hime házában


Adatlap
Szint: D
Rang: Nukenin
Chakraszint: 121

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Hinata on Csüt. Márc. 13 2014, 16:12

- Ah szóval sepregettél, akkor valaki végig túrta a holmimat. Biztos egy betörővolt itt az éjjel.
Nem is foglalkozok ezzel a témával tovább, már tudja észre vettem a dolgot. Kész mázli ami értékes az nincs így a szem előtt, hiszen a java itt van fejemben.
- Kávém nincs, a tea sokkal jobb. Mentás zöld tea, sokkal hasznosabb mint a kávé. Egyénként kösz, egész jól aludtam.
Mondom halkan, és iszogatom tovább elmélyülten a teámat. Kiélvezve az ízeket, a frissítő hatását. Magamban, elcsodálkozok azon milyen türelmetlen ez a genin még mindig. Szomjas a tudásra, mint egy szivacs úgy szívná magába. Tapasztalatlan még, nem tudja ha hirtelen jut nagy tudáshoz az elemésztheti.
- Igazából nem tanulni fogunk, kevés a csakrád túl kevés ahhoz hogy az alapokon rendesen át vergődj. Éppen ezért mész és edzeni fogsz kint az erdőben a felügyeletem alatt.
Tehát ez fog történni ha tetszik neki hanem. Nem tetszene, hát akkor el is mehet bár ezt fontolja meg jól. Kevés olyan alak van a világon aki tanítana egy szökött shinobit.
- Erre idővel amúgy is sort kelet volna keríteni, mert vannak olyan alap medikus jutsuk amikhez tiédnél jóval több chakra kell.
A bögrém le teszem, és egy másikba teát öntök majd a fiúnak nyújtom. Ha inni akar akkor ihat vizet, vagy teát kávét viszont nem tud magába tölteni. Mert a semmiből ezt elégé nehéz lenne megvalósítani.
avatar
Hinata
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin
Chakraszint: Nem fontos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rizsföld falu

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.