(Alapműveletek 3-8) Ninjutsuk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

(Alapműveletek 3-8) Ninjutsuk

Témanyitás  Shikaku on Szer. 30 Jún. 2010 - 1:33

Azon chakrairányítási módszerek, amelyek minden ninja oktatásában alapvető szerepet töltenek be, és zárják le annak gyermeki szakaszát, mivel ezen módszerek már nem automatizálhatók vagy ösztönösíthetők; használatukhoz tudatos irányítást kell végezni. Az, hogy ezeket a nehéz feladatokat - amik a kisgyerekek számára éveken át tartó oktatást jelent - mégis a gyerekkor bezárásáig tanítják meg a ninjanövendékekkel hasonló okokra vezethető vissza: az úszást, biciklizést, írást, olvasást gyermekkorban tanult ember ezeket nem felejti el soha, nem úgy, mint a felnőttként tanult készségek esetén, melyek nincsenek begyökerezve az agyba és a testbe, így gyakorlat híján könnyedén fakulnak.

Az alapvető chakrairányítás módszerei, ahogyan a chakra irányításának fókusza a tanulással párhuzamosan a testen belülről azon kívülre tevődik át, illetve a fejlődéssel járó alapvető technikák:
 • 3. chakra testen belüli irányítása (Shushin no Jutsu)
 • 4. chakra testfelületi irányítása (Henge no Jutsu)
 • 5. chakra testen kívüli tárgyban való irányítása (Kakuremino no Jutsu)
 • 6. chakra testen kívüli irányításával való mozgatás (Kugutsu no Jutsu)
 • 7. chakra testen kívüli önálló irányítása (Bunshin no Jutsu)
 • 8. chakra testen kívüli irányításával való átalakítás (Tobidogu no Jutsu)
Az alapvető technikákkal elsajátított chakrairányítási módszerek tehát a tanulás során kibővülnek, és tapasztalással készséggé kell, hogy váljanak, mivel az ezeket követő ninjutsu művészetek majd mindegyike ezen ágaknak a speciális kihasználásaira épülnek:

 • 3. Chakra testen belüli irányítása: A használó testén belül, chakra irányításával és/vagy fizikai változással létrejövő technikák, amelyek változásokat idézhetnek elő időlegesen vagy véglegesen a testben, annak teljesítményét, ellenállását, működését, tulajdonságait módosíthatják.

 • 4. Chakra testfelületi irányítása: Olyan technikák, amelyek a használó testét használják alapként, a testet befolyásolják, úgy, hogy nem történik maradandó fizikai, képességbeli és teljesítménybeli változás, illetve nem a test működése, hanem a techinka által a tesben, vagy testfelszínen irányított chakra ér el hatást, legyen az formai vagy minőségbeli.

 • 5. Chakra testen kívüli tárgyban való irányítása: A használó testén kívüli, chakra irányításával és/vagy fizikai változással létrejövő technikák, amelyek változásokat idézhetnek elő időlegesen vagy véglegesen a tárgyban, testben, amire alkalmazzák; annak teljesítményét, ellenállását, működését, tulajdonságait módosíthatják.

 • 6. Chakra testen kívüli irányításával való mozgatás: Tárgyak és testek irányítására szolgáló technikák, amelyekhez a használó valamilyen úton kiterjeszti a chakráját, így befolyásolva, módosítva, irányítva, vagy éppenséggel kiváltva azok mozgását.

 • 7. Chakra testen kívüli önálló irányítása: A használó testén kívüli, chakra irányításával és alakításával létrejövő technikák, amelyek használnak valamilyen megjelenési, vagy fizikai formát a hatásuk eléréséhez, viszont nem már létező tárgyat, testet használnak a technika alapjául, hanem minden esetben a rááldozott chakra hozza létre, építi fel a hatást, vagy az azt végrehajtó tárgyat, testet.

 • 8. Chakra testen kívüli irányításával való átalakítás: Anyagok, tárgyak és testek chakrává alakításával, vagy azok visszaalakításával létrejövő technikák, amelyek legtöbbször csak a technikák legvégső fázisát engedik láttatni az ellenfélnek, hiszen a legtöbb ilyen technika jóval előre elkészített alapokat; tekercseket, pecséteket, jegyzeteket (stb) használ a végrehajtáshoz.A hozzászólást Shikaku összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 22 Szept. 2012 - 15:33-kor.
avatar
Shikaku
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin Hancho
Chakraszint: nem lényeges

Felhasználó profiljának megtekintése http://animecomment.blog.hu/

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.