Kamakura hegyi falu

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Hétf. Dec. 20 2010, 17:01

Kamakura egy kis falu a Vas országának hegyei közözött. Ebben a faluban folyik a szamurájok kiképzése és itt kapják meg első feladatukat is.
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Hétf. Dec. 20 2010, 18:20

Daenu eltökélten próbálja behozni lemaradását, de én szilárd téglafalként állok elképzelései előtt. Az elmúlt három edzésen ugyanazt a hibát követi el a mellkasra mért szúrásaival, mégpedig azt, hogy rosszul méri fel a távolságot és túl nagy lendülettel támad. Egy gyors felütés, így leblokkolom a lendületét, majd egy forgórúgással döntöm le a lábáról ellenfelemet. Az elmúlt fél órában csak felbőszítettem és most jutott el arra a pontra, hogy gondolkodás nélküli letarolásokkal fog próbálkozni. Igaz, ezek az erőteljes támadások egy kezdő kardforgatónak komoly gondot okoznának, de öt év közös edzés után már ismerem Daenu erősségeit és gyengéit, ahogy ő is az enyéimet, mégse használja ki őket. A gyors, letaroló támadásokba minden erejét beleadja, így csak hátrálnom kell és két kézzel blokkolnom a kardcsapásokat, majd ha megtaláltam a hibát a védelmében, gyors ellencsapással döntöm le a lábáról. Így is történik! Még egy utolsó lépés a csatatér védőgyűrűjéig és egy gyors lesújtással válaszolok - Daenu elveszíti lendületét és most ő kényszerül védekezésbe. Ha a formula váltásról van szó, tökéletesen osztja be a chakráját, de az előző céltalan támadássorozat nem az ő stílusa. Most, hogy kimerült, a levegőből, egy ugrással összekötött vágással döntöm le a lábáról.
A harc végeztével kezet nyújtok neki; elfogadja a segítségemet, közben kajánul rávigyorodok.
- Nagyszerű! Ha így folytatod, három pribéket is felöklelhetsz egy támadással, de azt hittem, hogy velem azért tartod a lépést. - szavaim hallatán arca elvörösödik, némán meghajol, majd egyszerre helyezzük vissza katanáinknak markolatukba.

Kilépve a harci körből, megfordulok és elindulok a központ felé. Ha szerencsém van, ma végre találkozhatok azzal az emberrel, aki mindenre megtanított: édesapámmal. Három hónapja nem láttam...

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Kedd Dec. 21 2010, 16:41

Kissé nedves de napos volt az idő amikor befejezted az edzést. Kissé fárasztó volt számodra a harc de nem esett nehezedre a mozgás. Már megszoktad a kemény edzéseket. Ez a mai szinte pihentető volt a legnehezebb edzéseidhez képest. Miután kiléptél a harci körből egy tisztelt teljes köszönés és meghajlás után elindultál lefele a kiképző terepről. Egy poros szűk kis ösvény vezetett le a hegyoldalon egészen a falu legmagasabban fekvő utcáiig. Mélyen beleszippantottál a friss hegyi levegőbe, és közben arra gondoltál milyen jó lesz végre találkozni édesapáddal. A három hónapos határvédelem ideje lejért. Apád csapata szokásukhoz híven hazafelé tart a folyón néhány csónakban. Ahogy ezen gondolkodtál szinte repült az idő. Észre se vetted, hogy már a fák alatt gyalogolsz lefelé a Madárhíd felé. Minden helyi tudta mért nevezik Madárhadnak pont ezt a hidat. Ez volt a legmagasabb és legszélesebb híd az egész faluban. Hogy átérje a folyó legszélesebb szakaszát a hidat két részből építették fül. Közvetlenül a vízesés alatt helyezkedett el. Épp a híd második ívén haladtál át amikor a távolban megláttad a közeledő kis kenuk sorát. Még volt időd leérni a legalsó utcába, hogy köszönthesd a visszatérőket. Talán ezért sem kezdtél el rohanni, vagy az idő már elég tapasztalattal ruházott fel, hogy tudd nem érdemes. Bármelyik is volt igaz volt. Épen időben érkeztél le a partra, hogy láthasd ahogy az utolsó ember is kiszállt a kis csónakokból. Azonban valami nem stimmel. A visszatérők létszám csupán a háromnegyede volt az eredeti létszámnak. Ekkor félve körbenéztél és apád után kutattál sötétbarna szemeiddel. Végül megláttad őt a tömeg közepén. Hatalmas kő esett le a szívedről.


A hozzászólást Hoshigaki Kisame összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Márc. 14 2011, 18:44-kor.
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Szer. Dec. 22 2010, 13:54

A reggeli aktív esőzések megszokottak a Vas országában, pont az árvízveszély elkerülése végett építették Kamakura-t a hegyek közé. Gyerekkoromban elgondolkodtam azon, hogy az Óépítők miért ragaszkodtak ennyire ehhez a zord, hideg éghajlatú tájhoz, mikor annyi napos, termékeny földrészt is találhattak volna vándorutuk során. A válasz így felnőtt fejjel már magától értetődő: az ide letelepedő szamurájok képesek megélni az apró földeken történő földművelésből, több száz évük volt hozzászokni a barátságtalan környezethez, de ki akarná meghódítani a Sanrou hegységrendszer üres, kiégett lelkét gyárak építése és más profitszerzési kísérlet miatt? A második ok, hogy a fiatalok kiképzését nagyban megnehezíti az állandó hideg, eső vagy legrosszabb esetben erős havazás, a falu aurája pedig hozzászoktatja őket a külvilág mocskához, kegyetlenségéhez.
A Madár-hídra lépve letekintek Kamakura széles folyójára és meglátom a kikötő felé haladó apró pontoknak tűnő csónakokat. Felgyorsítom lépteimet, így fennakadás nélkül jutok el a túlpartra. A rövid mellékutakat használva gyorsan elérem a kikötőt, ahol már kisebb tömeg fogad. Nincsen örömujjongás vagy gond nélküli ölelkezés; az asszonyok és gyerekek falként foglalják el helyüket, amin a csónakokból kiszálló szamurájok haladhatnak. Először az idősebbek, a tapasztaltabbak, majd a fiatalabb őrszolgák és őrcsatlósok lépnek a szárazföldre és indulnak el az emberi sorfalat követve a központ felé. Hosszan pásztázom az ország őrszemeit, majd a sor közepén megpillantom apámat. Rövid keresés után ő is észrevesz, én pedig mélyen a szemébe nézek és ilyen távolságból is jól láthatóan meghajolok előtte. Visszafogottan biccent felém és folytatja útját társaival a hatalmas térig. Az utolsó szamurájt is megvárva a sorfal felbomlik és a tömeg egyszerre indul el a központhoz vezető lépcsősorhoz.
Újra felgyorsítom lépteimet, így egy-két perc előnyt szereztem a polgárokkal szemben. Midőn elérem a központ bejáratát, látom, ahogy anyám mélyen meghajol szamuráj vértezetében díszelgő szülőm előtt. Hihetetlen, hogy anyám gyorsabb volt, mint én.
- Örülök, hogy újra látlak. Kérlek, mesélj, milyen volt a kiküldetés? Minden információra kíváncsi vagyok! - teszem fel kérdéseimet, mikor elég közel érkezem hozzájuk. Mögöttem sáskaraj módjára tűnik fel a civil tömeg.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Csüt. Feb. 03 2011, 17:12

Apád mosolyogva néz rád, majd végül megszólal. - Látom még mindig nem tanultad meg a szamurájok egyik legnagyobb erényét a türelmet. Majd mindent elmesélek amikor eljön az ideje. - Ezzel bementetek a házatokba. Apád léptein látszott, hogy igen csak fáradt de arca örömöt is tükrözött. A házatok egy szokványos japán stílusú ház volt. A berendezés szamurájmódra egyszerűséget tükrözött. Semmi csillogás, sem luxus csupán a mindennapi használat számított. Pár órával később végre mindannyian egy asztalnál ültetek. Ekkor jött el a pillanat amire vártál. - Nos fiam úgy hallottam hamarosan kiképzésed végére érsz. Ha sikerül úrrá lenned a türelmetlenségeden remek szamuráj válhat belőled. Azt hiszem most már elmondom utunk történetét. Minden a szokásos módon indult, megkezdtük a határon való járőrszolgálatot. Megvártuk a nindzsa falvak képviselőit és elkísértük őket a kijelölt helyre. Azonban a hang falu nindzsai támadást indítottak. A csata nagy áldozatokkal járt. Azonban sikerült elfognunk a tetteseket, akiket egy másik osztag a fővárosba vitt. Hát ez történt. Az incidens ellenér folytattuk a járőrözést majd visszatértünk. -


A hozzászólást Hoshigaki Kisame összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Márc. 14 2011, 18:45-kor.
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Szer. Feb. 23 2011, 15:49

- Három hónapig voltál néma. A bizalmat, amit feléd táplálunk, még a legkeményebb faltörő kos sem tudja szétzúzni, de három hónap mégis csak három hónap.
A házunkig vezető utat némán teszem meg, hagyom, hogy anyám is kiélvezze a találkozást; az utolsó hónapban nem mutatta ki, de mozdulatain szamuráj neveltetése ellenére is tisztán látszott, hogy hiányolja a határon őrszemként tevékenykedő családfőt.
Utolsóként lépek be a házba, majd gyorsan átöltözök a reggelihez. Két órával később a megterített asztal köré ülünk és végighallgatom az elgondolkodtató történetet.

- Nos, fiam, úgy hallottam, hamarosan kiképzésed végére érsz. Ha sikerül úrrá lenned a türelmetlenségeden, remek szamuráj válhat belőled. Azt hiszem, most már elmondom utunk történetét. Minden a szokásos módon indult, megkezdtük a határon való járőrszolgálatot. Megvártuk a nindzsa falvak képviselőit és elkísértük őket a kijelölt helyre, azonban a hang falu nindzsai támadást indítottak. A csata nagy áldozatokkal járt. Azonban sikerült elfognunk a tetteseket, akiket egy másik osztag a fővárosba vitt. Hát ez történt. Az incidens ellenér folytattuk a járőrözést majd visszatértünk.
Incidens... A Hang falu tervez valamit, ha a szamurájokat zaklatja. Vajon mit akarhatnak? Határainkat erősen védik, de ha a Hang falu további támadásokat indít a Vas országa ellen, totális háborút kockáztatnak, amibe a mesterek csak külső segítséggel léphetnek be. Nem hiszem el, hogy a tettesek nindzsák voltak. Ha a csata nagy áldozatokkal járt, biztos, hogy volt egy központi alak, aki fentről szervezte a támadást.
- Köszönöm, hogy megosztottad velem a történetet - némán meghajolok szülőm előtt -, de mi történt a tettesekkel? A hajókról csak saját harcosainkat láttam kiszállni. Kikérdeztétek a vezetőket?


A hozzászólást Naegashi Taru összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Júl. 08 2011, 18:46-kor.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Pént. Márc. 04 2011, 16:12

Apád szokásához híven rád mosolyog és folytatja az elbeszélést. - Amint mondtam akiket sikerült elfogni azokat egy másik osztag elvitte a fővárosba. A gond csupán az, hogy a csoport vezetőjét nem sikerült elfogni. Sőt az egész támadó osztag nagyrészt elmenekült. Emellett az is nagyon aggasztó, hogy mindent tudtak rólunk. Az útvonalat és a létszámunkat is. Csupán a szerencsének és kitartásunknak köszönhettük, hogy sikerült kihúznunk addig amíg megérkezett az erősítés. Nem ismerték a vész stratégiát miszerint egy kétfős osztagot hátrahagyunk. Valószínűleg nem egyszer jártak már a földünkön. Talán a madarak országának irányából jöttek. Ki tudja. Majd az erre kirendel osztag megmondja. Addig azonban foglalkozzunk azzal ami fontos. Hogy ma megkapod ez első küldetésedet. Ez nagy nap a családunk történetében. Ugyanis egy újabb generáció áll országunk szolgálatára. Gyerünk mesélj, hogy mentek az edzések és mikorra várnak a falu vezetői? - Noszogatott az öreg akinek minden szavából hallani lehetett azt a hatalmas büszkeséget amivel most rád néz.
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Kedd Márc. 22 2011, 21:01

Hallgatva apám további beszámolóját a ninja támadással kapcsolatban, egyre jobban körvonalazódik a fejemben az árulás gondolata. A Vas országának kevés kiépített ösvénye van, a térképeken jelölt útvonalak pedig egy idegen számára könnyen elvéthetőek, köszönhető az állandó havazásnak, az utat lezáró természetes akadályoknak és egyéb tényezőknek, amik megnehezítik egy kósza útját. A beszámoló végén felvonom szemöldökömet és halkan megjegyzem.
- A kódex ugyan kimondja, hogy a csatatéren a társad olyan, mintha a testvéred lenne, de akkor is, nem furcsa, hogy a ninják pontosan tudták az átkelés időpontját? Ez eddig a legaggasztóbb hír, amit valaha megosztottál velünk, remélem a Bölcsek a lehető leghamarabb meghozzák az ítéletet a támadók felett és küldötteket küldenek a Hang Országába.
Miután megvitattuk a támadás minden apró részletét, a beszélgetés száznyolcvan fokos fordulatot vesz és az edzésemre terelődik.
- Addig azonban foglalkozzunk azzal, ami fontos, hogy ma megkapod ez első küldetésedet. Ez nagy nap a családunk történetében, ugyanis egy újabb generáció áll országunk szolgálatába. Gyerünk, mesélj, hogy mentek az edzések és mikorra várnak a falu vezetői?
- Daenu-val kész öröm az intenzív edzés. Sajnálom, hogy mindig elsieti az utolsó támadásait, de bármikor rá bíznám az életemet. A Falu Tanács holnapra rendelt az Ősök Templomába, de hajlok rá, hogy az osztagodat ért támadás megbeszélése most nagyobb elsőbbséget élvez.


A hozzászólást Naegashi Taru összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Júl. 09 2011, 13:14-kor.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Kedd Ápr. 12 2011, 15:13

Apád válaszodat hallva kissé elgondolkodik. - Ami velünk történt az igen szokatlan. Azonban ne hagyd, hogy ez elterelje a figyelmedet, a saját feladatodról. Most az a legfontosabb, hogy a saját küldetésed sikerrel járjon. Ez a kötelességed nem hozhatsz szégyent a családodra. Nem számít mi okból ha elbuksz akkor vége van. Tudom, hogy képes vagy a feladatod megoldására. Talán lesz némi köze a küldetésednek a miénkhez. Kitudja? Egész életedben arra neveltelek, hogy megfelelő módon vihesd tovább családunk nevét. Daenu remek ember biztosan sikerrel jártok. - Az öreg szavaiból kihallatszott az aggodalom. Talán azért mert már nem ő irányított. Vagy talán egyszerű szülői féltés. Ezt senki se tudta volna megmondani abban a pillanatban. Ekkor azonban látszott az arcán, hogy valami eszébe jut. - Naegashi már nem vagy gyerek ezért kíváncsi lennék te mit állapítasz meg a tények alapján. Ami biztos a támadással kapcsolatban az a léte, hogy tudták merre megyünk és, hogy hányan leszünk, és mikor hol leszünk?
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Csüt. Jún. 02 2011, 23:01

// Ne haragudj, csak a meló és érettségi ellehetetlenítette a fórumozást, de most már akár naponta tudok reagálni, ha egyáltalán létezik még a cselekményszálunk. Smile //

Büszkeséggel telik meg szívem, hogy szülőm az én véleményemet is kikérte az Onogokure-i ninják támadását illetőleg, de ezt az érzést nem vetítem ki elé. Némán a szemébe nézek, majd mélyen meghajolok előtte. Nem jellemző a Hang ninjákra, hogy csupán szórakozásból megtámadjanak egy határőrző csapatot, ráadásul pont a Vas országbeli szamurájokat, ezért kétféle sztereotípiát állítottam fel: a legreálisabb a totális háború kirobbantásának előkészítése volt, a szamurájok erejének felmérése, de mi van akkor, ha a Hang országi ninják csak egy bizonyos személyre akartak lecsapni?
- Úgy gondolom, hogy a küldetésemhez hozzátartozik az is, hogy saját családomnak, népemnek, testvéreimnek mindenben segítsek, ha kell harcban, ha kell pszichológiai párbajban. Fenntartom a teóriámat, miszerint az őrjáratban volt egy áruló, legyen az egy beépített ember vagy egy közülünk. Ha a második variáció a helytálló, akkor nagy bajban vagyunk. Egy szamurájt nem lehet lefizetni, aki pedig elárulja saját vérét, az nem méltó az életre. Ami a támadás okát illeti, ha jól tudom, már korábban is voltak nézeteltéréseink a Hang Országával, a Bölcsek pedig nem fognak behódolni egy másik állam előtt. Félek, a Hang országa fegyveres támadást akar intézni az országunk ellen, de ez csak eszmefuttatás, nem szeretnék pesszimista lenni. Bárhogy is legyen, engedélyedet kérem, hogy jelen lehessek a foglyok kihallgatásán. Tudom, őrszolgaként nem szabadna részt vennem egy ilyen eseményen, de kérlek, ha országunk veszélyben van, hadd legyek én is azok között, akik először hallják az igazat.
Kérésemet követően mintha jéggé fagytam volna, visszatartom lélegzetemet és várom apám válaszát.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Hétf. Jún. 06 2011, 14:01

Miután kimondtad kérdésedet, megfagyott köztetek a levegő. Apád arckifejezése megváltozott, egyenesen maszkká dermedt. Senki se olvasott volna le semmit az arcáról. Kis idő múltán megkaptad a választ.
- Nos fiam a türelem sohasem tartozott az erényeid közzé azonban az meglep, hogy a figyelem sem. Már mondtam, hogy ezeket az embereket a fővárosban halhatják ki. Emellett nekem nincs jogom ilyen engedélyt adni a számodra csak a közvetlen felettesednek. Értékelem a buzgalmadat de a szamurájnak tudnia kell hol a határ sohasem szabad túl hevessé válnod. Foglalkozz a saját dolgoddal és minden rendben lesz. Most pedig menj eleget beszéltünk már. Lassan ideje lesz összekészülnöd és elindulnod a vénekhez. Nem akarhatod már az első napodat késéssel kezdeni. Ha az istenek úgy akarják úgy is megtudod amit szeretnél. Ha pedig nem az karma. -
Ezzel elváltatok egymástól...

Egy órával később

Amikor kifelé indultál a házatokból láttad, hogy hű társad már az ajtóban vár rád. Látszott rajta, hogy ideges és igencsak indulni akart már. Amint meglátott téged megszólított.
- Gyere már el fogunk késni!!! - Ezzel elindultatok a megszokott úton felfelé. Most azonban nem gyönyörködhettél a a kilátásban ugyanis időbe oda kellett érned a találkozóra.
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Hétf. Jún. 06 2011, 15:21

- Nos, fiam, a türelem sohasem tartozott az erényeid közzé, azonban az meglep, hogy a figyelem sem. Már mondtam, hogy ezeket az embereket a fővárosban vallatják ki. Emellett nekem nincs jogom ilyen engedélyt adni a számodra, csak a közvetlen felettesednek. Értékelem a buzgalmadat, de a szamurájnak tudnia kell, hol a határ. Sohasem szabad túl hevessé válnod. Foglalkozz a saját dolgoddal és minden rendben lesz. Most pedig menj, eleget beszéltünk már. Lassan ideje összekészülnöd és elindulnod a vénekhez. Nem akarhatod már az első napodat késéssel kezdeni. Ha az istenek úgy akarják úgy is megtudod. amit szeretnél. Ha pedig nem, az karma.
Apám szavai kalapácsütésként találtak célba, de igazat adok neki. Egy szamuráj nem lehet heves, nem siettetheti el a a kérdéseit és a nagyobb tisztelettel kell viseltetnie szülőjével szemben, mintsem, hogy elhamarkodottan megszegje a tradíciókat és törvényeket. Mélyen lesütöm tekintetemet, majd miután mély csönd telepedik a szobára, szinte suttogva megszólalok...
- Bocsáss meg! A jövőben igyekezni fogok távol tartani magam a nem rám tartozó ügyektől. - mégegyszer meghajolok előtte, majd felállok és folytatom. - Engedelmeddel távozok és felkészülök a vénekkel való találkozásra.
Megfordulok és gyors léptekkel elhagyom az ebédlőt.

Saját szobámba érve leülök az ágyamra és elhatározom, hogy csak akkor fogok behatóbban foglalkozni a támadással, ha elvégeztem az első küldetésemet. Elmém óriás téglafal formájában zárja ki az oda nem illő gondolatokat, így tiszta fejjel tudok hozzákezdeni a felkészüléshez. Összekészítem felszerelésemet, fegyvereimet szimmetrikusan ágyamra helyezem, majd felöltöm szamurájöltözetem. A tunika hátán és alkarvédőimen mestermunkaként díszelegnek a Vas országának jelképei - ez a jelkép örök büszkeséggel fog eltölteni... Büszkeséggel, hogy ehhez az országhoz, ezekhez az emberekhez tartozhatok, egy célt szolgálunk és egy igazságot védünk, amit a kinti világ elfelejtett: a tradíciókat. A múltat, aminek mindent köszönhetünk. Múlt nélkül nincs jelen, jelen nélkül nincs jövő - az élet örök törvénye. Behunyom szemeimet és egy pillanatra magam elé képzelem mindazt, amit átéltem, amíg idáig eljutottam. Tudom, hogy hosszú út áll még előttem; még intenzívebb edzések, még erősebb ellenfelek, még nehezebb választások, de ebben a pillanatban úgy érzem, hogy felkészültem szembenézni velük.
Fegyvereim hüvelyeikben pihennek, így tűzöm fel őket tunikám övére, majd elhagyom a szobát - az idő ismét megtréfázott, egy órát töltöttem a felkészüléssel.

Kilépek a főbejáraton és rögtön megpillantom Daenu-t.
- Gyere már, el fogunk késni! - mondja izgatott hangon. Némán biccentek, majd felgyorsítjuk lépteinket, kiérünk a főutra és célba vesszük a Bölcsek Tanácsát.


A hozzászólást Naegashi Taru összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Júl. 09 2011, 13:15-kor.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Szomb. Jún. 25 2011, 15:29

Az időjárás megváltozott. Szél fútt át a kis hegyi falun amint célotok felé siettetek. Azonban nem igazán volt időtök a hirtelen időjárás változáson gondolkodni. Most fontosabb dolgotok is akadt. Időben oda kellett érnetek a tanácsházára. Ez volt az az ősi épület amelyben az öregek tanácsa székelt. Eredetileg buddhista templom lehetett azóta azonban már sokszor átépítették és az idők során megváltozott a funkciója. Az őrt álló szamurájok látván sietségeteket kinyitották a hatalmas bejárati kaput. Nem igazán értették miért kell így rohanni de ezt is betudták ifjú korotoknak. A kapun átlépve beértetek a hatalmas faragott oszlopokkal szegélyezett előcsarnokba. Ez volt az épület azon része ahol leginkább felismerhető volt az eredeti funkció. A teremben más szamurájok is várakoztak. Némelyiket személyesen másokat csak látásból megint másokat egyáltalán nem ismertetek azonban az udvariasságnak ez sem szabott gátat. Szerencsére még nem késtetek el. Ezt azonban csak akkor tudtátok meg mikor néhány perc múlva kinyílt a terem túlsó oldalán emelkedő ajtó. Ez is nagy méretű volt azonban nem akkora mint az előző amin áthaladtatok. A következő helyiség egy igen szellős félhenger alakú terem volt aminek ívelt falán végig hatalmas ablakok sorakoztak, melyeken keresztül remek kilátás nyílt az alattatok folyó vízre. Az ablaksort mindkét oldalról egy egy papír tolóajtó szegélyezte melyek másik szobákba vezettek. Ezekről tudtátok, hogy a mögöttük rejlő szobák a testőrség számára voltak kialakítva, hogy szükség esetén gyorsan be juthassanak az öregek védelmére. A terem közepén egy szintén félkör alakot formázó asztal állta. Emögött öt többé kevésbé öreg szamuráj foglalt helyet. Mindannyian vörös kimonót viseltek hátukon saját klánjuk szimbólumaival. Az első egy őszhajú öregember volt aki bizonyára már sok telt megélt. Ennek ellenére még mindig elég fiatalosnak és életerősnek tetszett. A következő két tanácstag egy ikerpár volt. Mindketten a Tokogava klán tagjai voltak. Ezt elárulta a kimonójuk bal oldalára hímzett fehér lótusz virág. Ők nem voltak olyan öregek mint az előző férfi. Vastag fekete szakállat és bajuszt viselte. Külsejükkel ellentétben nézeteik mindig különböztek. Ez közel s távol mindenki tudta. A tanács negyedik tagja egy nő volt. Ez számotokra nem volt meglepő hisz szamuráj rangot ugyan úgy kaphatott nő és férfi is. Ő sem tartozott az igazán idős tagok közzé. Gyönyörű idomai ellenére úgy hírlett igen bölcs és épp olyan halálos mint amilyen szép. Az ötödik szék azonban üresen állt. A tanács legidősebb tagja gyakran maradt távol tisztségétől beteges állapota miatt. Amint beléptetek mindannyian rátok szegezték szemeiket. Egyből észrevettétek, hogy a a terem végében ott áll közvetlen felettesetek Kanetsugu Naoe is. A legidősebb mester szólalt meg először:
- Nos ifjak elérkezett az idő, hogy teljes jogú tagjaivá váljatok közösségünknek. Ma megkapjátok első önálló küldetéseteket. - A fennkölt szavak után kifújta magát magát az öreg úgy mit akinek nagy megterhelést jelent kimondani ezeket a szavakat.
- Nem kertelek súlyos helyzetben vagyunk és minden emberre szükségünk van. Bizonyára halottatok a határon történt eseményekről... A vas országa még sohasem vívott harcot egyszerre több országgal. - Erre az egyik iker név szerint Josi a szavába vágott.
- Még nem állunk háborúban egyenlőre semleges maradtunk. Sohasem szóltunk bele a Nindzsák háborúiba. - Testvére azonban szokásához híven most is ellenkező véleménnyel volt.
- Azzal, hogy a Chunin vizsgát nálunk rendezték mi is részesévé váltunk az újabb nindzsák kiképzésének. Akkor ezt minek neveznéd? - Az öreg kihasználta Josi pillanatnyi zavarát és közbevágott:
- Ez a két fiú nem azért van itt hogy a civakodásotokat hallgassa! - Vissza fordult hozzátok és folytatta.
- Javaslom első feladatnak, a nyugati fid védelmét. Remek feladat lesz ezeknek a frissen végzett ifjaknak, hogy belerázódjanak a dolgokba. - Ebből ismét hatalmas vita kerekedett, amiben már mindannyian részt vettek.


// Talán kicsit elszaladt velem a ló de már írás hiányom volt XD//
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Pént. Júl. 08 2011, 18:38

// E/3 //

A szeszélyes időjárás gyorsabb tempóra sarkalta hőseinket. Nageashi és Daenu minden lépését saját szívük heves szívdobbanása kísérte; érezték, hamarosan igazi szamurájjá válhatnak, megkapják első önálló küldetésüket és ténylegesen országuk szolgálatába állhatnak. Daenu tervei között a fejlődés és a taníttatás szerepelt, míg a magát mindig gyorsabb tempóra sarkaló Naegashi a szamuráj történelem nagy alakjává válást tűzte ki céljául. Az esőfelhők megjelenésével egy időben érték el a Tanácsházat. Az őrt álló szamurájok - az ifjak sietségét látván - teljes erejüket megfeszítve lökték be a buddhista templom hatalmas ajtaját, ezzel szabad utat biztosítva Naegashi-éknak.

A monumentális épület pontosan ugyanolyan tökéletességet árasztott magából belülről is, mint a külső szemlélődő számára. A szimmetrikus elrendezésnek köszönhetően mindenki tudta, hogy hol a helye és mi a feladata, de a csarnokot most csak a fiatal szamurájokból álló sor töltötte meg: ők tudták a legjobban, hogy mi a céljuk és meddig feszíthetik határaikat. Legtöbbjük némán, mások egymással halkan suttogva várták a bebocsájtást - legtöbbjük ügyet sem vetett az érkezőkre. Naegashi és Daenu beálltak a sorba, a következő öt percet pedig néma meditálással töltötték.

A Tanácsterem ajtajai megnyílnak, az Őrszolgákból álló sor pedig egységesen lépi át a férfivá válás küszöbét. Naegashi, amint megpillantja a Ninja-parlamentekhez hasonló termet, eláll a lélegzete és még mindig nehezen tudja csak elhinni, hogy itt lehet. Megpillantja felettesét, Kanetsugu Naoe-t. Kanetsugu érzelemmentes arccal figyeli az ifjakat, egyetlen jellel elnémítja a sustorgó szamurájtanoncokat és figyelmesen hallgatja a Szamuráj-tanács vitáját, majd kihúzza magát, mikor a legidősebb mester feláll a székéből és üdvözli a Felső - őrszolgákat.
- Ifjak, elérkezett az idő, hogy teljes jogú tagjaivá váljatok közösségünknek. Ma megkapjátok első önálló küldetéseteket. - mély, határozott hangja megtölti a hatalmas teret, az őrszolgák pedig mélyen meghajolnak előtte. - Nem kertelek, súlyos helyzetben vagyunk és minden emberre szükségünk van. Bizonyára halottatok a határon történt eseményekről... A Vas országa még sohasem vívott harcot egyszerre több országgal.
Naegashi-t figyelmeztették, hogy csak akkor adja elő véleményét, ha külön engedélyt kapott rá, így a tömeg elején álló szamuráj inkább odafigyelve minden részletre hallgatja a tanács vitáját az ország határán folyó harcokról. Nehéz elhinni, hogy ezek a bölcsek, akikre egy egész nemzet számít, háborúba sodornák az országot - biztos van egy mindent átfogó tervük a totális háború lehetőségének elkerülésére.

Az őrszolgákat páronként hívják a félkör alakú asztalhoz - itt kapják meg első küldetésüket. Tíz perc várakozás után Naegashi és Daenu is sorra kerül. Nevük hallatán kilépnek a sorból és - ahogy a sorban is - egységes léptekkel közelítik meg a tanács asztalát. Mélyen meghajolnak és várják a küldetés megnevezését.
- Javaslom első feladatnak, a nyugati híd védelmét. Remek feladat lesz ezeknek a frissen végzett ifjaknak, hogy belerázódjanak a dolgokba.
"Tökéletes! Végre megmutathatjuk, milyen fából faragtak minket!" Daenu mélyen meghajol és kettőt hátralépve megfordul és visszalép a megfogyatkozott tömegbe, Naegashi ellenben felszegett tekintettel egy határozott lépést tesz a félkör alakú asztalhoz.
- Engedelmükkel, bátorkodom megjegyezni, hogy a határ menti támadást korábban tervelhették ki. Apám csapatát az egyik rejtett úton érte a támadás, azon az ösvényen, amiről az ellenség korábban nem tudhatott. A csapatban egy áruló lapult! Mély bocsánattal tartozom a Bölcsek tanácsának tiszteletlenségemért, de az érintett fiaként meg kellett osztanom önökkel ezt a fontos információt.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Hoshigaki Kisame on Kedd Júl. 12 2011, 10:15

Merészségeden mindenki elcsodálkozott. A tömegből halk morajlás hallatszott még a tanácstagok is elhallgattak. Végül az ikerpár egyik tagja megszólalt.
- Hát apád nem tanított meg a jó modorra? Vagy úgy gondolod talán, hogy neked több tapasztalatod és információd van mint nekünk? -
Talán csak testvére idegesítésesre de Josi is megszólalt.
- Szerintem lehet igazság a fiú szavaiban. A körülmények ugyanis igen furcsák voltak. - Ekkor a tanács egyetlen női tagja ragadta magához a szót. Mint egy anya úgy korholta le az ikreket.
- Akár igaza van akár nem ez nem a megfelelő alkalom a vitára. - Végül az öregé volt az utolsó szó.
- Ezek elég súlyos vádak... Majd kivizsgálásra kerülnek addig is törődj a saját dolgoddal. Elmehettek -
avatar
Hoshigaki Kisame
Játékos

Tartózkodási hely : Mindenhol ott vagyok.


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Naegashi Taru on Pént. Júl. 15 2011, 01:22

Biztos volt benne, hogy apja akkor sem fogja megosztani a Bölcsek Tanácsával a létfontosságú helyszín leírását, ha erőszakkal próbálnák meg kiszedni belőle, de Naegashi-nak mindennél fontosabb, hogy szülője épségben térjen haza és tovább taníthassa őt. Tévedett, de mégis úgy érezte, hogy racionálisabban látja át a helyzetet a Bölcseknél, így inkább felhagy az együttműködéssel. Mélyen meghajol a Tanács előtt, két lépést hátrál és visszatér Daenu-hoz.

Mosolyogva hagyja el a termet, barátjával oldalán és az első küldetés izgalmával úgy érzi, itt az ideje, hogy bizonyítson apja előtt.

Naegashi Taru
Játékos


Adatlap
Szint: D
Rang: Koshogumi - Felső-őrszolga
Chakraszint: 70

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kamakura hegyi falu

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.