Folyó Part

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Midoriko no Minovara on Szer. Jan. 05 2011, 21:55

A szabályok rövid ismertetése után a sensei azonnal rátért a mai feladat ismertetésére. Először is adott mindhármunknak egy furcsa, ördöglakathoz hasonló tárgyat, amin három karika volt található. Ezek különleges karikák voltak, a feladat pedig a karikák eltávolítása volt a zsinórról. A sensei elmondása alapján az első karikába egyenletesen kellett vezetni a charkát, a másodiknál ellenkezőleg, hullámzó charka szükséges, a harmadikhoz pedig, ami a legnehezebb, pulzáló charkakontroll szükséges. Miután a sensei végzett a beszédével, rögtön elkezdtem gondolkodni a feladat logikus megoldásán. Charkamanipulációt már az akadémián is tanultunk. Itt most az ujjaimba kellett vezetnem a charkámat. Értem. Ezzel neki is láttam az elsőnek. Lehunytam a szemem, igyekeztem minden más gondolatot kizárni a fejemből a hatékonyság kedvéért. A chakrámat egyenesen a karikába irányítottam, elképzeltem, ahogyan a charkám a kezemen át szinte belefolyik a tárgyba. Mindezt megpróbáltam úgy tenni, hogy mindig ugyanannyi mennyiségű és ugyanolyan erősségű charkát bocsássanak a karikába, hogy a charkakontroll egyenletes is legyen. Mikor úgy véltem, megtaláltam, ezt a pillanatot, megkíséreltem levenni a karikát a madzagról, mert a sensei elmondása alapján, ha minden jól sikerül, ennek kell történnie.
avatar
Midoriko no Minovara
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 195

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Hétf. Jan. 10 2011, 01:27


//Nyugodtan írjatok "filozófiai" fejtegetéseket, hogyan, milyen módszerrel, gondolat mentén igyekeztek idomítania chakrátok az adott követelménynek megfelelően. Smile Illetőlegesen érzékeltessétek, hogy az idő rohamtempóban múlik, hiszen mégsem lehet ezt egyik pillanatról a másikra megtanulni. Minél szebben írjátok le, annál gyorsabban kapjátok meg a zöld utat ^^//

Azonnal hozzálátott mindannyiótok a feladathoz, ki ki maga képességei szerint. Ez egyrészt fejlesztő feladat volt számotokra, másrészt senseietek is fel tudta mérni, nagyjából milyen szinten álltok, és aszerint fog tudni majd benneteket szintbe hozni. Legalább is remélhetőleg.

[Hidetora]

Hála előképzettségednek, ugyan nem olyan boszorkányos ügyességgel és stílusossággal, mint senseied, de te is viszonylag hamar megbirkóztál az első, majd sorban a második karikával is. A harmadik azonban már kemény dió volt, és nem is engedett, túl szép is lett volna, hogy rögtön végezz is. Arra az egyre már rájöttél, hogy gyakorlat teszi a mestert, és nem adod fel a próbálkozást, hoyg is adhatnád fel, hiszen épp, hoyg nekikezdtél. Azonban ideje lesz valami stratégiát kitalálni, hoyg érhetnéd el, hogy a chakrád "engedelmeskedjen a parancsaidnak".

[Midoriko]

Neked már nem volt olyan könnyű dolgod, mint csapattársadnak, hiszen előképzettséggel nem rendelkeztél. Gondolatmeneted viszont logikus és lényegretörő volt. A gyakorlat azonban nem mutatkozott olyan egyszerűnek, mert amint másra is kellett koncetrálnod, nem csak a chakrád egyenletességére, - és ez a más nem is volt olyan hű de különleges, csak az a mozdulat, amellyel le akartad emelni a kis karikát - máris felborult a chakrakoncentrációd, így természetesen nem sikerülhetett a művelet. Így jó lesz elgondolkodnod azon, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni vagy ellensúlyozni.

[Hitoshi]

Szintén nekilendültél a feladatnak, s ugyanarról az alapról kezdted, mint Midoriko, hiszen te sem vettél még részt semmilyen chakrakontroll-fejlesztésben. De nem adtad fel, szorgosan koncentráltál, és próbáltad leszedni az első karikát. (Mivel nincs milyen elgondolásra reagálni, nem részletezem egyelőre, hátha lassan ráérsz majd ^^)

[Mindhármótok]

Yuui sensei visszatelepedett a kis abroszkájára, és figyelt benneteket, közben majszolt. Úgy tűnt néha, mintha el-elábrándozna. Aztán egyszer csak, minden előzmény nélkül szólalt meg két falat között.
- Csapat vagytok, különböző tudásszinttel, nem feltétlen szégyen segítséget kérni illetőleg tapasztalatokat cserélni, ötletelni - ennyi, újból csak majszolta a kis sütijét elgondolkodva. Ti meg majd, ha esetleg ráértek, azon gondolkodhattok el, hoyg a fenébe lehet ilyen vékony, mikor mióta a folyóhoz érkeztetek, lényegében majdnem egyfolytában eszik.

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Vendég on Szer. Jan. 19 2011, 17:46

//Elnézéseteket kérem a távol maradásomért! Úgy néz ki, most már leszek.//

Érdeklődve figyelem a mutatványt, majd nekilátok a játékszernek. Megalkotok egy fél kézpecsétet, majd elkezdem koncentrálni a chakrámat. Hagyom hogy keresztül áramoljon a testemen, majd az ujjamban összegyűjtöm. Következő lépésként megérintem a karikát és "átadom" a chakrámat. Ha jól csinálom, akkor széttágul és gyorsan leveszem. Ha nem járok sikerrel, akkor ugyanígy próbálkozok tovább.
Ha sikerültem, akkor lerázom a kezem és nekilátok a második karikának is. Az előkészületek ugyanazok, mint az előbb, viszont ezúttal máshogy áramoltatom át a chakrámat. Amint látom, hogy a chakra úgy hullámzik az ujjamon, mint a mesterén, átadom a gyűrűnek, ami így leválik a madzagról.
Ha eljutok az utolsó karikáig, akkor újra megcsinálom az előkészületeket. Amint megérintem a gyűrűt, szabadjára engedem a chakrámat, majd hirtelen "elzárom". Ez mind egy pillanat alatt megy végbe. Ha szerencsém van, akkor már az első próbálkozásnál leesik a karika. Ha pedig fent marad, akkor próbálkozok tovább.
Minden egyes próbálkozásnál kizárom a környezetem és csak a célra koncentrálok. Semmi másra nem figyelek, csak a chakrám áramoltatására és hogy a karikákat leszedjem.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Szer. Jan. 26 2011, 11:14

Hidetora az első két karika megoldása után nekilátott a harmadiknak. Az azonban nem engedett olyan könnyen mint az előző. Mért is tette volna hisz ezt a feladatot még nem gyakorolta be úgy mint az előző kettőt. Amint felpillantott látta, hogy a többiek még az első gyűrűvel bajlódnak. Ekkor felcsendült mesterük hangja.
- Csapat vagytok, különböző tudásszinttel, nem feltétlen szégyen segítséget kérni illetőleg tapasztalatokat cserélni, ötletelni - Ez döbbentte rá Hidetorét az igazságra. Talán nem lenne olyan butaság ha hallgatna a mesterére. Igaz kissé fura de mattol még taníthat hasznos dolgokat. ~ Ez végül is igaz. Talán van valami jó ötletük a harmadik karikához. Ezt azonban csak akkor tudhatom meg ha eljutnak odáig. Tehát segítenem kell. ~
- Nos az első nem olyan bonyolult mint látszik. Az a titka, hogy folyamatos és egyenletes legyen a chakra áramlásotok. Ezt én úgy szoktam elérni, hogy elképzelek egy skálát a fejemben ami mellett elfolyik a víz. Úgy képzelem hogy a víz mindig egy adott egység magasságában folyik. Ezzel sikerül rávennem a chakrámat hogy úgy viselkedjen mit a víz, hogy egyenletesen folyjon. Próbáljátok ki, remélem nektek is sikerül. -
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Midoriko no Minovara on Szomb. Jan. 29 2011, 14:42

//Sai, Hidetora és Hitoshi//

Ahogyan a sensei mondta, ez tényleg nem lesz könnyű feladat. A charkakoncentrációt még meg tudtam oldani, de amikor le akartam venni a karikát a madzagról, éreztem, hogy abban a pillanatban a koncentrációm megbomlik, a gyűrű pedig nem jött le. Tehát a kritikus pont az, amikor megpróbálom levenni a gyűrűt. Ezt kell kiküszöbölnöm. Akkor megpróbálom már eleve húzni a karikát a madzagról, hogy ne kelljen a charkakoncentráció után megtenni ezt a mozdulatot, hírtelen ez az ötletem támadt. Azonnal hozzá is láttam. Megfogtam a gyűrűt, elhúztam a madzagtól, és feszesen tartottam. Így engedtem bele a karikába a charkámat, egyenletesen koncentrálva, ahogy az előbb is tettem, hátha így lejön a zsinórról. Azért remélem ez a madzag srapabíró, és nem fog elszakadni, ha ezt csinálom.
Közben az idő is rohamosan telt, éreztem, hogy már nem kis ideje próbálkozunk. Egyszer csak Yuui-sensei megszólalt, és azt tanácsolta, hogy cseréljünk egymással tapasztalatot. A kérésére Hidetora válaszolt, azt mondta, úgy irányítsuk a charkánkat, mint a vizet, ami egyenletesen folyik. Megálltam egy pillanatra. Hmm, egy próbát megér. Majd újra megfogtam a gyűrűt, meghúztam, és ezúttal a vízre gondoltam. Olyan vízre, ami nem hullámzik, nem mozdul, a felszíne teljesen egyenletes. Talán így sikerül végre leszednem a karikát. Elvégre a chakrámra is gondolnom kell, az sem tart örökké, meg kell csinálnom ezt, még mielőtt elfogy.
avatar
Midoriko no Minovara
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 195

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Szomb. Feb. 05 2011, 23:29


[Minovara-csapat]

A célzott értékű megjegyzésnek volt haszna, Hidetora, az egyetlen tapasztaltabb közületek máris megpróbálta átadni korábbi tapasztalatai eredményét, amelyet megpróbáltatok ti is hasznosítani. Ezzel valóban elértétek, hogy valamelyest könnyebb volt megteremteni az egyenletes chakraszintet, és azt, igaz stabilan még csak rövid időre, de megtartani. Ehhez jött még Midoriko elgondolása arról, hogyan spórolja meg azt a kis figyelemcsökkenést, amelyet a levétel okozna, és előre kifeszítette a karikát, így az, mikor sikerült a koncentrációban eljutnia odáig, hoyg egyenletessé válljon a chakrája, elengedte a madzagot. Innen már Hitoshi előtt is csak az az út állt, hogy felhasználja ezt a tapasztalatot is. Így, mint tapasztalhattátok, viszonylag hamar sikerült megszabadulni az első karikától mindenkinek, s csupán jó egy órát pazaroltatok csak el. Viszont azért kezdtetek fáradni. Rajtatok múlik, hogy kicsit pihentek, és ötleteltek, vagy rögtön nekiestek a következőnek, ki ki a maga "játékszerén".

//ha úgy alakul, nyugodtan gondolkodhattok több postban is, a szituációtól függően érezni fogjátok, hogy kellene-e még hozzászólnotok vagy sem ^^//

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Vendég on Vas. Feb. 06 2011, 20:22

Folyamatosan próbálkozok, így egy óra alatt elérem azt, hogy megszabadulok az első karikától. Azonban érzem, hogy túl sok energiámat vette el ez a játékszer. Pár pillanatra keresztül fut az agyamon, hogy jó lenne pihenni, viszont az ötletet hamar elvetem. Jó lenne gyorsan letudni ezt a kis bugyuta játékot, éppen ezért nekilátok a következőnek is.
Ezúttal viszont nem olyan hévvel dolgozok. Megfigyelem Hidetora hogyan lát neki a dolognak és megpróbálom őt utánozva leszedni a karikát. Most nem csukom be a szemem, helyette nézem az ujjam és figyelem, ahogy hullámzik az ujjamban a chakra. Ha sikerül egyenletesen hullámoztatni a chakrámat, akkor a gyűrűhöz nyúlok és leszedem azt. Ha viszont nem megy, akkor pihenek kicsit, majd újra próbálkozok. Még most egyetlen célom van csak, leszedni a második karikát is.
- Hidetora, ha ráérsz megnéznéd hogy állok a dologgal? - szólalok meg. - Remélem te jobban látod mit rontok el!
Remélem most már sokkal jobban csinálom és hamarosan rátérhetek az utolsó gyűrűre.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Hétf. Feb. 14 2011, 14:53

Miközben megosztottam a tanácsomat a többiekkel, azt vettem észre, hogy figyelnek rám. Tényleg megfogadták a tanácsomat. Ez kissé fura volt ugyanis a régi csapatom teljesen más felfogású volt. Mondjuk talán ez annak is köszönhető, hogy a csapatom teljes egészében a klánom tagjaiból állta. Most kezdtem rájönni mit is jelent vezetőnek lenni. Ugyanis miközben a saját feladatommal foglalkoztam, Hitoshi a segítségemet kérte:
- Hidetora, ha ráérsz megnéznéd hogy állok a dologgal? Remélem te jobban látod mit rontok el! -
Ez kissé meglepett ugyan de egyből odamentem hozzá. Gondoltam, legalább pihenek egy kicsit, úgy is kezdtem fáradni. Egy kicsit figyeltem, hogyan próbálkozik majd elkezdtem. Nem akartam sem sértő, sem fölényes lenni. Ahogy apám csinálta. Jól megválogattam a szavaimat és megszólaltam: - Amint látom elég fáradt vagy. Talán pihenhetnél egy kicsit. Legalább addig amíg átgondolod. Nos szerintem a probléma az, hogy a chakrád pulzálásának ritmusa nem állandó. Ezt én úgy küszöböltem ki, hogy újra elképzeltem a vizet majd a víz hullámzik. A hullámok mindig ugyan ahhoz az egységhez közelítenek, elérik majd vissza. Így a chakrám ereje folyamatosan két érték között marad. A ritmusát dedig úgy szoktam szabályozni, hogy egy népdalra gondolok. Főként a refrénre és annak ritmusára áramoltatom a vizet a "fejemben". Újra meg újra. A chakrám pedig követi. Ez jóval könnyebb mint a vízen járás. - Jegyeztem meg majd vártam a reakciót.


A hozzászólást Hidetora No Minovara összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Feb. 22 2011, 18:58-kor.
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Midoriko no Minovara on Csüt. Feb. 17 2011, 20:31

A körülbelül egy órás próbálkozásaimnak hála az első gyűrű megadta magát, és leesett a madzagról. Elégededten nyugtáztam a fejleményeket. Az is igaz azonaban, hogy már éreztem, hogy fáradok. Ezzel nem törődve úgy döntöttem, nekilátok a következő karikának is. Ez az, amihez hullámzó chakra szükséges. A "hullám" szóról azonnal eszembe jutott egy csendesen habzó tenger. Talán most is ez a megoldás. Ismát koncentrálni kezdtem a chakrámat és beleáramoltattam a karikába. De felhasználtam a korábbi tapasztalataimat is. A gyűrűt előtte feszíteni kezdtem a zsinórról. Ezután tengerre gondoltam, egy hullámzó tengerre. Viszont az én tengeremnek egyenletesen hullámzónak kell lennie. Nem hullámozhat csak úgy össze-vissza. A víz felszínének matematikai pontossággal kell váltakoznia. Újból beleküldtem a chakrámat a karikába. Elképzeltem egy hullámot, amint az folyamatosan föl-le jár, egyenletesen. Egy sávban mozog, nem tér ki egyszer sem. Eképpen próbálkoztam, és vártam, hogy a karika leválljon a madzagról, hogy aztán nekiláthassak a harmadik, utolsó feladatnak.
avatar
Midoriko no Minovara
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 195

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Vas. Feb. 20 2011, 00:24


//Szerintem mehet még egy kör, a két gyakorló emberke leírhatja nyugodtan, hogy tapasztal némi fejlődést, de még nem tökéletes, hiszen a karikák még nem jöttek le, és nyugodtan lehet interaktívkodni, beszélni egymással, azaz játszani egymással Smile //


Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Vendég on Csüt. Feb. 24 2011, 21:52

Bólintok egyet a társam válaszára, majd kifújom magam. Pár percig csak ülök és pihenek, nem is gondolok a feladatra. Utána viszont újra kézbe veszem a játékszert, majd becsukom a szemem. Elképzelem a vizet, majd a hullámokat. Ezután egy kellemes zenére gondolok, aminek nyugodt a dallama. Amint elképzeltem mindent magamban, elkezdem ezeknek megfelelően áramoltatni a chakrámat.
Pár pillanatig csak arra koncentrálok hogy folyamatosan ugyanúgy áramoljon a chakrám, utána pedig nekilátok a karika leszedésének. Nagyon óvatosan csinálom, csak az áramoltatásra koncentrálok. Végül megérintem a karikát, ami hirtelen "szét nyílik" én pedig leszedem a drótról.
- Fú, ez sikerült! - szólalok meg, majd letörölök egy "láthatatlan" izzadtság cseppet a homlokomról.
- Azt hiszem szükségem lenne még némi segítségre az utolsó karikához. Kezdek fáradni.
Ezután Midoriko-ra nézek, hátha kell neki valamilyen segítség. Sajnos nem tudnék neki komolyabban segíteni, csak azt tudnám elmondani, amit Hide megosztott velem. Viszont ha bármire szüksége van, akkor segítek neki.
Úgy tervezem, most inkább pihenek egy kicsit, közben várom a további segítséget. Ha megkaptam a szükséges információkat, akkor elmélkedni kezdek, de még nem látok neki az utolsó karikának.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Pént. Márc. 04 2011, 15:52

Miután elmondtam a módszeremet a többieknek figyelni kezdtem őket. Hitosi megfogadta a tanácsomat. Igencsak koncentrált majd elkezdte a műveletet melynek végén így szólt:
- Fú, ez sikerült! -
Ez engem is meglepett egy pillanatra. Azután hatalmas elégedettséget és büszkeséget éreztem. Nem csak magamra de Hitosira is büszke voltam. Hiszen neki jóval több szerepe volt a sikerben mint nekem. Emellett sikerült megértenie azt amit mondok. Ami ha őszintén nézem a helyzetet nem mindig könnyű feladat. Majd újból az én segítségemet várta:
- Azt hiszem szükségem lenne még némi segítségre az utolsó karikához. -
Ekkor kezdtem megérteni hogy is lesz vezető valakiből és mennyire ösztönösen kezdünk el bízni abban akit egyszer ha tudat alatt is magunk fölé rendelünk. Ekkor Hitosi szemét követve Mindketten Midoriko-ra néztünk.
- Szerintem meg kellene várnunk Midorikot is. A harmadik megoldását közösen kellene végeznünk ugyanis még én se tudom a megoldást -
Hangzott a válaszom. Több próbálkozás után végül neki is sikerül. Most már együttes erővel kezdhetünk a harmadik feladatnak. Ez kissé húzósabb lesz.
- Nos szerintem a harmadikat egy kis pihenés után hasonló módszerrel lehet majd megoldani mint az előzőeket. Ezek egymásra épülő feladatok. Én ugyan úgy a vízzel kezdeném ami most jóval gyorsabban hullámzik mint eddig. Talán ez lesz a megoldás. -
Most hogy a többiek próbálkozásainak ideje alatt kipihentem magam újult erővel kezdek neki a feladatnak. Pontosan Úgy csinálom ahogy a többieknek is elmondtam. Elképzelem a vizet a mértékegységeket és egy jóval gyorsabban hullámzó vizet. Ezáltal rákényszerítem a chakrámat, hogy azt tegye amit szeretném, hogy tegyen. Ekkor megérintem az utolsó karikát, és várom a hatást.
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Hétf. Márc. 07 2011, 23:22


//Srácok, nyugodtan mehet még egy kör, gondolkodjatok közösben a megoldáson, Midoriko pedig csatlakozhat, ha megérkezik, szerintem egyezzünk ki abban, hogy ne üljön be nagyon a dolog, hogy várjunk mindenkire három napot, ha negyednap sincs semmi, akkor nyugodtan írhat a következő, aki jönne sorba, ha a második sem ír újabb három nap múlva, összesen hat nap múlva, akkor jöhet a harmadik - bár remélem, nem arra vártok, hogy ti jöjjetek, aki tud, írjon, ha erre jár, és van mire - mert azért engem várjatok meg, ha olyan rész van épp xD//

Minovara saját elgondolását ki is próbálta a gyakorlatban, azonban azt kellett tapasztalnia, hogy a chakrája nem pulzált, hanem voltaképp egy képzeletbeli szinuszgörbét leírvahullámzott, a megszakadás folyamata kimaradt a képzelete irányította chakrakoncentrációból.

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Midoriko no Minovara on Szer. Márc. 09 2011, 23:14

Miután megvalósítottam az elképzelésemset, megpróbáltam leszedni a karikát, az azonban még nem jött le. Bár éreztem, hogy a madzag tágult egy kicsit, de nem engedett. Azek szerint jó úton járok. De akkor mi lehet a probléma ? Az elméletemben nincs hiba, ebben biztos vagyok, az hasonlít az előzőhöz, tehát jónak kell lennie. Akkor a gyakorlatban van hiba. Gondolom, a charkakontrolom még nem elég fejlett ahhoz, hogy mindig pontosan úgy viselkedjem, ahogy azt én akarom. Ez esetben jobban kell koncentrálnom. Ismét becsuktam a szemem, kizártam a külvilágot. A képzeletemben csakis az egyenletesen hullámzó vizet láttam magam előtt, így próbáltam levenni a gyűrűt. A charkám mennyisége már jelentősen a végére járt, és én magam is elég fáradt voltam, mire többszöri próbálkozásaimnak hála a karika végül megadta magát és levált a zsinegről. Ezek után megálltam egy kicsit pihenni, szükségem volt rá. Közben eltettem a második gyűrűt is. Mikor felnéztem, láttam, hogy a csapattársaim épp engen néznek. Elkaptam a tekintetemet. Mindig is feszélyezett, ha engem figyelnek. De mindez most nem érdekel, gondolkodnom kell a harmadik karika megoldásám. Már csak ez az egy van hátra, megcsinálom még ma. Mit is mondott róla a sensei ? Ez az, amelyikhez pulzáló chakrakontroll szükséges. Pulzáló, akárcsak a szív vagy egy kitörő forrás. Akkor ebbe a gyűrűbe úgy kell vezetnem a charkát, hogy először nagy mennyiséget kell belekoncentrálnom, majd pedig semennyit, azaz meg kell szakítanom a charkaáramlást. Megszakítani könnyű, elég ha csupán elveszem a kezem a karikáró, és a charkakontroll máris megszűnik. De ha elveszem a kezem, akkor nem feszíthetem ki a madzagot úgy, ahogyan azt az előzőeknél is tettem. Akkor a gondolataim segítségével kell megállítanom a charkaáramlást. Nekiláttam a feladatnak. Behunytam a szemem, és elképzeltem egy kitörő gejzírt, ami, mint egy vulkán, egyik pillanatról a másikra tör elő belőle a víz. Ezután elképzeltem a semmit. Amilyen gyorsan csak tudam, úgy igyekeztem kitörölni a fejemből az előbbi gejzírt, hogy ezzel megszűnjön a charkaáramlás. De ennek a változásnak egyenletesnek is kell lennie, hiszen az egynletesség az előző karikáknál is döntő szerepet játszott. Hmm, jól mondta a sensei, tényleg ez a legnehezebb feladat, hogy valani egyenletesen váltakozzon. Hogy a charkám először nagyon nagy, majd pár másodpercen belül újra semennyi legyen. Mindegy. Újra próbálkozok, és leveszem ezt a gyűrűt, mielőtt még a charkám tényleg teljesen elfogyna.
avatar
Midoriko no Minovara
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 195

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Pént. Márc. 11 2011, 23:26


//Hitoshi írt, hogy feladja ezt a karakterét, nyugodtan írhattok még egy kört//

Midoriko:

Ahogy magad is tapasztalhattad, ezzel a gondolattal az volt a legnagyobb probléma, hogy nehéz volt átállni az egyik képről a másikba, de érezted, hoyg kezdetnek nem rossz, viszont csiszolni kell rajta, mert így nem tökéletes, és nem csak azért, mert a tested még nem uralod annyira, hanem a határozott ütem hiánya miatt is.

//Nyugodtan lehet beszélgetni, ha megszólítottak, Hitoshit ezentúl NJK-ként kezeljük, hátha egyszer még visszaszállna majd, aztán amint lehet, kiírom :3 //

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Szomb. Márc. 12 2011, 15:29

Miután Hidetora sikertelenül próbálkozott az általa kigondolt megoldási módszerrel ránézett a többiekre és így szólt: - Nos ez nem jött be. Van valakinek valami ötlete? Talán az a gond hogy nem tudom elég gyorsan változtatni a chakrán szintjét.- Ekkor egy remek ötlet ütötte fel a fejét Hidetora gondolatai között. Ahogy gondolkodott eszébe jutott egy gyerekkori emlék. Régen nagyon szeretett jojózni. Gyerekkorában órákat eltudott játszani vele és már akkor érdekelték az élet dolgai. Amint figyelte a jojót próbált rájönni annak működésére. Ezt igen gyakran és hosszadalmasan csinálta mag el nem magyarázták neki a dolgot. Miután megfejtette a működési elvet nem is tűnt olyan bonyolultnak. Valószínűleg most is ez a helyzet a megoldás nem olyan bonyolult mint gondolná az ember. És akkor szinte villámcsapásként érte a felismerés. Ebben Midoriko elmondása is segített. Eközben a lány megosztotta vele saját taktikáját. Ahogy a gejzír hirtelen kitör majd visszahullik a víz a mozgása nagyon hasonlított a jojó mozgásáéra. A chakrája szintjének is így kellett volna fel le jojóznia. Ezt az ötletét a többiekkel is megosztotta. - Mi lenne ha egy gyors jojóra összpontosítanánk? Hiszen a szintnek Így kell mozognia.- A többiek arcán visszatükröződött értetlenségük azonban ez Hidetorát hidegen hagyta. Hiszen amikor egy zseni dolgozik nincs ideje elmagyarázni a dolgokat a többieknek. Előbb úgy döntött ő maga próbálja ki a módszert. Meg is próbálta. Újra elképzelte a mérőrudat és azt a bizonyos gyors ütemű dallamot. S hogy még hatékonyabb legyen a dolog fejben fel is gyorsította. Mivel a dal körülbelül egy sor volt amit egyre gyorsabban és gyorsabban kellett énekelni, ez nem esett nehezére. Csupán elképzelte a leggyorsabb verziót. Majd végül a jojó következett amit az ütemnek megfelelően fejben fel és le kezdett járatni, a mérőrúd előtt. Ekkor igen érdekes dolgot tapasztal. Az eredmény őt magát is meglepte.
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Midoriko no Minovara on Szomb. Márc. 26 2011, 21:05

//Hidetora és Sai//
//Köszönöm, hogy megvártatok.//

Nekiláttam a harmadik gyűrű levételének. Az volt az elméletem, hogy először elképzelek egy kitörő gejzír, majd pedig a semmit, de ez hibásnak bizonyult. Nehéz volt a gejzír után a nagy feketeséget elképzelni, mindezt egynletesen csinálni pedig méginkább, ezt magam is éreztem. Akkor a "semmi" helyére keresnek kell egy másik képet. Valami olyat, amit könnyen a gejzír mellé tudok képzelni gondolatban. Például az, amikor a kitörő vízforrás visszacsobban a helyére. Igen, ez jó lesz, a gejzír kitörését és aláhullását nem lesz nehéz gondolatban összepárosítani. Eközben meghallottam Hidetora hangját, amint mondott a jojóról, de ezt nem tudtam mire vélni. Mindenesetre, hozzáláttam az újabb elméletem megvalósításának. A fejemben ezúttal a kitörő gejzír után a víztömeg visszacsapódását képzeltem el, ezekhez a képekhez próbáltam igazítani a chakrámat. Ezen kívül még az egyenletességet kellett megoldanom. Ezt úgy próbáltam meg kiküszöbölni, hogy megpróbáltam azonos ideig elképzelni egy-egy képet. Ezzel a módszerrel, addig folytatom a gyakorlatot, míg végül a gyűrű le nem válik a helyéről.
avatar
Midoriko no Minovara
Játékos


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 195

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Kedd Márc. 29 2011, 21:18


//nincs mit, sajnos én sem érek rá olyan sűrűn, mint kellene -.-" De csak összehozzuk Very Happy
Azért azt megjegyezném, hoyg tartózkodjunk attól, hogy minimálisan is irányítsuk a másik karakterét, nem tudhatjuk végül is, mit szeretne reagálni a másik! Köszönöm ^^//

A három genin újabb próbálkozásba kezdett, miközben senseiük határozottan jól elvolt, most épp nyalókázott, ásítva, és kis tanítványait figyelve. A két fiú már valamiféle ötletelésbe kezdett, közösködve ötleteiken, Midoriko kissé félrébb húzódott, és saját utat választva kísérletezgetett elszántan. Nem akart lemaradni, csak valószínűleg saját elgondolása volt, ami számára jobban feküdt. Azonban az utolsó feladat ezerszer nehezebbnek mutatkozott minden korábbinál. Az idő pedig múlóban volt, s a nap hanyatlóban volt, készült a látóhatár alá bukni.
Yuui felállt, majd tapssal hívta fel magára a figyelmeteket.
- Igazán fontos a lelkesedés, de azt hiszem, a szüleitek diszkréten tesznek el láb alól, hogy elnézem, hogy étlen-szomjan még éjszakára is kimaradjatok. Ideje hazamenni mindenkinek - adta ki az utasítást. - Egy aprócska dolog, amin elmélkedjetek: a jojó egyenletesen mozog, fel aztán le, nem hirtelen tör ki, ugyanez van a gejzírrel is, amikor kitör, egyenesen mozog, aztán ismét aláhull. Végig lehet követni a cseppeket. Eleve hiányzik a "megszakadás" folyamata - nézett még hátra, majd rátok pillantva mondta kia végszót. - Holnap ugyanitt, reggel, élelemmel felszerelve. Akkor majd folytatjátok, kipihenten, friss elmével, felfrissült chakrakészletekkel. Nem illik késni! - int, aztán kosarával és pokrócával nemes egyszerűséggel kezd visszafelé sétálni a falu felé, egyedül könnyed, lebegően táncoló mozgása az, amely felkeltheti a figyelmet, de semmi ninjás dologgal nem kérkedett eddig. Vajon mire lehet képes?

//Tessék leírni a pihenést, és a másnapi megjelenést, esetleg már lehet forgatni újabb gondolatokat a fejben Very Happy, akár lehet kicsit barátkozni is, és elmenni pár post erejéig valamerre, nem tilos! Smile Ha erre terelődik a dolog, majd figyelemmel kísérem, mikor tértek ide vissza tanulni. //

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Szomb. Ápr. 16 2011, 13:57

Ahogy a sensei elmondta véleményét Hidetora fejében rögtön ellenkezés fogalmazódott meg azonban inkább annyiban hagyta a dolgot. Részint mert nem akart összetűzésbe kerülni új "mesterével" részint mert kimerítette az egész napi edzés. Nem értette mire gondol e mester, de most már nem is érdekelte. Majd gondolkozik rajta holnap. Azt már sikerült megállapítania, hogy új mestere igencsak fura figura. Nem értette miért őt kapták. Nem volt az az igazi nagy karcos kinézete. Ennek ellenére Hidetora nem merte alábecsülni sem. Csak tippelhetett a sensei erejének mértékéről. Érdekelte mit gondolnak a többiek erről a dologról. Amint a mester elment fel is tette a kérdést. Gondolta úgy is mindannyian egy irányba mennek addig is kikéri véleményüket a kérdésben. - Elég fura figura! Teljesen más mint az előző mesterem. Ez nem is lenne baj, de hozzá hasonló stílusú és hozzáállású ninjaval nem is találkoztam még. Vajon mire lehet képes. A csajozáson kívül szerintetek máshoz is ért? - Vetette oda kissé viccesen Hidetora. Remélte a humora most is mint mindig segít az ismerkedésben. Azonban mélyen az elméjében elkezdett motoszkálni egy gondolat miszerint talán mesterük talán csak nem mutatja ki az erejét. Azt ugyanis nem lehet felróni neki, hogy milyen a stílusa. Ami biztos, hogy nem is olyan ellenszenves, még szigorú szabályai ellenére sem.
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Hétf. Május 02 2011, 00:35


//Elviszlek kicsit, míg Midoriko nem bukkan fel, az események úgyis párhuzamosan zajlanak azzal, hogy ő hazaér, és alszik egyet, így ha megjön, hamar be tudom majd illeszteni elvileg a történésekbe ^^//

Hamar elbúcsúztatok, a hosszadalmas edzés után egyik társadnak sem volt kedve bandázni, csak hazamászni és elterülni az ágyban, vagy esetleg elgondolkodni, tovább gyakorolni, ki-ki szájíze szerint, de mindenképp egyedül, így te sem tudtál mást tenni, mint hazamenni, amivel végül is akkora nagy bajod nem volt, csak hát, az ember mégis ismerkedne is szívesen, de ha senki nem partner, hát senki nem az.
Az este megszokott módon telt, egészen míg álomba nem szenderültél. Ekkor ugyanis zajokra riadsz, s ahogy szétnézel a szobában, árnyakra leszel figyelmes. Mintha árnyékok lennének, s azonnal nekiállsz keresni a hozzájuk tartozó gazdaalakot, de akárhogy pislogsz, semmi ilyesmit nem tudsz felfedezni. A két árnyék közül az egyik az ágyadhoz lép, majd kinyújtja feléd a kezét, végigsimítva az arcodon. Az érzés végigborzongató, mégis olyan, mintha valaki valóban megsimogatott volna, pedig az teljességgel lehetetlennek tűnik.
A gesztus után a másik betűket kezd vésni a levegőbe, amelyek izzón maradnak meg ott, mintha neonreklámok lennének.
- Ne félj tőlünk!

//Midoriko, nyugodtan írhatsz, ha megérkezel, csak ebben az esetben most már juss el a másnapig, és az edzőterepig újra, ahol találkozni kell majd a senseijel, addig is Hide kap egy kis játszanivalót ^^//Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Hétf. Május 02 2011, 10:12

Mivel csapattársaimnak nem volt kedve ismerkedni lassan elindulok hazafelé. A megszokott úton indultam hazafelé. Amint hazaértem ismerős arcok fogadtak. Az aznapi fárasztó edzést kipihenendő egyből elindultam a fürdőház felé. Ott hagytam, hogy a szolgák lemossák rólam az edzés porát, és a masszáz közben az aznapról elmélkedtem. Ahhoz már túl fáradt voltam, hogy a feladaton gondolkodjak. Így csak összefoglaltam az aznapi történéseket és levontam a következtetéseket aznapi megfigyeléseim alapján. Végül elöltöttem egy kellemes vacsorát és felmentem a szobámba, hogy eltegyem magam holnapra. Azonban az éjszaka nem volt olyan eseménymentes mint amilyen szokott lenni. Pár órával később zajokra riadtam, fel. Azt, hogy mennyi lehetett az idő nem tudtam megmondani azonban az elsőre rémálomnak vélt zajok megismétlődtek. Ekkor felkeltem és körülnéztem. Biztos voltam benne, hogy valaki betört a házamba. Amit körülnézek két árnyat láttam a padlón. Arzomban hozzájuk tartozó személyek alakja nem látszódott. Ekkor az egyik árnyék felém lép és mintha valaki hozzám érne, végig simítaná kezét az arcomon. Akár a szüleim fiatalabb koromban. Ez persze lehetetlen hisz senki sincs ott. ~ Ezek az emberformájú életnagyságú árnyak bizonyára csak egy álom szülöttei. ~ Kezdem magam meggyőzni. Ekkor azonban a másik árny elkezd a levegőbe rajzolni az ujjával. A vonások helyén a levegőben tüzesen izzó betűk jelennek meg. "Ne félj tőlünk! " Ez igencsak meglepett. Nem tudtam bízhatok-e ezekben az árnyakban, de hajtott a kíváncsiság. Így beszélgetni kezdtem velük. Tengernyi kérdés röppent fel a fejemben egymás után akár a buborékok a vízben.
- Kik vagytok, és Mit akartok tőlem?
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Hétf. Május 09 2011, 01:42


Az árnyak természetes kérdésedre összenéznek, s van egy olyan érzésed, bár látni nem láthatod, hiszen nincs kimondott arcuk, ahogy a te árnyékodnak sincs, amely a falra kivetülve követi az eseményeket, hogy megmosolyogják a kérdést. Aztán az, amelyik közelebb áll hozzád, s amelyik végigsimított korábban az arcodon, a homlokodhoz érinti a mutatóujját, s hirtelen megszédülsz.
- Bízz bennünk! - hallod a bódító hangot, s valamiért elernyedsz, s lehunyod a szemed.

Mikor kinyitod, egészen máshol találod magad. Mindent a félhomály ural, s az égen csodálatosan borzasztó jelenség terpeszkedik, ha nem látnád, talán el sem hinnéd, de még így is hajlamos vagy álomnak elkönyvelni az egészet. A Nap lenyugvóban volt, jobban mondva a sötétség csontos kezeivel megpróbálta lehúzni, míg a Nap hősiesen próbált küzdeni, mintha ő bizony fel szeretne kelni.
Árnyék "barátaid" a sűrű félhomályban csak tétova, alig észlelhető alakká soványodtak.
- Ments meg minket! - suttogták, s hangjuk olyan volt, mintha a szél susogna a fák közt, s a fák fájdalmas nyikorgással hajolnának meg neki, lágy volt, de tele szomorúsággal és bánattal. - Mentsd meg a Napunk!

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Hétf. Május 09 2011, 11:02

Az árnyékok nem válaszoltak azonnal. Mintha összenéztek volna. Talán ezt csak képzeltem de a formájuk megváltozásából erre következtettem. Ekkor a hozzám közelebb eső újra csak arra kért, hogy bízzak benne. De hogyan bízhatnék valakiben aki ott sincs valójában. Azt se tudom kik lehetnek. Egy részem reménykedett benne hogy a szüleim szellem, azonban ez közel sem válaszolt volna meg minden kérdést. Épp ellenkezőleg inkább még többet vetett volna fel. Amikor az árny újra hozzám ért mintha valami a teljes testemen érthető, nyugodtság és jóleső érzés költözött belém. Minden elhomályosodott. Amikor kezdett kitisztulni a látásom egy egészen más helyen találtam magam. Valahol a szabadban, de nem csak a tér az idő is megváltozott. Mintha valamikor napnyugta táján történnének az események. Valószínűnek látszott, hogy újra az álmok világában vagyok. Ekkor azonban megláttam "régi ismerőseimet", a két árnyat. Azonban szinte párává váltak. Sokkal nehezebb volt kivenni a formájukat. Arra kértek mentsem meg a apukat. Amint felpillantottam tényleg olyan volt mintha a nap küzdene az idő múlása ellen. Ezeknek a látomásoknak köszönhetően teljesen megfeledkeztem előző reményeimről. Nem tudtam mit tegyek. Hisz egy álomban mit is tehet az ember. Végül arra jutottam miért is ne segíthetnék álombeli barátaimon? Elindultam a nap irányába. Először csak lépkedve majd futva. Egy álomhoz képest igencsak tisztán gondolkodtam és felötlött bennem a kérdés. Hogyan segíthetnék én egy napnak. Ezt valószínűleg hangosan is kimondtam.
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sai on Kedd Május 17 2011, 00:06Kérdésed, ha kimondtad, ha nem, már süket fülekre talált, hiszen az árnyak eltűntek mellőled, ahogy a Nap is mintha lejjebb kúszott volna a küzdelem során a horizont mögé. Jobb híján elindultál a fura égi jelenség irányába, bár elég lehetetlennek tűnt, hogy elérj egy olyan dolgot, ami fizikai képtelenség. Mégis, valahogy úgy érezted, meg kell próbálnod, és választ kapsz majd a segítség hogyanjára, ha közelebb mész. Arra viszont figyelmes lettél, hogy a táj egyre kietlenebb, mégis határozott ösvény vezet téged utadon. Végül egy nagyobb várfalra emlékeztető dologba ütköztél, amely látszólag végtelen magas volt, ha felnéztél, és abszolút tömörnek és áthatolhatatlannak tűnt, mégis átláthattál rajta, s figyelhetted a Nap küzdelmét. Ez a fizikai képtelenség egyre inkább arról győzött meg, álmodsz csupán. A falon egy kaput találtál, amelyen üzenet állott:
"Döngess meg, s felelj háromszor jót,
utat szerencsésen folytatódhat.
Megdöngetsz, de nem tudod a helyes szót,
végzeted elporladni nyomban."

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Hidetora No Minovara on Szer. Május 18 2011, 15:15

Akár hallották kérdésemet akár nem az árnyak szétfoszlottak. Igy magamra maradva elindultam az egyetlen biztos pont fel ami ebben az álomban megmaradt nekem. A napot célba véve öles léptekkel szaladtam. Azonban hamarosan valami az utamat állta. Először nem is vettem észre így nagyot koppantam. Szó szerint nekifutottam egy falnak. Amint jobban megvizsgáltam úgy tűnt mintha üvegből lenne és felfelé végtelen magas. Először nem tudtam mitévő legyek azonban megláttam egy ajtó féleséget. ~Tehát van kiút. ~ Gondoltam és közelebb léptem az átjáróhoz. Közvetlenül mellette a falon egy kis táblácskát találtam. Ezen versbe foglalva állt az átjutás feltétele. Az átjutás ára három jó válasz azonban a rossz választ esetében kissé rémisztő volt a következmény. ~ Meghalhat az ember az álmaiban? ~ vetődött fel bennem a kérdés nyomban. Bár abban se voltam teljesen biztos, hogy egy álomban vagyok. Ennek ellenére nem lévén más megoldás rátettem kezemet a kilincsre. Hisz úgysem volt más megoldásom a kijutásra, csupán, ha teljesítem új ismerőseim kérését. Így hát vártam az első feladványt. .
avatar
Hidetora No Minovara
Játékos

Tartózkodási hely : Kirigakure


Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 190

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Folyó Part

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

3 / 5 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.