Tanulások szabályzata

Go down

Tanulások szabályzata

Témanyitás  Shikaku on Pént. Ápr. 01 2011, 07:45


Tanulás során a játékosok új technikákat és módszereket sajátítanak el, amiket az írás minősége és a belőle kiolvasható megértés mértéke alapján bírál el a staff. A fórumon meglévő, már leírt jutsuk és chakrahasználati módszerek leírásai használhatóak a megértéshez, illetve ezekhez különösen ajánlott a Jutsu/Chakraelmélet fórumban található ismeretek megértése is. (A még nem korszerűsített és átírt technikák esetén kérjetek segítséget Shikakutól.)
A nem chakrahasználó technikák elsajátítása annyiban sajátságos, hogy azok mindenképpen az adott szakma illetve jártasság berkein belüli tanulás és tapasztalás folyamatát és problémáit kell, hogy tartalmazzák, amivel a szaktudónak rendelkezni kell, hogy ismerje azt illetve elismerjék tudását. (Például egy hagyományos szárazföldi építész számára egy híd építése lehet tanulás, az utánajárás, tervezés, és kivitelezés leírásával, jutalomként pedig az elismeréssel, és az azért járó pénzjutalommal.)

Formai és tartalmi követelmények:
- minimum 100 sor/ kb. 1200 szó
- helyesírás, értelmes fogalmazás, szép külalak
- a karakterrel történő egyéb események közé beilleszthető, kivitelezhető történet

Szabályok:
- chakrahasználat esetén maga a jutsu/módszer a jutalom, egyéb technika esetén pénz, eszköz (stb.)
- csak két havonta írható egy tanulás

- 200 Chakra alatt nem tanulható technika élmény formájában.
- 200 Chakrától fölfelé tanulható bármilyen szintű technika élmény formájában.
- engedélyköteles technikákat nem lehet tanulni, csakis a választott mesélő mesélése alatt lehet elsajátítani
- csak teljesen KÉSZ élményt nyújts be!
  • Egy játékos havonta maximum két élményt írhat, ezekből ő választja meg melyik két típust választja.
  • Az ellenőrzött tanulásoknál előfordulhat, hogy az ellenőrző staff újraírást vagy továbbírást, esetleg további útmutatást ad, elfogadás és jutalmazás helyett - ekkor a játékos még abban a hónapban befejezheti a tanulást, ám ha az ellenőrző staff másodjára is visszadobja a tanulást, akkor az adott hónapban már nem lehet javítani, újraírni.
  • Tanulások írásához a játékosoknak létre kell hoznia a saját témáját, amiben minden egyes tanulás egy postot tesz ki (illetve ha az írás hossza ezt nem engedi az írás fejlécében ezt jelezni kell).
avatar
Shikaku
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin Hancho
Chakraszint: nem lényeges

Felhasználó profiljának megtekintése http://animecomment.blog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Tanulások szabályzata

Témanyitás  Sai on Vas. Feb. 10 2013, 22:45


Technikai kiegészítés, mert mostanában ilyen szinten általánosan hibákba botlok. Tessék ezeket figyelembe venni!

A tanulás pályázat felépítése:
Bevezetés:
A bevezetés minimum 10 sor (több lehet, de ennek rovására nem lehet kevesebb a többi rész!) Ebben a részben kell megnevezni a következő információkat.
  • Kitől tanulja meg a karakter a választott jutsut, miért segít neki az adott illető.
  • A jutsu neve pontosan (többször is futottam már bele elírásba!)


Tárgyalás
Mint minden fogalmazásban, itt is ez a fő rész, ahol a lényeget kifejtjük, és itt kerül sor a tényleges jtusutanulásra. Minimum 80 sor - és igen, itt sem harapunk a többért, sőt! Viszont: a 80 sor tisztán legyen meg, amennyiben színesíted mással: pl hogy elmentél enni, és ott belefutottál valakibe, akivel pofáztatok stb. az nem számít a 80 sorhoz! (ami így sem sok szerintem) Maga a tanulás metódusa:
  • A jutsu elméleti megalapozása, a karakter megkísérli megérteni annak elvi működését, és ennek megfelelően fog hozzá a gyakorlatnak
  • A karakter a gyakorlat során magát a jutsut, összetettebb jutsu esetén annak részeit, elemeit kezdi gyakorolni, minimum egy elbukott és végül a sikeres próbálkozást leírva, miközben érzékelteti, hogy az idő múlik, semmilyen jutsut nem lehet megtanulni pillanatok alatt!


Befejezés
A fogalmazás lezárása, szintén minimum 10 sor, amellyel megadjuk az egész fogalmazásunknak a keretet és elvarrjuk az események szálait.
  • A jutsu egyszeri sikeres kivitelezése után utals annak tökéletesítését célzó további gyakorlásra
  • Az ideiglenes senseitől való elbúcsúzás, állandó sensei alkalmazása esetén az annak megfelelő ideiglenes elbúcsúzás, egyéb módszerek esetén a megkezdett események lezárása, a szereplők "nyugalomba" helyezése.

Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.