Kalandok szabályzata

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Kalandok szabályzata

Témanyitás  Shikaku on Pént. Ápr. 01 2011, 07:47

Kaland:
Egy szabad tevékenység leírása, ami lehet akár kaland, akár munka (nem ninja, hanem hagyományos) akár egy egyszerű, szó szerint vehető élmény. Ilyen történetek során a karakter rendszerint új dolgokat ismer meg, vagy új dolgokat tapasztal, amikből új következtetéseket vonhat le. A jutalmazás az élményben leírtaknak megfelelő, tehát ha a karakter egy rakodómunkát vállal el, kevés és egyszerű írásért is, kevés de jól megérdemelt pénzt szerezhet, míg egy bérgyilkosság sok pénzt és chakrát is hozhat, illetve esetleges helyet a bingo könyvben, illetve bármit ami ezzel jár.

Formai és tartalmi követelmények:

- logikai összefüggések kijátszása, a logikus gondolatmenet megléte és leírása
- esetleges harc, leírását részletezni
- a jutsuk megfelelő és szépen leírt használata, valamint alternatív alkalmazása helyzettől függően
- minimum 100 sor/ kb. 1200 szó
- helyesírás, értelmes fogalmazás, szép külalak
- a karakterrel történő egyéb események közé beilleszthető, kivitelezhető történetKalandok átélhetősége Chakraszint szerint:
- 100 - 125 Chakraszintig, csak D szintű Kalandokat lehet megélni Élményben
- 125 - 200 Chakraszintig, D és C szintű Kalandokat lehet megélni Élményben
- 200 - 400 Chakarszintig, D, C és B szintű Kalandokat lehet megélni Élményben
- 400 - 700 Chakraszintig D, C, B és A szintű Kalandokat lehet megélni Élményben  
- 700 - 800+ Chakraszintig D, C, B, A és S szintű Kalandokat lehet megélni Élményben


Megkötések:
- E/D szintű Karakter esetében az ellenfél lehet E, vagy D szintű személy, vagy harcolni nem képes állat
- C szintű Karakter esetében az ellenfél lehet D, vagy C szintű személy, vagy harcolni képes állat
- B szintű Karakter esetében az ellenfél lehet  D, C, vagy B szintű személy, vagy harcolni képes állat
- A szintű Karakter esetében az ellenfél lehet  D, C, B, vagy A szintű személy, vagy harcolni képes állat 
- S szintű Karakter esetében az ellenfél lehet D, C, B, A, vagy S szintű ellenfél, vagy harcolni képes állt

Szabályok:
- jutalmazása értelemszerűen a benne foglalt játék alapján történik
- a jutalmak a normális jutalmak harmadát teszik ki maximum
- havonta egyszer írható
- csak teljesen KÉSZ élményt nyújts be!
- rövid, kis jutalmazású, jó munka esetén staff engedélyével második is írható (ami nem számít bele a limitbe)


Jutalmazás:

- E/D szintű
Karakter esetén, ha minden követelménynek eleget tett az Élmény, akkor a maximálisan adható Chakraszint +16 chakra, és maximum +5 Taijutsu Pont, valamint a Kalandért kaphat a karakter tárgyi jutalmat, amit vagy Ő maga szerez be a kaland során, vagy a mesélő ad neki az ellenőrzésnél. A jutalom értéke nem haladhatja meg a 2500 ryot.

- C szintű
Karakter esetén, ha minden követelménynek eleget tett az Élmény, akkor a maximálisan adható Chakraszint +14 chakra, és maximum +5 Taijutsu Pont, valamint a Kalandért kaphat a karakter tárgyi jutalmat, amit vagy Ő maga szerez be a kaland során, vagy a mesélő ad neki az ellenőrzésnél. A jutalom értéke nem haladhatja meg az 5000 ryot.

- B szintű
Karakter esetén, ha minden követelménynek eleget tett az Élmény, akkor a maximálisan adható Chakraszint +12 chakra, és maximum +5 Taijutsu Pont, valamint a Kalandért kaphat a karakter tárgyi jutalmat, amit vagy Ő maga szerez be a kaland során, vagy a mesélő ad neki az ellenőrzésnél. A jutalom értéke nem haladhatja meg az 5000 ryot.

- A szintű
Karakter esetén, ha minden követelménynek eleget tett az Élmény, akkor a maximálisan adható Chakraszint +10 chakra, és maximum +5 Taijutsu Pont, valamint a Kalandért kaphat a karakter tárgyi jutalmat, amit vagy Ő maga szerez be a kaland során, vagy a mesélő ad neki az ellenőrzésnél. A jutalom értéke nem haladhatja meg az 5000 ryot.

- S szintű Karakter esetén, ha minden követelménynek eleget tett az Élmény, akkor a maximálisan adható Chakraszint +8 chakra, és maximum +5 Taijutsu Pont, valamint a Kalandért
kaphat a karakter tárgyi jutalmat, amit vagy Ő maga szerez be a kaland során, vagy a mesélő ad neki az ellenőrzésnél. A jutalom értéke nem haladhatja meg az 5000  ryot.
  • Egy játékos havonta maximum két élményt írhat, ezekből ő választja meg melyik két típust választja.
  • Az ellenőrzött kalandoknál előfordulhat, hogy az ellenőrző staff újraírást vagy továbbírást, esetleg további útmutatást ad, elfogadás és jutalmazás helyett - ekkor a játékos még abban a hónapban befejezheti a kalandot, ám ha az ellenőrző staff másodjára is visszadobja a kalandot, akkor az adott hónapban már nem lehet javítani, újraírni.
  • Kalandok írásához a játékosoknak létre kell hoznia a saját témáját, amiben minden egyes kaland egy postot tesz ki (illetve ha az írás hossza ezt nem engedi az írás fejlécében ezt jelezni kell).
avatar
Shikaku
Játékos


Adatlap
Szint: S
Rang: Jounin Hancho
Chakraszint: nem lényeges

Felhasználó profiljának megtekintése http://animecomment.blog.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Kalandok szabályzata

Témanyitás  Sai on Hétf. Feb. 11 2013, 00:02


Technikai kiegészítés, mert mostanában ilyen szinten általánosan hibákba botlok. Tessék ezeket figyelembe venni!

A kaland felépítése:
Fontos megjegyzendő: a kaland nem küldetés, ide jön lényegében a szockodáshoz hasonló események sora, amik megesnek a karival, és valamilyen benyomást keltenek benne. (mivel ez szabadabb kategória, itt nehezebb általános tanácsokat adni, de azért érzékeljétek az arányokat itt is, próbáltam valamit összeállítani)

Bevezetés:
A bevezetés minimum 10 sor (több lehet, de ennek rovására nem lehet kevesebb a többi rész!) Ebben a részben kell megnevezni a következő információkat.
  • Derüljön ki, kik a résztvevők
  • Fogalmazzuk meg legalább a kaland előzményét, amelyből kiindulhat majd a fő történetszál. Szóval indítsuk el a történetet.


Tárgyalás
Mint minden fogalmazásban, itt is ez a fő rész, ahol a lényeget kifejtjük, és itt kerül sor a kaland kifejtésére. Minimum 80 sor - és igen, itt sem harapunk a többért, sőt!
  • Az események felvázolása
  • Valamiféle drámai tetőpont (nem kell természetesen feltétlen "drámának" lenni, de jussunk el a kaland érzelmi csúcspontjához)
  • A tetőpontot kövesse a megoldás (ez kicsit átfolyhat a befejezésbe).


Befejezés
A fogalmazás lezárása, szintén minimum 10 sor, amellyel megadjuk az egész fogalmazásunknak a keretet és elvarrjuk az események szálait.
  • Az adott történettől függően a végső megoldás lezárás. Azaz az összes fontos szál elvarrása, esetlegesen a karakter további érzelmi fejlődésére vonatkozó megállapítás megfogalmazása (tanulság).


Külön kérés
Ha felhasználtál valami "fogyóeszközt", amelyet pótolni kell, akkor azokat sorold fel a végén, hogy aztán az admin utasítására a kellő pénzösszeget levonhasd.
Hasonlóképp kisebb, jelentéktelen ajándékokat is tüntesd fel a kaland végén, amelyet, ha az a kategóriának megfelelő, engedélyezünk.


Sai
Inaktív


Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.